X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, o ile się nagle nie pogorszy, to poczekam do przyszłego poniedziałku.
    Ważne, że Maluch kopie <3

No i dziś dotrze do mnie poducha do spania (lepiej późno niż wcale), to może choć kilka godzin w nocy pośpię ;)

Bunia86, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Za nami bardzo dobra noc. Może dlatego, że spała z nami w łóżku?
    Pogoda przepiękna. Czy nie mogło tak być w weekend?

Reset , nie przejmuj się minimalizmem. Ja do tej pory nie zrobiłam pokoju Ani. Szczerze mówiąc, nadal nie czuję takiej potrzeby. Ma swój kąt w naszej sypialni i salonie.
    Na początku potrzeby malucha są niewielkie (łóżeczko/komoda/opcjonalnie przewijak). W razie jakbyś kupowała jakiś parawan to zwróć uwagę by był na tyle stabilny by pełzające/czworakujące/chodzące dziecię nie przewróciło go. No chyba, że planujesz go składać i chować.

Jeżowa , dziewczyny chyba napisały już wszystko.
    Sama się złapałam na tym, że nawet pobudki co 2h nie były dla mnie uciążliwe pod warunkiem cykliczności. Czyli jeśli codziennie Ania budziła się co 2h i zasypiała od razu to ja byłam zadowolona. Od miesiąca jej nocny sen jest nieprzewidywalny. Zasypia wcześniej, często ma nocną aktywność to jeszcze potrafi wstać wcześniej. No i żeby tego było mało, to standardowo mamy 2 drzemki w ciągu dnia. A czasami zdarzy się tylko 1.
    Mogę Ci jedynie radzić, byś czasami wyluzowała i nie wymagała od Ciebie tak dużo. Bo to my same nakładamy na siebie zbyt wiele, źle się czujemy, że nie spełniamy własnych oczekiwań... a nasze dzieci chcą mieć szczęśliwą mamę i nie widzą tych naszych "niedociągnięć".
    Nie wiem jak Twoja Agata ale Ania uwielbia wygłupy na łóżku (no wiesz, pierdzioszki w brzuszek, zjadanie szyjki czy podjadanie udek). Był czas, że miałam sobie za złe, że to co robię jest za mało rozwojowe. Ale to przecież jest małe dziecko. Ona sama jest tak ciekawa świata, że wystarczy, że nie będę jej przeszkadzać w jego poznawaniu :)

Nika ,piękne skrzynki na skarby. Sama kupowałam taką dla Ani z metryczką i płaciłam 80zł.
    Ale ja nie mam takich talentów jak Ty.

Cabrera , przy okazji może Ci lekarz powie jaką masz szyjkę. Wtedy będziesz wiedziała czy musisz zwolnić czy możesz dalej być aktywna.

Emilka Miło, że się odezwałaś! Jakaś fotka Dominika by się przydała :)

Aga , u nas to emek chustował od początku a mi nie szło totalnie. Dopiero niedawno mogłam spokojnie zawiązać Anię. Teraz ją wiążę tylko do gotowania a na spacery - w wózku.

Rucola - widzę, że u Was też piękna pogoda. A Lewko coraz dojrzalszy mężczyzna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:38

Rucola, Emiilka, Aga9090 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera umknęła mi Twoja wiadomość. ja też miałam takie kłucia, po 30 tyg to już dość często i było to dokuczliwe ale nie świadczyły o skracaniu się szyjki

Cabrera lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Na początku potrzeby malucha są niewielkie (łóżeczko/komoda/opcjonalnie przewijak). W razie jakbyś kupowała jakiś parawan to zwróć uwagę by był na tyle stabilny by pełzające/czworakujące/chodzące dziecię nie przewróciło go. No chyba, że planujesz go składać i chować.

Zdecydowanie planuję chować i składać. Po doświadczeniach z Młodą, którą znam od 3 r.ż, a która i tak miała talent do wchodzenia na różne dziwne meble i np. huśtała się na drzwiczkach od zamrażalnika aż urwała :P (tatuś akurat był w łazience) jestem przewrażliwiona. Zresztą liczę, że na etapie chodzenia Pączka powoli będziemy wiedzieć, w jakim kierunku zmierzamy w kwestii nieruchomości i wtedy albo będziemy inwestować tutaj i dzielić sypialnię, wybijać okno i drzwi czy raczej coś nowego.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piik zapomniałam dopisać, że przepiękne te Twoje zdjęcia :) No i tu dopiero widać jaka kluska z Ninki się zrobiła :D

Reset my się planujemy zmieścić w sypialni jakieś 10m2 :D w której jest ogromna szafa, komoda ( planuje ją oddać małej) i cała masa półek z książkami. Jak się to jakoś uda to dam znać :P
    Kupować będziemy chyba tylko dostawkę, no ale też mamy w planach przeprowadzkę, mam nadzieję że za 1 - max 1,5 roku, więc jakiekolwiek inwestycje w to mieszkanie są bez sensu.

pilik lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, to my mamy podobnej wielkości sypialnię. My to rozwiązaliśmy tak, że zamieniliśmy komodę na łóżeczko. Komoda powędrowała do docelowego pokoju małej.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musimy się z tym zmieścić, bo nie mamy innego pokoju, to znaczy jest salon, ale chciałam komodę,a na niej przewijak zostawić w sypialni. Jak się nie będzie mieścic to będzemy kombinować. Ale liczę na emka że jakoś to poustawia wszystko :D

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera również potwierdzam, że u mnie kłucie w szyjce absolutnie jej nie skracało. Ostatni jej pomiar miałam jakoś w 38 tygodniu i nadal miała 4cm.

Bunia my mamy również malutką sypialnię i mieścimy się tak we trójkę :) powodzenia w urządzaniu :)

Pilik cudowne te zdjęcia! <3 pięknie razem wyglądacie, a Ninka rośnie w oczach :)

Ja zabrałam Agatę na spacer, żeby pospała, ale miała lepsze rzeczy do roboty - w tym m.in. opalanie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd47e5f88d3c.jpg

JustynaG, Kaczorka, Lunaris, Rucola, Achia, bazylkove, frezyjciada, Patrycja20, StaraczkaNika, pilik, Emiilka, Jadranka, moniśka..., Cabrera, Yoselyn82, Aga9090, Bunia86, Lusesita, sliweczka92, ibishka, Dorola31, Nadzieja22, Madzik34 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe Agata ma ważniejsze sprawy na głowie niż spanie :) która kobieta nie chce być pięknie opalona???

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hehehehe Agata ma ważniejsze sprawy na głowie niż spanie :) która kobieta nie chce być pięknie opalona???
    Ja :p ;)

Jeżowa-a Agatka lubi tak jeździć?:) i czemu mysślałam,że Wy już w spacerówce?

widziałyście,że w Krk urodziły się 6raczki?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 20:23

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kolczyki prosto z Australii, kangury z drewna :)

Co do opalania to ja ostatnio zła matka i znowu dziecko opalilam 🙈 serio jakoś słońce mnie ostatnio zaskakuje jak nie jestem przygotowana...

My też nie mamy pokoju dla Ninki i w ogóle nie czuje takiej potrzeby. W sypialni jest łóżeczko (które stoi oczywiście nie używane) i jedna komoda, a w salonie ma matę i przy niej pudełka z zabawkami. I starcza w zupełności. Po tym co piszesz Reset, myśle że parawan rzeczywiście może być u Was jakimś rozwiązaniem.

Jezowa Agatka urocza, planujesz przesadzać do spacerówki?
    U nas jest bunt wozkowy straszny, stawia pierwsze kroczki i przez to usadzenie gdziekolwiek frustruje ją jeszcze bardziej

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilim świetne kolczyki, zaraz poszukam czegos podobnego na pakamerze :) Ja póki co w ogóle nie smaruje Małego filtrami. Póki nie ma ostrego słońca i nie biega po nim godzinami to wychodzę z załozenia że trochę promieni wyjdzie raczej na zdrowie :)
    Achia ja też z tych nieopalajacych sie ;) ale jako nastolatka opalałam się namiętnie.... Na studiach przestałam się opalać, farbowac włosy... a poza tym zrobiłam mase głupstw :P i jak Wam o tym pisze mam wrażenie jakby to było wczoraj...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, Agatka ma genialną minę! A na jej cieniu widać, jakie ma rzęsiska!!

Aga, jak na pierwszy raz to świetnie Ci poszło motanie! Zamotasz jeszcze kilka razy, podociągasz tu i ówdzie i będzie ekstra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 21:17

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zgadzam się, że pierwszy raz to wyszedł Ci naprawdę wybitnie dobrze! Nie chciałabyś zobaczyć mojego pierwszego razu z chustą :D

Pilik odwlekam moment przesiadki do spacerówki jak tylko mogę - Agata bardzo ładnie śpi mi w gondoli, jak muszę coś w domu porobić to wystarczy, że wystawię ją w gondoli na balkon i trochę pobujam i idzie mi spać. Boję się, że w spacerówce już tak nie będzie. Więc póki jeszcze nie siada i mieści się w gondoli - będziemy jeździć w gondoli :D przykro mi, że Ninka nie chce jeździć w wózku, ale w sumie jakbym dopiero co uczyła się chodzić, to siedzenie też bym traktowała jako czas całkowicie zmarnowany!

pilik, Aga9090 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mam pytanko, jak to jest z kp i znieczuleniem przy wizycie u dentysty?
    Wiem ,że teraz to żaden problem, ale czy po wizycie lepiej odciągnąć i nie karmić tym dziecka i wylac? Czy już nie trzeba się tym przejmować?

U nas szykuje się upalny dzień, więc spacer przenosimy na popołudnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:09

• pilik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nic nie odciagaj, karm normalnie!

Jezowa a no to w takim razie rozumiem! Zwykle rodzice już chcą spacerówkę stad takie moje myślenie ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, my chyba mieszkamy w innej strefie klimatycznej :P
    20 stopni to jeszcze nie upał :)

Nie zalało Cię wczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:27

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, my chyba mieszkamy w innej strefie klimatycznej :P
    20 stopni to jeszcze nie upał :)

Nie zalało Cię wczoraj?
    No co Ty, a byłaś na dworze? Wczoraj się upociłam jak nie wiem. Wyszłam teraz z psem i wygląda że będzie tak samo... Wszyscy mówią, że Osowa to inny klimat :p
    Na szczęście nie zalało,ale ja mieszkam na 3 piętrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

U nas pogoda przepiękna, nie wiem ile jest stopni ale właśnie jesteśmy na spacerze , słoneczko świeci , dziecko śpi a matka ma wreszcie czas przejrzec forum ;)

Jeżowa w kwestii usypiania to już Ci wiele dziewczyn napisało a słuchaj może masz ochotę to wyjdziemy razem z małymi naszymi na spacer. ? Może jakieś lody zahaczymy ? Jak będzie pogoda oczywiście. Nie wiem gdzie mieszkasz w jakich okolicach ale może się dogadamy. Przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek ;)

Rucola oj jak Lewko urósł ale niezmiennie raczej szczuplak :) mam nadzieję że jeszcze gdzieś na wakacje się wybierzecie.

Aga super zawiązana chusta moim zdaniem. Ja nawet po czasie czasami gorzej wiąże ;p

Pilik no przepiękne zdjęcia. Ninka faktycznie nabrała ciałka ;)

Cabrera ja też miałam kłucia i nic się z szyjka nie działo więc nie zawsze to objaw skracania. :)

U nas od niedzieli ogromny postęp Ania ruszyła do przodu na czworakach z prędkością swiatla . Po czym siada i bije sobie brawo ( skąd to wziala to nie wiem bo nigdy jej brawa nie bilismy )

Jeżowa, Kaczorka, Achia, sliweczka92, JustynaG, Aga9090, Patrycja20, Rucola, frezyjciada, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum bardzo chętnie! Przyjęłam już zaproszenie <3 gratuluję postępów Ani! Sprytna z tym biciem sobie brawa :D samowystarczalna :D

Przy okazji Anna Stesiu - odpisałam Ci na wiadomość, przepraszam, że dopiero teraz.

U nas niby jakieś 22 stopnie ale słońce grzeje bardzo mocno i na pewno odczuwalna jest wyższa! Ja się gotuję w długich spodniach... Chyba czas na mrożoną kawkę :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

preg.png
‹‹ 3299 3300 3301 3302 3303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ