X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Ja póki co na szybko, AnnaStesia albo inne Dziewczyny wielopieluchujące... czy mozecie mi polecić firmy otulaczy wełnianych? Aktualnie przeglądam kokosi ale chciałabym jeszcze się w innych rozeznać, tylko nie wiem na które warto zwrócić uwagę. AAA i jeszcze pytanie co do formowanek. Bambusowe są dużo droższe, faktycznie dużo lepsze? A wkłady bambusowe są dużo lepsze niż te z mikrofibry?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Ja póki co na szybko, AnnaStesia albo inne Dziewczyny wielopieluchujące... czy mozecie mi polecić firmy otulaczy wełnianych? Aktualnie przeglądam kokosi ale chciałabym jeszcze się w innych rozeznać, tylko nie wiem na które warto zwrócić uwagę. AAA i jeszcze pytanie co do formowanek. Bambusowe są dużo droższe, faktycznie dużo lepsze? A wkłady bambusowe są dużo lepsze niż te z mikrofibry?

Otulacze wełniane - jak dla mnie najlepsze są Oops, Magabi i Puppi (w tej kolejnosci). Mam jeszcze Kokosi, ale szału nie ma. Mam longi i gatki WelnianoMi, mają też otulacze. Gatki sa porządne.

Wkłady bambusowe są dużo lepsze, bo naturalne. Mikrofibra jest sztuczna. Ale bambusowe dłużej schna i dziecko czuje mokro (dla mnie to zaleta).

Formowanki mam Anavy i MruMru.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa super ale oczywiście mam problem i nie mogę pierwsza napisać wiadomości. Jakbyś się odezwała to byłabym wdzięczna :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia jak zwykle dziękuję za nieocenioną pomoc :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w zeszłym roku się zgapiłam i nie kupiłam cyrkulatora, ale w tym roku już muszę :p
    Jaki był polecany tu model?:)
    A jak macie, to jak się sprawdza w użytkowaniu po dłuższym czasie?:)

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie dziś brzydko, pada i ciepło chyba nie jest, ale ja się i tak pocę przeokrutnie.

Byłam na wizucie u mojego gina i jest dobrze :) Powiedział, że jest dużo lepiej niż ostatnio, że leki działają. Dał zielone światło na spacer od czasu do czasu, i na szkołę rodzenia, ale bez ćwiczeń, no chyba że coś się jeszcze zmieni do tego czasu. Następna wizyta za 2,5 tygodnia, a w międzyczasie słynna krzywa cukrowa ;) a gdyby coś się działo mam dzwonić nawet w nocy. Uspokojona jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 15:32

Achia, Kaczorka, Aga9090, Flowwer, ibishka, summer86, JustynaG, Cabrera, sliweczka92, Anna Stesia, frezyjciada, Lunaris, Lena21, Rucola, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia super! :) ja na krzywą cukrową zabrałam męża,ale w sumie bardziej po to,żeby się nie nudzić :p nie mdliło mnie, nie mdlałam ani nic takiego na szczęście :) więc jak możesz to zabierz męża, czy koleżankę dla towarzystwa :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie tak leje, że niestety do jutra żyjemy na tym, co znajdziemy w szafkach i lodówce. Nie ma opcji bym przy tej pogodzie poszła nawet 300 m do najbliższego sklepu. Choć mam zachciankę na jabłko i gruszkę to je zwalczę i zjem kisiel :P Też smaczny, a przynajmniej suchą stopą skończę dzień ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, bardzo się cieszę! Mi też dziś duszno - a przynajmniej do południa było okropnie, pewnie przez tę ciepłą wilgoć w powietrzu :)
    Mam dwudniowe zaległości, nadrobiłam tylko ostatnią stronę. Zosia przysypia, więc zaraz ją odkładam i biorę się za jedzenie i nadrabianie :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia bardzo, bardzo się cieszę, że masz takie dobre wieści po wizycie u lekarza! Mam nadzieję, że jesteś już spokojniejsza. Za krzywą cukrową trzymam kciuki, ja wspominam to badanie bardzo dobrze :)

A ja w końcu się zmobilizowałam i umówiłam się na realizację vouchera do spa, który dostałam od cioci męża - 10 czerwca będę się relaksować <3 i już nie mogę się doczekać!

Achia, ibishka, summer86, Kaczorka, Aga9090, pilik, Anna Stesia, Lunaris, Lena21, Rucola, Emiilka, veritaserum, Bunia86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, super, że w końcu robisz coś dla siebie! :)

Mam pytanie - polecacie na Ali coś fajnego? Może na przykład związanego z wielopieluchami? Planuję kupić (polecane na jakiejś grupie fb) pieluszkę one size na basen oraz nieprzemakalny worek na wielopieluchy/basen.
    Coś jeszcze warto zamówić?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 ty lepiej daj linka do tej pieluszki do pływania :D chętnie kupię! Ja z Ali to głównie etui na telefon zamawiam, dużo oglądam rzeczy, ale się nie decyduje.

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U nas dziś bardzo gorąco i całkiem pogodnie, a na spacerze zupełnie niespodziewanie złapało nas takie oberwanie chmury, że Bogu dzięki, że miałam w wózku osłonę przeciwdeszczową, ale ja zmokłam aż do bielizny mimo że biegłyśmy do domu :P
    No i tym sposobem nie poszłyśmy już na popołudniowy spacer, a zazwyczaj robimy dwa. Tosia w domu nie chcę robić drzemek, a jeszcze potrzebuje tej drugiej. Mam nadzieję, że jakoś dziś dotrwamy do wieczora. :P

A poza tym wszystkim, to dziś mamy z mężem trzecią rocznicę ślubu! :) Leci ten czas niesamowicie.

W czwartek jedziemy na kolejne szczepienie.

A dziś pierwszy raz Tosia próbowała truskawki :D

sliweczka92, reset, Jeżowa, Aga9090, JustynaG, summer86, Anna Stesia, Lena21, ibishka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,

Jak już dziewczyny wspomniały, w Krakowie paskudna pogoda. My wyszliśmy tylko na chwilę, do biedry po drugiej stronie ulicy.
    Na chwilę wróciliśmy do rytmu po wyjeździe. W sobotę kolejna imprezka :D
    Hania cały wyjazd zniosła bardzo dobrze. Spora część drogi przespala. Na komunii wszyscy zazdroscilo tak "grzecznego" dziecka i chcieli przepis hahaha. Prawda jest, że potrafi się sobą zająć, bawić się grzecznie, ale bez przesady, potrafi też pokazać rogi. Generalnie ładnie się maskowala :P i wszyscy podziwiali jak wciagala banana i marchewkę z rosołu :D
    Ja właśnie sobie siedzę i odpoczywam. Przed chwilą usmazylam naleśniki na jutro dla eMka do pracy i przy okazji dla siebie na obiad a Hania śpi. Zasnęła o 19 i mam nadzieję, że będzie spala już na noc.
    A jutro mamy szczepienie, prosimy o wsparcie. :)

Admiralka, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu. :)

Jezowa, Mi, ja ostatnio taka pieluszke upolowalam w lumpku za 4 zł :D

Jezowa, przyjemności w SPA. zazdro! ;)

Bunia, super wieści!

Anna Stesia, veritaserum, Bunia86 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyno, w dniu Twojego święta życzę Ci wszystkiego, co najlepsze – przespanych nocy, tylko miękkich zabawek, którymi postanowi Cię zdzielić Aneczka, mało sprzątania przy rozszerzaniu diety, chętnego i szybkiego zasypiania córeczki, radości z bycia mamą tak wspaniałej dziewczynki i wszystkiego, co sobie wymarzysz! <3 <3

Summer, tęsknię!!

JustynaG lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w padam ni z gruszki ni z pietruszki ale siedzę już pół godziny i nie mogę się zdecydować bo jestem taka urzeczona tymi obrazkami! Popatrzcie moze komuś brakuje do dekoracji pokoju? (mi np nie brakuje ale jeszcze miejsce się znajdzie to co-kotów sobie nie powieszę?)
    https://smalldesign.pl/112-kotki

u nas wielkie zakupy wjechały: pralka i lodówka stąd dziś mnie nie ma (i nie będzie bo padam już na twarz) a jutro jadę zmienić koła ale potem więc z rana znowu będę nadrabiać dzisiejsze tematy

dobranocka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 22:32

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, https://www.aliexpress.com/item/32645320759.html to pieluchy :)

Lunaris, jakie słodkie!

Ja też poproszę o kciuki za jutrzejsze USG mózgu! :) Z hematologiem zadziałały idealnie, może i tu się uda?

PS. Jeszcze nie nadrobiłam!...

Rucola, sliweczka92, Anna Stesia, Minnie89, veritaserum, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałam się tylko zameldować, że jestem i czytam, ale jakoś weny brak, a dziś był zabiegany dzień

Z AliExpress mam trochę ciuszków dla małego i muszę powiedzieć, że sporo z nich jest lepszych niż z naszych sieciówek

@ nie przyszła choć czuję się małpowo, jutro ma przyjść paczka z gemini, jak do tej pory nie zawita franca to może jeszcze siknę dla sportu, ale coś mi się wydaje, że to złośliwość i przyjdzie z opóźnieniem, żeby mi utrudnić życie na weselu...

• mi88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to powodzenia!

A ja nadrobiłam i doczytałam pytanie Achii o dentyście - nie trzeba wylewać, ale mi ostatnio Zośka odmówiła jedzenia na dwie godziny (w sumie pięć!). Rano nakarmiłam ją o 7, poszłam do dentysty, wróciłam przed 10, piersi pełne, ona głodna, bo prawie płacze na widok mnie nachylającej się nad nią - zrobiła dwa łyki i się odessała. Potem miała kilka podobnych podejść - nigdy tak nie było, ewidentnie coś było w tym mleku i jej nie smakowało. Przygotowałam jej więc normalne śniadanie, dziubnęła - i dopiero dwie godziny później podczas usypiania się przyssała na dłużej. Tylko to było solidne znieczulenie, bo na dolną ósemkę i mi samej dopiero w okolicach 14 przestała drętwieć warga (wcześniej ją sobie przeżułam, myśląc, że to płatek śniadaniowy!...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 23:41

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88- i tak będę musiała odciągnąć , żeby coś mężowi zostawić na czas jak mnie nie będzie
    Ale właśnie odciągnęłam i kurcze można mieć mniej mleka? jeszcze nie tak dawno na 1 sesji miałam z 50ml przez 10min, a teraz przez 25min ledwo 20 ml :/ chyba 2 dni będę odciągać pokarm na 1 wyjście...i to jeszcze z piersi, z której przez noc Oskar nie jadł...

‹‹ 3300 3301 3302 3303 3304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ