Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Dziewczyny!!!!
Ja póki co na szybko, AnnaStesia albo inne Dziewczyny wielopieluchujące... czy mozecie mi polecić firmy otulaczy wełnianych? Aktualnie przeglądam kokosi ale chciałabym jeszcze się w innych rozeznać, tylko nie wiem na które warto zwrócić uwagę. AAA i jeszcze pytanie co do formowanek. Bambusowe są dużo droższe, faktycznie dużo lepsze? A wkłady bambusowe są dużo lepsze niż te z mikrofibry?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Dzień dobry Dziewczyny!!!!
Ja póki co na szybko, AnnaStesia albo inne Dziewczyny wielopieluchujące... czy mozecie mi polecić firmy otulaczy wełnianych? Aktualnie przeglądam kokosi ale chciałabym jeszcze się w innych rozeznać, tylko nie wiem na które warto zwrócić uwagę. AAA i jeszcze pytanie co do formowanek. Bambusowe są dużo droższe, faktycznie dużo lepsze? A wkłady bambusowe są dużo lepsze niż te z mikrofibry?
Otulacze wełniane - jak dla mnie najlepsze są Oops, Magabi i Puppi (w tej kolejnosci). Mam jeszcze Kokosi, ale szału nie ma. Mam longi i gatki WelnianoMi, mają też otulacze. Gatki sa porządne.
Wkłady bambusowe są dużo lepsze, bo naturalne. Mikrofibra jest sztuczna. Ale bambusowe dłużej schna i dziecko czuje mokro (dla mnie to zaleta).
Formowanki mam Anavy i MruMru.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W Krakowie dziś brzydko, pada i ciepło chyba nie jest, ale ja się i tak pocę przeokrutnie.
Byłam na wizucie u mojego gina i jest dobrze Powiedział, że jest dużo lepiej niż ostatnio, że leki działają. Dał zielone światło na spacer od czasu do czasu, i na szkołę rodzenia, ale bez ćwiczeń, no chyba że coś się jeszcze zmieni do tego czasu. Następna wizyta za 2,5 tygodnia, a w międzyczasie słynna krzywa cukrowa a gdyby coś się działo mam dzwonić nawet w nocy. Uspokojona jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 15:32
Achia, Kaczorka, Aga9090, Flowwer, ibishka, summer86, JustynaG, Cabrera, sliweczka92, Anna Stesia, frezyjciada, Lunaris, Lena21, Rucola, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
W Krakowie tak leje, że niestety do jutra żyjemy na tym, co znajdziemy w szafkach i lodówce. Nie ma opcji bym przy tej pogodzie poszła nawet 300 m do najbliższego sklepu. Choć mam zachciankę na jabłko i gruszkę to je zwalczę i zjem kisiel Też smaczny, a przynajmniej suchą stopą skończę dzień
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bunia, bardzo się cieszę! Mi też dziś duszno - a przynajmniej do południa było okropnie, pewnie przez tę ciepłą wilgoć w powietrzu
Mam dwudniowe zaległości, nadrobiłam tylko ostatnią stronę. Zosia przysypia, więc zaraz ją odkładam i biorę się za jedzenie i nadrabianieBunia86 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Bunia bardzo, bardzo się cieszę, że masz takie dobre wieści po wizycie u lekarza! Mam nadzieję, że jesteś już spokojniejsza. Za krzywą cukrową trzymam kciuki, ja wspominam to badanie bardzo dobrze
A ja w końcu się zmobilizowałam i umówiłam się na realizację vouchera do spa, który dostałam od cioci męża - 10 czerwca będę się relaksować i już nie mogę się doczekać!Achia, ibishka, summer86, Kaczorka, Aga9090, pilik, Anna Stesia, Lunaris, Lena21, Rucola, Emiilka, veritaserum, Bunia86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, super, że w końcu robisz coś dla siebie!
Mam pytanie - polecacie na Ali coś fajnego? Może na przykład związanego z wielopieluchami? Planuję kupić (polecane na jakiejś grupie fb) pieluszkę one size na basen oraz nieprzemakalny worek na wielopieluchy/basen.
Coś jeszcze warto zamówić?
Mi88 ty lepiej daj linka do tej pieluszki do pływania chętnie kupię! Ja z Ali to głównie etui na telefon zamawiam, dużo oglądam rzeczy, ale się nie decyduje.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Hej!
U nas dziś bardzo gorąco i całkiem pogodnie, a na spacerze zupełnie niespodziewanie złapało nas takie oberwanie chmury, że Bogu dzięki, że miałam w wózku osłonę przeciwdeszczową, ale ja zmokłam aż do bielizny mimo że biegłyśmy do domu
No i tym sposobem nie poszłyśmy już na popołudniowy spacer, a zazwyczaj robimy dwa. Tosia w domu nie chcę robić drzemek, a jeszcze potrzebuje tej drugiej. Mam nadzieję, że jakoś dziś dotrwamy do wieczora.
A poza tym wszystkim, to dziś mamy z mężem trzecią rocznicę ślubu! Leci ten czas niesamowicie.
W czwartek jedziemy na kolejne szczepienie.
A dziś pierwszy raz Tosia próbowała truskawkisliweczka92, reset, Jeżowa, Aga9090, JustynaG, summer86, Anna Stesia, Lena21, ibishka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór,
Jak już dziewczyny wspomniały, w Krakowie paskudna pogoda. My wyszliśmy tylko na chwilę, do biedry po drugiej stronie ulicy.
Na chwilę wróciliśmy do rytmu po wyjeździe. W sobotę kolejna imprezka
Hania cały wyjazd zniosła bardzo dobrze. Spora część drogi przespala. Na komunii wszyscy zazdroscilo tak "grzecznego" dziecka i chcieli przepis hahaha. Prawda jest, że potrafi się sobą zająć, bawić się grzecznie, ale bez przesady, potrafi też pokazać rogi. Generalnie ładnie się maskowala i wszyscy podziwiali jak wciagala banana i marchewkę z rosołu
Ja właśnie sobie siedzę i odpoczywam. Przed chwilą usmazylam naleśniki na jutro dla eMka do pracy i przy okazji dla siebie na obiad a Hania śpi. Zasnęła o 19 i mam nadzieję, że będzie spala już na noc.
A jutro mamy szczepienie, prosimy o wsparcie.
Admiralka, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu.
Jezowa, Mi, ja ostatnio taka pieluszke upolowalam w lumpku za 4 zł
Jezowa, przyjemności w SPA. zazdro!
Bunia, super wieści!Anna Stesia, veritaserum, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Justyno, w dniu Twojego święta życzę Ci wszystkiego, co najlepsze – przespanych nocy, tylko miękkich zabawek, którymi postanowi Cię zdzielić Aneczka, mało sprzątania przy rozszerzaniu diety, chętnego i szybkiego zasypiania córeczki, radości z bycia mamą tak wspaniałej dziewczynki i wszystkiego, co sobie wymarzysz!
Summer, tęsknię!!
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja w padam ni z gruszki ni z pietruszki ale siedzę już pół godziny i nie mogę się zdecydować bo jestem taka urzeczona tymi obrazkami! Popatrzcie moze komuś brakuje do dekoracji pokoju? (mi np nie brakuje ale jeszcze miejsce się znajdzie to co-kotów sobie nie powieszę?)
https://smalldesign.pl/112-kotki
u nas wielkie zakupy wjechały: pralka i lodówka stąd dziś mnie nie ma (i nie będzie bo padam już na twarz) a jutro jadę zmienić koła ale potem więc z rana znowu będę nadrabiać dzisiejsze tematy
dobranocka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 22:32
-
Jeżowa, https://www.aliexpress.com/item/32645320759.html to pieluchy
Lunaris, jakie słodkie!
Ja też poproszę o kciuki za jutrzejsze USG mózgu! Z hematologiem zadziałały idealnie, może i tu się uda?
PS. Jeszcze nie nadrobiłam!...Rucola, sliweczka92, Anna Stesia, Minnie89, veritaserum, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
Hej chciałam się tylko zameldować, że jestem i czytam, ale jakoś weny brak, a dziś był zabiegany dzień
Z AliExpress mam trochę ciuszków dla małego i muszę powiedzieć, że sporo z nich jest lepszych niż z naszych sieciówek
@ nie przyszła choć czuję się małpowo, jutro ma przyjść paczka z gemini, jak do tej pory nie zawita franca to może jeszcze siknę dla sportu, ale coś mi się wydaje, że to złośliwość i przyjdzie z opóźnieniem, żeby mi utrudnić życie na weselu... -
Lena, to powodzenia!
A ja nadrobiłam i doczytałam pytanie Achii o dentyście - nie trzeba wylewać, ale mi ostatnio Zośka odmówiła jedzenia na dwie godziny (w sumie pięć!). Rano nakarmiłam ją o 7, poszłam do dentysty, wróciłam przed 10, piersi pełne, ona głodna, bo prawie płacze na widok mnie nachylającej się nad nią - zrobiła dwa łyki i się odessała. Potem miała kilka podobnych podejść - nigdy tak nie było, ewidentnie coś było w tym mleku i jej nie smakowało. Przygotowałam jej więc normalne śniadanie, dziubnęła - i dopiero dwie godziny później podczas usypiania się przyssała na dłużej. Tylko to było solidne znieczulenie, bo na dolną ósemkę i mi samej dopiero w okolicach 14 przestała drętwieć warga (wcześniej ją sobie przeżułam, myśląc, że to płatek śniadaniowy!...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 23:41
nick nieaktualnyMi88- i tak będę musiała odciągnąć , żeby coś mężowi zostawić na czas jak mnie nie będzie
Ale właśnie odciągnęłam i kurcze można mieć mniej mleka? jeszcze nie tak dawno na 1 sesji miałam z 50ml przez 10min, a teraz przez 25min ledwo 20 ml chyba 2 dni będę odciągać pokarm na 1 wyjście...i to jeszcze z piersi, z której przez noc Oskar nie jadł...