Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa- siedzisko kubełkowe to jest takie małe, zamknięte jak jajko jak np. w spacerówce Stokke czy Cybex Bailos M. Ono jest całe jakby zespolone, czyli jak rozkładasz to nie opuszczasz samych pleców, tylko zmieniasz położenie kubełka w poziomie przez co ciało jest cały czas w tej samej pozycji.
Rucola- z tymi siedziskami jest tak, że każde ma swoich fanów i to zarówno wśród rodziców, jak i fizjoterapeutów (zdążyłam już napisać do dwojga znajomych fizjo o opinię i mam dwie różne ). Patrząc po moich upodobaniach to ja lubię ciasne fotele, siedziska sportowe w aucie itp. i w ogóle lubię mieć poczucie, że mnie coś mocno otula (czasem się zastanawiam, czy ja nie miałam jakichś zaburzeń SI ), więc gdyby Pączek był tu podobny do mnie to wtedy zniewolenie mi nie wadzi Pewnie dużo zależy od dziecka i wózka - mnie kręgosłup boli od samego patrzenia na dziwne pozycje i czym dłużej nad tym myślę to nie wiem, czy nie wolałabym takiej 'wymuszonej'. Ale to też kwestia tego, że sama mam uszkodzone C1-C7 i wiem, że nawet u mnie dorosłej kwestia pozycji i odpowiedniego fotela zmienia komfort życia (a jednocześnie zapominam się często pilnować).
Cholera, auto kupiłam w salonie w pół godziny, nawet go nie widząc (Cabrera- u mnie z autem było trochę jak u Ciebie z wózkiem - widziałam foldery z przedpremiery auta i kupiłam w ciemno, a teraz kocham - i to wcale nie za wygląd, bo przynajmniej w Krakowie mijam je na każdej ulicy, ale za funkcjonalność i ekonomię, co wcale nie było wówczas decydujące. Także tego...)
Lena- ja bym lutkę brała. W ciąży jesteś, bo te kreski nie kłamią i niby to plamienie może być niegroźne, ale z drugiej strony skoro ją masz w domu to po coś ją brałaś, więc w imię przeszłości bym zaaplikowała.
No i mnie dwóch ginekologów powiedziało, że na tym etapie dupek/ lutka to często jak placebo, ale że oni długoletnim staraczkom je zapisują, bo wiedzą, że na tym etapie najwięcej szkody czyni głowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 13:58
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyJeżowa są szanse ! My 13 na Sądowej . Podobno nie ma czegoś takiego jak wybór 1 czy drugi. Kolejność nie ma znaczenia więc jestem ciekawa jak to rozwiąza jak np dostaniemy się do dwóch żłobków. Tak czy siak ja się mega cieszę !
Lena na spokojnie wzięłabym jakiś progesteron. -
Lena weź lutke, nie zaszkodzi, a tylko może pomóc!
Veritaserum tak tak, wiem, że nie ma czegoś takiego oficjalnie jak pierwszy czy drugi wybór, mówiłam o naszych preferencjach
Reset dziękuję za wyczerpującą odpowiedźveritaserum lubi tę wiadomość
-
Lena serdeczne gratulacje!!!!
I to w pierwszym cyklu staran!!super!!
(A odnosnie plamien to pamietaj,ze u wiekszosci z nas bylo to normalne wiec sie nie denerwuj)
Reset ja moge ci polecic moj wozek Teutonia cosmo v4 (gondola plus spacerowka).jest bardzo zwrotny i porzadnie wykonany:)
Oczywiscie nie jest jakis mega lekki dlatego potem planuje dokupic baby jogger city mini zip aby miec cos drugiego.
Madzik
Mama 3 corek:) -
Dzięki dziewczyny, wzięłam tą lutke dla swojego spokoju, na chwile się położyłam z Franiem na drzemkę a później poszliśmy na spacer po lesie, na razie jest ok, oby już tak zostało. Wszystkie wiemy jak to jest na tak wczesnym etapie, muszę wierzyć w tą małą kropeczkę
Jezowa, Veritaserum powodzenia w żłobkowej batalii -
Rucola wrote:Reset to mamy ten sam wózek na myśli Wiesz, ja ogólnie nie mam nic przeciwko kubełkom, w koncu ktoś zezwala na ich produkcję, więc nie mogą byc szkodliwe ale patrzac na naszego Malca i dziecko w kubełku u brata emka (regularnie razem spacerujemy) to tamto dziecko jest "zniewolone" w moim odczuciu. Ale rozumiem, ze ktoś może chciec taką formę wózka. Pozwalam sobie tylko poruszyć temat, bo nie pamiętam czy pisałysmy kiedyś o rodzaju siedziska
Lena, gratulacje i kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 18:51
frezyjciada, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Veritaserum i Jeżowa - czytam co piszecie o żłobkach we Wrocławiu i zazdroszczę.. Ala jest rok starsza a my tkwimy u nas na (średnio) 270 miejscu! Zaczynaliśmy z około 900..
Żłobki publiczne w Szczecinie to porażka na całe miasto jest ich chyba 9.
I fajnie by było, gdyby Wasze dziewczyny razem się dostały
Lena - u mnie też tym razem na początku było plamienie. Trwało 2-3 dni. Brałam lutkę dla świętego spokoju. Skoro nie zaszkodzi, to czemu sobie nie pomóc
My dziś cały dzień poza domem. Najpierw spotkaliśmy się z koleżanką i jej córkami. Uznałam, że przy trójce dzieci bym chyba psychicznie nie wyrobiła :p
A później poszliśmy na zakupy udało się upolować strój na basen za 10zł dla Ali skoro pogoda na urlopie ma być mocno średnia, to będziemy korzystać z basenu w hotelu -
Dobry wieczór
Melduję się po udanych zakupach - w końcu mam co założyć na komunię do mojego chrześniaka 🙈
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94d22f0d10e8.jpg
Już urobiłam męża, że teraz to koniecznie jeszcze buty trzeba dokupić 😉 a może by i jakiś żakiet wpadł 🤔 dobrze, że jutro Dzień Matki to będzie można trochę ponaciągać 😂
Kaczorka kurde to faktycznie tragiczna sytuacja żłobkowa w Szczecinie... Bo inaczej tego nazwać nie można. I to doskonałe pokazuje, że zamiast rozdawać 500+ możnaby zainwestować pieniądze np. w samorządowe żłobki. To jest skandal, żeby dziecko było klasyfikowane na kilkusetnym miejscu. To chyba bardzo wyraźny znak, że po prostu miejsc jest za mało!Kaczorka, veritaserum, Patrycja20, emi2016, Jadranka, frezyjciada, sliweczka92, Cabrera, Lena21, summer86, Nadzieja22, Lusesita, pilik, Minnie89, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW Gdańsku podobnie... My jesteśmy ok 600 bądź 900 w zależności od żłobka. Oskar idzie do prywatnego ale my mamy mieć ten "bon żłobkowy" od miasta chociaż ...
Jeżowa bardzo ładna sukienka naciągaj męża na buty i żakiet ! Dobrze, że dzień matki się w handlową niedzielę trafiłWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 20:04
-
Achia - u nas bon na żłobek jest na drugie dziecko.
A swoją drogą ceny żłobków państwowych idą w górę od września i będzie kosztować prawie 400zł. Nie wiem co z wyżywieniem. Niedługo, przy takich cenach, bardziej się będzie opłacało oddać dziecko do prywatnego żłobka i starać się o dofinansowanie.
Jeżowa - naciągaj męża na tyle ile się da -
nick nieaktualnyWe Wrocławiu też jest ciężko. Z tego co robiłam wywiad ze znajomymi i rodziną to generalnie najlepiej rodzic dziecko wrzesień / początek października bo jest największą szansa na dostanie sie. Inaczej też jest bardzo ciężko. No chyba że się ma 3 dzieci to wtedy ma się tyle punktów że żłobek się dostaje bądź dziecko jest np niepełnosprawne.
Państwowych żłobków też jest coś koło 10.
Generalnie ludzie np czekają w rekrutacji ciągłej do jakiegoś żłobka a 3 dni temu okazalo się że w tej grupie jest zero miejsc. To jest naprawdę skandal...
Co do ceny wiem też że żłobek podrożał chyba państwowy kosztuje już 500 zł .
Ja modle się zebysmy się dostały bo płacić 1500 zł za żłobek to dla mnie nie do przyjęcia.
Jeżowa fajna sukienka
My caly dzien z mężem Anię na zmiane nosimy. Dosłownie. Strasznie słabe dni nastały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 20:32
-
Veritaserum - czyli też kijowo. Ale jednak macie jakąś szansę się dostać w Szczecinie to nierealne po pierwszym roku.
Ala już pewnie pójdzie od razu do przedszkola. Może drugie dziecko (z racji tego, że będzie drugie) będzie miało większe szanse :p
A tymczasem kupiliśmy dziś w sklepie sportowym piankową piłeczkę o średnicy 10cm i jest to najlepsza zabawka ever -
nick nieaktualnyTe rekrutację w żłobkach to gorzej niż te na studiach
Jezu Ania w końcu padła , alleluja. Jestem wypompowana. Jutro mąż jedzie gdzieś z pracy służbowo ale na szczęście rodzice do mnie przyjeżdżają bo bym chyba oszalała.
Kaczorka takie właśnie zabawki są najlepsze ! My w końcu chcemy Ani coś kupić chyba na dzień dziecka. Szukam klocków , polecacie jakieś ? Generalnie mała jest bardzo uboga w zabawki , ja sama kupiłam jej tylko gryzaki i piłeczki sensoryczne ale szczerze ona woli sprzęty kuchenne niż zabawki. -
Hej hej!!!
Jeżowa Reset wszystko napisała o kubełkach. Super kiecka!!! Pochwal się butami
Ja faktycznie się zapedziłam, Jadranka ma rację. Rynek wypchany jest wszystkim i w zasadzie człowiek chyba musi kierować się swoją mądrością i intuicją przy zakupach, przede wszystkim dla dziecka bo jak reset piszę opinie nawet specjalistów są mocno podzielone.
Kaczorka my kilka dni temu kupiliśmy piankową piłkę i basenik dmuchany. Młody wrzuca i wyciąga tą piłkę z basenu w kółko najlepsza zabawa!!
U nas w grę wchodzi tylko prywatny żłobek. Z wyżywieniem około 1000zl i też jestem zdania żeby sobie to pincet w dupę wsadzili.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry drogie mamy każdej życzę Wam najpiękniejszych chwil z swoimi maluszkiem życzę Wam przespanych nocy, cudnych poranków, południa pełnego uśmiechów i spokojnych wieczorów ! Macie super moc :*
Pilik dla Ciebie jeszcze wyjątkowe życzenia urodzinowe niech się spełnią Twoje marzenia, bądź szczęśliwa każdego dnia a Twoje uszytkowe cuda niech cieszą innych :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 06:59
pilik lubi tę wiadomość