X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, najlepszego dla Boryska z okazji pół roczku <3

Ninka, ale ten czas leci, wszystkiego najlepszego śliczna dziewczynko :)
    Pilik, też póki co przekładamy 2 dawkę meningo.

Tak na szybko w temacie przydatnych rzeczy, majtki poporodowe polecam wielorazowe Horizon, są bardzo rozciągliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:20

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Właśnie! Bidon można zastąpić zwykłą butelką z dziubkiem :)

Do szpitala to pewnie nawet wygodniej butelki 0.5 z dzióbkiem, ale w domu staram się myśleć o ekologii i pijąc 2 litry wody dziennie nawet obecnie przelewam z dużych butelek 1.5 l do bidonu (zawsze to nieco mniej plastiku, a i ekonomiczniej:)).
    Pewnie jeszcze lepiej byłoby filtrować wodę, ale ja po pierwsze nie przepadam wtedy za jej smakiem, a po drugie pijam mineralną też po to, by dostarczać jednak mikroelementy.
    A od siebie polecam tego typu butelkę:
    https://www.bonami.pl/p/butelka-z-sitkiem-na-owoce-trita-800-ml-zielona?gclid=Cj0KCQjw_r3nBRDxARIsAJljleHMZHa82c-RtiX41j44C9yyRvqSyJR8oFfM10CGxbgkXixkTY0zwT0aAseSEALw_wcB

edit: Justyna- rzadko zaglądam na priv, ale dziś zobaczyłam Twoją wiadomość dot. kabli i Ci odpisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:54

JustynaG lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - wszytkiego najlepszego dla Ninki z okazji 11 miesięcznicy <3
    Aga - wszystkiego najlepszego dla Borysa z okazji pól roku ! <3

Dziewczyny, robię zamówienie z Gemini - to te muszle laktacyjne medeli ?

https://www.aptekagemini.pl/medela-wkladki-formujace-brodawki-sutkowe-2-sztuki.html

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, nie, to takie:
    https://www.aptekagemini.pl/medela-wkladki-laktacyjne-oslona-piersi-2-sztuki.html

emi2016 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, te, które zalinkowałaś sprawdzą się w przypadku wklęsłych/płaskich brodawek.

Reset, dzięki!

Jeszcze apropo wyprawki. Moim zdaniem nie warto inwestować w ręczniki "dla dzieci". Lepiej kupić normalne dobrej jakości.

A poniżej moje sklepowe łupy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f917561a12a6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86cce3583635.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 18:20

emi2016, sliweczka92, Jeżowa, Bunia86, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to wszystko jest z Pepco??? ❤️ Ekstra łupy! Jutro idę zapolować też!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 19:43

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodziaki są z Tesco. Reszta jest z Pepco :)

Mam świadomość, że jakość tych ciuszków nie powala ale one są do brudzenia, żeby mi nie było żal puścić dziecka w piaskownicy czy na trawie. (Bo wiadomo, że jak założy portki za 8zł to człowiek zniesie nawet jakby się plamy nie sprały)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och kamerka! Zapomniałabym. Niewyobrazam sobie życia bez wideo niani, wszystkim polecam!

Veritaserum i Jezowa super że udało Wam się spotkać!

Dziękujemy za życzenia. A tu moja panienka z popisowym uśmiechem :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a51f01c99b92.jpg

I chwalimy się zdjęciem z sesji promującej noszenie, które będzie na wystawie na naszym regionalnym pikniku chustowym
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b94d80aafbf.jpg

Lunaaa, Bunia86, JustynaG, Achia, Jeżowa, frezyjciada, summer86, Patrycja20, veritaserum, moniśka..., Lena21, Lunaris, sliweczka92, Rucola, mi88, Madzik34, Cabrera, emi2016, Kaczorka, Jadranka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze rady są bezcenne :) Notuję wszystko :)

Napiszcie proszę coś jeszcze o fotelikach, czym się sugerowałyście przy wyborze?

Aga, dzięki za info o Koperniku - ja tam planuje rodzić :)

Pilik kolene piękne zdjęcia :) Będziesz miała super pamiątki :)

A do mnie dziś przyjechała mama :) właśnie jest na swoim wymarzonym koncercie, w ogóle powiedziała mi , że to jest jej pierwszy koncert w życiu. I tak mi się głupio zrobiło, bo w sumie nie pomyślałam wczesniej, żeby ją gdzieś zabrać, choć sama dość często chodzę na tego typu imprezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 20:27

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudowne zdjęcia! Oba! <3

Justyna ja tam do ciuszków z Pepco nic nie mam. Ba, nawet bardzo często bawełna jest takiej samej jakości jak w Smyku, gdzie ceny są zdecydowanie wyższe. Jutro lecę na polowanie legginsów w czereśnie i tych z łatkami na kolanach, są świetne! ❤️

Bunia super, że mama Cię odwiedziła. A co do koncertu - lepiej później niż wcale, może teraz się rozkręci :D

Co do fotelika to nie podpowiem, bo ja po prostu kiedyś gdzieś zobaczyłam Cybexa Cloud Q i się zakochałam. On się rozkłada na płasko, dla mnie to było istotne, bo wiedziałam, że będziemy gdzieś podjeżdżać autem i nie chciałam przenosić Agatki do gondoli, jeśli jazda autem ją uśpiła :) przydało się to nam wielokrotnie i nie miałam wyrzutów sumienia, że ją trzymam w foteliku dłużej niż powinna. Fotelik polecam, ale jest bardzo ciężki. I ja jestem też w teamie fotelik+baza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 20:36

Rucola, mi88, Bunia86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko odniose sie do wyprawki, u nas wszelkie otulacze czy rożki to w przypadku obu chlopakow bylo zlo, nie bylo szans zeby choc chwile wytrzymali skrępowani, nogi i ręce muszą mieć mase luzu.
    Dla mnie szumis jest obowiazkowy, duzo pomaga.
    A co do aptecznych rzeczy to tantum rosa, przy porodzie sn i mokry papier toaletowy.
    To tyle co mi przyszło do głowy na szybko.

Cabrera lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudne jestescie <3 nie mogę się napatrzeć na Wasze wspólne zdjęcie !

Bunia co do fotelika to przede wszystkim warto zainwestować w nowy (jeśli masz możliwości finansowe) podjechać do dobrego sklepu i przymierzyć do samochodu, dopasować kąt nachylenia do kanapy itd. My wybraliśmy Maxi cosi Pebble plus i jestem bardzo zadowolona

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokry papier toaletowy to jest to! Zamieszkał w naszym domu od dnia porodu (wcześniej w zacofaniu nie miałam pojecia o takim wynalazku!).

Dobry wieczór!
    Jak tu się fajnie wyprawkowo-zakupowo zrobiło :) i brzuszków przybywa i lista się wydłuża :D znowu będą emocje ciążowo- porodowe <3 w domu maleństwo a mnie już brakuje tego szaleństwa :D

NInka, Borys <3 wszystkiego dobrego i zdrowego z okazji kolejnego miesiaca!

Justyna szczękami opadła- wyrazy uznania za chęci i pracę nad stroną! genialny pomysł!

Nie będę powielałam wszystkiego co już dziewczyny napisały. Do torby szpitalnej na pewno jeszcze warto wrzucić (nie pomyślałam o tym przy pierwszym porodzie) : skarpetki (stopy marzną często w czasie porodu), JEDZNIE! przekąski , kanapki -poza wielkim zmęczeniem jest też wielki głód po długim wysiłku (i jeszcze dłuższym trzymaniem rodzącej na głodniaka), czopki glicerynowe (przed i po porodzie), podkłady na WC i poporodowe na łóżko, opcionalnie maść na hemoroidy :]
    Ps butelkę z dziubkiem wzięłam w ilości sztuk 2 bo druga posłużyła do podmywania krocza przy każdorazowej wizycie w WC, polecam taki prysznic :)

Przy dziecku mój must have to osciagacz glutków :) (u nas Sopelek) i woda morska! termometr +leki: koniecznie czopki p/bólowe, witD, probiotyk, rurki WINDI :D reszta chyba już była wymieniana.

Dla mamy: chociaż 1h dziennie świętego spokoju! Na prysznic/jedzenie/ wyjscie przed dom celem gapienia się w chmury (można też śmieci wyrzucić).

Każdy ma swoje naj naj przy dzieciach a ja sobie myślę że ile bym ich nie miała to za każdym razem co innego mi się sprawdza :P

....miałam isć do wanny, poleżeć, głowę umyć... posiedziałam przy kompie i pewnie dopiero jutro będzie okazja co by zaczerpnąć ciut relaksu. Ale po lekturze forum czuję się równie zrelaksowana choć mniej pachnąca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 21:59

Cabrera, Bunia86 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!!!
    Justyna super łupy!!! Ja z budżetowych ciuszków uwielbiam lupilu :) jeśli chodzi o jakośc pepco to jest zdecydowanie wystarczajaca jak na potrzeby kilkumiesięcznego dziecka, ale dla mnie te ciuszki są zbyt ozdobne :P
    Pilik cudna jest Twoja Kluseczka!! A zdjęcie promujące jest piękne. Super że korzystasz z możliwości i macie tyle pieknych wspólnych zdjęć. U nas bida z tym :(
    Co do must have to ja tez zapomniałam o monitorze oddechu i niani elektronicznej (z Ali) z której zresztą korzystam po dziś dzień i prędko się to nie zmieni :)
    Jesli chodzi o fotelik samochodowy to tez jestem fanką zestawu fotelik+baza. Posiadamy Avionaut ultralite iz ręką na sercu polecam. Ma dużo wkładek które stabilizują dziecko na każdym etapie i jest baaaaardzo lekki, całe 2,5 kg. Tak jak Lena uważam że fotelik z baza należy dopasowac do konkretnego modelu auta w sklepie z wykształconą w tym kierunku obsługą.
    Bunia super, że mama spełnia swoje marzenie. Trzeba to robić :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z prywaty chciałam napisac, ze Lewko był dziś strasznie marudny :( Śpi od godziny i przed chwilą mierzyłam mu temperaturę a tam 37,2. Wiem, ze niewiele ale zaczynam podejrzewać, że winowajca mogą być zęby.
    Jutro mamy chyba ostatnią wizytę u fizjo (przynajmniej na razie), Młody zdązył nauczyć się raczkowac i robi to pieknie, więc mam nadzieję jutro usłyszeć, że wszystko jest super. generalnie czuje, ze jakoś mocno nie potrzebujemy tej wizyty ale nie zaszkodzi sie upewnić :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny Wasze rady są bezcenne! Wszystko zapisuje :)

A doradzicie jeszcze wanienkę? Mamy mikroskopijna łazienkę z prysznicem, wchodzę ja i emek i nikt więcej się nie zmieści :P
    Myślałam o takim przewijaku z wanienką, ale już sama nie wiem. Czy to się sprawdzi jak mały będzie już chciał siadać? Jakoś tego nie widzę. Co u Was się sprawdziło?

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak jesteśmy przy aptecznych rzeczach to must have jest mucovaginal.
    Działa regenerująco i dodatkowo nawilża, bez niego <3 by długo nie było.

U nas rurki windi nigdy nie były w użyciu. Ale w apteczce maluszka mam: paracetamol w czopkach oraz pedicetamol, fenistil w zelu, sól fizjologiczna, maść majerankowa. Termometr.

Bazylku, polecam wanienkę z Ikei. Jest małych rozmiarów i kosztuje grosze.
    Z przewijaka korzystałam na początku. Od kiedy Ania czworakuje przebieram ją na macie bo tak najbezpieczniej.
    Przy czym ja kupowałam przewijak nakładany na łóżko, kosztował coś koło 20-30zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 22:49

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna my dodatkowo mamy jeszcze nasivin i PINGO-odciagacz glutków :)
    Bazylkove my kupilismy wanienkę shnugle, ale zaczęliśmy jej z powodzeniem uzywać po ukończeniu 6tego miesiąca jak Mały już w miarę stabilnie siedział. Bodajże Jadranka używała jej od urodzenia i sobie chwaliła :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielopielo mam pytanie. Formowanki anavy i wkłady bambusowe i wkładki "sucha pupa" mogę prać w 60 stopniach??

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 3323 3324 3325 3326 3327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ