X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, najlepszego dla Boryska z okazji pół roczku <3

Ninka, ale ten czas leci, wszystkiego najlepszego śliczna dziewczynko :)
    Pilik, też póki co przekładamy 2 dawkę meningo.

Tak na szybko w temacie przydatnych rzeczy, majtki poporodowe polecam wielorazowe Horizon, są bardzo rozciągliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:20

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Właśnie! Bidon można zastąpić zwykłą butelką z dziubkiem :)

Do szpitala to pewnie nawet wygodniej butelki 0.5 z dzióbkiem, ale w domu staram się myśleć o ekologii i pijąc 2 litry wody dziennie nawet obecnie przelewam z dużych butelek 1.5 l do bidonu (zawsze to nieco mniej plastiku, a i ekonomiczniej:)).
    Pewnie jeszcze lepiej byłoby filtrować wodę, ale ja po pierwsze nie przepadam wtedy za jej smakiem, a po drugie pijam mineralną też po to, by dostarczać jednak mikroelementy.
    A od siebie polecam tego typu butelkę:
    https://www.bonami.pl/p/butelka-z-sitkiem-na-owoce-trita-800-ml-zielona?gclid=Cj0KCQjw_r3nBRDxARIsAJljleHMZHa82c-RtiX41j44C9yyRvqSyJR8oFfM10CGxbgkXixkTY0zwT0aAseSEALw_wcB

edit: Justyna- rzadko zaglądam na priv, ale dziś zobaczyłam Twoją wiadomość dot. kabli i Ci odpisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:54

JustynaG lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - wszytkiego najlepszego dla Ninki z okazji 11 miesięcznicy <3
    Aga - wszystkiego najlepszego dla Borysa z okazji pól roku ! <3

Dziewczyny, robię zamówienie z Gemini - to te muszle laktacyjne medeli ?

https://www.aptekagemini.pl/medela-wkladki-formujace-brodawki-sutkowe-2-sztuki.html

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, nie, to takie:
    https://www.aptekagemini.pl/medela-wkladki-laktacyjne-oslona-piersi-2-sztuki.html

emi2016 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, te, które zalinkowałaś sprawdzą się w przypadku wklęsłych/płaskich brodawek.

Reset, dzięki!

Jeszcze apropo wyprawki. Moim zdaniem nie warto inwestować w ręczniki "dla dzieci". Lepiej kupić normalne dobrej jakości.

A poniżej moje sklepowe łupy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f917561a12a6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86cce3583635.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 18:20

emi2016, sliweczka92, Jeżowa, Bunia86, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to wszystko jest z Pepco??? ❤️ Ekstra łupy! Jutro idę zapolować też!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 19:43

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodziaki są z Tesco. Reszta jest z Pepco :)

Mam świadomość, że jakość tych ciuszków nie powala ale one są do brudzenia, żeby mi nie było żal puścić dziecka w piaskownicy czy na trawie. (Bo wiadomo, że jak założy portki za 8zł to człowiek zniesie nawet jakby się plamy nie sprały)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och kamerka! Zapomniałabym. Niewyobrazam sobie życia bez wideo niani, wszystkim polecam!

Veritaserum i Jezowa super że udało Wam się spotkać!

Dziękujemy za życzenia. A tu moja panienka z popisowym uśmiechem :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a51f01c99b92.jpg

I chwalimy się zdjęciem z sesji promującej noszenie, które będzie na wystawie na naszym regionalnym pikniku chustowym
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b94d80aafbf.jpg

Lunaaa, Bunia86, JustynaG, Achia, Jeżowa, frezyjciada, summer86, Patrycja20, veritaserum, moniśka..., Lena21, Lunaris, sliweczka92, Rucola, mi88, Madzik34, Cabrera, emi2016, Kaczorka, Jadranka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze rady są bezcenne :) Notuję wszystko :)

Napiszcie proszę coś jeszcze o fotelikach, czym się sugerowałyście przy wyborze?

Aga, dzięki za info o Koperniku - ja tam planuje rodzić :)

Pilik kolene piękne zdjęcia :) Będziesz miała super pamiątki :)

A do mnie dziś przyjechała mama :) właśnie jest na swoim wymarzonym koncercie, w ogóle powiedziała mi , że to jest jej pierwszy koncert w życiu. I tak mi się głupio zrobiło, bo w sumie nie pomyślałam wczesniej, żeby ją gdzieś zabrać, choć sama dość często chodzę na tego typu imprezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 20:27

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudowne zdjęcia! Oba! <3

Justyna ja tam do ciuszków z Pepco nic nie mam. Ba, nawet bardzo często bawełna jest takiej samej jakości jak w Smyku, gdzie ceny są zdecydowanie wyższe. Jutro lecę na polowanie legginsów w czereśnie i tych z łatkami na kolanach, są świetne! ❤️

Bunia super, że mama Cię odwiedziła. A co do koncertu - lepiej później niż wcale, może teraz się rozkręci :D

Co do fotelika to nie podpowiem, bo ja po prostu kiedyś gdzieś zobaczyłam Cybexa Cloud Q i się zakochałam. On się rozkłada na płasko, dla mnie to było istotne, bo wiedziałam, że będziemy gdzieś podjeżdżać autem i nie chciałam przenosić Agatki do gondoli, jeśli jazda autem ją uśpiła :) przydało się to nam wielokrotnie i nie miałam wyrzutów sumienia, że ją trzymam w foteliku dłużej niż powinna. Fotelik polecam, ale jest bardzo ciężki. I ja jestem też w teamie fotelik+baza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 20:36

Rucola, mi88, Bunia86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko odniose sie do wyprawki, u nas wszelkie otulacze czy rożki to w przypadku obu chlopakow bylo zlo, nie bylo szans zeby choc chwile wytrzymali skrępowani, nogi i ręce muszą mieć mase luzu.
    Dla mnie szumis jest obowiazkowy, duzo pomaga.
    A co do aptecznych rzeczy to tantum rosa, przy porodzie sn i mokry papier toaletowy.
    To tyle co mi przyszło do głowy na szybko.

Cabrera lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudne jestescie <3 nie mogę się napatrzeć na Wasze wspólne zdjęcie !

Bunia co do fotelika to przede wszystkim warto zainwestować w nowy (jeśli masz możliwości finansowe) podjechać do dobrego sklepu i przymierzyć do samochodu, dopasować kąt nachylenia do kanapy itd. My wybraliśmy Maxi cosi Pebble plus i jestem bardzo zadowolona

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokry papier toaletowy to jest to! Zamieszkał w naszym domu od dnia porodu (wcześniej w zacofaniu nie miałam pojecia o takim wynalazku!).

Dobry wieczór!
    Jak tu się fajnie wyprawkowo-zakupowo zrobiło :) i brzuszków przybywa i lista się wydłuża :D znowu będą emocje ciążowo- porodowe <3 w domu maleństwo a mnie już brakuje tego szaleństwa :D

NInka, Borys <3 wszystkiego dobrego i zdrowego z okazji kolejnego miesiaca!

Justyna szczękami opadła- wyrazy uznania za chęci i pracę nad stroną! genialny pomysł!

Nie będę powielałam wszystkiego co już dziewczyny napisały. Do torby szpitalnej na pewno jeszcze warto wrzucić (nie pomyślałam o tym przy pierwszym porodzie) : skarpetki (stopy marzną często w czasie porodu), JEDZNIE! przekąski , kanapki -poza wielkim zmęczeniem jest też wielki głód po długim wysiłku (i jeszcze dłuższym trzymaniem rodzącej na głodniaka), czopki glicerynowe (przed i po porodzie), podkłady na WC i poporodowe na łóżko, opcionalnie maść na hemoroidy :]
    Ps butelkę z dziubkiem wzięłam w ilości sztuk 2 bo druga posłużyła do podmywania krocza przy każdorazowej wizycie w WC, polecam taki prysznic :)

Przy dziecku mój must have to osciagacz glutków :) (u nas Sopelek) i woda morska! termometr +leki: koniecznie czopki p/bólowe, witD, probiotyk, rurki WINDI :D reszta chyba już była wymieniana.

Dla mamy: chociaż 1h dziennie świętego spokoju! Na prysznic/jedzenie/ wyjscie przed dom celem gapienia się w chmury (można też śmieci wyrzucić).

Każdy ma swoje naj naj przy dzieciach a ja sobie myślę że ile bym ich nie miała to za każdym razem co innego mi się sprawdza :P

....miałam isć do wanny, poleżeć, głowę umyć... posiedziałam przy kompie i pewnie dopiero jutro będzie okazja co by zaczerpnąć ciut relaksu. Ale po lekturze forum czuję się równie zrelaksowana choć mniej pachnąca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 21:59

Cabrera, Bunia86 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!!!
    Justyna super łupy!!! Ja z budżetowych ciuszków uwielbiam lupilu :) jeśli chodzi o jakośc pepco to jest zdecydowanie wystarczajaca jak na potrzeby kilkumiesięcznego dziecka, ale dla mnie te ciuszki są zbyt ozdobne :P
    Pilik cudna jest Twoja Kluseczka!! A zdjęcie promujące jest piękne. Super że korzystasz z możliwości i macie tyle pieknych wspólnych zdjęć. U nas bida z tym :(
    Co do must have to ja tez zapomniałam o monitorze oddechu i niani elektronicznej (z Ali) z której zresztą korzystam po dziś dzień i prędko się to nie zmieni :)
    Jesli chodzi o fotelik samochodowy to tez jestem fanką zestawu fotelik+baza. Posiadamy Avionaut ultralite iz ręką na sercu polecam. Ma dużo wkładek które stabilizują dziecko na każdym etapie i jest baaaaardzo lekki, całe 2,5 kg. Tak jak Lena uważam że fotelik z baza należy dopasowac do konkretnego modelu auta w sklepie z wykształconą w tym kierunku obsługą.
    Bunia super, że mama spełnia swoje marzenie. Trzeba to robić :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z prywaty chciałam napisac, ze Lewko był dziś strasznie marudny :( Śpi od godziny i przed chwilą mierzyłam mu temperaturę a tam 37,2. Wiem, ze niewiele ale zaczynam podejrzewać, że winowajca mogą być zęby.
    Jutro mamy chyba ostatnią wizytę u fizjo (przynajmniej na razie), Młody zdązył nauczyć się raczkowac i robi to pieknie, więc mam nadzieję jutro usłyszeć, że wszystko jest super. generalnie czuje, ze jakoś mocno nie potrzebujemy tej wizyty ale nie zaszkodzi sie upewnić :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny Wasze rady są bezcenne! Wszystko zapisuje :)

A doradzicie jeszcze wanienkę? Mamy mikroskopijna łazienkę z prysznicem, wchodzę ja i emek i nikt więcej się nie zmieści :P
    Myślałam o takim przewijaku z wanienką, ale już sama nie wiem. Czy to się sprawdzi jak mały będzie już chciał siadać? Jakoś tego nie widzę. Co u Was się sprawdziło?

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak jesteśmy przy aptecznych rzeczach to must have jest mucovaginal.
    Działa regenerująco i dodatkowo nawilża, bez niego <3 by długo nie było.

U nas rurki windi nigdy nie były w użyciu. Ale w apteczce maluszka mam: paracetamol w czopkach oraz pedicetamol, fenistil w zelu, sól fizjologiczna, maść majerankowa. Termometr.

Bazylku, polecam wanienkę z Ikei. Jest małych rozmiarów i kosztuje grosze.
    Z przewijaka korzystałam na początku. Od kiedy Ania czworakuje przebieram ją na macie bo tak najbezpieczniej.
    Przy czym ja kupowałam przewijak nakładany na łóżko, kosztował coś koło 20-30zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 22:49

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna my dodatkowo mamy jeszcze nasivin i PINGO-odciagacz glutków :)
    Bazylkove my kupilismy wanienkę shnugle, ale zaczęliśmy jej z powodzeniem uzywać po ukończeniu 6tego miesiąca jak Mały już w miarę stabilnie siedział. Bodajże Jadranka używała jej od urodzenia i sobie chwaliła :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielopielo mam pytanie. Formowanki anavy i wkłady bambusowe i wkładki "sucha pupa" mogę prać w 60 stopniach??

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 3323 3324 3325 3326 3327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ