Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeżowa ja od kilku dni mam Tule . Była promocja ( może jeszcze jest ? ) Na stronie ekomaluch.Dalismy za nową 390. Wczesniej nam znajomi pożyczyli i próbowaliśmy i spoko ale wiem że opinie są różne.
Dziewczyny a od kiedy dziecko można nosić w nosidle na plecach ?
Co do kąpieli to ja miałam do 8 miesiąca wiaderko. Mega polecamy. Mąż był też zadowolony mówi że nie znosi Ani kąpać w wanience ;p i bardzo mało miejsca zajmuje.
Jeśli chodzi o smoczek to zmieniamy. Ania w zasadzie używa go ok 1h dziennie ( spacer w wózku ) ale zmieniam
Edit : sto lat dla Lewcia ! I gratuluję postępów gorączka mam nadzieję minie tak jak u nas.
Pilik no wspaniale jesteście. Cudownie wyglądacie obie . Jesteś piękna mama ! Z zewnątrz i wewnątrzWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 09:55
Rucola lubi tę wiadomość
-
My uciekamy na spacer, pogoda wróciła!
Podbijam pytanie Veitaserum o noszenie na plecach: czy któraś z hustomam nosi albo próbowała? Patrzę na filmiki i nie wiem czy to ogarnę ale chciałabym. Myślę też że Staś chyba musiałby siedzieć samodzielnie żebym się odważyła (kiedy będzie bardziej stabilny).
Miłego dnia! -
Wanienka Ikei jest niewielka, to prawda. Ale dzięki temu mieściła nam się na blacie w łazience. Teraz Ania w niej siedzi więc nie uważam by jej wielkość była problemem (w końcu wiaderko jest jeszcze mniejsze).
W przypadku przenoszenia dziecka do innego pokoju po kąpieli polecam najpierw zawinąć w duży ręcznik (taki dla dorosłych).
Reset, czy ta porada prawna nadaje się do wrzucenia na stronę? Jeśli tak, to czy Lena wyraziłaby zgodę na wrzucenie (z innymi datami) na stronę.
Nadzieja, dzięki widziałam wiadomość. W wolnej chwili zajmę się opracowaniem zebranych materiałów.
Dziewczyny, wybieramy się na pogrzeb. Nie mamy z kim zostawić małej więc idzie z nami. Nie mam jednak ciemnych ubrań dla niej. Nie wiem jak to ugryźć. Czy po prostu nie przejmować się tym, w końcu to dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 10:31
-
nick nieaktualnyTylko że w wiaderku dziecko siedzi praktycznie po szyję w wodzie. Jest mu cieplo , jest też w pozycji embrionalnej. W wanience mam ten problem ze jak Ania siedzi to się ciągle martwię czy jej nie jest zimno a wody nalewamy po pas. Ale też mam wanienkę z Ikei
Justyna ja bym się ubiorem Ani nie przejmowała. Tzn ubrała jakieś stonowane rzeczy , nie pstrokate.Rucola lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Reset, czy ta porada prawna nadaje się do wrzucenia na stronę? Jeśli tak, to czy Lena wyraziłaby zgodę na wrzucenie (z innymi datami) na stronę.
Po pierwsze to jeszcze powinnam Lenie z updejtować, że na doniesienie zwolnienia ma 7 dni i radziłabym to L4 złożyć w dniu, w którym kończy się urlop- tak, by pracodawca nie myślał, że Lena będzie w poniedziałek w pracy, a jej nie będzie bez poinformowania, że L4 jest w systemie.
A co do porady - ona jest sensowna w tym stanie faktycznym, gdy zwolnienie a powrót dzielą 4 dni - normalnie radziłabym np. wniosek o przerwanie urlopu rodzicielskiego (bo jest gorzej płatny niż L4) albo przeniesienie urlopu na tatę, a mamie wzięcie L4 od razu, jeśli taka jest jej wola. Jak porada ma być sensowna, powinna być nieco bardziej ogólna.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMy kąpiemy się w łazience, po kąpieli zawijam małego w ręcznik i wycieramy się w sypialni na łóżku i zawsze na łóżko kładę taka mate z jednej strony ma cerate co by nie obsikał😉
Pamiętam jak mój brat był mały to moja mama kapała go w kuchni na stole i tam go wycierala i ubierała.
Justyna nie ubieraj Ani na czarno, bo to dziecko. Włóż jej jakieś stonowane ubranka.
I tak jak Summer polecam Tormentalum (maść pięciornikowa z ziaji) na odparzenia, ewentualnie mąka ziemniaczana 😉
Do wyprawki jeszcze bym poleciła gazy jałowe, sól fizjologiczna, marimer , maść majerankowa lub aromaactiv, dużo pieluch tetrowych (ja mam 15, bo młody to ulewacz straszny) do tego przynajmniej ze 2 flanelowe(przydają się u pediatry, ja jedna kładę na przewijak jak go pediatra bada, a druga na wagę) oliwka i Szczotka lub grzebyk (ja stosuje jak mały ma ciemieniuche i do masażu ciała ), nożyczki lub cążki, ręcznik to najlepiej zwykły frotte, wkładki laktacyjne, i majtki siateczkowe te wielorazowe. Pieluszek jednorazowych i chusteczek nie ma co kupować na zapas, bo nie dzieć może być uczulony. Łóżeczko mam zwykłe drewniane ale i tak koło 3 młody ląduje na moim łóżku.
Byłam z młodym u pediatry, bo coś chrypi i ma wysypke na klatce piersiowej, osłuchowo czysty ale mam podawać calcium. Podejrzewa alergie ale nie pokarmowa.. Tylko na co to nie wiadomo. Przedwczoraj i wczoraj jadł brokuły i stawiam, że może to to..
Edit i jeszcze mi się przypomniało :octanisept na kikut (szybciej odpada i dezynfekuje) położna też polecała, bo wg tych nowych zaleceń to więcej dzieci ląduje u chirurga z zakażeniami kikuta. Dobrym sposobem jest też fiolet lub spirytus rozcieńczony z wodą (ale pewnie mnie skrzyczycie za tą radę)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 11:26
-
Justyna jeśli o mnie chodzi to możesz użyć mojego przykładu z powrotem do pracy
Na pogrzeb tak jak Lunaris założyłabym Ani coś stonowanego, ale kolor raczej nie ma znaczenia wg mnie
Jeśli chodzi o kąpiel to Franio teraz kąpie się z mężem, wcześniej mieliśmy z ikei i taka zwykła, później wkładkę z angel care do dużej wanny (mamy dużo miejsca na te wszystkie graty :p) -
Reset właśnie muszę zapytać czy już jest l4 elektroniczne u mojego ginka, a jak nie ma to i tak jeśli 10.06 wszystko będzie w porządku to planowałam zadzwonić do przełożonego i do księgowości. Nie chcę robić dodatkowych komplikacji osobie mnie zastępującej
-
Veritaserum- wysłałabyś mi na priv zdjęcia Waszego babybjorna do sprzedania?
veritaserum lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
JustynaG wrote:
Dziewczyny, wybieramy się na pogrzeb. Nie mamy z kim zostawić małej więc idzie z nami. Nie mam jednak ciemnych ubrań dla niej. Nie wiem jak to ugryźć. Czy po prostu nie przejmować się tym, w końcu to dziecko.
Przede wszystkim współczuję, bardzo mi przykro
Moja Babcia zmarła trochę ponad miesiąc temu i byliśmy na pogrzebie z Łucją, która była ubrana normalnie. zn wiadomo, że my na czarno, ale Lusia ma różową kurtkę i w niej własnei była, do tego miałą ciemne spodenki.
Rucola - wszystkiego ajlepszego dla Lewka !
U nas wanienka z Ikei się sprawdziła/sprawdza. Wiadomo, że teraz już Łucja w niej siedzi a nie leży, ale to naturalna kolej rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 11:31
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna, my mieliśmy pogrzeb Babci jak jej Prawnuczki były malutkie (miały ok 1 roku i dosłownie 1 miesiąc). Ubrane były właśnie w stonowane kolory, głownie na biało.
A ja jutro idę pierwszy raz na jakieś targi ciążowo-dziecięce. Dość fajne, bo też właśnie o temacie ciążowo-wyprawkowym. Pooglądam sobie te wszystkie cudne rzeczy . Ale dla bezpieczeństwa kartę kredytową zostawię w domu -
nick nieaktualnyA tu mój półroczniak 😀
[url=Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 06:33
JustynaG, Malgonia, emi2016, Jeżowa, Cabrera, sliweczka92, Patrycja20, summer86, pilik, veritaserum, frezyjciada, Lunaris, Lunaaa, Kaczorka, moniśka..., Nadzieja22, Minnie89, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dzięki za pomoc.
Z tym pogrzebem to jest to tym bardziej dobijające, że chodzi o naszego rówieśnika. Tydzień temu mieliśmy z nim świętować 30ste urodziny. Byliśmy zaproszeni całą rodziną, jeszcze w piątek emek rozmawiał z nim, że jednak nie dotrzemy. W sobotę świętował a w niedzielę zmarł. Był to bardzo sympatyczny chłopak, naprawdę fajny kumpel.
Aga,cudny ten Twój półroczniak!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 12:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justyna to strasznie smutne... Bardzo mi przykro. Ja też bym zdecydowała się na schludny strój dla Ani, niekoniecznie ciemny. Pewnie wybrałabym sukienkę.
Aga wczoraj chyba w końcu nie napisałam - wszystkiego najlepszego dla półrocznego Borysa! Super z niego chłopak -
nick nieaktualny
-
Justyna straszne przykro mi.
Aga Borynio rośnie na potęgę śliczny chłopczyk
Chwaliłam się tydzień temu że eksmitowałam Staszka do łóżeczka na całą noc. Mały wymyślił sposób na powrót do naszego wyrka. Ok 3 przesikuje całe ubranie razem z prześcieradłem :] po przebraniu ląduje u nas a rano następuje zmiana prześcieradła. Jak to dobrze że mam z 10 w spadku po Franku i dzieciach koleżanek Ot i rodzice mają łóżko dla siebie
Wróciłam ze spacerku nr 1. Już po obiedzie, teraz drzemka Stasia i jak wstanie spacerek nr 2 : po braciszka do przedszkola i na plac zabaw do wieczora. Teraz już wiem czemu mi ten czas tak zasuwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 14:51
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Cabrera- na jaki Ty model Stokke polujesz i czym one się różnią?! Bo w sklepie z wózkami w Krakowie jest nówka sztuka Stokke za 2499 zł z gwarancją itp. I nie wiem, gdzie tu haczyk, bo pisałaś, że ceny są horrendalne, a ta mi się wydaje za niska... Ale jak coś to Ci podeślę linka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 16:41
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.