X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0464aa3b5a3.jpg

Nasze kieszonki z ali

mi88, emi2016, Jeżowa, Lunaaa, sliweczka92, Jadranka, pilik, Cabrera, Nadzieja22, Rucola, Aga9090, Anna Stesia, veritaserum, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, to ja o wielkości smoczka akurat czytałam na odwrót - dlatego tak na luzie do tego podchodziłam :) Ale chyba po prostu postaram się ją odsmoczkować, zwłaszcza że ostatnio jej miłość do smoczka jest mniejsza :)

"Za mały smoczek nie zrobi dziecku krzywdy, ale za duży może u niego spowodować odruch wymiotny lub przeszkadzać w oddychaniu. Poza tym będzie się źle układał w buzi, wymuszając nieodpowiednią technikę ssania. Może to być powodem wad wymowy w przyszłości."
    https://m.canpolbabies.com/pl/advices/advice/mothers/3220/10

Jeżowa lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Cabrera- na jaki Ty model Stokke polujesz i czym one się różnią?! Bo w sklepie z wózkami w Krakowie jest nówka sztuka Stokke za 2499 zł z gwarancją itp. I nie wiem, gdzie tu haczyk, bo pisałaś, że ceny są horrendalne, a ta mi się wydaje za niska... Ale jak coś to Ci podeślę linka :)

Ja poluje na Stokke Trailz, tylko inna kolorystyka już ten na zdjęciu:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5644c8dc57ce.jpg

Cena u Ciebie rzeczywiście bardzo korzystna (podejrzewam jednak, ze to inny model jest), w aktualnej promocji ten mój nowy jest za 4990 pln, a w wymarzonym kolorze za 5499 (stelaż+gondola+spacerówka) 😰

Edit. Ale podeslij linka, posprawdzam sobie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 18:53

• reset Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Edit. Ale podeslij linka, posprawdzam sobie 😅

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/klasy-premium/p/wozek-dzieciecy-2w1-stokke-scoot-black-melange-7374.php

Z ciekawości napisz mi potem, co powoduje dwukrotną różnicę w cenie :o

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Bebetto Luca Pro który wrzucała tutaj ostatnio Reset jest mocno inspirowany Stokke Trailz... No a jednak cena zdecydowanie mniejsza. Ja wiem, że nie zawsze chodzi tylko o wygląd i o cenę, ale kurcze chyba bym celowała w Bebetto skoro na pierwszy rzut oka są mocno podobne hahaha. Ale to tylko ja i moja cebula :D

Edit: poczytałam na szybko opinie o tym Bebetto i chyba jednak nie jest polecany. Sorki za zamieszanie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 19:17

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Super dziewczyny Wasze rady są bezcenne! Wszystko zapisuje :)

A doradzicie jeszcze wanienkę? Mamy mikroskopijna łazienkę z prysznicem, wchodzę ja i emek i nikt więcej się nie zmieści :P
    Myślałam o takim przewijaku z wanienką, ale już sama nie wiem. Czy to się sprawdzi jak mały będzie już chciał siadać? Jakoś tego nie widzę. Co u Was się sprawdziło?

Bazylku, specjalnie dla Ciebie https://www.olx.pl/oferta/wanienka-shnuggle-0-6m-CID88-IDA7oBA.html#52e04e89f5

Dziewczyny, potrzebuję 2 zdań do tekstu - dlaczego warto zainwestować w video-nianię oraz monitor oddechu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 19:38

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam zupełnie szczerze, ze szlam do sklepu (nota bene bobowozki) z myślą o Bebetto właśnie ;)
    Podobały mi się wizualnie, a nie chciałam wydać nie wiadomo jakiej kwoty (myślałam, ze to tylko jakieś zabiegi marketingowe powodują wywindowanie cen za pewne marki).

Nawet nie wiecie, jak bardzo się zdziwiłam, ale po chwyceniu do ręki obu wózków przekonałam się o różnicy w jakości wykonania...
    Dla mnie w Stokke najważniejszy jest:
    - solidny stelaż, ale jednocześnie jest super zwrotny (mimo, ze jest spory, spokojnie można go prowadzić jedna ręka)
    - wysokość (oboje jesteśmy bardzo wysocy, wiec niskie wózki odpadają)
    - jakość wykonania gondoli: w stokke materiały w gondoli w środku sa naprawdę rewelacyjne: milusie w dotyku, naprawdę wysokiej jakości

Ja jeszcze nie wiem, czy zdecyduje się na zakup Stokke (bo to nawet nie o pieniądze chodzi, a o zasady ;)), ale jeśli ktos zapytałby mi się o zdanie, to uważam ten wózek za jeden z najlepszych 😊😊

Ps. Ten Stokke Scott to taki mniejszy, bardziej kompaktowy wózek. Dla mnie odpada, bo chce Malucha cała zimę przywozić w gondoli (w stokke trailz gondola jest naprawdę spora). Do tego my szukamy wózka, który sprawdzi się nam w terenie (ja już teraz często chadzam i spaceruje po lasach z moim czworonogiem, który musi się wyhasac ;)) często tez jeździmy w góry (czasami 2/3 razy w miesiącu) i nie chcielibyśmy z tego rezygnować (juz planujemy styczniowy wyjazd ;)) i wózek musi się sprawdzać tez w górskich terenach 🥰

Dorola31 lubi tę wiadomość

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeżeli chcecie coś wiedzieć o Stokke to mogę trochę powiedzieć jako użytkownik.
    Cabrera mam dokładnie ten co wrzuciłaś.
    Reset nie polecam Scotta, raz że kończą jego produkcję i w zamian wchodzi Stokke Beat (podobny mocno do Cybex Balios S), dwa- Scott nie ma pałąka, podnóżka w spacerówce i regulacja oparcia jest na paskach.

Mogę więcej napisać o Trailz, Scott i Beat (bo podejrzewam że Xplory nie wchodzi w grę) jak znajdę chwilę.

Rucola, Cabrera, mi88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

[age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle Stokke nie przekonuje do końca, ten mi wpadł w oko ze względu na cenę i Cabrerę :)
    Tyle, że ja na razie sama nie wiem, czego chcę - wygląda na to, że idealnie byłoby od początku mieć dwa wózki :P

Cabrera lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro temat wózków to pozwolę sobie wrzucić coś, co opracowała dla nas Ania jakiś czas temu https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61462ad9b2c5.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd986ed661f6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffbe01176c5a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b71efe73df53.jpg

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!!!
    To był ciężki dzień.....
    Justyna współczuję, że Wasz przyjaciel zmarł tak młodo :( Jeśli chodzi o monitor oddechu to mi osobiście dawał możliwość spokojnego zasypiania, ale ważnym jest że musi się znajdować minimalnie 1 metr od łóżka rodziców i jeśli w domu sa zwierzęta to chodzac wokół łóżeczka mogą zaburzac prace monitora. Jesli chodzi o nianię to cenię ją przede wszystkim za to, że widzę kiedy Maluch sie budzi, wiem kiedy do niego przyjść żeby nie musiał mnie alarmować że natychmiast mam przyjść :)
    Dziś na 12 mieliśmy wizytę u fizjo, Lewko rozwija się bez zarzutu, nie mamy więcej przychodzić, chyba że mnie coś zaniepokoi. Wracając do domu widziałam w lusterku, ze z Lewkiem jest coś nie tak, więc w miarę możliwości Go obserwowałam. Jak wyjęłam Go z samochodu po prostu parzył :( na termometrze bezdotykowym pokazało mi 38,9 a pod paszką 38,6. Miałam paracetamol w syropie i w czopkach i przygotowałam syrop do podania, jak zaczałam podawać to Mały nagle zaczął wymiotować, ale robił to w przerażający sposób :( normalnie dławił się, tych wymiotów było niesamowicie dużo. Całe łóżko, cały przedpokój, część salonu z dywanem (chodziłam po domu i Go pionizowałam żeby lepiej mu było). Dziewczyny to było straszne :( z pomoca przybiegł siostrzeniec mieszkający nieopodal, przyniósł mi z apteki pedicetamol i udało się nam go podac Małemu i siedział ze mną dopóki emek nie przyjechał na szybko z pracy. Po drodze jeszcze podjechał do przychodni prosić o wizytę. U lekarza byliśmy jak już lek zaczął działac i Młody trochę ożył ale chwilę wcześniej był baardzo słaby. Normalnie wisiał na mnie bezwładnie, tylko patrzyłam w lusterku czy ma otwarte o czy :( W badaniu lekarskim wszystko ok, mocz już tez zbadałam, na szczęście czysto. lekarka podejrzewa trzydniówkę a ja ząbkowanie :( Nie podawałam więcej pedicetamolu bo goraczka na szczęście nie wróciła ale cały czas jestem czujna....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola smecta i pedicamol podawałabym co 6h.nie podaje się wraz z wzrostem ponownym tylko co 6 h jeżeli taka temperatura wysoka była

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Rucola smecta i pedicamol podawałabym co 6h.nie podaje się wraz z wzrostem ponownym tylko co 6 h jeżeli taka temperatura wysoka była
    pediatra powiedziała mi, ze mogę 6 razy na dobę czyli ze niby co 4 godziny... ale póki co nie ma goraczki. Sprawdzam co chwilę. Dziękuję :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie polecenia, chyba zrobię tak jak Reset pisze. Emek będzie się zajmował kąpaniem młodego, wiec niech sobie wybiera co chce :)

Aktualnie od godziny składa komodę z IKEI, muszę mu pokibicować :D

JustynaG, Cabrera lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    pediatra powiedziała mi, ze mogę 6 razy na dobę czyli ze niby co 4 godziny... ale póki co nie ma goraczki. Sprawdzam co chwilę. Dziękuję :*
    Wiesz tu chodzi o 6 h wg ulotki (mojej Kindze tak podawałam, bo przy zabkowaniu miała prawie po 39 stopni, a raz 39,5) a jeżeli pediatra powiedziała nawet co 4 to bym podała nawet gdy nie ma gorączki, bo to też jest przeciwbólowe, a pewnie jest słaby 😕

• summer86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, nie wiem czy dziś dam radę, ale postaram się najpózniej jutro podesłac Ci info na stronę o monitorze oddechu.

Rucola, u nas bez wymiotów, ale też zaliczyliśmy tydzień temu 3dniówkę. Temperatura max była 38,3 (podawałam Pedicetamol), na trzeci dzień jakby nigdy nic gorączka minęła i pojawiła się wysypka. U nas były bardzo ciężkie noce, Ania przeraźliwie płakała i zasypiała tylko leżąc na mnie. Zabkowanie chyba pogorszyło przechodzenie choroby, bo podejrzewam górne dwójki. Oby Lewcio szybko wrócił do formy, a Tobie dużo sił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:43

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle to u mnie na wsi panuje jakieś choróbsko i oczywiście przyniesione do domu z przedszkola. Zaczęło się tydzień temu od Kingi na następny dzień Wiktor, później ja i eMek naraz, a wczoraj Nadia. Biegunka i wymioty jednodniowe mam nadzieje, że Borys się nie zaraził.

Rucola zdrówka dla Lewka😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:49

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zdrówka dla Lewka :* współczuje stresów

Justyna jeśli chodzi o nianię video: daje komfort kiedy jestem sama w domu i synio np. śpi w ciągu dnia to mogę powiesić pranie na tarasie lub przygotować obiad mając go na oku, jak się rusza to szybko reaguję, zanim się rozbudzi. Wykorzystywałam ją też na różnych wyjściach rodzinnych - gdy było głośno, mogłam go położyć w pokoju obok i zamknąć drzwi a jednocześnie obserwować i mieć pewność, że wszystko ok.

Monitor oddechu mieliśmy zalecony przez lekarzy ze względu na to, że Franio miał zaburzenia oddechu po porodzie i jest wcześniakiem, ale myślę, że nie tylko w takich przypadkach daje on ogromny komfort psychiczny rodzicom

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, współczuje stresu...mam nadzieje, ze teraz już Lewko spokojniejszy. Zdrówka Wam życzę ❤️

Ania, ja jestem bardzo ciekawa opinii użytkowniczki Stokke, wysyłam zaproszenie :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola bardzo Ci współczuję :( to musiało być bardzo stresujące... Mam nadzieję, że cokolwiek dolega Lewciowi to mu szybko odpuści. Możliwie jak najspokojnej nocy Wam życzę. Cieszę się, że u fizjo dobre wieści.

Justyna super pieluchy :) byłam dzisiaj w Pepco, ale legginsy w czereśnie zostały tylko 68cm a tych drugich w ogóle nie było :(

U nas wieczór tragedia, od 19 nie wiem czy Agatka pospała dłużej niż 20 minut ciągiem... Dużo karmień, dużo noszenia. A wczoraj chciałam się już chwalić, że jest lepiej, odkąd obcięłam jej trzecią drzemkę. No ale jak widać nie jest :P

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie nosideł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 22:20

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
‹‹ 3326 3327 3328 3329 3330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ