Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Reset - u mnie po urlopie nagle 2kg więcej.. ale zwalam to na zaparcia. Myślę, że pobyt w obcym miejscu mi w tym temacie nie posłużył :p
Ale ginekolog mówiła, że miała pacjentki, które w miesiąc potrafiły 6kg przybrać na wadze..
I czekamy na wieści z wizyty 🙂 -
Kaczorka, ja to bym chciała 6 kg już do końca ciąży przytyć 😉
U mnie opóźnienie, a głodna jestem tak, że burczenie w brzuchu słychać na całą poczekalnie.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Jeżowa, a powiedz mi czy swoje chinki pierzesz w 60 stopniach czy w 40 z odkażaczem? Czy używasz NappyFresh czy może nadwęglan sodu?
Wiem już jak pierze AnnaStesia z artykułu. Jestem ciekawa jak chinki sobie radzą z praniem u Ciebie.
Czytałam, że można samemu zrobić specyfiki odkażające. Oto przepis: "Zrób swój domowy odkażacz z dostępnych surowców w mniej niż 30 sekund: szklanka nadwęglanu, szklanka węglanu sodu lekkiego (sody kalcynowanej), mała łyżeczka kwasku cytrynowego. Wymieszja i gotowe. Dodaj do prania około 3 płaskich łyżek stołowych swojego specyfiku. "
Możesz się wypowiedzieć (jako ekspert) w tym temacie?
Kaczorka Gratuluję córeczki! Oleńka i Aluśka to będzie piękny duet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:05
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:AnnaStesia spróbuję uchwycić go na pupci i wrzucę a skoro mam Cię na linii to zapytam, ile warsw bambusa zakładasz w pieluszkę i średnio na jaki czas? bo moje 4 warstwy to na 2 godziny zdecydowanie za mało... A co do lanolinowania to wiem tylko ze kupiłam jeden mrumru który od poczatku nadawał się do lanolinowania, załozyłam na próbę i masz Ci babo placek, dosłownie hahahaha
edit. AnnaStesia czy każdy otulacz, gatki muszę lanolinować osobno? bo mam 3 rzeczy i nie wiem czy każde lanolinować w innym naczyniu czy mogę razem?
Jesli chodzi o wkłady to np. quick & easy Puppi (5 warstw) daje rade na około godzinę. Lepiej się sprawdzają Kokosi z zielonym obszyciem (składane na pół dają 6 warstw), Kokosi z fioletowym obszyciem (składane dają 8 warstw) i bambusowy wkład składany Puppi (składane to 6 warstw). Oczywiście można te składane wkłady tak układać, żeby np. na przodzie było jeszcze więcej. Super układa się tetra, która jest dośc cienka i dobrze się poddaje pod pupą, ale ostatnio rzadko się z nią bawię (tetrą, nie pupą ). Czasami robiłam tak, że brałam wkład Kokosi z pomarańczowym obszyciem, który ma 2 warstwy, ale tak składałam, że z przodu robiło się 6. Jesli chcę wzmocnić chłonność jakiegoś wkładu daję czasem lniany booster.
Kaczorka, gratuluję córeczki!! Będą z Alusią roznosiły dom!
Admiralka, zdrówka dla małej!
Siwulcu, przykro mi ogromnie, że i u Was takie niepokojące perspektywy. Trzymam kciuki, żeby Borys z wszystkiego wyrósł, podobno to się zdarza w przypadku kłopotów z serdusiem.
Achia, gdzieżeś Ty gdzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:31
Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Kaczorka gratuluję córeczki!
Reset czekam na wieści od Ciebie!!!
Justyna ja piorę z nappy fresh w 60 stopniach kieszonki i wkłady razem, mają się dobrze, nic się nie dzieje. Nie daję prania wstępnego. Jak jest jakaś plama po kupie to nacieram mydełkiem odplamiającym i wrzucam do pralkiKaczorka lubi tę wiadomość
-
AnnaStesia, zmieniasz pieluchę co godzinę?
Jak to możliwe, że kieszonka z tetrą wytrzymuje dłużej? Myślałam, że tetra jest słabsza niż te gotowe wkłady.
Jeżowa, ja myślałam że bawisz się w domu w małego chemika... Bo ja już miałam ochotę zrobić sama ale skoro Ty się w to nie bawisz to chyba nie wartoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:46
-
JustynaG wrote:AnnaStesia, zmieniasz pieluchę co godzinę?
Jak to możliwe, że kieszonka z tetrą wytrzymuje dłużej? Myślałam, że tetra jest słabsza niż te gotowe wkłady.
Gdy młodzież była mniejsza zmieniałam czasem i co pół. Na quick&easy zmieniam mniej wiecej co godzinę, na innych około półtorej. Najbardziej pancerne są moje aio, czasem dają rade ok. 2 godziny, ale nie lubię i rzadko korzystam. Ale to wszystko zależy od wielu czynników, np. czy masz dużego sikacza w domu, w jakim wieku jest dziecko (np. mój synek obecnie potrafi dłużej wytrzymywac bez sikania, ale wtedy sik jest obfitszy). Mniej więcej wiem też, kiedy sika (po jedzeniu, po przebudzeniu z drzemki itd.). A co do tetry to nie powiedziałam, że wytrzymuje dłużej, tylko, że można ją sprytniej ułozyć. Ja mam xkko, a więc niebarwioną i dość grubą, gdy synek był młodszy umiałam ją tak złożyć, że z przodu miał naprawdę dużo warstw (a i tak je szybko przesikiwał, ale zaleta tetry było lepszy wyłapywanie dwójek). Teraz jest takim ruchliwcem, że rzeźbienie odpada.
edit. Dodam jeszcze, że dzięki Jadrance zaczęłam od listopada zgłebiać temat nhn - nie do stosowania u nas, ale pod względem samej filozofii komunikacji z dzieckiem. I dzięki temu mogę obserwując malucha wiedzieć, że właśnie zrobił siku i że trzeba go przebrać. Bardzo nie lubię sytuacji, w której dziecko sika mi kilka razy do tej samej pieluszki, stąd też ta moja potrzeba częstszych zmian. Co mnie też bardzo cieszy to to, że synek zaczął sygnalizować, że zrobił dwójkę - oprócz tego, że widać, że robi, to jesli nie przyuważę, bo np. szykuję śniadanie albo coś w tym stylu, zawsze podejdzie, złapie mnie za nogę, a potem podejdzie do drzwi łazienki i zacznie w nie stukać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:59
Jadranka, Jeżowa, summer86, Rucola lubią tę wiadomość
-
Justyna nie, nie mam takich zapędów te dwa pierwsze składniki z tego przepisu są też w Nappy fresh, więc myślę, że pewnie by to działało. Ale my nadal jesteśmy na opakowaniu nr 1 Nappy fresh więc chyba nie ma co dokładać sobie roboty no chyba że masz ochotę pobawić się w chemika, to nie zabraniam
-
Kaczorka gratulacje z okazji Oleńki
Reset dawaj newsy!Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Frez, bardzo mi przykro, że słyszeliście taka disgnoclse i że musicie przez to wszystko przechodzić. Jestem z Tobą z Wami. Modlę się o siły dla Ciebie i pomyślność operacji i szybka rekonwalescencje dla Florka! Buziak!
My dzisiaj świętujemy 7 miesięcy i mamy początki raczkowania
Kaczorka, gratuluję drugiej córeczki!
Reset, kciuki za Paczka.Anna Stesia, emi2016, JustynaG, Kaczorka, Lunaaa, Aga9090, Rucola, Nadzieja22, Patrycja20, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kaczorka - gratuluję córeczki ❤
Reset - trzymma kciuki!
I ja też mam newsa Łucja od wczoraj samodzielnie chodzi! Takze nareszcie przestaną mi uszy puchnąć od gadania rodziców
Ale się cieszę !Anna Stesia, Kaczorka, Cabrera, Jeżowa, Lunaaa, veritaserum, summer86, Aga9090, Rucola, pilik, Nadzieja22, Patrycja20, Jadranka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kaczorka serdecznie gratuluję zdrowej córeczki
Siwiec czy mogłabym Cię dodać i napisać priv odnośnie Waszych problemów z serduszkiem? Nie ukrywam, że trochę wypieram z głowy widmo operacji, a jednak ono nad nami wisi, chciałabym Cię podpytać jak Wasz kardiolog widzi kwestię czekania do określonego wieku, widocznych dla rodziców objawów itp. jeśli oczywiście pozwolisz. Każda rada jest dla mnie na wagę złota.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
AnnaStesia, wow. Pięknie Ci sygnalizuje, że czas na zmianę pieluszki. U nas to wygląda tak, że Ania z kupą w pieluszce siedzi cichutko i bawi się. Zupełnie jej to nie przeszkadza. Czasami mam wrażenie, że nie chce podejść do nas byśmy nie zorientowali się i nie zmienili pieluchy.
O ile zazwyczaj wiem kiedy robi kupę to sika dość często i nie potrafię tego wyłapać.
Może to głupie pytanie ale dlaczego to istotne by prac pieluchy w płynie do bieli a nie kolorów?
Jeżowa, akurat zmieszanie 3 składników wielką filozofią nie jest. Muszę przemyśleć sprawę.
Sliweczka, gratulacje dla Hani za początki raczkowania. Teraz świat staje dla niej otworem.
EMI, teraz Łucja ma powody by chodzić. Pogoda piękna brawa dla niejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:22
sliweczka92, emi2016 lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:AnnaStesia, wow. Pięknie Ci sygnalizuje, że czas na zmianę pieluszki. U nas to wygląda tak, że Ania z kupą w pieluszce siedzi cichutko i bawi się. Zupełnie jej to nie przeszkadza. Czasami mam wrażenie, że nie chce podejść do nas byśmy nie zorientowali się i nie zmienili pieluchy.
O ile zazwyczaj wiem kiedy robi kupę to sika dość często i nie potrafię tego wyłapać.
Może to głupie pytanie ale dlaczego to istotne by prac pieluchy w płynie do bieli a nie kolorów?
Jeżowa, akurat zmieszanie 3 składników wielką filozofią nie jest. Muszę przemyśleć sprawę.
U nas było podobnie, też przez pewien czas nie sygnalizował i wąchałam mu pupę średnio raz na 15 minut Chyba doszedł do wniosku, że głupio mieć nos mamy przy swoim kroczu i zaczął dawać znać.
A co do prania w płynie lub proszku do białego - zawsze mają też takie substancje, które trochę wybielą wkłady (bo samych wybielaczy nie można). A tak najlepiej i najprosciej wystawiać wkłady ze śladami użytkowania na słoncem, które wybieli samo -
Meldunek z wizyty:
Pączek jest zdrową dziewczynką 12 cm, 180 gramów wagi. Nieustannie mnie rozczulają te małe łapki...
Szyjka 3,65 cm i twarda, zamknięta, więc mogę dalej funkcjonować jak teraz
25 czerwca połówkowe!
Tylko matka ma uważać, bo tyję w górnych granicach normy... i sama nie wiem z czego, bo owszem, zdarza mi się ciasteczko, ale jednak z zachowaniem granic. Poza tym sądziłam, że skoro odstawiłam alkohol i inne niezdrowe rzeczy to tyć nie będę, a tu guzik. No nic, trzeba więcej samodyscypliny!
I na dobranoc ziewający Pączek:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/372b75688df0.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:29
sliweczka92, Anna Stesia, Cabrera, Minnie89, Kaczorka, Lena21, JustynaG, veritaserum, Bunia86, frezyjciada, Aga9090, Rucola, Lusesita, pilik, emi2016, moniśka..., Nadzieja22, Patrycja20, Jadranka, bazylkove lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset, cudowne wieści!! Gratuluję! A co do wagi to wiesz... ja tyłam sporo, tez w górnej granicy. Potem okazało się, że winowajca było wielowodzie. U Ciebie też będzie pewnie na połówkowych badane afi, zobaczysz, czy Pączek ma się w czym pluskać. Tak czy inaczej czasem taką ma się urodę i nic z tym sie nie da zrobić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny