X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - u mnie po urlopie nagle 2kg więcej.. ale zwalam to na zaparcia. Myślę, że pobyt w obcym miejscu mi w tym temacie nie posłużył :p
    Ale ginekolog mówiła, że miała pacjentki, które w miesiąc potrafiły 6kg przybrać na wadze..

I czekamy na wieści z wizyty 🙂

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ja to bym chciała 6 kg już do końca ciąży przytyć 😉
    U mnie opóźnienie, a głodna jestem tak, że burczenie w brzuchu słychać na całą poczekalnie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, a powiedz mi czy swoje chinki pierzesz w 60 stopniach czy w 40 z odkażaczem? Czy używasz NappyFresh czy może nadwęglan sodu?
    Wiem już jak pierze AnnaStesia z artykułu. Jestem ciekawa jak chinki sobie radzą z praniem u Ciebie.

Czytałam, że można samemu zrobić specyfiki odkażające. Oto przepis: "Zrób swój domowy odkażacz z dostępnych surowców w mniej niż 30 sekund: szklanka nadwęglanu, szklanka węglanu sodu lekkiego (sody kalcynowanej), mała łyżeczka kwasku cytrynowego. Wymieszja i gotowe. Dodaj do prania około 3 płaskich łyżek stołowych swojego specyfiku. "
    Możesz się wypowiedzieć (jako ekspert) w tym temacie?

Kaczorka Gratuluję córeczki! Oleńka i Aluśka to będzie piękny duet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:05

Kaczorka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka gratuluje córeczki <3

Siwulec powiesz coś więcej na temat Boryska ? I co tam u Was dawno nic nie pisałaś ..

Kaczorka, Siwulec lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    AnnaStesia spróbuję uchwycić go na pupci i wrzucę :) a skoro mam Cię na linii to zapytam, ile warsw bambusa zakładasz w pieluszkę i średnio na jaki czas? bo moje 4 warstwy to na 2 godziny zdecydowanie za mało... A co do lanolinowania to wiem :) tylko ze kupiłam jeden mrumru który od poczatku nadawał się do lanolinowania, załozyłam na próbę i masz Ci babo placek, dosłownie hahahaha
    edit. AnnaStesia czy każdy otulacz, gatki muszę lanolinować osobno? bo mam 3 rzeczy i nie wiem czy każde lanolinować w innym naczyniu czy mogę razem?

Jesli chodzi o wkłady to np. quick & easy Puppi (5 warstw) daje rade na około godzinę. Lepiej się sprawdzają Kokosi z zielonym obszyciem (składane na pół dają 6 warstw), Kokosi z fioletowym obszyciem (składane dają 8 warstw) i bambusowy wkład składany Puppi (składane to 6 warstw). Oczywiście można te składane wkłady tak układać, żeby np. na przodzie było jeszcze więcej. Super układa się tetra, która jest dośc cienka i dobrze się poddaje pod pupą, ale ostatnio rzadko się z nią bawię (tetrą, nie pupą ;-)). Czasami robiłam tak, że brałam wkład Kokosi z pomarańczowym obszyciem, który ma 2 warstwy, ale tak składałam, że z przodu robiło się 6. Jesli chcę wzmocnić chłonność jakiegoś wkładu daję czasem lniany booster.

Kaczorka, gratuluję córeczki!! Będą z Alusią roznosiły dom! <3

Admiralka, zdrówka dla małej!

Siwulcu, przykro mi ogromnie, że i u Was takie niepokojące perspektywy. Trzymam kciuki, żeby Borys z wszystkiego wyrósł, podobno to się zdarza w przypadku kłopotów z serdusiem.

Achia, gdzieżeś Ty gdzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:31

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka gratuluję córeczki! <3

Reset czekam na wieści od Ciebie!!!

Justyna ja piorę z nappy fresh w 60 stopniach kieszonki i wkłady razem, mają się dobrze, nic się nie dzieje. Nie daję prania wstępnego. Jak jest jakaś plama po kupie to nacieram mydełkiem odplamiającym i wrzucam do pralki :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, zmieniasz pieluchę co godzinę? :O
    Jak to możliwe, że kieszonka z tetrą wytrzymuje dłużej? Myślałam, że tetra jest słabsza niż te gotowe wkłady.

Jeżowa, ja myślałam że bawisz się w domu w małego chemika... Bo ja już miałam ochotę zrobić sama ale skoro Ty się w to nie bawisz to chyba nie warto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:46

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    AnnaStesia, zmieniasz pieluchę co godzinę? :O
    Jak to możliwe, że kieszonka z tetrą wytrzymuje dłużej? Myślałam, że tetra jest słabsza niż te gotowe wkłady.

Gdy młodzież była mniejsza zmieniałam czasem i co pół. Na quick&easy zmieniam mniej wiecej co godzinę, na innych około półtorej. Najbardziej pancerne są moje aio, czasem dają rade ok. 2 godziny, ale nie lubię i rzadko korzystam. Ale to wszystko zależy od wielu czynników, np. czy masz dużego sikacza w domu, w jakim wieku jest dziecko (np. mój synek obecnie potrafi dłużej wytrzymywac bez sikania, ale wtedy sik jest obfitszy). Mniej więcej wiem też, kiedy sika (po jedzeniu, po przebudzeniu z drzemki itd.). A co do tetry to nie powiedziałam, że wytrzymuje dłużej, tylko, że można ją sprytniej ułozyć. Ja mam xkko, a więc niebarwioną i dość grubą, gdy synek był młodszy umiałam ją tak złożyć, że z przodu miał naprawdę dużo warstw (a i tak je szybko przesikiwał, ale zaleta tetry było lepszy wyłapywanie dwójek). Teraz jest takim ruchliwcem, że rzeźbienie odpada.

edit. Dodam jeszcze, że dzięki Jadrance zaczęłam od listopada zgłebiać temat nhn - nie do stosowania u nas, ale pod względem samej filozofii komunikacji z dzieckiem. I dzięki temu mogę obserwując malucha wiedzieć, że właśnie zrobił siku i że trzeba go przebrać. Bardzo nie lubię sytuacji, w której dziecko sika mi kilka razy do tej samej pieluszki, stąd też ta moja potrzeba częstszych zmian. Co mnie też bardzo cieszy to to, że synek zaczął sygnalizować, że zrobił dwójkę - oprócz tego, że widać, że robi, to jesli nie przyuważę, bo np. szykuję śniadanie albo coś w tym stylu, zawsze podejdzie, złapie mnie za nogę, a potem podejdzie do drzwi łazienki i zacznie w nie stukać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 20:59

Jadranka, Jeżowa, summer86, Rucola lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie, nie mam takich zapędów :D te dwa pierwsze składniki z tego przepisu są też w Nappy fresh, więc myślę, że pewnie by to działało. Ale my nadal jesteśmy na opakowaniu nr 1 Nappy fresh więc chyba nie ma co dokładać sobie roboty :) no chyba że masz ochotę pobawić się w chemika, to nie zabraniam :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka gratulacje z okazji Oleńki <3 :)

Reset dawaj newsy!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, bardzo mi przykro, że słyszeliście taka disgnoclse i że musicie przez to wszystko przechodzić. Jestem z Tobą z Wami. Modlę się o siły dla Ciebie i pomyślność operacji i szybka rekonwalescencje dla Florka! Buziak!

My dzisiaj świętujemy 7 miesięcy i mamy początki raczkowania <3

Kaczorka, gratuluję drugiej córeczki! :)

Reset, kciuki za Paczka. :)

Anna Stesia, emi2016, JustynaG, Kaczorka, Lunaaa, Aga9090, Rucola, Nadzieja22, Patrycja20, Lunaris lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - gratuluję córeczki ❤

Reset - trzymma kciuki!

I ja też mam newsa :D Łucja od wczoraj samodzielnie chodzi! Takze nareszcie przestaną mi uszy puchnąć od gadania rodziców :P
    Ale się cieszę ! :)

Anna Stesia, Kaczorka, Cabrera, Jeżowa, Lunaaa, veritaserum, summer86, Aga9090, Rucola, pilik, Nadzieja22, Patrycja20, Jadranka, Lunaris lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka serdecznie gratuluję zdrowej córeczki

Siwiec czy mogłabym Cię dodać i napisać priv odnośnie Waszych problemów z serduszkiem? Nie ukrywam, że trochę wypieram z głowy widmo operacji, a jednak ono nad nami wisi, chciałabym Cię podpytać jak Wasz kardiolog widzi kwestię czekania do określonego wieku, widocznych dla rodziców objawów itp. jeśli oczywiście pozwolisz. Każda rada jest dla mnie na wagę złota.

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, wow. Pięknie Ci sygnalizuje, że czas na zmianę pieluszki. U nas to wygląda tak, że Ania z kupą w pieluszce siedzi cichutko i bawi się. Zupełnie jej to nie przeszkadza. Czasami mam wrażenie, że nie chce podejść do nas byśmy nie zorientowali się i nie zmienili pieluchy.
    O ile zazwyczaj wiem kiedy robi kupę to sika dość często i nie potrafię tego wyłapać.

Może to głupie pytanie ale dlaczego to istotne by prac pieluchy w płynie do bieli a nie kolorów?

Jeżowa, akurat zmieszanie 3 składników wielką filozofią nie jest. :) Muszę przemyśleć sprawę.

Sliweczka, gratulacje dla Hani za początki raczkowania. Teraz świat staje dla niej otworem.

EMI, teraz Łucja ma powody by chodzić. Pogoda piękna ;) brawa dla niej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:22

sliweczka92, emi2016 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    AnnaStesia, wow. Pięknie Ci sygnalizuje, że czas na zmianę pieluszki. U nas to wygląda tak, że Ania z kupą w pieluszce siedzi cichutko i bawi się. Zupełnie jej to nie przeszkadza. Czasami mam wrażenie, że nie chce podejść do nas byśmy nie zorientowali się i nie zmienili pieluchy.
    O ile zazwyczaj wiem kiedy robi kupę to sika dość często i nie potrafię tego wyłapać.

Może to głupie pytanie ale dlaczego to istotne by prac pieluchy w płynie do bieli a nie kolorów?

Jeżowa, akurat zmieszanie 3 składników wielką filozofią nie jest. :) Muszę przemyśleć sprawę.

U nas było podobnie, też przez pewien czas nie sygnalizował i wąchałam mu pupę średnio raz na 15 minut :-D Chyba doszedł do wniosku, że głupio mieć nos mamy przy swoim kroczu i zaczął dawać znać.

A co do prania w płynie lub proszku do białego - zawsze mają też takie substancje, które trochę wybielą wkłady (bo samych wybielaczy nie można). A tak najlepiej i najprosciej wystawiać wkłady ze śladami użytkowania na słoncem, które wybieli samo :-)

• reset Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldunek z wizyty:

Pączek jest zdrową dziewczynką <3 12 cm, 180 gramów wagi. Nieustannie mnie rozczulają te małe łapki...
    Szyjka 3,65 cm i twarda, zamknięta, więc mogę dalej funkcjonować jak teraz :)
    25 czerwca połówkowe!

Tylko matka ma uważać, bo tyję w górnych granicach normy... i sama nie wiem z czego, bo owszem, zdarza mi się ciasteczko, ale jednak z zachowaniem granic. Poza tym sądziłam, że skoro odstawiłam alkohol i inne niezdrowe rzeczy to tyć nie będę, a tu guzik. No nic, trzeba więcej samodyscypliny!

I na dobranoc ziewający Pączek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/372b75688df0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:29

sliweczka92, Anna Stesia, Cabrera, Minnie89, Kaczorka, Lena21, JustynaG, veritaserum, Bunia86, frezyjciada, Aga9090, Rucola, Lusesita, pilik, emi2016, moniśka..., Nadzieja22, Patrycja20, Jadranka, bazylkove lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, gratuluję zdrowej córeczki!

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, cudowne wieści!! Gratuluję! A co do wagi to wiesz... ja tyłam sporo, tez w górnej granicy. Potem okazało się, że winowajca było wielowodzie. U Ciebie też będzie pewnie na połówkowych badane afi, zobaczysz, czy Pączek ma się w czym pluskać. Tak czy inaczej czasem taką ma się urodę i nic z tym sie nie da zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka i Reset gratuluję Wam córeczek !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Reset: gratuluję cudownych córeczek ❤️

‹‹ 3332 3333 3334 3335 3336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ