Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga - najważniejsze, że siostra wie, że coś jest nie tak. Teraz w ciąży nic lekarze nie zrobią, ale gdy urodzi, to od razu będzie można podjąć działanie.
Wierzę, że wszystko skończy się dobrze
Reset - poznanie płci zmienia dużo, ale jeszcze więcej zmienia, gdy nada się dziecku imię
My od wczoraj mówimy po imieniu i przyzwyczajamy Aluśkę. Imię proste i mała już ładnie je wypowiada
Hehe i mamy dodatkowy "problem", bo odkupiliśmy od naszej Emilki dostawkę i Aluśka najchętniej by w niej zamieszkała :p cały czas się koło niej kręci i chce bujać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82f7dffbcabd.jpgsliweczka92, Patrycja20, Cabrera, JustynaG, summer86, Rucola, Nadzieja22, emi2016, pilik, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga, bardzo mi przykro, że znów w waszej rodzinie są takie złe nowiny.
Kaczorka, myślę podobnie jak Aga. Korzystaj z fascynacji łóżeczkiem -
AGA, ja również wierzę, że wszystko skończy się dobrze :*
U Tosi jest poprawa! Dziś w końcu była noc bez ciągłego kaszlu i pobudek co 15 minut, chyba te sterydy działająKaczorka, Cabrera, Jeżowa, Nadzieja22, emi2016, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka wrote:Dziewczyny - macie jakieś sprawdzone huśtawki do zawieszenia na hakach przymocowanych do futryny?
Kaczorka lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Kaczorka ja mam z allegro i na te parę chwil kiedy Franio w niej siedzi jest w zupełności wystarczająca (choć marzy mi się taka piękna drewniana z podusiami )
Zobacz ofertę: HUŚTAWKA KUBEŁKOWA DLA DZIECI Z PASAMI FOTELIK https://allegro.pl/oferta/hustawka-kubelkowa-dla-dzieci-z-pasami-fotelik-5179337691Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór Dziewczyny!!!
Ale tu dziś cichutko Gorąco jest to nikt nie masz czasu zaglądać my do jutra u dziadków, cały dzień spędziliśmy na podwórku+spacery. Przypominam żeby w takie ciepłe dni dobrze nawadniać Maluchy i siebie
Dobrej nocy Wszystkim!!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Faktycznie pogoda wszystkich wygoniła z internetów miłego dnia na słoneczku !
A ja dziewczyny chyba potrzebuje żeby mnie ktoś opieprzył, albo ojojał, albo powiedział, że tez tak miał... wizyta dopiero w poniedziałek, ostatnia beta tydzień temu a ja się martwię, bo nie czuję się w ogóle ciążowo, ani mnie piersi nie bolą, ani żadnych mdłości, zmęczenie bym powiedziała w normie jak na mamę rocznego dziecka, wszystko jest inaczej niż w ciąży z Franiem, albo ja sobie coś wkręcam i to za wcześnie na jakieś objawy ? -
Lena - wiele z nas tak miało chyba. Ja w ciąży przez pierwsze 2 miesiące codziennie stawałam przed lustrem i liczyłam że chociaż brzuch mi trochę spuchnie a zmęczenie przyszło dopiero jak mogłam sobie na nie pozwolić, czyli na zwolnieniu. Ty przy Franiu masz co robić, więc może też nawet sobie nie zdajesz sprawy, że w organizmie coś się zmienia. Głowa do góry ;*
A nas ten upał właśnie zamknął w domu...na spacer chodzimy o 8 rano a potem się chowamy. AZS i ŁZS nie lubią gorąca -
Lena każda ciąża jest inna, na moim przykładzie Ci powiem, że w pierwszej ani nie miałam mdłości, ani nie byłam zmęczona, przeszłam ją w miarę lekko, a teraz było zupełnie odwrotnie to zrozumiałe że się martiwsz, przy Franiu czas Ci szybko minie do wizyty
-
nick nieaktualny
-
Lena- ja jeszcze na świeżo pamiętam brak objawów i to moje narzekanie, że chciałabym cokolwiek czuć... Jestem w 18 tygodniu i w sumie wymiotowałam 2 razy (po 13 tygodniu dopiero), dwa razy zemdlałam i zmęczenie. Tyle, że Ty jesteś permanentnie zmęczona jak to matka rocznego dziecka, więc pewnie organizm uznał, że bardziej Ci nie dowali.
Po sobie powiem tyle - wpisy, że 'ja też tak miałam' uspokajają na chwilę. Potem człowiek znów wpada w panikę, potem wizyta więc chwila ulgi i znów od nowa... Powiem Ci więcej - sama nawet teraz myślę, czy u mnie wszystko w porządku, bo podczytuję czasem listopadowe mamy i ciągle słyszę, że mają kłucia, rozciągania, bóle bioder, bóle kręgosłupa i albo nie śpią, a jak już śpią to tylko z poduszką ciążową... a u mnie nic, przed chwilą właśnie portier mi chciał windę przywołać, bo "Ale jak to? Będzie pani w takich szpilkach w ciąży wchodzić na DRUGIE piętro po schodach?". No czasem czuję się zbyt zdrowa jak na to, co próbuje wmówić mi otoczenie
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lena - nie masz suwaczka, więc nie wiem na jakim etapie jesteś, ale u mnie mdłości i bóle głowy zaczęły się w skończonym 5tc. Wcześniej zero objawów.
Na dobrą sprawę teraz też nie mam żadnych :p poza lataniem do WC co chwilę :p
Ale chciałam się pochwalić, że chyba zaczynam odczuwać pierwsze delikatne ruchy może w końcu ta ciąża zrobi się jakaś taka bardziej realna, bo póki co dalej to trochę SF :p
My też w domu jesteśmy, bo u nas nie ma fajnego cienia w okolicy.. ale dzięki temu wyrabiam normy wypijanej wodyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:34
Cabrera, pilik, Nadzieja22, Rucola, Lena21, summer86, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Frez, przykro mi, że jednak diagnoza została potwierdzona. Dużo siły :*
My też teraz całe dnie na dworze, z rana spacerujemy, a potem siedzimy za domem, bo mamy cień i jest przyjemnie.
Jakie macie parasolki do wózka? Dziewczyny, które mają Espiro Next może któraś z Was ma taką co pasuje? -
Lena Twój stres jest jak najbardziej zrozumiały i tak naprawdę chyba dopiero wizyta przyniesie Ci ulgę... Ja jednak głęboko wierzę że z Maluchem jest wszystko w najlepszym porządku a objawy, no cóż.... Może są a nie masz czasu ich wyłapać a może jesteś w gronie szczęściar którym tylko brzuszek rośnie Ogólnie podziwiam że tyle wytrzymujesz bez wizyty :d który to już tydzień?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny