X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - najważniejsze, że siostra wie, że coś jest nie tak. Teraz w ciąży nic lekarze nie zrobią, ale gdy urodzi, to od razu będzie można podjąć działanie.
    Wierzę, że wszystko skończy się dobrze <3

Reset - poznanie płci zmienia dużo, ale jeszcze więcej zmienia, gdy nada się dziecku imię ;)
    My od wczoraj mówimy po imieniu i przyzwyczajamy Aluśkę. Imię proste i mała już ładnie je wypowiada ;)

Hehe i mamy dodatkowy "problem", bo odkupiliśmy od naszej Emilki dostawkę i Aluśka najchętniej by w niej zamieszkała :p cały czas się koło niej kręci i chce bujać ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82f7dffbcabd.jpg

sliweczka92, Patrycja20, Cabrera, JustynaG, summer86, Rucola, Nadzieja22, emi2016, pilik, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się siostra dowiedziała to w sierpniu będą jej wycinek do badań pobierać.

Kaczorka a może to dobry moment aby Aluśka zaprzyjaźniła się z lóżeczkiem :D

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, bardzo mi przykro, że znów w waszej rodzinie są takie złe nowiny.

Kaczorka, myślę podobnie jak Aga. Korzystaj z fascynacji łóżeczkiem :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA, ja również wierzę, że wszystko skończy się dobrze :*

U Tosi jest poprawa! Dziś w końcu była noc bez ciągłego kaszlu i pobudek co 15 minut, chyba te sterydy działają <3

Kaczorka, Cabrera, Jeżowa, Nadzieja22, emi2016, Lena21 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluśka przechodzi ostatnio fascynację huśtawkami i myślę, że to to ją kręci w dostawce - że się buja :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - macie jakieś sprawdzone huśtawki do zawieszenia na hakach przymocowanych do futryny?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika czy Ty znasz naszego dr, który będzie nas operował? Dr "zupę"?

• mi88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziewczyny - macie jakieś sprawdzone huśtawki do zawieszenia na hakach przymocowanych do futryny?
    Mam tę z Obi i ma strasznie krótkie sznurki.

Kaczorka lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja mam z allegro i na te parę chwil kiedy Franio w niej siedzi jest w zupełności wystarczająca (choć marzy mi się taka piękna drewniana z podusiami :D )

Zobacz ofertę: HUŚTAWKA KUBEŁKOWA DLA DZIECI Z PASAMI FOTELIK https://allegro.pl/oferta/hustawka-kubelkowa-dla-dzieci-z-pasami-fotelik-5179337691

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!!
    Ale tu dziś cichutko :) Gorąco jest to nikt nie masz czasu zaglądać :) my do jutra u dziadków, cały dzień spędziliśmy na podwórku+spacery. Przypominam żeby w takie ciepłe dni dobrze nawadniać Maluchy i siebie :)
    Dobrej nocy Wszystkim!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pogoda wszystkich wygoniła z internetów :) miłego dnia na słoneczku !

A ja dziewczyny chyba potrzebuje żeby mnie ktoś opieprzył, albo ojojał, albo powiedział, że tez tak miał... wizyta dopiero w poniedziałek, ostatnia beta tydzień temu a ja się martwię, bo nie czuję się w ogóle ciążowo, ani mnie piersi nie bolą, ani żadnych mdłości, zmęczenie bym powiedziała w normie jak na mamę rocznego dziecka, wszystko jest inaczej niż w ciąży z Franiem, albo ja sobie coś wkręcam i to za wcześnie na jakieś objawy ?

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - wiele z nas tak miało chyba. Ja w ciąży przez pierwsze 2 miesiące codziennie stawałam przed lustrem i liczyłam że chociaż brzuch mi trochę spuchnie :D a zmęczenie przyszło dopiero jak mogłam sobie na nie pozwolić, czyli na zwolnieniu. Ty przy Franiu masz co robić, więc może też nawet sobie nie zdajesz sprawy, że w organizmie coś się zmienia. Głowa do góry ;*

A nas ten upał właśnie zamknął w domu...na spacer chodzimy o 8 rano a potem się chowamy. AZS i ŁZS nie lubią gorąca :(

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena każda ciąża jest inna, na moim przykładzie Ci powiem, że w pierwszej ani nie miałam mdłości, ani nie byłam zmęczona, przeszłam ją w miarę lekko, a teraz było zupełnie odwrotnie :) to zrozumiałe że się martiwsz, przy Franiu czas Ci szybko minie do wizyty :)

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, mi się wydaję, że przy takim już prawie "Roczniaku" nie masz czasu na wsłuchiwanie się w objawy ciążowe. U mnie było tylko zmęczenie, ale to też chyba minimalnie później...;)

• reset Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- ja jeszcze na świeżo pamiętam brak objawów i to moje narzekanie, że chciałabym cokolwiek czuć... Jestem w 18 tygodniu i w sumie wymiotowałam 2 razy (po 13 tygodniu dopiero), dwa razy zemdlałam i zmęczenie. Tyle, że Ty jesteś permanentnie zmęczona jak to matka rocznego dziecka, więc pewnie organizm uznał, że bardziej Ci nie dowali.
    Po sobie powiem tyle - wpisy, że 'ja też tak miałam' uspokajają na chwilę. Potem człowiek znów wpada w panikę, potem wizyta więc chwila ulgi i znów od nowa... Powiem Ci więcej - sama nawet teraz myślę, czy u mnie wszystko w porządku, bo podczytuję czasem listopadowe mamy i ciągle słyszę, że mają kłucia, rozciągania, bóle bioder, bóle kręgosłupa i albo nie śpią, a jak już śpią to tylko z poduszką ciążową... a u mnie nic, przed chwilą właśnie portier mi chciał windę przywołać, bo "Ale jak to? Będzie pani w takich szpilkach w ciąży wchodzić na DRUGIE piętro po schodach?". No czasem czuję się zbyt zdrowa jak na to, co próbuje wmówić mi otoczenie ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - nie masz suwaczka, więc nie wiem na jakim etapie jesteś, ale u mnie mdłości i bóle głowy zaczęły się w skończonym 5tc. Wcześniej zero objawów.
    Na dobrą sprawę teraz też nie mam żadnych :p poza lataniem do WC co chwilę :p

Ale chciałam się pochwalić, że chyba zaczynam odczuwać pierwsze delikatne ruchy :) może w końcu ta ciąża zrobi się jakaś taka bardziej realna, bo póki co dalej to trochę SF :p

My też w domu jesteśmy, bo u nas nie ma fajnego cienia w okolicy.. ale dzięki temu wyrabiam normy wypijanej wody ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:34

Cabrera, pilik, Nadzieja22, Rucola, Lena21, summer86, sliweczka92 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - też mnie nic nie ciągnie ;) i dalej śpię bez poduchy! Więc to chyba normalne :p

reset lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, przykro mi, że jednak diagnoza została potwierdzona. Dużo siły :*

My też teraz całe dnie na dworze, z rana spacerujemy, a potem siedzimy za domem, bo mamy cień i jest przyjemnie.

Jakie macie parasolki do wózka? Dziewczyny, które mają Espiro Next może któraś z Was ma taką co pasuje?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Twój stres jest jak najbardziej zrozumiały i tak naprawdę chyba dopiero wizyta przyniesie Ci ulgę... Ja jednak głęboko wierzę że z Maluchem jest wszystko w najlepszym porządku a objawy, no cóż.... Może są a nie masz czasu ich wyłapać a może jesteś w gronie szczęściar którym tylko brzuszek rośnie :) Ogólnie podziwiam że tyle wytrzymujesz bez wizyty :d który to już tydzień?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, wpadam z pytaniem. Czy któraś z Was rehabilituje dziecia i czy może polecić wałek rehabilitacyjny?

‹‹ 3334 3335 3336 3337 3338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ