X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi tygodniami to u mnie tak dziwnie, bo miesiączkę miałam 24.04 czyli teoretycznie dziś jest 6+0, ale jestem pewna, że owulacja musiała być później, bo w 29 dc test był negatywny + plamienie (najprawdopodobniej implantacyjne) i pozytywny dopiero w 31 dc wiec myślę, że ok tygodnia mamy opóźnienia... dlatego bałam się wcześniej iść do lekarza

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziękuję Wam bardzo za wsparcie :*

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, tak, już stawia pierwsze "kroki". :) pozycję czworacza ma od ponad miesiąca.

Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Jezowa, tak, już stawia pierwsze "kroki". :) pozycję czworacza ma od ponad miesiąca.

Super :D Agatka póki co się tylko buja przód tył :)

Lena u mnie jak się mdłości zaczęły w 8+2 tygodniu to do skończonego 14 nie wiedziałam jak się nazywam. Też najpierw panikowała, gdzie to moje objawy, potem się modliłam, żeby już odpuściły, a jak był lepszy dzień, to od razu czarne myśli... Rozumiem, byłam tam, czułam to. Oby do pierwszej wizyty, a potem do każdej kolejnej 😂 ale pewnie też przy Franiu masz zawsze ręce pełne roboty i nie będziesz mieć tak czasu kontemplować nad dolegliwościami. Znaczy mam taką nadzieję i sama też sobie tego życzę na przyszłość :D aha i wiesz co? Na Twoim miejscu na wizycie bym chyba zrobiła tak jak Rucola przy ciąży z Lewciem - że nie podała prawdziwej daty ostatniej miesiączki, tylko trochę późniejszą. Jak i u Ciebie owulacja była późno to wiecznie będzie na USG wychodzić że ciąża jest do tyłu i będzie Cię to niepotrzebnie stresować (a dobrze wiemy jak wiele zmienia choćby milimetr na początku przy pomiarach).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 21:51

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez bardzo mi przykro z powodu potwierdzonej diagnozy:( mysle,ze ciezko przygotowac sie pobyt w szpitalu....bedzie to bardzo trudne przezycie i z calego serca zycze,abyscie jak najszybciej stamtad wyszli i o wszystkim zapomnieli....trzymaj sie...

Reset i Kaczorka gratuluje zdrowych coreczek!!!

Siwulec co slychac??cos powaznego z serduszkiem synka?napisz cos,bo sie martwimy....

Aga przykro mi z powodu siostry...jakies fatum nad wami ciazy.oby wszystko sie ulozylo.
    Odnosnie walka to nie pomoge,bo my sie rehabilitujemy metoda NDT,ale bez akcesoriow(przynajmniej na razie)....

Kaczorka lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa dzięki, ale kurczę na ostatniej wizycie 6.05 już podałam mu datę tamtej miesiączki :p raczej będzie wpisana w notatce do wizyty, wyjaśnię mu jak było i tyle

Aga my chodziliśmy do fizjo, ale bez gadżetów (ewentualnie piłka)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik my też mamy ndt... Ostatnio były masaże, teraz masaże i wałek, i właśnie na tym wałku okazało się, że marnie otwiera rączki (a w zasadzie wcale) no i fizjo powiedziała, że dobrze by było ćwiczyć z młodym też z tym wałkiem.

Siostra jest w szpitalu, pojawiły się plamienia i poleciała na ip i ją zostawili na obserwacji. Może jutro się czegoś więcej dowiem.. A najlepsze jest to, że w zeszłym roku na cytologia było wszystko wporządku ☹️

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - to dobrze, że rok temu cytologia była dobra,tzn że sytuacja została szybko wychwycona !

Lena - ja tą ciążę też miałam bezobjawową a z Łucją ciągle mnie mdlilo a później jeszcze pojawiły się plamienia.... Ale na szczescie wszystko jest dobrze ! Także bądź dobrej myśli ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - jeśli rok temu było dobrze, to znaczy, że zmiany nie mogą być bardzo zaawansowane i jest większa szansa na całkowite wyleczenie :)
    Mam nadzieję, że te plamienia to się pojawiły na skutek badania i nic złego się nie dzieje.
    A siostra w którym tygodniu ciąży jest?

Lena - do poniedziałku już niedaleko :) życzę Ci samych pięknych widoków i dobrych wieści :)

Jeżowa - jak już się Agatka buja, to lada moment ruszy do przodu :) pewnie kwestia dwóch tygodni :)

Ja już dziś czekam na burzę. Mamy w mieszkaniu taki skwar, że ledwo się da oddychać.
    Dzisiaj w nocy Aluśka w samej pieluszce spała, bo inaczej się budziła co chwilę i płakała.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka 10 tydzień. Narazie lekarze jej powiedzieli ze będą obserwować. A na izbie przyjęć patrzyli na nią jak na wariatke że niby z czym przychodzi...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pozwole sobie sie wtracic ;)
    Lena wiem co czujesz, bo niedawno to mnie dziewczyny uspokajaly. Poczatek pierwszej ciazy to byl koszmar a druga - zero objawow. No moze troche piersi mnie bolaly i to wszystko. A nie moglam ani bety zrobic ani do lekarza isc. I w sumie objawy pojawily mi sie na przelomie 6/7 tygodnia. Po kilku dniach znow calkiem ustaly i potem wrocily. I tak jest do tej pory. 2 dni sie czuje ciazowo a 3 nie. Tez sie oczywiscie stresuje, ale poki co wszystko wyglada ok.
    Trzymam kciuki :)

Lena21, sliweczka92, summer86, Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - na tych izbach przyjęć to chyba już taki standard..
    Na mnie się baba wkurzała, że im podłogę zalałam, bo mi wody odchodziły. Jakbym przynajmniej miała na to jakiś wpływ.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na mnie patrzyli jak na kosmite w Krakowie, jak miałam duża torbę z rzeczami do siebie, bo biedni musieli mi ją nosić

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia <3 cudownie Cię tu widzieć !!!

Malgonia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Ja w sumie nie śpię od dawna, mój Maruda tak mi daje ostatnio popalić że nie widzę tego naszego wypadu w góry (bo nie pamiętam czy Wam pisałam w sobotę jedziemy do Zakopanego na 4 dni większą ekipą).
    jeśli chodzi o szpitale to ja póki co mam dobre wrażenia, co nie zmienia faktu że im mniej tam przebywam tym lepiej :)
    Emi jak tam się czujesz na ostatniej prostej? toż to trzeci trymestr :) w którym tygodniu było rozwiązanie z Łucją? bo chyba nieco wczesniej, prawda?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia dziękuję i bardzo miło, że tu do nas zaglądasz :) zapraszamy częściej !

Kaczorka współczuje tego skwaru, my na parterze jeszcze mamy ok ale u moich rodziców tez duszno fatalnie

Malgonia lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Ja w sumie nie śpię od dawna, mój Maruda tak mi daje ostatnio popalić że nie widzę tego naszego wypadu w góry (bo nie pamiętam czy Wam pisałam w sobotę jedziemy do Zakopanego na 4 dni większą ekipą).
    jeśli chodzi o szpitale to ja póki co mam dobre wrażenia, co nie zmienia faktu że im mniej tam przebywam tym lepiej :)
    Emi jak tam się czujesz na ostatniej prostej? toż to trzeci trymestr :) w którym tygodniu było rozwiązanie z Łucją? bo chyba nieco wczesniej, prawda?

Ja dziś nie śpię od 3 :P Wstałam na siku, a potem nei mogłam zasnąć, Łucja wstałą o 4 :O Przebij mnie :P
    Dziękuję, że pytasz - gdyby nie upały byłoby nieźle, a tak to ledwie się toczę :D W umie najchętniej leżałabym i patrzyła jak wentylator się kręci, a że Lusia to wiercipiętka... no cóż :P Także nie mogę się doczekać sierpnia :P
    Łucja urodziła się w 35t5d, teraz mam nadzieję, że bezpiecznie będzie chociaż do 37, czyli 4.08, w sumie fajnie by było, Lusia z 4.01 a Młody z 4.08 ;) Ale biorę od uwagę, że może to być 36 tc, czyli 28.07... Niedługo !

Jestem już na etapie pt. " nic nie mam, jestem nieprzygotowana" :P Mam nadzieję, że w tym miesiącu uda nam się kupić większe łóżko dla Lusi to przynajmniej łóżeczko na Małego będzie czekało, a jakby tak jeszcze udało się z komodą to zacżęłabym powoli prać na pozątku lipca... Boję się, że znów trafię do szpitala ok 33 tc i nic nie będzie przygotowane... Po za tym nie wyobrażam sobie nawet jak bardzo będę tęskniła z Łucją... To takie cudowne, radosne dziecko :(

Zostawiam na chwilę moją Gwiazdę z prezentem na dzień dziecka - stolik i krzesełko i wreszcie jest gdzie wygodnie malować :)

Kaczorka - współczuję skwaru... U nas nie ma rewelacji ale tragicznie też nie jest, z rana siedzimy w salonie - zachodnia strona - a po południu w sypialniach - wschodnia strona, ale i tak wentylator chodzi cały czas, bo jednak w ciąży to odczuwanie temperatury jest gorsze ;)

Małgonia Cudownie, że tutaj jesteś ! <3

Rucola - tak po za tym, widziałaś te śliczne ręczniki Lwy z lidla ? :) Sama się skusiłam dla Młodego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 16:53

Kaczorka, Lena21, Patrycja20, Bunia86, sliweczka92, Cabrera, Yoselyn82, Rucola, frezyjciada, Jeżowa lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - mój mąż jest z 4.08 :) poza tym, że nerwus, to całkiem spoko z niego facet :p
    I w ogóle zazdraszczam, że Łucja tak ładnie siedzi przy stoliku!! Aluśka na krzesełku usiadła na chwilę a później robiła z nim wszystko inne.. łącznie z wywinięciem orła przez oparcie..

A ostatnio namiętnie bawi się tymi klockami.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cbdc165193e.jpg

emi2016, Patrycja20, sliweczka92, summer86, Jeżowa lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Emi - mój mąż jest z 4.08 :) poza tym, że nerwus, to całkiem spoko z niego facet :p
    I w ogóle zazdraszczam, że Łucja tak ładnie siedzi przy stoliku!! Aluśka na krzesełku usiadła na chwilę a później robiła z nim wszystko inne.. łącznie z wywinięciem orła przez oparcie..

Takich klocków jeszcze nie mamy ! Dzięki :)
    Siedzi, gdy jestem obok :P Ale potrafi wtedy przeglądać książeczki, rysować, bawić się klockami także jestem w szoku, że to tak trafiony prezent ! :) Zwłaszcza, że po za siedeniem na krzesełku zachowuje się jakby miała owsiki :P Skusiło nas, jak byliśmy w ikei i sama siadła i bawiła się stojącymi na stoliku zabwakami - nei chciała wychodzić :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Kaczorka co to za klocki?
    Też takie chcę!

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ