Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Co do Snuza Hero to my używamy, ale to nie do końca jest tak różowo z tym spaniem w łóżku - generalnie w instrukcji jest podobny zwrot jak w przypadku monitorów płytkowych, że monitorowane dziecko musi spać w osobnym łóżeczku, ponieważ oddech i ruch innych osób może zaburzyć prace monitora, ale chyba na swoje szczęście dowiedziałam się o tym po kilku miesiącach użytkowania - monitor jest naprawdę bardzo czuły, zdarzały nam się fałszywe alarmy, ale to właśnie bardzo zależy od założenia go na pieluszce i od ruchliwości dziecka w nocy, myślę że dwa alarmy mogły być prawdziwe. Podsumowując ja sobie już nie wyobrażam nie posiadać monitora przy kolejnym dziecku, ponieważ dla mnie to był ogromny komfort psychiczny (choć może to mieć związek z naszymi przejściami)
https://www.snuza.com/wp-content/uploads/2017/11/HeroMD-MNL-Pol-Jul17.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 07:25
mi88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Korzystając ze tego, że Dominika jeszcze spi, postanowiłam się odezwać
Podczytuje codziennie w miarę możliwości, ale brakuje mi sił żeby włączyć się w rozmowę. Jeszcze ten upał wyłączył mnie z życia ostatnio. Po pracy ogarnialam trochę i odpadalam razem z Mała.
Dziś jest chyba chłodniej i pochmurno. Zyje tylko tym, że ostatni dzień pracy i weekend.
Tak patrzę na wasze suwaczki i w szoku jestem jak szybko zasuwaja tygodnie
Reset i Kaczorka praktycznie w jednym czasie dostarcza nam emocji.
Przybywa ex testerek, więc nie będziemy się nudzić
Pozdrawiam Was wszystkue i życzę miłego, chłodniejszego dnia.Rucola, frezyjciada, Lena21, Kaczorka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
U mnie też podczytywanie z ukrycia a właściwie nadrabianie po kilka dni. Upał daje czadu a Stasio jest mega nieznośny. Co się dziwić -ja ze swoją anemią ledwo żyję a co ma takie dziecko powiedzieć, które nie jest w stanie się przemieszczać?
Całymi dniami przesiadujemy na działce bo tylko tam można trochę powietrza złapać, w mieszkaniu jest tragicznie!
W związku z pogodą zaczęliśmy wielopielo -Stasiowi strasznie odparzyła się pupa w pieluchach jednorazowych. Na działce leży bez i szczęśliwy sika na lewo i prawo. Od przyszłego tygodnia chyba zaczniemy się basenować.
Rucola udanego wyjazdu!
Reset gratulacje córeczki
Jeżowa piąteczka- po porodzie byłam chudsza niż teraz ale nic nie poradzę na to że kocham ciasteczka i kawkę ( dzień bez kawki to dzień stracony a kawa bez ciasteczka się nie liczy!)
Więcej nie pamiętam, wybaczcie. Stasio "wielka pupa" pozdrawia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 07:45
Rucola, Lena21, sliweczka92, Aga9090, Lunaaa, Kaczorka, veritaserum, Siwulec, Cabrera, Malgonia, JustynaG, summer86, Jeżowa, Bunia86, Minnie89, Patrycja20, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Hej Stasio wielka pupo!!!! coś ostatnio duzo tu tych wielkich pupek Super!!!!
Ja poczyniłam właśnie kolejne zakupy na Ali i tym sposobem będe mieć zapewnione 3 noce i 3 dni wielopieluchowania, przy czym pranie odliczam co 2 dni
Mamy wyniki ze żłobków, Młody oczywiście nigdzie się nie dostał, ale to było do przewidzenia. Jak żyć panie prezydencie? jak żyć panie premierze??? taki dobrobyt w kraju że prywatne żłobki będa się mnożyć jak grzyby po deszczu, szkoda tylko ze pińcet na żłobek nie starczy. Ba, nawet 2 razy pińcet nie starczy hahahahaha ale nie będe już narzekać.
lecę na zakupy i szykowac się do wyjazdu.
Własnie Achia, co ostatnio tak zamilkłas? Co tam u Was dobrego?Jeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyHejo hejo ja też podczytuje w miarę regularnie.
Wkrecilam się też w wielo, jest super i w związku z tym poczyniłam pierwsze w swoim życiu zakupy na Ali i zamówiłam pierwszego wełniaka z Puppi czy jakoś tak czekam na przesyłki. Jak mu przyjdą to też będę mogła spokojnie pranie robić co 2 dzień.
My do żłobka się chyba dostaliśmy tylko i wyłącznie dzięki " dobrej " dacie urodzenia Ani. Tak naprawdę szansę u nas na państwowy żłobek maja tylko dzieci wrzesniowe i październikowe. Jak się nam uda to Ania może będzie chodziła do tej samej grupy i żłobka co Agatka na 100 % dowiemy się 25.06.
U nas dzisiaj wreszcie ochłodzenie tylko niestety deszczowo ale w zasadzie nie narzekam przynajmniej jest czym oddychać tylko spacer stoi pod znakiem zapytania.
Wczoraj spędziliśmy mile południe z Agatka, Dominisiem, Jeżowa i Lamka
Achia właśnie co u Ciebie ? Jak z siostrą ?
Aga przykro mi z powodu siostry , wierzę że wszystko się dobrze skończy .
Co do monitora oddechu my nie mamy i w zasadzie nigdy nie czułam potrzeby mieć więc w fej kwestii nie pomogę.
Moi rodzice jadą nad morze w przyszłym tygodniu i zabieramy się z nimi ja i Ania maz dojedzie tylko na 2 dni. Tak czy siak mega się cieszęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:13
Rucola, Jeżowa, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Rucola te żłobki nie wiedzą co tracą a swoją drogą to nie uważacie że to dziwne? Jest popyt- obecnie na żłobki i przedszkola a nikt nie tworzy ich więcej. WHY? przecież to miejsca pracy dla wielu osób a co za tym idzie wzrost dochodu z podatków bo i rodzice tych dzieci pójdą do roboty zamiast w domu siedzieć. W ogóle nie rozumiem logiki naszego państwa...
Ps a mój Franio za 2 tygodnie kończy przedszkole... jak to szybko leci!
PS2 Verita jak ja Wam zazdroszczę tych spotkań! tak w ogóle to bardzo proszę o informacje jak tam Dominiś i Lamcia parę razy wywoływałam, napisałam priva ale cisza. Mam nadzieję że mają się dobrze na zdjęciach Domiś zawsze mnie zachwycaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:17
-
Lunaris nasz obecny rząd nie patrzy długoterminowo niestety. Oni działają na zasadzie tu i teraz. Myślę, ze dzięki temu tez mają taki elektorat. Poza tym my jako wyborcy tez nie bardzo mamy lepszą alternatywę. Podsumowując, źle się dzieje w tym kraju.
Veritaserum i Jeżowa ogromnie Wam zazdoszczę wspólnego żłobka!!!! No i spotkań z Lamką i w ogóle Wy Wrocławianki macie wypas!!! I naprawdę serce rośnie jak człowiek sobie uświadomi ile znajomości i przyjaźni zostało zawartych dzięki OF
edit. i ile dzieciaczków się urodziło dzięki OFWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:25
Lunaris, Jeżowa lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
U nas wczoraj burza i ulewa. Podtopiło nam miasto.. :p ale za to dzisiaj w końcu można normalnie oddychać i funkcjonować.
Tylko Aluśka wczoraj wieczorem dostała gorączki - 39.2°C.. nie mam pojęcia czy to przegrzanie czy może co innego. W nocy udało się zbić a od rana znów 39.3°C.
Tyle dobrego, że nie grymasi, gdy jej podaję leki przeciwgorączkowe i pije wodę.
Ale noc mieliśmy zarwaną.
Bawcie się dziewczyny dobrze na wyjazdach może nie odpoczniecie za bardzo, ale zawsze zmiana klimatu dobrze robi
My zauważyliśmy, że na naszą Aluśkę dobrze działają wszelkie wycieczki, bo zawsze jakieś nowe umiejętności się u niej objawiają w myśl powiedzenia, że podróże kształcą -
Rucola ja jestem przeciwniczką totalną obecnego rządu ale oddając sprawiedliwość to poprzednie też nie zwiększyły ilości miejsc przedszkolnych i żłobkowych. Tak samo jest z lekarzami specjalistami. Zawsze zastanawiało mnie to dlaczego skoro jest na coś popyt to nikt nie chce z tego korzystać?
Kaczorka zdrówka dla Ali- może 3-dniówka?
My się wybieramy na Roztocze na długi weekend, mam nadzieję że miło spędzimy ten czas i pogoda nam dopisze całkiem jak teraz.Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka, zdrówka dla Ali
Fajne wyjazdy Wam się szykują...a my sobie dziś na dłuższy weekend nad morze uciekamy, nie wiemy jeszcze dokąd (choć zapewne eM. wybierze swój ulubiony Hel, ja tam marzę tylko o świeżym powietrzu i gofrze z truskawkami (na całe szczęście dla moich kilogramów nie lubię bitej śmietany )
Mamy nadzieję na ostatni nie zatłoczony weekend przed wakacjamiKaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
stDzień dobry
Stasio „wielka pupa” wymiata taki rozkoszny widok z rana jak śmietana
Życzę udanego zakończenia przedszkola dla Frania pierwsza klasa, szkoła - robi się poważnie
Kaczorka, zdrówka dla Aluski i szybkiego pozbycia się gorączki
Malgonia - jak fajnie Cię widzieć na tym wątku
Widzę ze na forum robi się wyjazdowo-wakacyjnie, życzę wiec wszystkim wspaniałych i niezapomnianych wakacji
Lunka nie wiem czy widziałaś, ale oczywiście zaproszenie przyjęłam i napisałam do Ciebie wiadomość
Dziękuje bardzo za miłe słowa, u nas ogólnie jest Ok, Borys to naprawdę wspaniały dzieciak (oczywiście istnieje prawdopodobieństwo tego ze nie jestem obiektywna ) wesoły i w miarę grzeczny. Noce tez przesypiamy już od kilku tygodni, zasypia Ok 22 - 23 i śpi do 6 - 7 rano . Z tym serduszkiem to w sumie lekarz tylko powiedział ze ma umiarkowane zwężenie zwężenie lewego ujścia tętniczego i ze musimy obserwować bo jeśli zwężenie będzie się pogłębiać to trzeba wykonać zabieg, ja byłam w takim szoku ze nawet nie potrafiłam zadać jakiegokolwiek pytania, nie czytam tez internetow, bo byłam u najlepszego kardiologa dziecięcego w Poznaniu u którego leczyło się kilkoro dzieciaków moich znajomych, wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie wiec ufam facetowi. ciagle tylko w głowie mam to ze lekarz użył określenia „zabieg” wiec mam wielka nadzieje ze gdyby nawet do tego doszło to może dla kardiologa taki zabieg to jak dla mnie wizja wycięcia migdałków, choć jednak z drugiej strony to serce... oczywiście dopytam na wizycie kontrolnej bo jednak spędza mi to sen z powiek.Kaczorka, Malgonia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Rucola - wszystkie 3 i 4 mamy już dawno na wierzchu. Teraz to chyba na 5 czekamy
Z tego co udało mi się zobaczyć, to póki co po dziąsłach nic nie widać.
A przy trzydniówce to temperatura może przekraczać 39°C?
Siwulec - każdy "zabieg" u takich maluchów to dla rodzica duże przeżycie. Oby u Was udało się tego uniknąć.
Cabrera - smacznych gofrów! My w tym roku w końcu pojedliśmy :p
Moją ulubiona wersja to bita śmietana/truskawki/borówki/polewa toffi - czyli na bogato pal licho te kalorie :p
Lunaris - sama bym na to Roztocze pojechała!Cabrera lubi tę wiadomość
-
Cabrera- ekhm, wakacje po zmianie rozporządzenia i geście Morawieckiego zaczynają się jednak 19 czerwca, więc długi weekend to będzie i długi weekend i wakacje. Taka kumulacja...
Ale i tak życzę odpoczynku, spokoju, pogody i pysznych gofrów! Tego ostatniego zazdroszczę! Że też z Krakowa mamy tak daleko...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kaczorka, może być taka temperatura przy 3-dniówce. U nas było max 38,3, ale od wtedy zbijaliśmy, więc nie wiem ile by osiągnęła, po 2,5 dnia gorączka minęla i pojawiła się wysypka. Innych objawów nie było.
Dziewczyny, życzę Wam udanych wyjazdów z maluszkami (tymi w brzuszkach też ) . Kaczorka ma rację, że to nie zawsze oznacza odpoczynek, ale dobrze jest zmienić otoczenie i zbierać nowe wspólne doówiadczenia oraz wspomnienia.Rucola lubi tę wiadomość
-
Siwulcu lekarze na wszystko mówią "zabieg", a serce matki krwawi nie zależnie czy to migdałek czy serce (choć lepiej oczywiście wycinać migdałki niż dłubać w sercu!). Mam nadzieję że nie będzie się powiększać to zwężenie, monitorujcie i czas pokaże. Na szczęście teraz zabiegi na naczyniach robi się faktycznie mało inwazyjnie. Tak czy inaczej dziecko trzeba usypiać i jest to inwazja w organizm. Lepiej żeby nie trzeba było tego robić. Trzymam kciuki!
Ps Franio idzie do zerówki ale już w szkole- strasznie mnie to przytłacza jak dzieci szybko rosną od przedszkola! Za chwilę będę musiała maturę pisać z synem! -
Dzień dobry!
Siwulcu mam nadzieję, że zabieg nie będzie potrzebny... Każda ingerencja w takiego małego człowieczka jest przerażającą wizją
Rucola polubiłam post nie za to, że Lewcio się nie dostał do żłobka, tylko za dalszą część wypowiedzi i jej wydźwięk. U nas tak jak Veritaserum napisała - mamy ogroooomne szczęście, że dzieciaczki urodziłyśmy wrzesień/październik. Nie chcę zapeszać, ale przed obecnym zamknięciu sytemu też się łapaliśmy... Byłoby fajnie, jakby Ania i Agatka trafiły do jednej grupy Aha no i Rucola zapraszam niezmiennie do Wrocławia! Autostradą to tak teraz z pięć godzin - moja bratowa jest z Leżajska to jestem na bieżąco z trasą Wrocław-Rzeszów
Lunaris super wielka pupa! Piękne wielopielo rodzina się nam powiększa a Franio to taki duży chłopak już, jak zaraz zerówka!
Cudownie, że dzisiaj chłodniej, to przynajmniej normalny spacer w południe można zaliczyć. A wieczorem... Ach wieczorem! Lamka, Olik i ja idziemy na alkohol! Jak dorosłe kobiety! Alkohol, taki z procentami A emkowie przejmują stery jupi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 11:23
reset, Bunia86, Kaczorka, Lunaris, JustynaG, summer86, Rucola, Minnie89, Lena21, pilik lubią tę wiadomość