X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeeść dziewczyny!
    jestem! żyję! podczytuję Was,ale głównie wieczorami i nie mam już siły odpisać..

przede wszystkim Reset & Kaczaorka gratuluję córeczek! <3
    Aga wszystkiego najlepszego! zdrówka dla siostry!
    Malgonia miło Cię widzieć :) zaglądaj tutaj częściej ;)

u nas wszystko super! Oskar zrobił się bardzooo atencyjny i nie mam szans zaglądać w tel jak z Nim jestem, zresztą nawet nie chcę ;P komputer odpalam tylko wieczorami- jeśli w ogóle. teraz akurat mąż go usypia,to mam moment. doszłam do jakże oczywistych wniosków,że mam teraz jedyną taką możliwość spędzenia z nim 24/7 przez 365 dni w roku, nie pracując. to się nie powtórzy. potem powrót do pracy,a może 2 dziecko i wtedy też już nie będzie takiej możlwości żeby poświęcić ani jednemu ani drugiemu tyle uwagi,co teraz mogę dać Oskarowi. więc spędzamy razem ochoczo dni, mimo,że wieczorem często jestem mega zmęczona,bo drzemki trwają 20/30 min w ciągu dnia, a pobudka następuje w 99% przypadkach ok 5:15... do tego wózek zaczął parzyć Oskara- więc nie spacerujemy, zresztą w taką pogodę to średnia przyjemność dla mnie. podejrzewam ,że to temperatura jest winna też,że OSkar krzyczy i płacze w wózku. albo ma dosyć gonodoli. jak temp opadnie to to sprawdzę,a jakby co spacerówka już czeka :) a tymczasem spacerujemy o 6 rano w chuście:) cyrkulator zamówiony,trzeba go tylko odebrać :D
    Oskar jest bardzo ciekawy świata- ostatnio widział morze i patrzył się jak zahipnotyzowany na fale <3 do czego czuł piasek pod stópkam. ze spaceru przyniosłam różne listki o różnych fakturach , też od jakiejś sosny czy coś i jak brał w rączki to robił wielkie oczu jak brał jakąś "inną" :) super się to obserwuje :)

no i była siostra młodsza na weekend i zrobiła nam parę fotek :) za to starsza jakoś się nie odzywa. pisała tylko,że ma grzecznego synka co śpi po 4/5 h więc zakładam ,ze ma więcej czasu ode mnie :p pytała tylko o poradę w sprawe nawału i tyle.. także w nosie ją mam.

także czytam Was,ale jak już chce coś napisać,to zapominam co,albo już nowe tematy na tapecie i wiecie jak to jest... tak jak teraz- znów zapomniałam :(

edit=Patrycja zdrowia dla Oliwera! oby szybko doszedł do siebie i wrócił do domku <3

Jeżowa- a ile po piciu % nie karmisz Agatki?w sensie ile to może krązyć w mleku? bo ja miałabym schizy że jeszcze cos jest i dotrze do dziecka... a osatnio mleko mi się zepsuło w lodówce więc teraz w ogóle dupa blada z odciąganiem...a jutro idę do kosmetyczki w ramach prezentu od męża i chyba odciągnę jutro żeby mleko świeże stało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 05:19

Patrycja20, Cabrera, Lunaris, Kaczorka, sliweczka92, Lena21, JustynaG, Rucola, Aga9090, Malgonia lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola tez mam taka nadzieje :(

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah wiem co chciałam napisać!
    Frez przykro mi,że musicie przez to przechodzić, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić! jedyne co mogę zrobić, to trzymam za Was kciuki! żeby pobyt w szpitalu przeszedł łagodniej niż myślisz i w ogóle ślę w Waszą stronę ciepłe myśli i dobre życzenia <3

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja bardzo mi przykro :( oby szybko przeszło Olivierkowi :(

Achia podrzucam link od Hafiji odnośnie karmienia i picia alkoholu: https://www.hafija.pl/2013/08/karmienie-piersia-i-alkohol.html

Planuję nie karmić 3 godziny po skończeniu piwka/drinka :)

Achia a po czym wnioskujesz, że mleko się zepsuło? Bo jeśli - przepraszam za dosadność - je*ało rzygowinami, to nie jest oznaka zepsucia tylko działania bodajże lipazy, która jest zawarta w mleku.

Aga sto lat! Naprawdę aż nie mogę się nadziwić, że jesteś starsza tylko dwa lata a o tyyyle więcej życiowego doświadczenia masz ode mnie :D dużo zdrowia dla siostry, żeby ciąża spokojnie się prawidłowo rozwijała aż do szczęśliwego rozwiązania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:26

Aga9090 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- no wlasne po tym, i po smaku. specjalnie próbowałam świeżo odciągnętego i potem tego i ten smak był strasznie zmieniony. wiem,że mleko zmienia smak,ale aż tak? Oskar oczywiście nie chciał tego pić :p a jeśli to mimo wszystko efekt o jakim piszesz,to nie mam co odciągać chyba, bo nie wiem czy Oskar będzie to pił... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:33

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buniaku zapomniałam Ci powspółczuć tej krzywej i jeszcze taka ze mnie koleżanka że Ci tortem przed oczami macham. Wybacz- w ramach rekompensaty mogę tą krzywą zrobić za Ciebie <3 (bleee jeszcze pamiętam jak mną po kontach miotało w 2 godzinie).
    Tak czy inaczej Adze tort się należy za kawał dobrej maminej roboty a my Kaczorka musimy się obejść smakiem -mam teraz ciąg na słodkie! Ojjj jak mnie kuszą czekoladki ukryte w sejfie Franka... ciekawe czy moje dziecko jest spostrzegawcze? :P

Patrycja mam nadzieję że szybciej od diagnozy będzie poprawa i wrócicie migiem do domu! Trzymaj się dzielnie!

Achia miałam ten sam problem... kupiłam nową lodówkę :P może niepotrzebnie? choć wydaje mi się że skoro dziecko nie chciało tego pić a to smakowało jak cofka to chyba jednak coś było nie tak. Węchem się nie sugerowałam acz kolwiek nie miałam pojęcia o tym co napisała Jeżowa.

Bunia86 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati przykro mi, że u Was taka sytuacja, trzymaj się :*

Aga sto lat !

Kaczorka, ale się uśmiałam z Twojego drinka :D Mój mąż wczoraj tak patrzy i mówi Ty to się nawet nie zdążyłaś napić porządnie po odstawieniu Franka a znowu dwa lata suszy :p jakoś tak oprócz jakiejś lampki wina wieczorem nie miałam nawet ochoty na %

Jeżowa pozdrów dziewcxyny i bawcie się świetnie ! Zazdro spotkania :) wypijcie zdrowie nasze i wszystkich naszych dzieciaczków :p

Bunia współczuje - ja prawie zemdlałam po wypiciu (samo wypicie było spoko) ale na zatłoczonym korytarzu labu żadna babcia ofc nie ruszyła tylka i chwile stałam, jak zaczęłam się robić zielona to młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca, ale było mi już tak źle, że pielęgniarki zgarnęły mnie na kozetkę do gabinetu - miało to pewnien minus : przez dwie godziny patrzyłam jak pobierają krew tuż przed moim nosem

Achia miło Cię widzieć :) podglądam Was ofc na ista, ale napisz czasem co u Was, bo miło się to czyta

Aga9090, Kaczorka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie mleka - to, że dziecko nie chce pić nie znaczy, że mleko jest zepsute. Niektóre dzieci są bardziej wybredne :) Jeśli dziecko nie będzie chciało pić mleka modyfikowanego marki X, Y i Z to też to będzie argument za tym, że mleko jest popsute? Nie. Po prostu dziecku nie smakuje i tyle.
    Ja nie jestem w stanie posmakować mleka z zamrażarki a Ani nie robi różnicy. Pije ze smakiem.

Patrycja, współczuję problemów zdrowotnych starszaka. Mam nadzieję, że szybko wrócicie do domku.

Aga, wszystkiego najlepszego!

Aga9090 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja i Frez dużo sił dla Was dziewczyny. Współczuję i tulę:*

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla siostry.

Kaczorka i Reset gratuluję córeczki :)

Anna Stesia, wiem, że spóźnione, ale najlepsze życzenia dla Twojego rocznego szczęścia :)

My właśnie wróciliśmy znad morza po tygodniu 2 Kołobrzegu. Pogoda wyśmienita, synuś szczęśliwy, Ulcia chyba też :) Rodzice opaleni :) Szkoda tylko, że to co dobre szybko się kończy.

Aga9090, Kaczorka, Cabrera, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, cieszę się, że sytuacja z ciążą siostry się ustabilizowała! Sto lat!

Patrycja, trzymajcie się. Oby Oliemu się poprawiło szybciutko!

Cabrera, ja od trzech lat jadę na piwie 0.0 - z wyjątkiem paru dni zaraz po pierwszym poronieniu, kiedy się zbuntowałam na świat, a akurat byłam na wakacjach. Ale wtedy to nawet nie smakowało, ani nie działało. Tak czy inaczej, korzystaj z tego, że teraz piwo 0 jest dostępne niemal wszędzie! Trzy lata temu jeździłam dalekooo za Bavarią, bo tylko ona była całkiem bez alkoholu, a i często się zdarzało, że jej nie było. To był czas moich frustracji w restauracjach, bo zawsze dużo piję (minimum pół litra płynu do obiadu), a 200 mililitrów wody kosztowało tyle, co pół litra piwa! I takie to było nieekonomiczne, a w tamtych czasach jednak rzadko się trafiało na restauracje z bezalkoholowym (a o zero to nawet nie marzyłam) w karcie.

Małgonia, pisz tu częściej :) Za tydzień prenatalne już?

Aga9090, Malgonia, Cabrera lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za życzenia 😘 przez ten ostatni rok czuje jakbym się postarzała o conajmniej 10 lat..

Patrycja trzymaj się kochana wiem jak ciężko Ci jest buziaki i dużo siły dla Was😘

Nie ma to jak urodziny, a eMek w robocie😕 zjadłam pół blachy ciasta, zapiłam kawą, na kolacje tez zjadłam ciasto i chyba pęknę za chwilę..

Coś miałam jeszcze napisać ale nie pamiętam 🤔

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Mam nadzieję, że emek dziś wynagrodzi Ci wczorajszą nieobecność.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u nas już gorączki brak. Wygląda na to, że to było jednak z przegrzania organizmu.
    Najgorzej, że od poniedziałku znów ma wrócić gorąc.. nie wiem, chyba będę Aluśkę moczyć w letniej wodzie co jakiś czas, żeby się sytuacja nie powtórzyła. Innej możliwości brak..

Lena - co do braku alkoholu - kiedyś sobie odbijemy ;)

Lunaris - nie miałabym wyrzutów sumienia po zjedzeniu takiego tortu :p bardziej chodziło mi o to, że narobiłaś mi na niego ochoty a nie mogę go dostać ;)

Patrycja - mam nadzieję, że u Was dzisiaj już lepiej <3

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny crp dzisiaj spadło o polowe i Olek czuje tez się lepiej. Skurcze ma ale już nie takie jak wczoraj ! Także to musiałbyc jakiś wstrętny Rota...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja bardzo się cieszę, że już lepiej <3 jakieś prognozy kiedy będziecie mogli wyjść do domu?

Kaczorka dobrze, że Alusia już bez gorączki! Jak.to kurcze jednak trzeba uważać w te wysokie temperatury...

Ja melduję baaaardzo udany wieczór z dziewczynami. Było super <3 emkowie wszyscy dali sobie świetnie radę. Dla mojego to był pierwszy taki test ale zdał go na 6 :) Agata budziła się cztery razy (ostatni raz już byłam w domu ale jeszcze nie mogłam karmić) i mężowi na te wszystkie karmienia starczyła jedna butelka z 120ml mojego mleka. Jestem zaskoczona ale i zadowolona, bo to oznacza tylko jedno - raz w miesiącu wychodzę na miasto :D

Patrycja20, Kaczorka, Lena21, sliweczka92, Cabrera, JustynaG, emi2016, pilik, Anna Stesia, Bunia86, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa tak dziś nas wypiszą 😘

Jeżowa, summer86, sliweczka92, Kaczorka, Cabrera, emi2016, pilik lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Jezowa tak dziś nas wypiszą 😘
    SUPER! 😘

Patrycja20 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super że idziecie do domu :)

Jeżowa - cieszę się że wyjście udane :) ja właśnie wyszlam do kosmetyczki, dziecko nakarmilam,mleko zostawione, Oskar akurat powinien zasnąć ,a ja jestem chyba nienormalna, bo mam ochotę zawrócić... Chyba długo jeszcze nie wyjdę na miasto :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 13:58

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacja dla zainteresowanych dotycząca badań na temat składu mleka kobiecego.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8cb72002b9d.jpg

Tabela była przedstawiona przez autorkę badań. Oryginał po angielsku https://www.mdpi.com/2072-6643/10/12/1893/htm?fbclid=IwAR3vLUJVvqP9ZphqRwywmbO6hMaLQsGM-ApFSJV4FTojUmoJWwdBYTbszSY

Otrzymałam z banku mleka informację na temat mojego mleka i w niektórych parametrach są rozbieżności z tym co wskazała autorka. Mimo wszystko, może kogoś tematyka zainteresuje.

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 3339 3340 3341 3342 3343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ