X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - spokojnie :) u nas też jest częściowo sklejone i póki co nic się nie dzieje. Do lekarza pójdę przy okazji szczepienia. Myślę, że jak nie ma stanów zapalnych czy czegoś takiego, to tydzień, dwa różnicy nie zrobią.
    W ogóle nie zauważyłam zależności między higieną a sklejaniem.. my też nie smarowaliśmy maściami i niby wszystko robiliśmy jak trzeba a jednak się skleiły. To chyba bardziej wina hormonów.
    Więc nie bierz tego do siebie, bo pewnie nie miałaś na to wielkiego wpływu :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, z tego co pamiętam to Jeżowa miała podobny problem. Też d higieny używała tylko wody i wacikow a wargi sklejone...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - u nas też był taki problem (Justyna świetna pamięć!). U nas to nawet był krok dalej, czyli sklejenie wejścia do pochwy. Uważam, że nie jest to nic pilnego, ale jak wrócicie z wakacji to pójdźcie po prostu do lekarza. U nas była maść z estrogenami (bo to sklejanie bardzo często wynika po prostu ze zbyt niskiego poziomu hormonów). Można też stosować maść sterydową lub - zazwyczaj jeśli maście nie pomagają - rozdziela się sklejone wargi mechanicznie.

Nam maść pomogla, miesiąc później na kontroli doktor stwierdziła, że w życiu by nie powiedziała, że coś tam było sklejone, tak ładnie Agatka zareagowała. Jako profilaktykę zaleciła smarowanie raz dziennie (najlepiej na noc) niewielką ilością Linomagu (maści) naokoło wejścia do pochwy, aby dawał poślizg. No i oczywiście kontrolę rodzicielską. Zaglądam jej tam raz w tygodniu tak dokładniej i póki co nic nie jest sklejone :)

I pani doktor powiedziała, że to naprawdę musiałoby być mega wybitnie zaniedbane dziecko, żeby ten zrost wynikał z braku higieny okolic intymnych.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset myślę że nie masz się co martwić, ale jak masz daleko do wizyty to nie zaszkodzi zrobić mocz.
    Ja to w ogóle mogła bym napisać książkę o sikaniu haha :D Jeszcze przed ciążą w nocy wstawałm około 4 -5 razy do toalety, teraz to jak jest poniżej 8 to uważam noc za udaną. Na zajęciach ze szkoły rodzenia które trwają 2.5 godziny sikam z 4-5 razy, gdzie część dziewczyn nie idzie w ogóle do WC. Jets to o tyle wkurzające, że ciężko czasem na spacer, nawet którki się wybrać, bo to jest taka potrzeba, no że nie da się jej opanować ;) A i dodam, że mocz idealny cały czas. Wszystkie wymazy też ok, więc chyba taka moja natura

Achia cudne wspomnienie :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spanie na brzuszku to u nas nowość :D

a pytanko mam- dietę rozszerzać od kaszki czy warzywek? w sense to jest tak, że np robię kaszkę , potem za 3 dni znów kaszka,a po kolejnych dnach już coś nowego czyli warzywko? na razie bez BLW bo OSkar sam nie siedzi.. czy to bez różnicy od czego zacznę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 16:38

pilik, admiralka, Lena21, Kaczorka, JustynaG, Patrycja20, Bunia86, Siwulec lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

nie wiem czy sklejone tylko wargi czy wejście do pochwy generalnie wejścia nie widzę a widzialam dokładnie. Widzę tylko ujście cewki moczowej i później jest sklejone.

Trochę winie siebie że nie rozchylalam ich dokładnie przy każdym myciu w ramach profilaktyki. Pójdę do lekarza jak wrócimy i zobaczymy co powie bo też w międzyczasie poczytałam że czasami zalecana jest tylko obserwacja jak nic się nie dzieje innego. Ech zawsze coś ... ;)

• pilik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum na spokojnie, to jest dość często i jak już Jezowa napisała są maści i pewnie u Was starczy też :)

Lena trzymam kciuki!!

Achia zaleca się najpierw warzywa, pózniej kaszki, jaja, produkty nabiałowe, ryby/mięso i owoce im pozniej tym lepiej, ale wiadomo, sezon za pasem to szkoda nie korzystać ze świeżych owoców! Chodzi tu o słodki smak i „niejadki” jak najpierw dostaną owoce mogą potem mniej chętnie jeść inne rzeczy.
    I generalnie teraz mówi się, że nie ma znaczenia dużego kolejność wprowadzania. Dobrze po 2-3 dni nowe rzeczy żeby sprawdzić czy nie ma alergii (choć tez się mówi ze od razu można wprowadzać po 2-3 różne produkty i w razie reakcji wszystkie eliminujemy i wprowadzasz na nowo pojedynczo..)

Achia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pilik zaczniemy od warzywek :) tzn nie dziś, czy jutro ,ale pod koniec mca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 11:40

pilik lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, po 6 miesiącu możesz wprowadzać wszystko i w dowolnej kolejności, bez powtarzania 2-3 dni. Wiadomo, że są różne szkoły, ale ja wyznaję taką :)

Obserwuje też na instagramie Zuzię Antecką - dietetyka dziecięcego i czerpię stamtąd mnóstwo wiedzy,

My wszystko mocno mieszamy w jedzeniu Tosi i póki co na szczęście obyło się bez żadnych alergii itd.

Achia lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem, jest Okruszek w dobrym miejscu i widać było akcję serca <3 dostałam Duphaston na te plamienia, na usg nie widać nic niepokojącego, reszta z domu

Dziękuje za kciuki

Bunia86, Kaczorka, Achia, Jeżowa, JustynaG, Lunaaa, summer86, Cabrera, StaraczkaNika, mi88, Patrycja20, reset, frezyjciada, pilik, Madzik34, Minnie89, Jadranka, Siwulec, admiralka, bazylkove, Nadzieja22, Anna Stesia, Malgonia, Lusesita, Aga9090, moniśka..., KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje <3

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - super :) czekamy na więcej ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena -super <3

Admiralka- dzięki, to też ją znajdę na IG :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje!!! Czekam na zdjęcie <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jak super! Czekamy na focię!

Bunia, jaki zgrabny brzuch i jakie dorodne kleksy ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena rośnijcie zdrowo! Będziecie mieć podobną różnice wieku co u nas ;)

Nika ponawiam pytanie! Ty znasz może naszego dr Barszcza?

Termin operacji przeniesionych na 9 września :( z tego powodu, że Florek musi mieć jeszcze jedno szczepienie na żółtaczkę.... A na sierpień nie mają wolnych terminów :( co gorsza to będzie akurat początek przedszkola Tymka.... Nie wiem jak my to wszystko ogarniemy.... Jak nie daj Boże trafi się jeszcze infekcja, to jeszcze później będzie operacja :( a powinna być wykonana do ukończenia roku przez dziecko :(

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez może to dobrze, że lekarze podejmują rozsądne decyzje i chcą, żeby Florek był przygotowany odpowiednio do operacji, niezmiennie mocno trzymam za Was kciuki i myślę o Was <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/688419482948.jpg

A oto moje maleństwo, nie zmierzone, bo mój lekarz sam powiedział, że przy naszej rozbierznosci między terminem OM a owulacji dokładne pomiary i wyznaczenie TP zostawimy sobie na następną wizytę ze względu na to, że przy takim maleństwie błędy pomiaru są bardzo częste, bo wystarczy milimetr różnicy, żebym się stresowała następne 2,5 tygodnia. Wszsytko wyglada dobrze, maleństwo zagnieździło się w dnie macicy z dala od blizny, nie znalazł też nic co mogłoby być źródłem plamienia. Widoczna była już akcja serduszka ! Czuję ulgę, mam nadzieję, że do następnej wizyty czas szybko zleci

Jeszcze raz bardzo dziękuję za kciuki :* miłego dnia wszystkim w tym piekarniku

frezyjciada, reset, Kaczorka, Achia, Jadranka, Patrycja20, Fozzie Bear, summer86, Cabrera, JustynaG, admiralka, Jeżowa, mi88, Anna Stesia, Malgonia, Lusesita, pilik, Nadzieja22, Aga9090, agulineczka, Rucola, Madzik34 lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENA, gratulacje! Rośnijcie zdrowo <3

Lena21 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bardzo rozsądnego masz lekarza! Super, że nie chciał Cię stresować pomiarami! Wspaniała mała kropeczka. Niech rośnie zdrowo <3

Lena21 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, wspaniale! A to ten lekarz, który uratował Franusia?

Lena21 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 3341 3342 3343 3344 3345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ