Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Frez, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić przez co przechodzisz, więc napiszę tylko żebyś się trzymała. Mam nadzieję że Florek szybko do siebie dojdzie i zapomni o szpitalu. Będziesz mogła być z nim cały czas?
-
Frezyjciada- od godziny myślę, co Ci napisać, bo nikt chyba nie umie sobie wyobrazić z czym się teraz mierzysz, ile uczuć i emocji w Tobie buzuje, ile potrzeba siły, by to wszystko znosić i to zapewne jeszcze tak, by dodawać otuchy wszystkim wokół!
My tu będziemy trzymać kciuki, myśleć o Tobie i powierzać Cię w modlitwie. Ale poza tym jeśli chcesz, to napisz, w którym szpitalu będziecie - forum pokazało już, że ma moc... Może akurat któraś z nas tam zna lekarza/ pielęgniarkę/ panią z bufetu, która odłoży Ci najlepsze drożdżówki? Albo może któraś z nas mieszka w pobliżu i wpadnie wesprzeć dobrym słowem/ ciepłą kawą/ domowym ciastem?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Frez trzymaj się kochana, wszystko będzie dobrze! Też się dzisiaj pomodlę żeby wszystko poszło bez komplikacji i z jak najmniejsza ilością stresu. Okropne są takie stresy ale dobrze, ze działacie, wyleczycie u Florka co trzeba, potem to już będzie tylko niezbyt miłe wspomnienie. Dzielna jesteś!2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Frez bardzo mi przykro, że diagnoza się potwierdziła i przed Wami taki trudny czas
Wierzę że jesteście w dobrych rękach! Jakbyś czegokolwiek potrzebowała to tak jak Reset pisze, na pewno ktoś się znajdzie do pomocy!
Ściskam mocno, będziemy o Was pamiętać! -
Frez, nie napiszę nic mądrego, bo wszystko, co przychodzi mi do głowy jest banalne i nieadekwatne. Jedno tylko wiem, a Ty to pewnie wiesz jeszcze lepiej ode mnie - po operacji będziesz miała zdrowego, prawidłowo rozwijającego się chłopczyka. Robisz to dla niego, dla jego przyszłości. Bez tej operacji sama wiesz, że mogłoby być źle. Teraz będzie ciężko, sama perspektywa cięcia kości czaszki mrozi krew w żyłach, ale pewnie za jakiś czas Floruś nie będzie o niczym pamiętał (w odróżnieniu od Ciebie, bo w matce to zostaje na zawsze). Z tego, co kojarzę, to operacja o naprawdę małym ryzyku powikłań, bądź dobrej myśli. Operujecie się w Warszawie? My z Krakowa, ale jeśli byś czegoś potrzebowała to daj znać, możemy zorganizować jakiś pyszny catering dla Ciebie lub coś w tym stylu. A może jest coś, czego malutki będzie potrzebował przy rekonwalescencji? Przesyłam milion serdecznych myśli i pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 19:49
-
Frez, co prawda u nas jest całkiem spora szansa, że unikniemy operacji, to wiem jak bardzo teraz drżysz o zdrowie synka. Jeśli potrzebujesz rozmowy to masz mnie na ig, służę nr telefonu, ogólnie wsparciem. Jestem myślami z Wami i będę się modlić za Florka. Ciężko teraz myśleć, że to dla Jego dobra, ale za miesiąc będzie już po pobycie w szpitalu, musisz być dzielna dla swoich chłopców, a w chwili zwątpienia jestem, jeśli masz ochotę to pisz śmiało
-
Frez, tak mi przykro, że diagnoza potwierdziła się. Tulę mocno!
Jeżowa, czy możesz mi podesłać linki do pieluch które kupowałaś na ali? Do tych co polecasz oczywiście. Możesz tutaj albo na priv (Zaproszenie wysłałam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 20:39
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny... Mi jest trudno samej ze swoim emocjami sobie poradzić, nie mogę jeszcze dodatkowo kogoś nimi zamęczać. Mąż uciekł w wir pracy, co teraz w sezonie nie trudne i tak dziś byłam kolejną noc sama z chłopakami.
Tysia powoli przygotowuję, że będzie dwa tygodnie na wakacjach u babci, nie wiem jak on to zniesie wszystko... Myślę, że przyjadą parę razy do nas do szpitala. Przynajmniej taką mam nadzieję, że rodzice przyjadą i zostaną z Florkiem, a ja wyjdę na trochę ze starszakiem... nie wiem... Nie potrafię sobie tego zobrazować, poukładać...
Operacja będzie w Warszawie, w dziecięcym szpitalu klinicznym na Żwirki i Wigury. Będzie ją przeprowadzał jeden z najlepszych neurochirurgów w kraju, do którego trafiliśmy dzięki naszemu prywatnemu pediatrze.
Nie wiem jak to będzie, jak sobie poradzi Tysio bez mamy, Florek z pokrojoną głową i ja w tym wszystkim... Na razie na samą myśl jest mi słabo i lecą mi łzy rusz... A przecież wiadomo, że dziecko odczuwa takie matczyne nastroje. I to mnie jeszcze gorzej dołuje, że stresuję własne dziecko, że to przeze mnie wszystko -
Frez Kochana jesteś przewspaniałą mamą. Chylę Ci czoła, bo tak doskonale radzisz sobie z dziećmi i zabraniam Ci pisać, ze Florek czuje się gorzej przez Ciebie. Ogromnie współczuję Ci, że Twój synek będzie musiał przejść operację, ale dzięki niej będzie zdrowy i tego musicie się trzymać. Pisz tu w każdej wolnej chwili o swoim samopoczuciu. Jak człowiek wyrzuci z siebie co mu lezy na sercu to jakoś jest tak lżej. Trzymaj się Kochana :*#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyFrez nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz, mam wrazenie że cokolwiek napiszę to będzie słabe. Trzymaj się kochana i pamiętaj że jesteś silniejsza niż Ci się wydaje. Wiem że martwisz się również o Tysia , ale myślę że te nasze pociechy są mądrzejsze niż myślimy i on odnajdzie się w tej nowej i trudnej dla Was sytuacji. Na pewno ! Trudny czas przed Wami ale wierzę że wyjdziecie z tego jeszcze baedziej się kochający i silniejsi.
Odzywaj się kiedy tylko potrzebujesz. -
Frez, jakim cudem przez Ciebie? Takie rzeczy się zdarzają, i to wcale nie tak rzadko. Oczywiście fatalnie, że Was to spotkało, ale po prostu to się zdarza i nie wiem, co mogłabyś zrobić, żeby tego uniknąć. A nie, czekaj, wiem. NIC. A co do emocji to chyba lepiej, żebyś je okazywała. W tym wszystkim jesteś tak samo ważna, bo to w Tobie Twoje maluchy mają ostoję. Dzieci nie są głupie, a ukrywanie się z tymi wszystkimi obawami i stresem jeszcze gorzej odbiłoby się i na Tobie, i na Twoich szkrabach, bo czułyby, że coś jest nie tak, ale nie wiedziałyby co. A tak uczą się, że w rodzinie są dobre i złe momenty, i że razem można je przetrwać. Przed Wami kilka naprawdę trudnych tygodni. Wiem, że jesteś wierząca, więc może pomogą Ci słowa św. Teresy z Avila: "Niech nic Cię nie niepokoi, niech nic Cię nie przeraża. Wszystko mija. Bóg się nie zmienia. Cierpliwość osiąga wszystko. Temu, kto ma Boga, nie brakuje niczego. Bóg sam wystarcza."
:-* :-*
-
Frez kochana dużo siły na ten bardzo trudny okres dla Was. Będę mocno trzymała kciuki za Florcia w dniu jego operacji i przez cały okres rekonwalescencji. Nie znam słów, które mogłyby Ci ulżyć lub Cię pocieszyć. Oby te trudności szybki stały się tylko wspomnieniem.
Justyna wrzucę linki tutaj, bo przecież miałam wrzucić też Śliweczce wcześniej - strasznie przepraszam! Zaraz to ogarnę, bo na kompie mi nie działa Ali tak jakbym chciała i muszę to zrobić na telefonie, a to mi zajmie chwilkę.sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Justyna/Śliweczka, proszę bardzo:
1. Kieszonki Mum's best:
https://www.aliexpress.com/item/Little-Rain-Baby-Washable-Cloth-Diaper-One-Size-Adjustable-Nappy-Reusable-Cloth-Diapers-Available-0/32601912351.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d8fjOQX
2. Kieszonki Happyflute (Justyna chyba takie kupiłaś?):
https://www.aliexpress.com/item/Happyflute-2017-New-4pcs-set-Washable-Cloth-Diaper-Cover-Adjustable-Nappy-Reusable-Cloth-Diapers-Available-0/32784849585.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d8fjOQX
3. Wkłady z mikrofibry:
https://www.aliexpress.com/item/Reusable-Washable-Inserts-Boosters-Liners-For-Real-Pocket-Cloth-Nappy/32584227096.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d8fjOQX
4. Wkłady bambusowo-węglowe:
https://www.aliexpress.com/item/Mumsbest-Wholesale-5PCS-Reusable-Bamboo-Charcoal-Insert-Double-Gussets-No-Leaking-Inserts-Baby-Cloth-Diaper/32845959325.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d8fjOQX
5. Torba na brudne pieluchy:
https://www.aliexpress.com/item/Mumsbest-2016-New-Wet-Bag-Washable-Reusable-Cloth-diaper-Nappies-Bags-Waterproof-Swim-Sport-Travel/32712915101.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d8fjOQX
A tak przy okazji jeszcze link do polecanego przeze mnie laktatora z Ali, może ktoś akurat się skusi (ja i Lamka mamy ten Type 1 i naprawdę świetnie się sprawdza):
https://www.aliexpress.com/item/Breast-Pumps-With-Milk-Bottle-Cold-Heat-Pad-Double-Electric-Powerful-Nipple-Suction-USB-Breast-Pump/32775419890.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dFgJgcd
Mam nadzieję, że coś się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 22:06
JustynaG, sliweczka92, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
A jak Ci się sprawdzają happyflute? Bo zastanawiam się czy domawiac .. no i czy w tych zestawach brałaś same pieluchy czy jeszcze wkłady? Które wkłady polecasz najbardziej?
Wrzucę te linki potem na stronę jako produkty polecane z aliexpress -
JustynaG wrote:A jak Ci się sprawdzają happyflute? Bo zastanawiam się czy domawiac .. no i czy w tych zestawach brałaś same pieluchy czy jeszcze wkłady? Które wkłady polecasz najbardziej?
Wrzucę te linki potem na stronę jako produkty polecane z aliexpress
Ja mam wkłady tylko z Mum's best i one mi się sprawdzają bez zarzutu. Używam w sumie tylko tych z mikrofibry, bo te bambusowe są strasznie grube i odnoszę wrażenie, że Agata ma z nimi za dużo między nogami. Ale one niby lepiej chłoną, kupowałam je myślą o drzemkach i spacerach. Pasują i do pieluch Mum's best i Happyflute (nie kupowałam wkładów osobno z Happyflute). Mi się kieszonki obu tych firm sprawują tak samo dobrze i jeśli bym miała dokupować to nic poza wyglądem kieszonki nie miałoby dla mnie znaczenia polecam z czystym sumieniem.JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrez, bardzo mi przykro, ze musicie przechodzić przez ta sytuacje...podobnie jak dziewczyny nie jestem w stanie wyobrazić sobie, co czuje matka drżącą o zdrowie swojego dziecka, ale jednego jestem pewna: jesteś cudowna mama!! dałaś się nam tu poznać jako wyjątkowo empatyczna i wspierająca osoba. Dlatego wiem, ze Twoi chłopcy naprawdę nie mogli lepiej trafić.
Będę trzymała kciuki Florka, na pewno będzie dzielny tak jak jego mama.
Moje myśli i modlitwy będą z Wami!
Ps. Nie trzymaj emocji w sobie, my tu dla Ciebie jesteśmy...wiec śmiało pisz jak tylko poczujesz potrzebę rozmowy! -
O cholera, Frez, trzymaj się jakoś. Ja rzadko się naprzykrzam panu B., ale dzisiaj zagadam w Waszej sprawie. I weź skończ z wyrzutami. Zrobiłaś dla swoich dzieci więcej niż ktokolwiek mógłby oczekiwać i jesteś cudowną, bardzo mądrą życiowo kobietą i matką (jakby było inaczej to już dawno bym się kapnęła). Jesteśmy tu dla Ciebie i jakbyś chciała porzucać mięchem i kartoflami na los albo pochlipać to służymy
Ania & Rucola
A mi dziecko nie wchodzi już w gondolę! Na spacerówkę ciut za wcześnie, bo jednak ciągle słabo trzyma pion