X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum- ja myślę, że warto celebrować takie święta, rocznice- to pisze też trochę w odniesieniu do postu Reset- i w imieniu dziecka dawać drobiazgi, bo dzieci uczą się przez obserwacje. I jeśli w ogóle byśmy tego nie robili, a nagle jakby Oskar miał np 4 lata i bym go zapytała czy chce zrobić prezent ,bo jest coś takiego jak Dzień Ojca, to wątpię, by mu się chciało ;) ale to tylko moje zdanie, bez urazy :) poza tym to tworzy wspomnienia, może akurat dziś Oskar niewiele będzie pamiętał, Choć kto wie tak naprawdę ile z tego w nim zostanie... :)
    No i przy własnoręcznym robieniu prezentów można mieć z dzieckiem frajdę :) ja miałam niezły fun by robieniu tego prezenciku i dowiedziałam się przy okazji, że plakatówki ładnie się spierają :p w sensie plamy z plakatówek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 08:06

mi88, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, Wzruszyłam się ❤️

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum rozumiem podejście, ale to nie w moim stylu :D ja za bardzo lubię symbolikę rocznic czy świąt. Wiadomo, że Agatka jest zbyt mała, żeby zrozumieć jaki dziś dzień, a na samodzielne wykonywanie prezentów jeszcze będzie czas, ale... No ale to nie zmienia faktu, że mąż jest tatą i dziś jego święto - więc świętujemy :D

Lunaris nie płacz kochana! :*

Reset zazdroszczę i kawy, i ciasta :D ja ledwo żywa spaceruję właśnie z Agatą i tak dumam czy nie wejść po kawę do McDonalda :D gratuluję kolejnego tygodnia ciąży.

Achia rozumiem Twoją sytuację, bo często jest u nas tak samo - Agata niby śpi, a jednak się wierci, więc mąż śpi, ona śpi, a ja nie śpię :/

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - ja dostałam na Dzień Mamy piękną, sparsonalizowaną kartkę :)
    A dla męża z okazji jego święta nie mam nic rzeczowego.
    Ale zawsze pamiętamy o wszelkich takich świętach/rocznicach i z reguły celebrujemy je bardziej uroczystym śniadankiem ;)

Achia - u nas też tak z reguły jest, że mąż śpi, Ala śpi a matka wystawia cyca.. :p aczkolwiek od kilku tygodni jest lepiej i młoda już tak się nie czepia cyca :)

Reset - dziś oficjalnie zaczynasz drugą połowę ciąży :) to teraz już z górki ;)

Emi - i jak noc?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ale się wzruszyłam !!! <3

Jeżowa lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - przespana do 7:40 ! A ten Mały Łobuz wstaje zwykle o 5-6 😮

Achia, Kaczorka, Jeżowa lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dziewczyny, rozumiem w pełni. My też świętujemy na swój sposób ale nie robimy z tej okazji po prostu prezentów itp :) mysle że już za rok będzie to troszkę inaczej , wiadomo że to rodzić musi być prowodyrem ale na pewno dorzuci coś swojego do prezentu :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!!
    u nas Dzień Ojca zaczął się małą zj***ą emka, ale trochę zasłużył. Posiedział "trochę za długo" z bratem i utrudniał mi sen, ale rano dostał prezent od synka, ja umyłam ręcę ale zaczynam się odzywac :P

Co do prezentów to dla mnie teraz to jest frajda. Kiedyś zastanawiałam się nad jakością prezentu i to było uciążliwe a teraz uważam ze prezent powinien być po prostu prosto z serca, nawet za 2 złote. Grunt że się pamięta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 16:22

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam małe pytanko :) jaki olej dodajecie do posiłków maluszków? U nas już za chwilę wjedzie jakaś marcheweczka czy coś ;)

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja dodawałam i dodaję rzepakowy i oliwę z oliwek

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja daję Olini olej dla dzieci i kropelkę lnianego :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia ja daję Olini olej dla dzieci i kropelkę lnianego :)
    Też myślałam żeby go zamówić, ale właśnie się zastanawiałam, czy nie przesadzają z ceną :p jaką masz pojemność?albo inaczej, jaką wybrać na początek?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Też myślałam żeby go zamówić, ale właśnie się zastanawiałam, czy nie przesadzają z ceną :p jaką masz pojemność?albo inaczej, jaką wybrać na początek?
    ja wzięłam 500ml dla dzieci i 100ml lnianego :) o ile ten dla dzieci zuzyję z terminie to lnianego nie zdążę ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w końcu miałam chwile żeby nadrobić

Rucola przykro mi, że są komplikacje przy mieszkaniu, ale mocno trzymam kciuki, żebyście znaleźli nowe rozwiązanie

Reset świetnie, że wesele się udało :) pokazywałaś w końcu kieckę? Albo mi umknęła, albo przegapiłam
    Co do planów powrotu do pracy to ja mam podobnie jak AnnaStesia - mój świat się totalnie zmienił odkąd pojawił się Franio

Pilik ja mam paczke owulakow na zbyciu ;) jak się spotkamy w końcu na kawie to zabiorę (kupiłam dla siebie, bo nie sądziłam, że w pierwszym cyklu będzie już kropeczek

Frez jak tam u Was ? Jak się trzymasz dzielna mamo ?

Summer wybacz, że takie spóźnione ale najszczersze życzenia dla Anusi <3 niech zdrowo rośnie ciesząc rodziców każdego dnia !

Emi super wiadomości, dobrze że nie musicie być w szpitalu

Aniu ostatnio Franio był bardzo absorbujący, trochę zaniedbałam zdjęcia, ale czytam, oglądam yt, obserwuje fajnych inspirujących ludzi

U nas potwornie ciężki tydzień, ale powoli wychodzimy na prostą - zaliczyliśmy wizyty u 3 pediatrów, 2 chirurgów, usg, zdjęcia rtg i masażystki-fizjoterapeutki. Franio dalej nie może chodzić, ale gorączki się skończyły i wrócił apetyt.
    Dziś świętujemy dzień taty, mąż dostał kubek, personalizowana czekoladę i koszulkę - uwielbiam robić prezenty i obchodzić nasze małe święta <3

Miłego dnia dla wszystkich !

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f70f0adf5767.jpg

emi2016, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze bym zapomniała: Jeżowa nie bądź taka skromna ! Ja się wzruszyłam meeeeega

• reset Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, kiecki nie było, bo miałam iść w innej, ale a) te, co przerabiała mi krawcowa zostały u niej, bo trafiła do szpitala i nie miała mi jak wydać, b) te, co były w domu w ciągu ostatniego tygodnia albo zrobiły się już mocno małe (i np. fatalnie się marszczyly na biodrach itp.) albo wciąż były za duże (pamiątka, kiedy cała byłam sporo grubsza i o ile w brzuchu byłyby wygodne, tak w ramionach do rozmiaru 42 dalej, na szczęście, mi daleko) i ostatecznie kupiłam w piątek kieckę rzutem na taśmę (a w sobotę od fryzjerem i makijażem jeszcze wymieniałam na rozmiar mniejszą). Zaletą było to, że kosztowała na wyprzedaży 34 złote oraz że nikt takiej nie miał. Chciałam kupić inna, miałam upatrzoną, ale w pięciu salonach Reserved nie było rozmiaru i całe szczęście, bo potem na weselu były dwie laski w tamtej kiecce. A ta moja podrasowalam makijażem i fryzurą i czułam się dobrze. Nie cytujcie, usune zdjęcie potem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e58807acbd2.jpg

Lusesita, Achia, Kaczorka, emi2016, JustynaG, Lena21, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

Achia ja brałam 100ml i na prawdę na długo nam wystarczył. Lnianego niestety nie zuzylam do końca, chociaż dodawałam go też do naszych sałatek.
    Teraz znów chciała bym zamówić, ale nie wiem jak to będzie przy tak wysokich temperaturach. Chodzi mi o transport.

Reset no i petarda ! Świetna sukienka. Pięknie podkreśliła brzuszek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 11:34

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sobie nie możemy pozwolić na nic innego jak wysłanie zdjęcia...
    Więc się cieszcie po prostu ze wspólnego dnia ;)
    Prezenty są zawsze miłe, ale nie ma to jak obecność bliskich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 09:21

Achia, Lusesita, Kaczorka, Jeżowa, Patrycja20, emi2016, summer86, Malgonia, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

[age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które walczyły z hemoroidami - co stosować, żeby pomogło? Po pierwszej ciąży mi się zrobiły i teraz powoli mam masakrę..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziewczyny, które walczyły z hemoroidami - co stosować, żeby pomogło? Po pierwszej ciąży mi się zrobiły i teraz powoli mam masakrę..

Aesculan i Criorectum (2-3x dziennie) i Neofitoroid maść tyle razy dziennie ile czujesz że potrzebujesz. Plus podmywanie korą dębu

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
‹‹ 3355 3356 3357 3358 3359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ