Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, my urlopujemy się u dziadków. Rano babcia zabiera Anię a my możemy sobie dospac. Naprawdę odpoczywam. A dziś planujemy wyjść wieczorem i zostawić małą z dziadkami. Zobaczymy czy wyjdzie.
Reset, mam nadzieję, że Twoje plany udadzą się. W końcu Luna pracuje i jest szczęśliwa więc jest to możliwe.
Nadal dopominam się fotki w kiecce.
Summer, spóźnione uściski dla Ani na roczek! Udanej imprezy.
AnnaStesia i Lusesita, pięknie czyta się o postępach Waszych pociech. Dzięki temu wiem czego się spodziewać
Cabrera, Twojemu maluszkowi jest bardzo dobrze w brzuchu. Niech sobie tam spokojnie rośnie a Ty ciesz się ciążą i ostatnimi chwilami we dwoje z emkiem. Bo jak już brzdąc się pojawi... To drzemki lecą błyskawicznie a nieprzespane noce dłużą się w nieskończoność.
Rucola, jeszcze nic nie znalazła ale coś kombinuje.
Achia, nie pozostaje Ci nic innego jak przestawić się na tryb "zaczynamy dzień o 4:00". A jak się przyzwyczaisz to wtedy Oskarowi może się zmieni
Sliweczka, jeszcze raz gratuluję pięknego testu. TrZymam kciuki za nudną ciążę!
Kaczorka, piękny brzuszek i mina Aluski bezbłędna.
Agulineczka, współczuję problemów zdrowotnych. Mam nadzieję, że wreszcie to coś odpuści.Kaczorka, sliweczka92, Lusesita, Achia, Cabrera, Rucola lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja po kontroli w szpitalu i jest dobrze ! Przepływy w normie,wody w normie,szyjka długa 3.5 cm, póki co nie ma wskazań do hospitalizacji ! a miałam przyjechać z torbą wiec się cieszę tylko niestety dość duże miedniczki nerkowe,norma do 6 mm a u nas nwieksza miala 5mm i druga 3 mm - to niestety do kontroli pocieszam się że póki co jest w normie.
sliweczka92, Lusesita, pilik, Kaczorka, Jeżowa, mi88, Cabrera, Lena21, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Agulineczka spróbuj z IPP, może akurat będzie lepiej. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, tym bardziej że już długo się z tym zmagasz.
Justyna korzystaj i odpoczywaj.
Dominika ma od dłuższego czasu totalna mamoze. Mam nadzieję, że kiedyś z tego wyrośnie.
Emi cieszę się, że wszystko jest w porządku. Już tak niewiele zostało Ci do końca.emi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna i to jest rada! odpoczywaj i korzystaj z pomocy
Agulineczka przykro mi, że problemy ze zdrowiem nie przeszły
Emi- super że nie musisz zostawać w szpitalu trzymam kciuki, by miedniczki nadal pozostawały w normie!
My spędziliśmy bardzo fajne przedpołudnie, w takim parku koło morza,gdzie został zorganizowany piknik dla mam wypiłam pyszną kawę, mamy zrobione zdjęcia przez panią fotograf ,bo się załapałam w konkursie na FB, plus dostawało się fajne torby na zakupy np dla mnie z napisem "jej wysokość Mama" mąż kupił Oskarowi blumersa w kolorze moro bo nie mógł się powstrzymać :p i zrobił mi całkiem fajne zdjęcie jak karmię na trawce chciałam wrzucić ale coś zapodaj mi nie działa .. edit już działa
pół dnia na świeżym powietrzu, razem,a jutro Dzień Ojca
Aa i mozna było iść do ratowników medycznych z każdym pytaniem i my poszliśmy po szybki kurs pierwszej pomocy noworodkom i większym dzieciom plus co zrobić w wypadku zakrztuszenia bądź zadławienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 08:10
sliweczka92, Rucola, Kaczorka, Malgonia, Jeżowa, Cabrera, JustynaG, Lusesita, emi2016, moniśka..., Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi, lubię za to, ze nie ma konieczności hospitalizacji (a miedniczki jeszcze mieszczą się w normie, wiec trzymam kciuki, żeby kontrola była tylko formalnością).
A ja nam pierwszy w życiu mały prezent dla eM. z okazji jutrzejszego święta ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d765960e6b9.jpgsliweczka92, Achia, JustynaG, Lusesita, Rucola, emi2016, Lunaris, pilik, Malgonia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Hejka ja jak zwykle w tyle:(
Ale staram się nadrabiać...
Summer spóźnione życzenia dla Ani!!!matko kiedy minął ten rok?
Sliweczka gratuluje!!!!i podziwiam,ze zdecydowałaś o takiej niewielkiej różnicy wieku!!
Ja ostatnio mega zmęczona....młodej chyba zaczynaja iść zęby bo jest trochę marudna...choć nie wiem czy to nie za wczesnie....
Poza tym mi zaczęły włosy wypadać i czuje się z tym okropnie..niedługo będę autentycznie łysa (w przeciwieństwie do Hani która ma cudowne włosy).
Ech pozdrawiam was serdeczniesliweczka92, summer86 lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
nick nieaktualnyJako, że Oskar wyrzucił sobie drzemkę popołudniu zasnął o 19... Ale Jeżowa wzięłam zarzuciłam na okno jeszcze jedną warstwę, żeby było ciemniej także zobaczymy....
Madzik też niedawno zaczęły mi wypadać włosy, ale kupiłam vitapil mama plus szampon wzmacniający i hamujący wypadanie od Dermedic i jest lepiej! Polecam ten zestaw!
Cabrera jaki słodki ja pamiętam jak w zeszłym roku dałam mężowi koszulkę z napisem BATMAN,a do tego małego bodziaka z napisam "training to be Batman"
A jutro mężuś dostanie to --->
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 08:11
sliweczka92, Cabrera, Lusesita, Kaczorka, Jeżowa, emi2016, Rucola, Lunaris, Lunaaa, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Cabrera super koszulka mąż na pewno będzie zachwycony
Achia piękne zdjęcie u nas absolutna ciemność dużo pomogła, trzymam kciuki, żeby u Was pomogło. My my gruby koc na oknie, a w nocy robię wszystko po omacku i widzę, że odciski poszły Wam lepiej
Ja - tzn. ją w imieniu Agatki oczywiście - przygotowałam mojemu mężowi kartkę na jutro. Oczywiście wyszło bardzo nieidealnie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d07c2bdb75fc.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73304107a25c.jpg
A ponieważ obudziła się we mnie dusza poetki od siedmiu boleści po urodzeniu Agaty to spłodziłam (w imieniu Agatki) wierszyk dla męża 😂 normalnie w życiu bym go nie pokazała,no ale anonimowość na forum pomaga
Tatusiu kochany, w dniu Twego święta,
Choć jestem malutka, o Tobie pamiętam.
To przecież dla Ciebie Dzień ojca pierwszy,
Oby kolejny był tylko lepszy!
Z całego serduszka za wszystko dziękuję!
Za co konkretnie? Wymienić spróbuję:
Za to że wstajesz ze mną tak wcześnie,
Choć pewnie pospać wolałbyś jeszcze.
Za każdą owsiankę, truskawkę, banana,
Ty wiesz jak poprawić mój humor od rana.
Za nasze spacery - te tylko we dwoje,
bo zawsze ruszamy na parku podboje.
Za wspólne czytanie, zabawę, wygłupy
Wieczorną kąpiel i "Ciasto na kluchy".
Dziękuję za to, że po prostu jesteś
I czuwasz nade mną - za dnia oraz we śnie.
I za to, że kiedy będę już duża,
Powiesz mi, tato, jak powstaje burza.
Dlaczego tęcza ma kolorów siedem,
I czy istnieje świat ponad niebem.
Kto mieszka w lesie, a kto w morzu pływa,
I czemu nie zawsze parzy pokrzywa.
Czyż nie wspaniała to będzie przygoda?
A Twoja obecność odwagi mi doda.
To bardzo ważna wiadomość dla świata
Nadchodzi nasz duet - Agatka i tata.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 22:46
Lusesita, summer86, Kaczorka, emi2016, Rucola, mi88, JustynaG, Achia, Lunaris, veritaserum, Lunaaa, Cabrera, Patrycja20, pilik, Lena21, sliweczka92, Malgonia, Yoselyn82, pawojoszka, Emiilka, Madzik34, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - nawet nie czytam, bo po dwóch pierwszych słowach już mam łzy w oczach.. :p
U nas z okazji jutrzejszego święta Aluśka poszła szybko spać i starzy mogli poświętować
A Olcia na koniec przybiła tatusiowi piątkę rączką albo stopąRucola, emi2016, summer86, Jeżowa, JustynaG, Lusesita, Achia, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór Dziewczyny!!!!!
Jakie piękne prezenty przygotowałyście!!! Ja Lewkowy pokażę dopiero jutro, bo czeka zapakowany
Jeżowa piękny wierszyk, bardzo wzruszający prezent!!!
A Wy dostałyście coś na dzień mamy? bo ja nic i nie wiem czy emek zasłużył.....Jeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jezowa ❤
Cabrera - cudny bodziak
Rucola - ja nic nie dostałam i dla eMka nic nie przygotowałam
Nie mogę spać bo Lusia ma dzis pierwszą noc w "duzym" łóżeczku i co chwilę sprawdzam czy nie spadła... Jakoś mi smutno że ten etap malutkiej Lusi się kończy. . tak się cieszyła z tego nowego łóżeczka❤ wydaje się na nim jeszcze mniejsza mimo że nie jest az tak dużo większe od poprzedniego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 23:28
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Rucola ja dostałam prezent, który mnie nieco rozczarował - liczyłam na coś bardziej personalnego, a dostałam po prostu kasę na "swoje potrzeby". I choć normalnie bym się cieszyła z gotówki do wydawania bez wyrzutów sumienia, tak przy okazji dnia mamy było mi nieco przykro. Dlatego też napisałam wierszyk, bo na coś podobnego sama liczyłam... Ale oprócz tej kartki nie mam nic dla męża.
Dziewczyny nie ukrywam że ja przy każdym przeczytaniu tego wierszyka się wzruszam, cieszę się, że się podoba. Oby spodobał się także emkowi
Ja właśnie wróciłam ze spotkania z koleżankami - były %% skontrolowałam, ile mleka jeszcze zostało i spokojnie ze dwa karmienia powinny jeszcze odbyć się bez mojej obecności. Idę więc korzystać z "wolności" i położę się na kanapie w salonie, żeby Agatka swoim szóstym zmysłem nie wyczuła mojej obecnościKaczorka lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, fenomenalny wierszyk!
-
nick nieaktualnyJeżowa super wierszyk!
Melduje, że Oskar tak- oczy otworzył o 5:20, ale od 4:20 kręcił się, jęczał, tylko cycka szukał- wszystko na śpiocha. Więc on niby spał,ale ja już nie, bo co próbowałam zasnąć, czy się odwrócić, to on skutecznie domagał się uwagi... Więc jestem dodatkowo mocno połamana.no ale zobaczymy jutro jeszcze :p
Ja dostałam piękne kwiatki na dzień Matki, plus masaż od męża i ogólnie w ten dzień starał się więcej pomagać przy Oskarze, choć akurat mój mąż i tak dużo z nim i przy nim robiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 05:53
Jeżowa, Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Jezowa chodzę po lesie jak wariatka i płaczę - z okazji Twojej twórczości rzecz jasna dobrze ze nie ma grzybiarzy
Aniu spóźnione sto lat! Wspaniałego kolejnego roku życia i pięknych długich snów w nocy
Śliweczka! Cudny prezent na dzień taty! Gratulacje!
...kurcze zapomniałam coś przygotować na wyjazd... Myślicie że jak Stasio przyniesie szyszke Tacie i kubek jagód Z lasu to obleci?
Dziś wracamy może mi się uda poczytać w drodze powrotnej. Miłego dnia wszystkim!Jeżowa, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa wiersz boski !
Ja nic nie dostałam ale my z mężem kilka dni wcześniej rozmawialiśmy że trochę bez sensu dla nas są te prezenty ( bez urazy dla kogokolwiek :*) w imieniu dziecka . I czekamy w zasadzie jak Ania sama zacznie chcieć nam robić takie prezenty albo i nie heheJeżowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Witam się ledwo żywa znad kawy i weselnego ciacha... Przede wszystkim melduję, że przeżyłam ostatnie intensywne dwa tygodnie i zaczynam cieszyć się, że za nami już odwiedziny siostrzenic (słodkie, ale absorbujące i przez dwa tygodnie poświęcałam im 100% wolnego czasu, a tego miałam i tak za mało) oraz że już po weselu. Z jednej strony fajnie było wyjść, samo wesele przepiękne, nawet potańczyłam nieco (choć po skakaniu do Bałkanicy o 2 w nocy brzuch zaczął ciągnąć i usiadłam na tyłku jak przystało na ciężarną), a z drugiej padam dzisiaj, zwłaszcza, że spałam całe 2.5 godziny i jak co dzień w ciąży obudziłam się po szóstej... Nie piłam, a czuję się jak na kacu! Zero sprawiedliwości
Z najważniejszych rzeczy to melduję, że tym samym z prawdziwym przytupem i fajerwerkami nie tylko odbyliśmy wesele, ale po północy rozpoczęliśmy kolejny tydzień ciąży We wtorek usg połówkowe i liczę na same dobre wieści... M. mi powiedział: "dobrze, że mamy to usg, bo się stęskniłem za widokiem Pączka". Ja w sumie też, bo ruchy - poza tym jednym razem - nadal niewyczuwalne, a podsłuchiwanie detektorem to tylko namiastka podglądu.
Jeżowa- piękny wierszyk! I tym samym cudowny prezent!
Rucola- u nas są prezenty, bo... M. generalnie z domu wyniósł zwyczaj nie obchodzenia praktycznie żadnych świąt, nie celebrowania ich i w ogóle nawet nie pamięta, kiedy są urodziny/ rocznice/ dzień matki itp. Ja wiem, że to kwestia w dużej mierze problemów rodzinnych (nie chcę tu wchodzić w szczegóły), ale z drugiej strony ja jestem bardzo rodzinna i bardzo 'celebrująca' wszelkie uroczystości (przy czym u nas w domu nie zawsze to była kwestia drogich prezentów- często rodzice np. sprawiali nam jakiś niematerialny prezent, zabierali na wycieczkę czy lody) i chciałabym przynajmniej część tego przenieść na grunt swojej małej rodziny. Więc nie zawsze ja dostaję prezenty, ale ja daję zawsze - na dzień ojca jest akurat mega praktycznie, bo maszynka elektryczna do brody (a ja na dzień matki "tylko" slodycze), jednak najbardziej chcę po prostu wprowadzić ten obyczaj 'pamiętania' o ważnych datach. A będzie trudno, bo zmiana nawyków u chłopa mocno po 30stce to orka
Achia, Jeżowa, pilik, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.