X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to największy kabaret właśnie z patrzenia w jakiej akurat jest pozycji czy w którym miejscu wylądował, bo lubi spać do góry nogami.
    Ja ogólnie mam z tym lajt i w nocy się nie budzę wcale żeby go przekręcać czy nakrywać. Odwracam się tyłkiem i śpię :D

Z tego co mi wiadomo to jest to naturalne od pewnego momentu i zazwyczaj się dzieje kiedy dziecko ruszy się z leżenia i zdobędzie nowe umiejętności. U nas to było w połączeniu z chodzeniem przy meblach.

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznałam, że idę spać,a on wtedy się odwrocil :p i spał już w nocy na plecach ;)
    Ania niektóre pozycje mój Oskar przyjmuje bardzo podobne :p
    Dojrzewam do tego by zaczął spać w swoim łóżeczku, tylko teraz to bez sensu już kupować monitor oddechu nie?:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 05:25

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - daj dziecku spać, jak chce ;) u nas od początku niemal były różne pozycje - na plecach, boczkach, na brzuchu i z pupą w górze.
    Oskar już sobie poradzi z przekręcaniem :)

My właśnie zostałyśmy same do jutrzejszego popołudnia.. mąż sobie pojechał na imprezę integracyjną z pracy.
    A tutaj znów upały.. jest 7 a już musiałam okno zamknąć, bo tylko słońce grzeje.
    Mam nadzieję, że jakoś dociągnę do jutra.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- współczuję. Mam nadzieję, że Ala będzie współpracować :)
    U nas dziś spoko pogoda, nie ma upału- jutro ma być niestety. Dziś fajnie wiaterek wieje, popołudniu zabieramy Młodego nad morze :) mam nadzieję, że będzie chciał jechać w wózku..bo nie chce wyjść na madke i zabrać tylko fotelik na stelażu :p
    Ale ciężki poranek za nami, zły humor miał, ciężko mu było zasnąć, bo wstał 4:50. Wyszłam teraz z psem, ale już widzę, że nadal Panicz nie w sosie.... nie wiem czy odreagowuje wizytę babci, ale na wszelki wypadek Jutro obie babcie zaprosimy na maks 2 h żeby potem Oskar "doszedł do siebie", bo w poniedziałek W KOŃCU idziemy na basen, więc chciałabym żeby miał dobry humorek.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 08:30

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ania Oskar boski- świetny ten bodziak z "dark side" :D
    Staszek też próbuje położyć się na brzuchu jak zasypia ale mu niewygodnie i się złości. W końcu ląduje na boku i śpi. A starszak do tej pory robi kółka w łóżku we wszystkie możliwe strony :P ostatnio kopną nogą w akwarium (stoi na szafce przy głowie!) i tak rozbujał wodę że połowa wylała się na dywan i podłoga wstała :/ zobaczyłam dopiero rano : mokry dywan, do połowy puste akwarium i dziecko śpiące na podłodze z kołdrą. Trochę mi zajęło odtworzenie sytuacji :P teraz akwarium stoi na regale a ja się zawsze zastanawiam jak to możliwe że on śpi u ojca na piętrowym łóżku na górze i nie spada...?

My dziś idziemy pierwszy raz na basen :D mam nadzieję że Stasio złapie bakcyla :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris to daj koniecznie znać jak było na basenie!!:)
    I współczuję sytuacji z akwarium...te dzieci... :P

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris specjalne dla Ciebie pretekst do zakupów ;D

https://s.click.aliexpress.com/e/cfaSlIay

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 08:41

Achia, Lunaris lubią tę wiadomość

[age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

My jesteśmy na tygodniowych muzycznych rekolekcjach. Caly czas jesteśmy na świeżym powietrzu, jest pięknie. <3 Czytam Was, ale nie mam czasu nic napisać. :)
    Ja czuję się dobrze, do lekarza idę jak wrócę. Miałam tu mala przygodę z ósemka. Na szczęście już jej nie mam i po kłopocie. ;)

Lena, cieszę się, że z Groszkiem wszystko dobrze. :)

Pomysły jedzeniowe też sobie zapisałam. :)

Buziaki. ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania <3 no zakupy murowane teraz :D dzięki!

Śliweczka udanego wypoczynku :) niech się fasol i Hania nałykają zdrowego powietrza!

Uciekamy na basen po drzemce, relacja później ;)

sliweczka92 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, wózkowa specjalistko :) , mam pytanie - czy kojarzysz wózek z gondolą montowaną bokiem (dłuższy bok jest równolegle do rodzica). Ostatnio dwa razy mijałam mamę z takim wózkiem, ale niw mogłam dostrzec żadnego logo ani nazwy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my za chwile startujemy z imprezą. Jesteśmy po najgorszej nocy od nie pamiętnych czasów. Spałam łącznie może trzy godziny i ledwo oczy otwieram ze zmęczenia... byle do wieczora ;)... kulinarnie nawet w miarę poszło, mam nadzieje, że goście będą zadowoleni ;).

Summer coletto matteo ma gondole obrotową to może to?

sliweczka92 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer podejrzewam że to może być albo Orbit Baby albo Foppapedretti Myo Tronic. Ten drugi jest elektryczny. Ewentualnie jakaś podróba chińska mimy i Hot Mom. Tylko w nich to rączka też się obraca. I z naszych Coletto Mateo.

Orbit był jednym z głównych wyborów celebrytów w USA 10 lat temu. I wtedy na niego chorowałam ;D Właśnie wtedy zaczęłam robić stronę z wózkami celebrytów, był baby boom w Hollywood ale nie wypaliło bo dostęp do internetu itd.
    Teraz mnie najdzie czasami taka ochota żeby zrobić coś podobnego (matkadentystka czy domowa.tv), ale ciężko ogarnąć przy Oskarze stronę z projektowaniem a co dopiero wózki. Tym bardziej że to dochodu nie wygeneruje. Stoję przed dużym problemem co ze sobą zrobić po tym macierzyńskim i nic nie sprzyja otwarciu własnej firmy.

A co do wózka to są gondole na isofix bokiem do auta (Maxi-Cosi, Britax, Concord, Jane). Ale na rynku to tylko te dwa modele są mi znane z opcją jazdy bokiem na stelażu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d880e915652.jpg

Tylko z tymi obracanymi rączkami to raczej nie działa w trakcie jazdy bo rączka też 'idzie' bokiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 14:45

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, nie wiedziałam, że są takie wózki :)
    Ania Twoja wiedza mi imponuje:) oglądałam parę filmików na YT domova.tv ale coś nie do końca mi energia tej dziewczyny pasuje , nie wiem dlaczego :p
    My właśnie jedziemy do znajomej i na plażę :) zapomniałam chusty, więc mam nadzieję, że Oskar w wózku marudzić nie będzie ... ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Ania,pogooglałam po Waszych wpisach i na 99% to Orbit Baby. Strasznie dziwnie to wyglądało :) W sumie nie wpadłabym na to, że ktoś może potrzebować w ten sposób prowadzić wózek, a jednak ;)
    Ania, niesamowite ile o wózkach wiesz!

Pilik, powodzenia z imprezą <3 czekamy na relację 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 15:37

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik trzymam kciuki i bawcie się dobrze :)

Summer dziękuję za odpowiedź. Mąż ma neoparin w dawce 0,4. Wieczorem zrobię mu pierwszy zastrzyk.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik życzę przetrwania do wieczora a nawet dobrej zabawy!

My na basenie bawiliśmy się świetnie a jeszcze lepiej po basenie :D Staszek spał 2h! Zdążyłam obiad zrobić, zjedliśmy i nawet kawę łyknęłam zanim wstał :D a jak się położyłam na kanapie to się obudził :P
    Generalnie wypad oceniam 10/10 i nie będę miała obaw żeby pójść sama. Korzystając z obecności Ciastka przesiedzieliśmy w dużym basenie i hydromasażami cały czas ale jak będę chodzić sama z 2 dzieci to pewnie tylko basenik dla maluchów. Na szczęscie Franek lubi tam jeszcze siedzieć.
    Zaopatrzyłam Stasia w pieluszki do pływania z Babydream (świetnie się sprawdziły), ręcznik, ciuszki i butelkę. 40 min pływaliśmy sobie, odchodziło chlapanie i machanie nogami na całego, łapanie bąbelków. Po basenie butelka na przewijaku i przebieranie. Jeszcze dobrze nie położyłam go do wózka jak już spał :) Niestety zdjęć w basenie nie pozwalają robić ale mamy z szatni przy suszeniu grzywek :) Żałuję teraz że tak późno poszliśmy po raz pierwszy. Na pewno będziemy korzystać często (Staś wchodzi za darmo a ja mam karte Multisport, bilet tylko dla Ciastka i Frania). Super perspektywa na upały!
    [

Ps Veritaserum summer już wszystko napisała a ja dodam tylko że to powietrze jest fabrycznie celowo wpuszczone i nie wypuszczamy go bo możemy zmniejszyć dawkę niechcący. W ulotce też powinno być o tym wspomniane. Także z za ucha, do końca igły i buzi na pocieszenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 08:04

Kaczorka, Patrycja20, mi88, Achia, summer86, veritaserum, sliweczka92, staraczka1111, Cabrera, pilik, Lena21, moniśka..., Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris cudnie wyglądacie a synkowie to w przyszlosci będą naprawdę niezle przystojniaki !
    Zastrzyk podany, mąż prawie zemdlał w trakcie :D ( faceci ...) :)

Pilik sto lat dla wyjątkowej Ninki ! Wspanialego , beztroskiego dzieciństwa które mając taką mamę ma praktycznie zapewnione ;* mam nadzieję że impreza wczoraj się udała , a dzisiaj spędzacie ten dzień tak jak chcecie :)

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- 100lat, 100lat niech żyje Ninka nam! Wszystkiego najpiękniejszego dla Twojej Królewny! Niech rośnie zdrowa i szczęśliwa! O również dla Ciebie wszystkiego dobrego! Samych radosnych chwil ,i jak najmniej problemów ;) wychowujesz cudowną istotę, dobra robota Mamusiu! <3

pilik lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, razem z Aneczką dołączamy do życzeń dla Ninki!
    Wszystkiego najlepszego :) Niech Ninka rośnie w zdrowiu i radości.

Jak tam wczorajsza imprezka?

pilik lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik samych wspaniałości dla księżniczki <3

pilik lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 3368 3369 3370 3371 3372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ