Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ninko, Ninko żyj sto lat! Spełnienia wszystkich marzeń które pojawią się w Twojej ślicznej główce a także dużo zdrowia dla Twojej Mamusi
pilik lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Przede wszystkim Pilik- sto lat dla Ninki! Niech rośnie zdrowa i szczęśliwa, niech świat codziennie ją zaskakuje czymś nowym, niech otaczają ją sami życzliwi jej ludzie! :*
A ja się witam w tą słoneczną niedzielę w rozpoczynającym się właśnie 22 tygodniu! Ależ mi to zaczyna lecieć... Z jednej strony chodzę po sklepach (wczoraj z mamą pięć godzin - nawet komórka pokazała mi rekord kroków ) w poszukiwaniu wyprawki, z drugiej - nie dociera do mnie, że już 4 miesiące pojawi się tu mały Człowiek, całkowicie zależny od nas, za którego życie, los, wychowanie i charakter będziemy odpowiedzialni tylko my.
Jest też szansa, że w tym tygodniu będzie mnie tu więcej i to w lepszym humorze - za chwilę idę do kancelarii i chyba uda mi się rzutem na taśmę naprawić mój problem zawodowy (dzięki komu trzeba za męża - informatyka), a we wtorek liczę na same dobre wieści na drugim połówkowym. Wtedy w pełni odetchnę
P.S. Mój M. mnie wczoraj pozytywnie zaskoczył, bo od lat nie wychodził z inicjatywą randek itp., a tu nagle wczoraj: "a może jutro gdzieś byśmy sobie wyszli we dwoje?". Więc idę odrobić się z pracą, rzeczy domowe najwyżej oleję i pomyślę, gdzie tu wybyć w 33 stopniachpilik, sliweczka92, staraczka1111 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Sto lat dla Ninki! rośnij zdrowo Kochanie Pilik dla Ciebie również życzenia - to już rok, jak jesteś mamą! I odwalasz kawał świetnej roboty. Mam nadzieję, że wczorajsza imprezka się udała bez zarzutu!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny kiedy Wasze dzieci przeszły na 1 drzemkę ?
U nas jest na to zdecydowanie za wcześnie wiem o tym tylko zastanawiam sie czy mogłabym coś ze snem Ani zmienić.
Chodzi spać najczęściej o 20 budzi się o 6 , oczywiście w nocy średnio 4-5 pobudek. Czytam te wszystkie poradniki i szlag mnie trafia bo wg nich to powinna już całą noc przesypiac hehe. Problem jest ten że ona wstaje o tej 6 ale nie jest pogodna. Jest rozdrażniona i ja widzę że ona potrzebuje dospac ale nie mam szans jej uśpić. Nic nie pomaga. Idzie na drzemke zazwyczaj ok 9 i dopiero po tej drzemce jest zadowolona.
Kolejna drzemka zazwyczaj jest po 3,5-4h aktywności. Śpi roznie czasami 40 min a czasami 1,5h i to.jest najgorsze bo później ma problem żeby dotrzymać do wieczora a nie chce jej kłaść o 17 na spanie a też nie chce jej przemęczać.
Zastanawiam się czy mogę coś poprawić, czy robię coś źle czy jest to na tym etapie po prostu naturalne.
Ostatnimi czasy pogorszyl nam się w ogóle sen nocny a raczej Ania znowu obraziła się na łóżeczko. Nie było z tym żadnych problemów a teraz znowu etap że śpi że mna bo w łóżeczku się wybudza co 30 min.
Oczywiście martwię się też o to w kontekście żłobka bo wg planu spanie jest o 12-14 co nijak pasuje do planu Ani ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 09:39
-
Veritserum, może się mylę ale jeśli w poradniku jest napisane, że dziecko POWINNO przesypiać całe noce to ten poradnik można wyrzucić. Wystarczy porozmawiać z mamami to naprawdę wiele dzieciaków budzi się w nocy. I niestety niewiele możemy z tym zrobić.
Ania niedawno miała combo w postaci wychodzenia 4 zębów na raz. Zaczęłam więc zabierać ją w nocy do łóżka bo wtedy przytulona do mnie spała lepiej. A w łóżeczku płakała przez sen. No i zauważyłam taką zależność, jeśli budzi się w naszym łóżku to ma dobry humor i ma ochotę na wygłupy. Ale jeśli obudzi się w swoim łóżeczku to mam minimum 15 minut noszenia, tulenia i "dochodzenia do siebie" bo jest niezadowolona i płaczliwa.
Byłam w żłobku w trakcie leżakowania. I wyglądało to tak, że starsze grupy spały a ta najmłodsza to pół na pół. Panie mają swoje sposoby więc zaufaj imveritaserum, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, bardzo dziękujemy!
Impreza udana. Matka wykończona, ale dziecko przeszczęśliwe co najważniejsze Normalnie wczoraj nie miałam dziecka, biegała po ogrodzie, chętnie się pchała na ręce do dziadków i wujków (woli jednak mężczyzn 😂) i za dzieciakami i psem biegała. A dzisiaj od rana prezenty testuje.
Niestety zęby ją bardzo męczą
Zaraz jak wstanie pakujemy się i jedziemy do teściów, chce żeby Ninka miała dobry dzień, a tam ogród, basen (może się przekona jak z nią wejdę), piaskownica i huśtawka. Więc raj! Będę też się starała zrobić jakieś foty roczkowe w ogrodzie o wrzucę pozniej )
Reset jak to gdzie... na lody albo do kina, jedyne sensowne miejsca ;p
Veritaserum u nas ze spaniem jest identycznie! Po pierwsze - wyrzuć te wszystkie poradniki i nie czytaj na ten temat. Obserwuj Anie i testuj. U nas się udało zejść do dwóch drzemek, chociaż nie zawsze - dzisiaj wstała o 5, z płaczem i w złym humorze, trochę się pobawiła, zjadła i zasnęła na prawie godzinę przed 7. Teraz właśnie ma drugą drzemkę więc i trzecia wjedzie,
Ale ja porannej „drzemki” nie liczę, to takie bardziej dospanie i nie zdarza się codziennie. Potem druga drzemka jest koło 14-15. Przeciągam do tej pory bo inaczej nie dotrzyma do wieczora. I jakoś się udaje intensywnymi zabawami .
A żłobkiem się nie przejmuj. Będzie totalnie inny rytm i zobaczysz wtedy i będziesz działaćveritaserum lubi tę wiadomość
-
Pilik, ucałuj roczną Ninke w sam czubeczek noska od ecioci. Wszystkiego najlepszego, słodki lobuzie, niech kolejny rok będzie dla Ciebie cudowna przygoda małego odkrywcy i eksploratora. Uściski dla dzielnej mamy, która mimo nielatwych początków nigdy nie traciła spokoju ducha.
pilik lubi tę wiadomość
-
Veritaserum, u nas jedna drzemka zaczęła się na urlopie i tak już zostało, czyli niecały miesiąc przed roczkiem.
Pilik, wszystkiego najcudowniejszego dla Ninki z okazji roczku niech rośnie zdrowo i szczęśliwie, a każdy dzień niech będzie pełen jej uśmiechów. Tobie również składam z tej okazji życzenia, bo bycie mamą to ogromna praca a Ty jesteś w tym niesamowita!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 11:48
pilik lubi tę wiadomość
-
Veritaserum jak wiesz, u nas są dwie drzemki również póki co i na razie nie zaprzątam sobie głowy kwestią jednej drzemki w żłobku. U nas te dwie drzemki są już od jakiegoś czasu i obojętnie o której Agatka wstanie z tej drugiej (12:30, 14 czy 15:30) musi jej starczyć do wieczora. Jeśli wstanie bardzo szybko to kąpiemy ją wcześniej, jeśli później - to później.
Zgadzam się z Justyną - nie ma czegoś takiego jak stwierdzenie, że dziecko powinno przesypiać noce. Odkąd przestałam oczekiwać a zaczęłam akceptować taki harmonogram dnia jaki Agata sama sobie ustala jestem zdecydowanie szczęśliwsza i rzadziej się denerwuje.
Edit: może źle to ujęłam z tym, że musi jej starczyć do wieczora. Agata sama sobie wymyśliłam że dwie drzemki są ok i nie licząc sytuacji sprzed kilku dni to od kilku tygodni są dwie drzemki i koniec. Choćbym chciała ją uśpić to się nie da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 12:46
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Wszystkim!!!
Ninka Ty nasz forumowy łobuziaku! żyj nam przynajmniej 100 lat w zdrowiu i radości i korzystaj póki masz taką oddaną i kreatywną mamę na wyłączność Pilik wiem że to był dla Was bardzo trudny rok, ale świetnie sobie poradziliście i jest co świętować!!!
Veritaserum może to zabrzmi banalnie, ale może łatwiej by Wam było gdybyś na bieżąco obserwowała Anię a nie próbowała nadać jej jakiś rytm. U nas jako taka regularność jest od 1,5 miesiąca, mam na myśli zazwyczaj 2 drzemki i chodzenie spać koło 21, ale jak jedziemy do babci to wszystko staje na głowie i dziś będą minimum 3 krótsze drzemki. Według mnie poprzez obserwację najlepiej da się zareagować na potrzeby dziecka i kłaść spać wtedy kiedy jest marudne a nie np codziennie o 12.
U nas niestety pojawił się katarek Mały jest cierpiący ale dzielny. Oby jak najszybciej przeszło...JustynaG, pilik, veritaserum lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ninuś życzę ci żebyś zawsze była tym promykiem słońca, który oświetla sens życia twoich rodziców. Żeby twoje psotne i wesołe usposobienie trwało całe dzieciństwo i przekuło się w charakter wspaniałej kobietki. Niech uśmiech nie znika nigdy z Twojej twarzyczki a droga ku następnym latom będzie prosta i usłana życzliwymi Ci ludźmi. Moc całusków od e-cioci i Nat 💝💝💝
pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Emi Twoja ciąża leci mi tak szybko, że to chyba jakaś dylatacja czasu!
Kate co tam u Was? Opowiedz coś więcejemi2016 lubi tę wiadomość
-
Kate- chciałam Ci podziękować za odpowiedź z piątku. Na szczęście M. (jest informatykiem) ogarnął mi program i dziś o 11 załadowałam do repozytorium plików kompletne sprawozdanie finansowe!
Niniejszym melduję, że nie zostaną przestępcą karnoskarbowym Inaczej moje dziecko albo miałoby matkę w areszcie albo musiałoby swoje 500+ oddać na moją grzywnę
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny według suwaczka Lewkowi jutro stuknie "dyszka" ale my świętujemy już dzisiaj Z tej okazji zostawiam tu swojego łobuziaka
Wszystkim dzieciaczkom z ostatniego dnia miesiaca życzymy samych słodkości!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 08:12
veritaserum, JustynaG, Malgonia, emi2016, summer86, staraczka1111, Achia, Jeżowa, sliweczka92, pilik, Patrycja20, Lunaris, Yoselyn82, Anna Stesia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021