X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik sto lat dla Ninki ❤️

pilik lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninko, Ninko żyj sto lat! Spełnienia wszystkich marzeń które pojawią się w Twojej ślicznej główce <3 a także dużo zdrowia dla Twojej Mamusi <3

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Przede wszystkim Pilik- sto lat dla Ninki! Niech rośnie zdrowa i szczęśliwa, niech świat codziennie ją zaskakuje czymś nowym, niech otaczają ją sami życzliwi jej ludzie! :*

A ja się witam w tą słoneczną niedzielę w rozpoczynającym się właśnie 22 tygodniu! Ależ mi to zaczyna lecieć... Z jednej strony chodzę po sklepach (wczoraj z mamą pięć godzin - nawet komórka pokazała mi rekord kroków ;)) w poszukiwaniu wyprawki, z drugiej - nie dociera do mnie, że już 4 miesiące pojawi się tu mały Człowiek, całkowicie zależny od nas, za którego życie, los, wychowanie i charakter będziemy odpowiedzialni tylko my.

Jest też szansa, że w tym tygodniu będzie mnie tu więcej i to w lepszym humorze - za chwilę idę do kancelarii i chyba uda mi się rzutem na taśmę naprawić mój problem zawodowy (dzięki komu trzeba za męża - informatyka), a we wtorek liczę na same dobre wieści na drugim połówkowym. Wtedy w pełni odetchnę :)

P.S. Mój M. mnie wczoraj pozytywnie zaskoczył, bo od lat nie wychodził z inicjatywą randek itp., a tu nagle wczoraj: "a może jutro gdzieś byśmy sobie wyszli we dwoje?". Więc idę odrobić się z pracą, rzeczy domowe najwyżej oleję i pomyślę, gdzie tu wybyć w 33 stopniach :P

pilik, sliweczka92, staraczka1111 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Ninki! <3 rośnij zdrowo Kochanie <3 Pilik dla Ciebie również życzenia - to już rok, jak jesteś mamą! I odwalasz kawał świetnej roboty. Mam nadzieję, że wczorajsza imprezka się udała bez zarzutu!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka - żyj sto lat w zdrowiu <3 samych szczęśliwości życzę :*

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my dołączamy się do życzeń dla Ninki - wszystkiego najlepszego dla córeczki i dla SuperMamy ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy Wasze dzieci przeszły na 1 drzemkę ?

U nas jest na to zdecydowanie za wcześnie wiem o tym tylko zastanawiam sie czy mogłabym coś ze snem Ani zmienić.
    Chodzi spać najczęściej o 20 budzi się o 6 , oczywiście w nocy średnio 4-5 pobudek. Czytam te wszystkie poradniki i szlag mnie trafia bo wg nich to powinna już całą noc przesypiac hehe. Problem jest ten że ona wstaje o tej 6 ale nie jest pogodna. Jest rozdrażniona i ja widzę że ona potrzebuje dospac ale nie mam szans jej uśpić. Nic nie pomaga. Idzie na drzemke zazwyczaj ok 9 i dopiero po tej drzemce jest zadowolona.

Kolejna drzemka zazwyczaj jest po 3,5-4h aktywności. Śpi roznie czasami 40 min a czasami 1,5h i to.jest najgorsze bo później ma problem żeby dotrzymać do wieczora a nie chce jej kłaść o 17 na spanie a też nie chce jej przemęczać.

Zastanawiam się czy mogę coś poprawić, czy robię coś źle czy jest to na tym etapie po prostu naturalne.

Ostatnimi czasy pogorszyl nam się w ogóle sen nocny a raczej Ania znowu obraziła się na łóżeczko. Nie było z tym żadnych problemów a teraz znowu etap że śpi że mna bo w łóżeczku się wybudza co 30 min.

Oczywiście martwię się też o to w kontekście żłobka bo wg planu spanie jest o 12-14 co nijak pasuje do planu Ani ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 09:39

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritserum, może się mylę ale jeśli w poradniku jest napisane, że dziecko POWINNO przesypiać całe noce to ten poradnik można wyrzucić. Wystarczy porozmawiać z mamami to naprawdę wiele dzieciaków budzi się w nocy. I niestety niewiele możemy z tym zrobić.

Ania niedawno miała combo w postaci wychodzenia 4 zębów na raz. Zaczęłam więc zabierać ją w nocy do łóżka bo wtedy przytulona do mnie spała lepiej. A w łóżeczku płakała przez sen. No i zauważyłam taką zależność, jeśli budzi się w naszym łóżku to ma dobry humor i ma ochotę na wygłupy. Ale jeśli obudzi się w swoim łóżeczku to mam minimum 15 minut noszenia, tulenia i "dochodzenia do siebie" bo jest niezadowolona i płaczliwa.

Byłam w żłobku w trakcie leżakowania. I wyglądało to tak, że starsze grupy spały a ta najmłodsza to pół na pół. Panie mają swoje sposoby więc zaufaj im :)

veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, bardzo dziękujemy!
    Impreza udana. Matka wykończona, ale dziecko przeszczęśliwe co najważniejsze <3 Normalnie wczoraj nie miałam dziecka, biegała po ogrodzie, chętnie się pchała na ręce do dziadków i wujków (woli jednak mężczyzn 😂) i za dzieciakami i psem biegała. A dzisiaj od rana prezenty testuje.
    Niestety zęby ją bardzo męczą :(
    Zaraz jak wstanie pakujemy się i jedziemy do teściów, chce żeby Ninka miała dobry dzień, a tam ogród, basen (może się przekona jak z nią wejdę), piaskownica i huśtawka. Więc raj! Będę też się starała zrobić jakieś foty roczkowe w ogrodzie o wrzucę pozniej :))

Reset jak to gdzie... na lody albo do kina, jedyne sensowne miejsca ;p

Veritaserum u nas ze spaniem jest identycznie! Po pierwsze - wyrzuć te wszystkie poradniki i nie czytaj na ten temat. Obserwuj Anie i testuj. U nas się udało zejść do dwóch drzemek, chociaż nie zawsze - dzisiaj wstała o 5, z płaczem i w złym humorze, trochę się pobawiła, zjadła i zasnęła na prawie godzinę przed 7. Teraz właśnie ma drugą drzemkę więc i trzecia wjedzie,
    Ale ja porannej „drzemki” nie liczę, to takie bardziej dospanie i nie zdarza się codziennie. Potem druga drzemka jest koło 14-15. Przeciągam do tej pory bo inaczej nie dotrzyma do wieczora. I jakoś się udaje intensywnymi zabawami ;).
    A żłobkiem się nie przejmuj. Będzie totalnie inny rytm i zobaczysz wtedy i będziesz działać

veritaserum lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ucałuj roczną Ninke w sam czubeczek noska od ecioci. Wszystkiego najlepszego, słodki lobuzie, niech kolejny rok będzie dla Ciebie cudowna przygoda małego odkrywcy i eksploratora. Uściski dla dzielnej mamy, która mimo nielatwych początków nigdy nie traciła spokoju ducha.

pilik lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, u nas jedna drzemka zaczęła się na urlopie i tak już zostało, czyli niecały miesiąc przed roczkiem.

Pilik, wszystkiego najcudowniejszego dla Ninki z okazji roczku <3 niech rośnie zdrowo i szczęśliwie, a każdy dzień niech będzie pełen jej uśmiechów. Tobie również składam z tej okazji życzenia, bo bycie mamą to ogromna praca a Ty jesteś w tym niesamowita!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 11:48

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum jak wiesz, u nas są dwie drzemki również póki co i na razie nie zaprzątam sobie głowy kwestią jednej drzemki w żłobku. U nas te dwie drzemki są już od jakiegoś czasu i obojętnie o której Agatka wstanie z tej drugiej (12:30, 14 czy 15:30) musi jej starczyć do wieczora. Jeśli wstanie bardzo szybko to kąpiemy ją wcześniej, jeśli później - to później.

Zgadzam się z Justyną - nie ma czegoś takiego jak stwierdzenie, że dziecko powinno przesypiać noce. Odkąd przestałam oczekiwać a zaczęłam akceptować taki harmonogram dnia jaki Agata sama sobie ustala jestem zdecydowanie szczęśliwsza i rzadziej się denerwuje.

Edit: może źle to ujęłam z tym, że musi jej starczyć do wieczora. Agata sama sobie wymyśliłam że dwie drzemki są ok i nie licząc sytuacji sprzed kilku dni to od kilku tygodni są dwie drzemki i koniec. Choćbym chciała ją uśpić to się nie da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 12:46

veritaserum lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!!!
    Ninka Ty nasz forumowy łobuziaku! żyj nam przynajmniej 100 lat w zdrowiu i radości i korzystaj póki masz taką oddaną i kreatywną mamę na wyłączność ;) Pilik wiem że to był dla Was bardzo trudny rok, ale świetnie sobie poradziliście i jest co świętować!!!
    Veritaserum może to zabrzmi banalnie, ale może łatwiej by Wam było gdybyś na bieżąco obserwowała Anię a nie próbowała nadać jej jakiś rytm. U nas jako taka regularność jest od 1,5 miesiąca, mam na myśli zazwyczaj 2 drzemki i chodzenie spać koło 21, ale jak jedziemy do babci to wszystko staje na głowie i dziś będą minimum 3 krótsze drzemki. Według mnie poprzez obserwację najlepiej da się zareagować na potrzeby dziecka i kłaść spać wtedy kiedy jest marudne a nie np codziennie o 12.
    U nas niestety pojawił się katarek :( Mały jest cierpiący ale dzielny. Oby jak najszybciej przeszło...

JustynaG, pilik, veritaserum lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninko kochana wszystkiego najpiękniejszego ! Niech każdy dzień przynosi Ci mnóstwo radości z odkrywania świata <3 Pilik dla Ciebie medal za bycie wspaniała mamą! Bądźcie razem szczęśliwe :)

pilik lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninuś życzę ci żebyś zawsze była tym promykiem słońca, który oświetla sens życia twoich rodziców. Żeby twoje psotne i wesołe usposobienie trwało całe dzieciństwo i przekuło się w charakter wspaniałej kobietki. Niech uśmiech nie znika nigdy z Twojej twarzyczki a droga ku następnym latom będzie prosta i usłana życzliwymi Ci ludźmi. Moc całusków od e-cioci i Nat 💝💝💝

pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, napisz kochana co u Was!

AnnaStesia, palec już zagojony?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ! Żyj w zdrowiu i szczęściu, z uśmiechem na buzi i bądź szczęściem rodziców! ❤️

pilik lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi Twoja ciąża leci mi tak szybko, że to chyba jakaś dylatacja czasu!

Kate co tam u Was? Opowiedz coś więcej <3

emi2016 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- chciałam Ci podziękować za odpowiedź z piątku. Na szczęście M. (jest informatykiem) ogarnął mi program i dziś o 11 załadowałam do repozytorium plików kompletne sprawozdanie finansowe!
    Niniejszym melduję, że nie zostaną przestępcą karnoskarbowym :D Inaczej moje dziecko albo miałoby matkę w areszcie albo musiałoby swoje 500+ oddać na moją grzywnę ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny według suwaczka Lewkowi jutro stuknie "dyszka" ale my świętujemy już dzisiaj :) Z tej okazji zostawiam tu swojego łobuziaka :)

Wszystkim dzieciaczkom z ostatniego dnia miesiaca życzymy samych słodkości!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 08:12

veritaserum, JustynaG, Malgonia, emi2016, summer86, staraczka1111, Achia, Jeżowa, sliweczka92, pilik, Patrycja20, Lunaris, Yoselyn82, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 3369 3370 3371 3372 3373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ