Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola dzięki za pamięć ! ♥ Ten czas tak szybko leci, po prostu przelatuje przez palce. Fajnie, Twój już całkiem mobilny, lada moment zacznie stać i chodzić . Dzięki za odpowiedź, wlasnie mała zaczęła w weekend dostawać rozdrobniony obiad, śniadania, widzę że o wiele lepiej jej to pasuje, ma już 8 zębów i koniecznie chce gryźć pokarm,wczdnsisj gryzla łyżeczkę. Zaczyna jej się przebijac teraz czwórka dolna i nie ma spania w nocy niestety. Ostatnio przy karmieniu prawie mi odgryzla sutka, mówię nie wolno poważnie i grozę palcem, a ona się śmieje . Jeszcze nie raczkuje, są pierwsze próby pelzania, wyciąga rzeczy z szafek, ładnie siada sama. Mąż mnie już namawia na drugie,jak Wiktoria skończy roczek... Trochę mnie to przeraza. Poza tym mieliśmy zapłodnienie in vitro i musiałabym skończyć karmić piersią, żeby zabrać kolejny zarodek. We wrześniu planuje wrócić na dwa dni do pracy, żeby nie oszalec w domu. W sumie jak zaczęłam z nią jeździć od niedawna sama autem, to psychicznie odzylam. Wcześniej się bałam, bo bardzo płakała w aucie.
Minnie my szczepilismy na oba szczepy w 6 miesięcu życia, zanim polecielismy na wczasy, nawet mogliśmy wcześniej.
Co do drzemek, jeśli nie leżę obok wiktorii i nie podam jej cycka przy przebudzeniu, to również budzi się po 30min, a tak śpi nawet 1,5h czasami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 23:22
Rucola, mi88, Yoselyn82, staraczka1111, summer86, Jeżowa, JustynaG, Lena21, pilik, Lusesita, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Jeżowa, właśnie miałam pytać, czy fakt, że ulubioną zabawką Zosi jest moja karta kredytowa, powinien mnie niepokoić Wystarczy, że gdzieś ją zobaczy, a już musi ją mieć i potem przez 15minut nie wypuszcza z ręki!
//usunięte
A i melduję całą noc przespaną w dostawce! Żeby nie było tak pięknie - o ile ja zwykle nie jestem w stanie po nocy powiedzieć, ile razy i kiedy Zosia się budziła, bo wszystko robię w półśnie, tak dziś pamiętam każde karmienie, bo musiałam się wczołgać do tej dostawki, a potem się z niej wyturlać. Jestem zdecydowanie mniej wyspana, niż zwykle. Za to odzyskałam możliwość przytulenia się do męża, coś za cośWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 20:35
Yoselyn82, sliweczka92, staraczka1111, Jeżowa, JustynaG, Rucola, Cabrera, Lena21, pilik, Lusesita, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
Emi, gratuluję narodzin synka! Wszystkiego co najlepsze dla całej Waszej czwórki
Malwas, super, że się odezwałaś i napisalaś co u Was
Minnie, co do rozwoju, u nas przebiegało to etapami, były momenty gdy młoda skupiała się głównie na ćwiczeniu nowych umiejętności ruchowych a były takie gdy mocno skupiała się, żeby rozkiminic jakąś zabawkę czy domowe urządzenie lub mocno ćwiczyła nowe dzwięki i słowa. Z tego co czytałam to często jest tak, ze gdy dziecko zdobywa nowe umiejętności motoryczne, wówczas chwilowo skupia się na ich doskonaleniu.
Też za bardzo nie ingeruję i pozwalam dziecku rozwijać się wg jego potrzeb, choć książeczki podsuwamy nawet gdy ich przeznaczeniem jest darcie i gryzienieemi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi gratulacje ! Zdrówka !
U nas królują książki , książki, książki i jeszcze raz książki. Przychodzi , otwiera i wciska mi bądź mężowi w ręce i czytamy a ona stoi obok. Ma już kilka zwierzatek które potrafi naśladować. Na psa mówi hau i na sowę " uuuuuu ". Śmiesznie.
Innymi zabawkami za bardzo nie jest zainteresowana i raczej też jest typem że woli sie bawić ze mną niż sama nad czym ubolewam :p
Kaczorka u nas też były sklejone wargi. Pediatrę ten problem przerośl i mnie tak nastraszyła że dziękuję bardzo. Pomoc zaproponował mi mój lekarz ginekolog który prowadził moja ciążę. W zasadzie obejrzał te wargi i przepisał maść hormonalna która też miała Agatka Jeżowej. Jesteśmy po ponad dwóch tygodniach stosowania i dziś wargi całkiem sie rozkleiły
Kaczorka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Malwas u nas kawałki od początku mimo że pierwsze zęby miała po 11 miesiącu polecam bardzo.
Mała jest rozkoszna
Minnie nie przejmuj się niczym i ciesz chwilą! Jak przeczytałam opis zabaw Milana to poczułam lekkie ukłucie zazdrości ;p
Nina czasami bawi się sama, ale muszę być obok. Nie tyle w pobliżu co dosłownie na wyciągnięcie ręki. Nie mogę usiąść na kanapie czy foteli bo zaraz ryk, szarpanie za nogi i rzucanie po podłodze .
Portfel to jedna z bardzo nielicznych zabawek która potrafi ją zająć na chwilę 😂.
Była rozmowa o stolikach - mysmy dostali taki stolik interaktywny z ławeczką jakby i teraz go obrocilam i jest właśnie jakby stolik z ławką. Ninka uwielbia na nim siadac. Ale ona w ogóle uwielbia siadać na różnych rzeczach.
Ma tez tali piankowy fotel od babci i go bardzo lubi. Pufy takie mało sako też. Nie raz mnie zaciąga na jedną, sama siada na drugiej i bierze książeczkę.
Z zabawek dalej piłki i kulki z „nawlekaj nie czekaj”. Ma w pokoju rurę do której wrzuca
Kulki i wylatują i zrobiłam taką „zjeżdżalnie” na kulki i też jest hitem.
I ostatnio lalki i samochodziki też są w użyciu.
Jezowa i Mi macie cudowne dziewczyny 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 20:44
Rucola, mi88 lubią tę wiadomość
-
Nieśmiało przypominam się z prośbą o mocne mocne kciuki na dziś !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 06:57
pilik, Jeżowa, sliweczka92, summer86, veritaserum, Aga9090, Kaczorka, mi88, Cabrera, Lena21, JustynaG, Minnie89, staraczka1111, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ibishka trzymamy mocno!!! I czekamy na info za co trzymamy
Emi gratulacje z całego serca!ibishka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Ibiska o czymś nie wiemy? Kciuki mocne
Emi Wielkie Gratulacje! Zdrówka dla was!!ibishka, emi2016 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyEmi, gratulacje też wczoraj podczytałam sierpniówki
Ibishka - oczywiście trzymam kciuki, mogę się tylko domyślać za co
Ps. I witam się z 3 z przodu na suwaczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:56
Jeżowa, JustynaG, summer86, Lena21, Aga9090, sliweczka92, Yoselyn82, Kaczorka, ibishka, Lunaris, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Cabrera gratuluję z okazji skończonego 30 tygodnia! Ależ szybko to leci!
Cabrera lubi tę wiadomość
-
Cabrera!!!! Gratulacje!!! To już ostatnia prosta ogólnie od 30go tygodnia to byłam na względnym luzie, bo nawet jakby się Mały urodził to najprawdopodobniej byłoby wszystko dobrze:) co nie zmienia faktu że życzę Ci 40tygodni a przynajmniej 37
Cabrera lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
No to uwaga.. Uff chwale się..
To moja Gabi
A to...
Maleństwo w macicy, serduszko bije.. Oby dalej było w porządku!
Dziękuję za kciuki!Jeżowa, summer86, Aga9090, Kaczorka, Rucola, Yoselyn82, Minnie89, sliweczka92, JustynaG, Cabrera, Malgonia, mi88, pilik, Lena21, StaraczkaNika, KateHawke, moniśka..., Lunaris, Anna Stesia, Emiilka, emi2016, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Ibishka, tak przeczuwałam i będęc po cp domyślałam się Twoich obaw. Cieszę się niezmiernie, że wszystko w porządku. Gratulacje
Miałaś monitorowane cykle czy nie staraliście się omijać jajowodu po cp?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:19
ibishka lubi tę wiadomość