Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer nie monitorowalismy i próbowaliśmy w każdym cyklu chociaż wiedziałam kiedy jest po której stronie owulacja. W sumie to był 3 cykl z czego drugi że strony drożnej
Dziękuję! Czuję że lekko nerwy opadły..
Ale nie obyło się bez zawału bo w pierwszym momencie było puste jajo płodówe i dopiero po chwili moja lekarka znalazła w kąciku schowane serduszko 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:41
Malwas, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Ibishka - serdeczne gratulacje!
Emi - dla Ciebie również! Szkoda że tak cichutko... Brakuje nam tu porodowych emocji. Mam nadzieję że kolejne porody będą nieco bardziej huczne
Jeżowa - Agatka wygląda bosko w tym stroju! Ja się tylko pytam - co tak późno, droga fanko HP?ibishka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Jezowa ale Agatka wyglada ślicznie
Ibishka gratuluje serduszkarosnijcie zdrowo
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Ibishka, również gratuluję!
Niech maleństwo dalej pięknie rośnie.
ibishka lubi tę wiadomość
-
Ibishka wspaniale!
gratulacje.
To niesamowite że mamy "drugą serię" na tym wątkunie spodziewałam się że tyle czasu utrzyma się nasza ex-testerkowa brygada
ibishka lubi tę wiadomość
-
AnnaStesia, miałam Cię właśnie wywoływać. Wszystko w porządku u Was?
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dzięki, tak, jakoś żyjemy
Tylko pracy dużo, sił mało, a do tego po domu plącze mi się atencjuszowy huragan, piąty jeżdziec apokalipsy, perpetuum mobile, foch ucieleśniony i wzorzec niecierpliwości z Servres. W takich momentach/ chwilach/dniach guglam uparcie "amfetamina przy kp", "jak zmieścic 8 godzin snu w godzinę", "ćwiczenia zen dla początkujących", "przekleństwa po estońsku" itd.
A jak u Was przygotowania do powrotu do pracy? -
Ibishka, wspaniałe wieści!
A my właśnie wyjeżdżamy na wakacje! Wybraliśmy noc, żeby podróż miała w ogóle szansę powodzenia i liczymy na łaskawość spadkobierczyniPrzez pierwsze pół tygodnia jestem sama z Zosią, bo mąż idzie na Kubicę, ale od niedzieli mamy trzy dni wakacji razem
Jezowa, nadal trzymam kciuki za pracę!sliweczka92, summer86, ibishka lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
AnnaStesia, domyślam się niestety jaki to wysiłek, weekend już blisko mam nadzieję, że choć trochę podładujesz baterie. Planujecie jakiś urlop? Poprawiło się coś ze spaniem u Twojego synka?
A co do powrotu, im bliżej tym mam większe wrażenie, że to wszystko nie ma prawa się udać, ale spróbować muszę. Tak jak piszesz, pewnie wszystko będzie odbywać się kosztem mojego snu, którego i tak jest niewiele. Póki co ogarnęliśmy tematy żlobkowe, ja przeglądam garderobę i szykuję zapas ubrań na 2-3 tygodnie, w zamrażarce zapasy jedzenia dla emka na jakiś miesiąc (oby żadnej awarii nie było).
Od poniedziałku ograniczamy karmienia w dzień, więc jest bunt u Ani i nadrabia nocami, ale muszę to zrobić, żeby nie było tragedii gdy nagle nie będzie "mniam mniam" przez 10 h.
Mi88, daj znać jak minęła droga. Udanych wakacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 07:12
-
Summer, bądź dobrej myśli! Początki będą trudne, ale potem wdrozycie się w nowy system, zobaczysz! A jak z adaptacją w żłobku? Jak to będzie wyglądało?
My na razie na wakacje się nie wybieramy, raz że mały źle jeździ, a dwa, że mamy huk roboty. Może spróbujemy gdzieś we wrześniu na chwilę ruszyć za miasto. -
Summer, dziękuję!
Z ciekawości, bo pamiętam, że u Was była jakaś akcja z nianią, a teraz piszesz o żłobku - co się stało?
Podróż minęła całkiem nieźle! Najgorzej było o trzeciej - Zosia obudziła się na jedzenie i zorientowala się, że nie jest w łóżku. Rozbudziła się na tyle, że ani nie dało się jej uśpić (bo płacz), ani zabawiać (bo płacz), ani jechać (bo płacz). Tu miałam kryzys, bo od tej 3 do 5 nie przejechaliśmy prawie nic, bo wciąż się zatrzymywaliśmy na próby usypiania (a to był przecież sam początek trasy!). Ale jak już zasnęła o 5, to obudziła się już tylko o 7 na jedzenie - tu też było dramatycznie, bo parę razy mi się wyrywała i już myślałam, że się rozbudzi i będzie powtórka z nocy, ale ostatecznie się udało, usnęła i dotrwała niemal do końcaRucola, summer86, sliweczka92 lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
AnnaStesia, mamy kilka dni krótkich zabaw z dziećmi w żlobku, żeby mała oswoiła się z otoczeniem. To będzie jeszcze zanim ja wrócę do pracy. A następnie planujemy przez 1-2 tygodnie oddawać ją tylko na 4 godziny, wtedy emek będzie ją zawoził i odbierał. Ogólnie w żłobku doradzili, że sprawniej to idzie gdy tatusiowe rano zaprowadzają dzieci.
Trzykam kciuki, żeby udało Wam się zaliczyć choć krótki urlop!
Mi88, czyli mimo pobudki Zosi świetnie sobie poradziliście
My z nianią się nie dogadaliśmy, mimo ogromu ciepła i tego, że Ania ją polubiła, miała zbyt luźne podejście do wielu kwestii plus ciężko było nam się dogadaç
Jeśli chodzi o więcej szczegołów to mogę napisać na priv.mi88 lubi tę wiadomość