X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butów też polecam primigi! Ninka w nich uwielbia chodzić. Wydawały mi się sztywne, a jednak chodzi najlepiej i jak sama sięga to właśnie po nie. Wczoraj kupiłam fajne adidaski w tk maxx (primigi też w tk można dorwać w granicach 60-80zł), i śmiga ale firmy nie pamiętam...

Sliweczka gratulacje!

Reset tak czytałam i wierzyć się nie chce, że to już coraz bliżej...!

Lena a jak Ty się czujesz?
    Kaczorka, a Ty? Brzusio już piękny masz widziałam <3

Justyna i Rucola mam nadzieję, że powrót do pracy przebiegnie spokojnie dla obu stron :)
    Jeżowa, a za Ciebie kciuki żeby się jednak udało!

Podrzucam na dobranoc zdjęcia panienki mojej, rośnie bardzo, z dnia na dzień mam wrażenie jest mądrzejsza. Ma też niezły charakterek.
    Jak czegoś chce to koniec i tak ma być albo poznamy jej złość 😂
    Przebijają się w końcu dolne dwójki (czwarty tydzień...), mam nadzieję że szybko im pójdzie.
    Z mini zmartwień - Nince rosną żółte zęby. Nie wszystkie, ale kilka takich ma jakby wieki nie myty osad. Dentystka mówi, że najprawdopodobniej efekt leków i jest duża szansa, że stałe wyjdą już ładnie białe na co liczymy.
    (Na kolażu drugie i trzecie zdjęcie dzielą dwa miesiące 😱)
    7f9957f92d15.jpg
    efef8b870951.jpg
    4821cbf9d409.jpg
    3990f1c89a05.jpg

JustynaG, Yoselyn82, veritaserum, Achia, sliweczka92, Kaczorka, Rucola, Minnie89, Aga9090, mi88, Ania_1003, Malgonia, Lunaris, Lena21, Lusesita, Nadzieja22, staraczka1111 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ale Ninka rozkoszna ! Stoi na tym ostatnim zdjęciu jak struna wyprostowana ;p

Rucola i Justyna trzymam kciuki za powrót będzie dobrze ! Ja jeszcze dobre 2 miesiące w domu.

Sliweczka cudne wieści gratuluję !

Dziewczyny a ja mam głupie pytanie. Jak same kupujecie dzieciom buty ? Ile ma być luzu w palcach ? Jestem jakaś noga i sie boję że kupię źle dlatego byłam w sklepie niby dedykowanym dla maluchów że dobiorą butki itp. i mam wrażenie że buty Ania ma duże chociaż Pani mówiła że tak jest okej.

U mnie dziś piękna noc aż sie boję co to zwiastuje bo poszła spać o 20 a pobudki o 1 i 5. Jeszcze śpi a ja zamiast odpoczywać to czytam forum :)

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z łazienki ;p

Ania ja myślę że Mi88 idealnie napisała to czego mi też brakuje. I może tez recenzje tańszych wózków, bo domowa.tv z reguły bierze te takie dość drogie, ma nawet takie zarzuty w komentarzach. Też mam wrażenie, że wszystko jej się podoba- więc zdrowy krytycyzm by się chwalił.

I dziękuję za opinię o cybexie. Jadę go dziś zobaczyć jeszcze raz na żywo. No i cały czas mam mój ukochany czołg X-lander , nie pozbywam się go ;) ale cybexa będę albo wnosić do domu, albo trzymać w aucie,tak ,żeby nikogo nie kusił jak będzie stać na parterze,bo to jednak ma być ten mniejszy wózek do auta, wyjazdy , czy coś :p

Ninka ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 06:54

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - kupowanie butów (zwłaszcza pierwszych) to masakra.. ;) ale też brałam z zapasem około 1cm. Dziecku szybko noga rośnie a musi mieć trochę luzu, żeby paluszki mogły pracować.

veritaserum lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, jeśli szukam informacji o produktach to cenię sobie gdy osoba opisująca przedstawia zarówno zalety jak i wady produktu. Wiadomo, często jest to rzecz subiektywna (bo np. regulacja rączki nie dla każdego jest istotna). Jeśli ktoś tylko zachwala to moim zdaniem - traci na wiarygodności. Bo przecież nie ma produktów idealnych. A nawet jeśli jest "ideał" to z pewnością ma jeden minus - cenę.
    Zresztą, większość wózków świetnych w terenie (pompowane koła) jest ciężkich więc już samo to może być minusem, na który należałoby zwrócić uwagę.

EDIT. Pamiętam jak Nika wybierała wózek i dla niej bezwzględnie wózek miał być jak najlżejszy. I to był jeden z istotniejszych aspektów wyboru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 08:58

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, mnie ta wyszukiwarka (o której istnieniu nie miałam pojęcia) zupełnie nie przekonuje. Filtrów jest mało, a te, które są, nie wpasowują się w to, czego bym szukała. Ot choćby - wybierz wagę wózka i opcje: koła pompowane/lekkie. A ja chcę lekki wózek z pompowanymi kołami (choćby Snap jest w takiej opcji) i co? Strasznie sztywne filtry, nad którymi nikt z rozsądną wiedzą nie przysiadł - podejrzewam, że mieli zrobić wyszukiwarkę, zrobili i to sobie siedzi i gnije w internecie.
    Jednocześnie rozumiem problem ze stroną techniczną. Nie ogarniesz tego sama na darmowych szablonach.
    Z drugiej strony koszt takiej strony to nie są grube miliony. A gdybyś na początek wszystko przygotowała w excelu (na jakiejś mniejszej próbce wózków -20?), wymyśliła, jakie filtry będą najlepsze, zaprojektowała, jak to ma wyglądać wizualnie - ja wiem, że to ogromna praca, ale Ty akurat jesteś świetna i w projektowaniu i w treści :) Potem pokazała to jakiemuś informatykowi z polecenia i może cena (pewnie kilka tysięcy) byłaby warta tego, że miałabyś coś swojego, o czym Ci się marzy? Coś Ci się należy za to, że masz męża na statku :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam do Was pytanie .. z góry przepraszam, ze tak z doskoku.

Moja siostra od ponad 2 lat stara się o bobasa i teraz zaskoczyło 3 testy pozytywne ! Krecha jak malowana ! Ale nie może się zadzwonic ze swoją gin bo ta jest na urlopie .. miała zlecone branie dupka od 16 do 25 dnia cyklu czyli brała go od 25lipca do 3 sierpnia . Myślicie, ze powinna go zacząć brać teraz znowu ? Dzisiaj poleciała na betę ale z nerwów zapomniała o zbadaniu proga :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Hej dziewczyny mam do Was pytanie .. z góry przepraszam, ze tak z doskoku.

Moja siostra od ponad 2 lat stara się o bobasa i teraz zaskoczyło 3 testy pozytywne ! Krecha jak malowana ! Ale nie może się zadzwonic ze swoją gin bo ta jest na urlopie .. miała zlecone branie dupka od 16 do 25 dnia cyklu czyli brała go od 25lipca do 3 sierpnia . Myślicie, ze powinna go zacząć brać teraz znowu ? Dzisiaj poleciała na betę ale z nerwów zapomniała o zbadaniu proga :/
    Kochana na jej miejscu dla świętego spokoju bym brała póki co

Patrycja20, pilik lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzięki za błyskawiczna odpowiedz !
    Za miesiąc maja ślub także taki prezent dostali <3 :)

Aga9090, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, z tego co wiem, to jedyne, gdzie może zaszkodzić dupek, to sytuacja, w której zarodek ma wady i do poronienia doszłoby szybciej i łatwiej, niż przy sztucznym koksowaniu progesteronem. Ja bym na jej miejscu brała, a dodatkowo oznaczyła progesteron (dupek nie wychodzi w wynikach, więc nawet jak zbada po wzięciu tabletki, zobaczy swój prawdziwy wynik). Dupek nie zaszkodzi ciąży, lekarze często przepisują go na wszelki wypadek (chyba Reset dostała takie zalecenie od Zarota, mimo że nie miała bezwzględnych wskazań, a proga miała wysokiego).

pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Aga dzięki za błyskawiczna odpowiedz !
    Za miesiąc maja ślub także taki prezent dostali <3 :)
    Nie ma sprawy 😉

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Już wzięła :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - no to po cichu gratuluje zostania ciocią i trzymam kciuki za siostre :)

Ja po wizycie, jestem w 75% kobiet, którym trafiło się poporodowe zapalenie tarczycy. .do wyregulowania, ale może to potrwać i rok. Za miesiąc kontrola i powtorka badań plus te cały anty wszystkie. Mój wynik- jak to mówiła Ania- i tak spoko,bo babeczka miała pacjentkę, której tsh skoczylo do 100! Ale to już wiem, czemu waga stanęła i nie chce zejść niżej :p
    Na szczęście trafiłam w Luxmedzie na naprawdę fajną endokrynolog.
    A mąż mi zrobił prezent i jutro jedziemy tam, gdzie znajoma masażystka zrobi mi masaż rąk przy pomocy bambusa- nie wiem co to ,jak to, ale może pomoże, bo już drugi nadgarstek mi nawala, w nocy miałam problem, żeby Oskara przekręcić do karmienia. No nic, ale od tego się nie umiera ;)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja przede wszystkim ogromne kciuki za siostrę, żeby taka wyczekana ciąża rozwijała się prawidłowo i żeby to była najnudniejsza ciąża!

Veritaserum, mówisz, że Ania już chodzi? Ale ekstra :D gratulacje dla niej <3 moja mama zawsze mi mówiła że mierzyła sobie moją stopę na własnej dłoni i potem szła i kupowała odrobinę większe - ale czy ja bym tak potrafiła to inna bajka :D

Achia masaż bambusem brzmi interesująco, mam nadzieję, że pomoże na boleści. Mi cybex też się baaaardzo podobał, no ale Valco wygrało jak zobaczyłam zdjęcie porównawcze dziecka około 3 letniego w jednym i drugim wózku. Valco jest obszerniejszy. Ale cybex bardziej podoba mi się wizualnie :)

Ja jestem po rozmowie - wydaje mi się, że poszło mi bardzo dobrze. Głównie mówiłam o swoich dotychczasowych badaniach, więc czułam się jak ryba w wodzie. Świetne laboratorium, świetny sprzęt. Szefostwo wydawało się być zadowolone, mają zadzwonić w przeciągu dwóch tygodni - z naciskiem że oni naprawdę zadzwonią, tak powiedzieli więc kto wie, kto wie... :)

Patrycja20, Kaczorka, sliweczka92, Achia, JustynaG, Aga9090, Yoselyn82, veritaserum, Lunaris, mi88, summer86, Emiilka, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, oby tak było ! Jestem mega szczęśliwa !

Gratulacje Jezowa i oby szybko zadzwonił telefon :*

Jeżowa lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- kciuki by tel zadzwonił! :)
    a co do wózka- no mam nadzieję,że Oskar będzie piechurem i w wieku 3 lat to już w wózku raczej nie będzie jeździł ,bądź bardzo sporadycznie :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Jeżowa- kciuki by tel zadzwonił! :)
    a co do wózka- no mam nadzieję,że Oskar będzie piechurem i w wieku 3 lat to już w wózku raczej nie będzie jeździł ,bądź bardzo sporadycznie :)

Tak, tak, ja też raczej nie planuje jej wozić tak długo - chodziło mi po prostu o to, że jest bardzo duża różnica w szerokości siedziska i dla mnie też ten podnóżek wydaje się szybko robić się za mały. Na zdjęciu Oskara co wrzucała Ania jakoś tak to mi się nie rzuciło w oczy, ale mam koleżankę która ma córkę w wieku Agatki i na żywo zawsze zwracam na to uwagę. Ja osobiście żałuję że nie kupiłam cybexa na wózek 2w1 wtedy ta spacerówka byłaby fajna właśnie na początek a potem pewnie i tak zgrzeszyłabym Valco :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj usiadłam rano żeby przebadać sprawę. Niestety nic nie ruszyło w temacie.
    Przejrzałam też większość blogów pod hasłem 'blogi o wózkach'. I co mi się nasuwa, to że:
    A.) większość ma jeszcze inne blogowe tematy, czyli wózki nie wystarczają,
    B.) prawie wszystkie były sponsorowane = jak dla mnie mało wiarygodne,
    C.) każdy blog to wózkowe sesje zdjęciowe i litania tekstu do czytania,
    D.) spis alfabetyczny wózków lub zakładki z podziałem na spacerówki /bliźniacze/do joggingu itd. odsyłające do pkt. C.
    Także mnie takie rzeczy nie kręcą. Wolę chyba jednak suche fakty wypunktowane w myślnikach z konkretnymi danymi. No i macie rację, że taka wyszukiwarka byłaby czymś innym. 'wózkowe otomoto'.
    To co znalazłam, jeżeli chodzi o narzędzia do filtracji produktów, jest za bardzo skomplikowane. Raczej temat dla specjalistów. Szczególnie że to narzędzia do sprzedaży produktów online, czego ja nie chcę. Może mogłabym jakoś inaczej pokombinować na początek, ale trochę szkoda mi pracy jeżeli potem trzeba będzie i tak robić to od 0 gdyby się udało zrobić to profesjonalnie.

I od rana jestem przez to sfrustrowana, do tego jutro wyjeżdżamy, Oskar nic nie daje mi zrobić dzisiaj jak na złość, syf kiła i mogiła w domu, jutro na dodatek @ ma być i PMS dzisiaj na dokładkę, o pakowaniu chyba będę myśleć 10min przed wyjazdem, kurier dzisiaj nawalił i pewnie drugie podejście będzie w piątek jak dalej nas nie będzie a potrzebowałam tego na wyjazd...
    Myślałam chociaż że oświeci mnie z wyszukiwarką na polepszenie humoru a im bliżej wieczora tym gorzej. O zakupach na jutro mogę zapomnieć już bo Oskar śpi i pewnie wstanie o 19 gdzie u nas już wszystko pozamykane.

Więc mój zapał jak zwykle został zgaszony i kolejny raz pewnie za jakiś czas mnie natchnienie ruszy z identycznym wynikiem.
    Jeszcze nadzieja w kuzynach, bo są po informatyce, ale głupio mi tak z nimi o wózkach...

[age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś dzisiaj coś upoluje.
    https://www.megaurwis.pl/content/26-letnia-wyprzedaz

Britaxy widzę są, ciekawe za ile.

[age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Nadrobiłam wreszcie do końca! Wpadłam najpierw na Dinki bo tam szybciej idzie czytanie -nie dlatego że się wypięłam na ex testerki :)

Nie wszystko pewnie wyłapałam ale tak:
    BAJKO sto lat dla ZOSIEŃKI <3 Niech zdrowo rośnie!
    EMI wielkie gratulacje z okazji narodzin i powrotu do domu.
    BUNIAKU życzę komfortowej końcóweczki bez niespodzianek :)
    ADMIRAŁKA TOSIEŃKA jest super <3 a Twój wpis mnie mocno uspokoił bo martwię się że Stasio jakiś taki nieruchawy....
    JEŻOWA kciuki trzymam aby telefon szybko zadzwonił z dobrą wiadomością dla Ciebie!
    ŚLIWECZKA gratuluję zdrowego SYNIA :) będzie parka :D
    MI88 wspaniałe wakacje -Balaton na mojej liście ale pewnie nie prędko z moimi antypodróżnikami :P zazdroszczę kąpieli- oczywiście że tuż przed wyjazdem dostałam @ a co! :D wodę oglądałam z kocyka :/
    KACZORKA czy tylko mnie się wydaje że Twój suwak ostro zasuwa? :) Jak Alusia reaguje na brzusio?
    ANIA- "jak chcesz usłyszeć śmiech Boga to zrób sobie plany" ;) wiesz jak jest- chcesz coś robić to zawsze coś wyjdzie na opak. Nie pozostaje nic jak tylko zacisnąć zęby i robić swoje.
    Ps Franek chodził na paluszkach i mówili mi że dzieci tak na początku mają... nie przeszło mu i teraz mamy mega problem i jeszcze te zaburzenia SI z których to podobno wynika... już nie wiem co jest normą a co nie ale wiem że najlepiej to chyba wybrać się do fizjoterapeuty i zapytać. Dla spokoju ;)

Jeśli pominęłam inne istotne wydarzenia to przepraszam! Mało czasu na cokolwiek nie mówiąc już o kompie... właśnie obudził się Staś więc reszta potem!

sliweczka92 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 3419 3420 3421 3422 3423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ