X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dodzwoniła się do swojego ginka i zeobila wczoraj betę wyszła jej 780 :) jutro idzie powtórzyć :) modlę się żeby ładnie rosła :)

sliweczka92, Kaczorka, Minnie89, pilik, emi2016, JustynaG, Lena21, Lunaris, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset do niedzieli postaram się coś napisać. Chyba że pilniejsza sprawa.

Pozdrawiamy z Włóczykijem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 08:25

summer86, Yoselyn82, pilik, Achia, emi2016, JustynaG, Malgonia, Aga9090, veritaserum, reset, Lena21, Emiilka, Rucola, Lusesita, Lunaris, Cabrera lubią tę wiadomość

[age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- nic pilnego! :)
    Chwilowo zamiast zakupów dziecięcych szykujemy dom... Zakupy w razie w ogarnę z łóżka, a póki jeszcze mam siły to segregujemy rzeczy, opróżniamy pawlacze z gratów, dziś np. sprzątamy pralnio - serwerownię, bo w takim kurzu strach było prać rzeczy dla dziecka ;) Ale chyba aż przegięłam, teraz poszłam do łóżka odpocząć, bo czuję jakieś kłucia w szyjce/ pochwie ?!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja kciuki za betkę siostry! Niech się rozwija zdrowo <3

Patrycja20 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lunaris, siedzę jak na szpilkach :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja kciuki dla siostry, też bardzo mocno Jej kibicuje, po tak długich staraniach jeszcze bardziej się życzy, by było jak najlepiej <3

Pozdrawiamy z moją dziesięciomiesięczną córeczką <3 i życzymy udanych kolejnych weekendowych dni :)
    16f5767ef8b6.jpg

summer86, Minnie89, Aga9090, JustynaG, Patrycja20, Kaczorka, Cabrera, Yoselyn82, sliweczka92, Lena21, Lunaaa, emi2016, Lusesita, pilik, Rucola, Lunaris, Nadzieja22, Emiilka, staraczka1111 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka cudowności <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, prośba do Ciebie. Podziel się, proszę jakimś dobrym przepisem na sałatkę z ogórków i sos pomidorowy. Chce zrobić do słoików, ale nie mam sprawdzonego przepisu. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka, oto przepis Fozzie

Sałatka szwedzka na zimę
    Składniki:
    około 3 kg ogórków gruntowych
    5 średnich marchwi
    2 duże czerwone papryki
    3 młode cebule
    *osobiście lubię dodać jeszcze małe różyczki kalafiora i czasem pokrojoną fasolkę szparagową
    4 łyżki soli kamiennej

Zalewa:
    3 szklanki wody
    1,5 szklanki octu 10%
    1,5 szklanki cukru
    3 łyżki oleju
    ziele angielskie, ziarna pieprzu czarnego, gorczyca

Sposób wykonania:
    Ogórki myjemy i kroimy nieobrane w plastry.
    Marchew czyścimy, obieramy i również kroimy w plastry. Cebulę kroimy w krążki.
    Wszystko razem mieszamy i solimy. Odstawiamy na pół godziny, po czym odsączamy sok z warzyw.
    Paprykę szatkujemy w małe paski. Dodajemy do całości.
    Sałatkę wkładamy do słoików i dodajemy do każdego po parę ziaren ziela, pieprzu i gorczycy.
    W garnku łączymy wszystkie składniki zalewy i doprowadzamy do wrzenia. Mieszamy aby cukier się rozpuścił.

Zalewę nalewamy do słoików i mocno zakręcamy. Pasteryzujemy przez 10 minut.

Gorące słoiki układamy do góry dnem i pozostawiamy je tak aż do wystygnięcia.

sliweczka92, Fozzie Bear, Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie mówi, się ma :)

Sos pomidorowy

5 kg pomidorów polnych lima 
    3 kg papryki
    2 duze cukinie
    1 kg cebuli

2 male główki czosnku 
    1 opakowanie bazylii
    Sól i pieprz do smaku

100 ml szklanki oleju 

Pomidory, cebulę, cukinię i paprykę myję i kroję na części. Obieram i siekam czosnek. W dużym garnku rozgrzewam olej,podsmażam delikatnie ( do puszczenia zapachu ) czosnek i dodaje warzywa mieszam od razu porządnie ( w razie w podlać wodą), zostawiam na gazie i raz na jakiś czas ( średnio co 5-10 minut mieszam ). Gotuję tak, aż warzywa się rozpadną (pomidory, cukinia) i porządnie zagotują. Wyłączam gaz, studzę, miksuje porządnie blenderem, zagotowuję jeszcze raz. Przelewam do wyparzonych słoików, na wierzch sosu wylewam olej tak aby pokrył sos pomidorowy, zakręcam i odstawiam gorące słoiki do góry dnem do ostygnięcia. Po odwróceniu słoików olej wypłynie na wierzch i zrobi barierę ochroną przed psuciem się. Koniecznie zapasteryzować!

*w wersji na bogato można dodać pieczarki i kukurydzę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 16:41

JustynaG, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Fozzie, dzięki! <3

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dzięki Lunaris, siedzę jak na szpilkach :*
    PAtrycja! były wyniki siostry dzisiaj?

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tak 1860 :) :) :)

Lena21, Lunaris, Aga9090, Achia, pilik, sliweczka92, Nadzieja22, mi88 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspaniałe wieści! :)

Agatka <3 śliczna panienka- wyjaśniały jej włoski czy mi się wydaje? :)

U mnie ogórki kiszone tylko zrobione w tym roku.... mam ochotę jeszcze szarpnąć się na paprykę a reszta poszła do zamrażarki...szkoda mi tylko że nie zrobiłam przecieru pomidorowego bo to zawsze w zimie idzie do zup czy sosów.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja wspaniale <3

Lunaris tak, Agatce bardzo się włosy rozjaśniły i przerzedziły (staram się nie myśleć o tym, że mi smutno z tego powodu bo to taka pierdoła :/). Co do przecieru - wydaje mi się, że jeszcze nie jest za późno, pomidory limy dopiero zaczynają być w korzystnych cenach, sama też dopiero w tym tygodniu będę robić :) za to za ogórki muszę się wziąć w trybie pilnym :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset

Joolz Hub
    Wersja głęboka
    + fajnie się sprawdza ten pałąk do przenoszenia gondoli, pytanie tylko czy nie będzie to działać na zasadzie wagi- przeciążenia - w zależności w którym miejscu w gondoli będzie ciężej
    + gondolę można złożyć na płasko
    + zrezygnowali w obu wersjach z aluminiowego wykończenia bud, bo bardzo często ta farba schodziła i nie wyglądało to estetycznie. Flo się zastanawiała kiedyś nad Joolzem (z tego co pamiętam to chyba Day2).
    - nie do końca podoba mi się panel z siatką- jego osłona nie jest zapinana tylko jest jak zakładka
    - brak powiększanej budy

Wersja spacerowa
    + przekładane siedzisko
    + wkładka dla niemowlaka- hub cocoon- z siatką osłaniającą stopy (coś w stylu miękka gondola), przypuszczam że zabieg celowy z uwagi na gabaryty gondoli
    + szybkie składanie w kanapkę
    + klips zabezpieczający przed rozłożeniem
    + powiększana buda
    + regulowana rączka + skórzana
    + fajny patent z blokowaniem przednich kółek
    + koła gumowe, wszystkie
    + pałąk odginany obustronnie
    - nie lubię tej poprzeczki w Joolzach przy koszu. Sama się nad nim zastanawiałam ale akurat u mnie to go skreśla. Za to plus że tylna część kosza jest ruchoma
    - żeby zmienić kierunek jazdy, trzeba podnieść podnóżek pionowo i pod nim wcisnąć guzik. Siedzisko przypomina Baliosa, którego obracam z Oskarem w środku. Tutaj jest to niemożliwe. Szczególnie jeśli dziecko jeszcze nie siedzi czy nie stoi, tak aby można było go odłożyć na chwilę i zmienić kierunek jazdy.
    - dla mnie na nie siateczka po rozpięciu budy, akurat wolę jak jest możliwość zasłonięcia jej

Day2 trochę widzę zrobił się przekombinowany. Szczególnie jeśli się popatrzy na ten wysuwany podnóżek z 'dyndającym' materiałem. Hub tutaj wydaje się lepszy jeśli chodzi o przemyślenie detali. I raczej byłabym na TAK. Szczególnie że może się składać z siedziskiem. Przy kubełkach (Stokke) ciągle szukam miejsca żeby odłożyć siedzisko lub go komuś wciskam do potrzymania.
    No i Hub ma bardzo przyzwoitą wagę. Szkoda że trzeba kupować osobno wszystkie akcesoria- głupia przypadłość wózków klasy premium.

Mutsy Nio
    Wersja głęboka
    + uchwyt do noszenia w budzie
    - płytka gondola

Wersja spacerowa
    + panel budki zamykany na zamek
    + można zmienić kierunek jazdy z dzieckiem w środku
    + skórzane wykończenie
    + lekkie siedzisko
    + bardzo duży wybór kolorów, zarówno ramy jak i materiałów
    + bezproblemowy dostęp do kosza
    + regulowana rączka
    + blokada przed rozłożeniem
    + składanie z siedziskiem
    + duże koła
    + miękkie zawieszenie
    - dla mnie buda totalnie na nie, niestety Mutsy od dawna tutaj ma najsłabszy punkt.
    - przy jeździe przodem do kierunku jazdy, kiedy oparcie jest na płasko, przypuszczam że będzie obijanie kolanami. Chodzi o tą pozycję:
    119b841059fa.jpg
    I zaznaczę, że to jest już zakres budy przy rozpiętym panelu!
    - po złożeniu jest wysoki- z racji tego że kółka są w takiej pozycji jak do jazdy, on nie będzie płaski. Wątpię żeby za każdym razem chciało Ci się odpinać kółka żeby zyskać trochę więcej miejsca.

Z całą sympatią do designu Mutsy, który jest na pewno niepowtarzalny, to w każdym ich modelu największym rozczarowaniem dla mnie jest buda, gondola i gabaryty po złożeniu. Na pewno brałbym go pod uwagę gdyby nie te rzeczy. Co więcej są one dla mnie istotne. A w okolicy mam osoby (koszykarze) z Mutsy i moje wrażenia są takie, że jest to raczej wózek dla niskich osób. Przy kimś 170cm w górę wygląda dość nieproporcjonalnie a dziecko jakby jeździło pupą po ziemi- bardzo nisko jest poziom siedziska. U wyższych osób odbije się schylanie.

Więc w tym pojedynku dla mnie na pewno Joolz Hub.
    Do Salsy jakoś od zawsze nie mogę się przełamać. Może to złudne uczucie, ale pierwsze co to mi się rzucają w oczy same rurki na stelażu. Tak jakby chcieli go z każdej strony wzmocnić- patrząc na Nio, to im mniej tym lepiej.
    Chociaż ta wersja z czarnymi pompowanymi kołami jakoś nadrabia. Na nie natomiast zostaje podnóżek - materiał zaczepiony o rurkę i rurka wokół podnóżka - pierwsze skojarzenie że się nagrzeje i poparzy.
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/gleboko-spacerowe/p/wozek-dzieciecy-2w1-abc-design-salsa-4-air-special-edition-8761.php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 13:30

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu obracasz siedzisko w baliosie z Oskarem ? Bo pan w mamaija niby powiedzial, że nie można, ale się zastanawiałam właśnie czy jest to możliwe;)

Patrycja- piękna beta!:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 14:09

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tak. Obracam ;) W Stokke też.
    Każdy powie że nie można, ze względu na bezpieczeństwo ;)
    W instrukcji też pokazują że nie wolno, tak samo jak nie wolno wciągać/ spuszczać wózka po schodach z dzieckiem w środku.
    Jedynie co to nigdy nie łapię za pałąk. Chwytam zawsze jedną ręką za bok oparcia a drugą tam gdzie się zgina podnóżek i robię kółko wokół stelaża.

Achia lubi tę wiadomość

[age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pare pytań :-)

1. Ile u was ze dzieci pija mm w butelce? I co ile godzin?

2. Jaki pierwszy produkt był wprowadzany do diety,? Marchewka czy co innego i ile sie tego podaję? Pol słoiczka czy jak? I na 2 dzień kolejny pół?

3. Jak podaje nowy przysmak to z którego posiłku mlecznego lepiej zrezygnować? W dzień czy w nocy? Czy to trzeba wypracować kiedy młody woli?

4. Jakie najlepsze sa słoiczki ? Gerber?

5. Od którego miesiąca podajecie nowy smak?

6. Po jakim czasie może coś ewentualnie wyjść że dziecko nie toleruje produktu?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum dziś urodzinowa kulminacja, Olik, Mi88, Cccierpliwa (może jeszcze zaglądasz) życzenia wszystkiego najcudowniejszego dla Waszych maluszków z okazji roczku <3

Lena21, Kaczorka, Minnie89, pilik, mi88, admiralka, Lunaris lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ