Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris, jak się udał urlop?
Ania, zdaję relację z oglądania wózków.
Espiro - o ile nasz 2w1 Manhattan nadal mi się wizualnie podoba, tak spacerówki jakoś pod tym względem mnie rozczarowały.
Lionelo - widać, że to tani wózek, materiały dość cienkie.
Cybex Balios S - nawet podoba mi się wizualnie, ale jest bardzo wąski. Jak u Was się to sprawdza, nie boisz się, że Oskar wyrośnie?
Duży plus za możliwość ustawienia siedziska w dwie strony.
Kinderkraft Grande - nie wygląda na tak niską cenę, fajnie się prowadził.. Minus dla mnie za paskową regulację pozycji siedziska, ale Ania od ponad 2 m-cy już nie śpi na spacerach, więc się zastanawiam..
Wpadę mi w oko Oyster Zero, masz jakieś opinie na ich temat? Muszę więcej o nim poczytać, bo nie spotkałam się z nimi wcześniej.
Valco - kurczę chyba przez tę cenę i zachwyty na wielu blogach miałam wygórowane oczekiwania. Jest ok, ale nie powala i dla mnie jednak minus za ekoskórę na pałąku, bo wiem że Ania zniszczy to w mig zębami
Jestem mile zaskoczona Joie, muszę wypytać Kaczorkę i Lunaris czy są zadowolone
Choć przeszkadzają mi te boczne siateczki w panelu.
Będziemy chyba wybierać między Joie, Oyster lub Kinderkraft Grande. -
Summer, my mamy KinderKraft Grande i siedzi w aucie.
Plusy:
- duża budka, która dobrze chroni od słońca
- cena
- wygląd (moim zdaniem bardzo ładny, estetyczny wózek)
- wózek wzbogacony o osłonkę na nóżki oraz osłonkę przeciwdeszczową na wozek
Minusy:
- brak amortyzacji powoduje, że jest to wózek typowo miejski (gdy wybraliśmy się tym wózkiem do lasu skończyło się to płaczem Ani, gdy jeździmy wózkiem z zestawu od gondoli - nie ma z tym problemu)
- brak regulacji siedziska do samego pionu
PAskowa regulacja pozycji mi nie przeszkadza. Nie korzystamy z niej zbyt często i jest to rzecz, którą jestem w stanie zaakceptować.summer86 lubi tę wiadomość
-
Summer - te siateczki po bokach właśnie są super i ja jestem z nich bardzo zadowolona, bo przy rozłożonej budzie dziecko ma lepszy przewiew 🙂
Justyna - brak możliwości ustawienia oparcia w pionie to chyba "problem" wielu spacerówek. Ja jeszcze nie widziałam takiej. Też mi to czasami przeszkadza, ale może ma to jakiś głębszy sens? 😉summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu a z jakiej strony polecasz zamówić wózek? Bo Bobowozki to już wiemy, że różnie z nimi bywa
.. zwłaszcza z reklamacjami. Mam na myśli tego cybexa, bo kurcze chodzi mi on po głowie
A co pozycji siedzącej, to chyba w tym nowym easy go optimo air jest ta pozycja siedząca- siedząca naprawdę. Mówiła domova.tvWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 15:18
-
Achia w cenie 1299zł są na:
https://www.megaurwis.pl/klasyczne/4867-cybex-wozek-balios-s.html#/6276-kolor-strengthdarkgrey
https://babyhit.pl/product-pol-6737-Cybex-Balios-S-Fashion-Strength-Dark-Grey.html#
Ja swojego zamawiałam z 3kiwi. Stokke też. Tam zawsze było 5% rabatu do każdych zakupów. Niestety cena po staremu.
Z megaurwis.pl mam nosidełko z bazą. Bardzo długo trwała 1,5 roku temu wysyłka, bo była mega wyprzedaż, ale doszło wszystko bez problemu. Nic nie powiem o reklamacji, bo nie było.
W babyhit.pl zamawiałam Lionelo. Bardzo szybko wysłali. Nie było problemu ze zwrotem i oddaniem pieniędzy.
Więc myślę, że te dwa miejsca są godne polecenia. Wybrałbym pewnie to, gdzie jest tańsza przesyłka
Summer fajnie że coś znalazłaś.
Z tych czterech to bym wybrała po kolei tak:
Joie Mytrax, Joie Litetrax 4 Air, Kinderkraft i Oyster.
Dzisiaj wszystkie wkładki poszły do prania, więc mogę pokazać ile Oskar ma miejsca na 'czysto'. W Stokke jest podobnie z miejscem. Nie jest ciasno, nie jest za szeroko że lata po tym wózku. Dodać że teraz już tak nie rośnie szybko, to jakoś drastycznie się to miejsce nie kurczy. Mieliśmy też śpiwór w nim, miesiąc jazdy w zimie i było ok. Jak dla mnie jest bardzo ok. Z przekladanego siedziska też korzystam. A im się Oskar robił cięższy, tym amortyzacja lepsza. Mamy go od października.
Achia tutaj jeszcze wysokość do budy- miejsce jeszcze jest, to jest to najwyższe miejsce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 18:50
Yoselyn82, Achia, veritaserum, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uśpiłam dzidziucha i zaraz będę się uczyć, a jak mąż wróci, lecimy ze Stranger Things A ziewam od paru godzin straaasznie, ale przecież nie będę marnować wieczoru na spanie. Nie wiem, skąd to ziewanie, bo przecież gdybym była zmęczona, nie miałabym takich dylematów
Jeżowa, kiedy rozmowa?
Wrzucam moje ulubione zdjęcie z Balatonu
JustynaG, Malgonia, summer86, veritaserum, Minnie89, Lunaris, Aga9090, Rucola, sliweczka92, Ania_1003, pilik, Anna Stesia, Yoselyn82, Kaczorka, Cabrera, Lena21, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
A my dziś integrowałyśmy się z Oskarem Achi. Aneczka na powitanie dała mu całusa Ale mam wrażenie, że Oskar od Aneczki woli jej mamusię Jak się do mnie chichrał, jakie mi uśmieszki posyłał )
Mi88, my nadrabiamy Stranger Things. Oj sporo seriali mamy do nadrobienia...
summer86, sliweczka92, pilik, Kaczorka, Lena21, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje dziecię też już śpi, choć ostatnio usypianie go to jakieś kongo- skok? oczywiście najgorzej jest jak mężu w pracy- ale co zrobić jak ludzie lubią być masowani wieczorami?
Justyna - żeśmy nawet zdjęcia nie zrobiły! Ale potwierdzam, Oskar woli ciocię niż Aneczke. Ciotka mogla nawet zjeść stópkę, a jak tylko Aneczka zabrała zabawkę, to był nawet lekki płacz i potrzebne ramiona Mamy. No co zrobić.. Miejmy nadzieję, że następnym razem będzie lepiej
Chyba normalnie pójdę spać.. jutro endokrynolog, moje TSH po powtórce badania to też jakieś kongo. Już się boję jaką dawkę leku mi lekarz dowali.
A czy powstawanie siniaków w ilościach sporych nawet od delikatnego uderzenia to też może być sprawka TSH?
Sliweczka- cudnie że badanie w porządku! I gratuluję potencjalnego synka synowie są spoko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 21:23
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Achia, gdybyś Ty widziała moje nogi... toż to siniak na siniaku! I naprawdę nie wiem skąd się biorą.
Już nawet podejrzewałam, że to Ania je robi w momencie gdy "czepia" się moich nóg. -
Dobry wieczór Dziewczyny!!!! Jeżowa chciałam Ci ogromnie pogratulować!!! Myślałam ostatnio o Tobie i zastanawiałam się co z Twoją pracą
Śliweczka gratuluję udanej wizyty, najważniejsze że dziecko zdrowe!!!
Co do fotelików jeszcze nie jestem w temacie ale podejrzewam że z uwagi na bazę którą już posiadamy i jest kompatybilna z fotelikiem następnym pójdziemy w Avionauta.
Justyna w temacie bucików, skarpetek nie pomogę. Mój Mały ostatnio nie akceptuje nawet skarpet, do chodzenia raczej mu nie spieszno więc póki co podczytuje i zbieram informacje
Ja od września wracam do pracy, dziś dogadywałam szczegóły i ogólnie jestem zadowolona. Lekki stres jest no ale to chyba normalne....
sliweczka92, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:To wcale nie wydaje się taki wąski ogólnie zadowolona jesteś z niego? Mąż wyraził zgodę na zakup więc myślę jeszcze bardziej :p
A Oskar cuudny! Jakie ma włoski fajne:)
Zadowolona z niego jestem. Z każdego w sumie na swój sposób. Gdybym nie miała czołgu i ultra lekkiego, to myślę że wystarczyłby Balios. I raczej kupiła bym go drugi raz. Kocham za uginanie się /miękkość. Traci trochę za turkot na kostce. Mi to akurat nie przeszkadza, bo w tych momentach tylna oś robi robotę z amortyzatorami.
Kaczorka chyba kiedyś mówiła, że można filc podkleić.
Bo turkot to zwykle mały luz pomiędzy plastikami koła przedniego a ramą.
Miałam dzisiaj nagrać jak jedzie po różnego rodzaju kostce i się nie zebrałam do wyjęcia telefonu... -
Buty Renbut są dla dzieci z niskim podbiciem. Niestety nie dało się ich zapiąć. Wszystkie 3 pary do oddania.
Zostaje szukać mi dalej.
Achia, takie tsh nie jest aż tak tragiczne
U mnie się często zdarza wynik 16, 21!, 8... Także dwucyfrowy wynik to dopiero wyzwanie. Ja lecę na dawkach od 150 w górę. Bardzo często jest to 200.
I jeszcze tak pozostając w temacie, to co byście widziały na takim blogu o wózkach czy fotelikach. Żeby nie było to samo co już można spotkać na innych stronach.
Na czym się skupić, czego brakuje w internecie?
Przyjmując że przez długi czas na początku nie będę własnoręcznie macała wózków. -
Jeśli chodzi o buty to my polecamy Primigi, drogie, ale dobrze pracują z nogą i są świetne przy wysokim podbiciu. Z tym, że u nas syn się obwąchiwał z nimi jakieś dobre 2 tygodnie, nie umiał za bardzo chodzić w czymś na stopie. Teraz śmiga jak szalony.
Sliweczka, świetne wieści! Gratuluję synkaveritaserum, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Ania, a jakiś filtr 'jakich cech potrzebuję' i wyświetlanie modeli na tej podstawie?
Czyli wchodzę tam sobie, zaznaczam z dostępnych opcji, że moje must have to cena do 1000 i waga do 10kg, a good to have to amortyzacja - i dostaję listę. I może jakiś dodatkowy filtr typu 'pokazuj tylko wózki ocenione przez Anię na 4 lub więcej '.
Do tego standard, czyli Twoje opinie na temat danego wózka, jego wady i zalety (mi często brakuje np. u Domovej jakiejś większej krytyki, wszystkie te wózki są takie super - a Ty faktycznie potrafisz powiedzieć, co Ci w danym wózku przeszkadza!), filmiki porównawcze typu 'jak Valco Snap turkocze na kostce na piankowych kołach, a jak na pompowanych' itp. (skoro nie masz dostępu do większości wózków, możesz nawet porozumieć się z autorami innych filmów i wrzucać tam linki do różnych materiałów za zgodą autorów)
Problem z wózkami dla mnie polega na tym, że jest ich mnóstwo. Wiem mniej-więcej, czego potrzebuję, ale nie wiem, który wózek to ma. Często tu na forum podrzucałaś dziewczynom listy wózków na podstawie kilku podstawowych preferencji, które podawały na początku. Czegoś takiego mi brakuje w internecie - wszędzie są tylko recenzje i można sobie czytać o wózkach w nieskończoność. Ale duża część osób chce po prostu powiedzieć, czego potrzebuje, dostać 3 opcje do wyboru i wybrać z tych 3 zamiast z 200
Jeśli starczy Ci sił, możesz też zaoferować coś w stylu indywidualnych konsultacji. Np. możliwość zadawania Ci pytań, na które co jakiś czas będziesz publikowała odpowiedzi Pytania pod postami na blogach często pozostają bez odpowiedzi, a tu by było wiadomo, że odpowiesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 00:26
Achia lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi88 odpowiem już do poduszki.
Wyszukiwarka jako taka istnieje.
https://opinie.wozki-dla-dzieci.com/najlepszy-wozek-dzieciecy-wybor/
Niestety w wielu sferach jest dla mnie niekompletna. Główny zarzut to przestarzałe wózki i brak aktualizacji. Odsyła tylko do Dino sklepu. Fajny podział cenowy na wersje z gondolami czy tylko spacerowe. Brakuje możliwości wpisania własnoręcznie ceny.
Na przykładzie Summer - prosi o zakres do 1200zł. W wyszukiwarce jest tylko 0-1000zl lub 0-1500zł. I teraz pytanie który wybrać. Bo jak coś wyskoczy za 1399zł a jest to ponad budżet Summer jednak się mieści we wrzuconym zakresie, to między 1201zł a 1500zł może wyskoczyć jeden wózek a może wyskoczyć ich 100 które Summer będzie musiała przelecieć i tracić czas. W drugą stronę te 200zł również może zrobić różnicę.
Forma wizualna tego na stronie też nie zachęca.
I takie rozwiązanie byłoby strzałem w dziesiątkę (kiedyś zrobiłam coś na wzór w Excelu) natomiast nie jestem w stanie sobie poradzić tutaj ze strony informatycznej. Mówiąc o takiej rzeczy online z odsyłaczami, wyborami. To mnie właśnie powstrzymuje żeby ruszyć temat. Nie da się ugryźć tematu w takiej formie za free, wyłącznie na bazie swojej pracy, tylko raczej wchodzi w grę już informatyk= hajs. A wolałabym to raczej robić w formie hobby niż od razu inwestować $.
Miłej nocy
Chętnie jutro (w sensie dzisiaj) poczytam inne pomysły. Natomiast Mi88 dziękuję bo potwierdzasz moje wizje zapełnienia tej konkretnej luki w internetach- wyszukiwarki z prawdziwego zdarzenia.