Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Reset, właśnie czytam Dinusie sprzed tygodniai tam Twoja wypowiedz:
"Dziś usg III trymestru i to chyba ten moment ciąży, kiedy chwilowo nie mam JUŻ stresów, ale też nie mam JESZCZE Bo za chwilę się zacznie, że może Mała za mało się rusza, może wody się sączą, może coś... A na razie mi po prostu dobrze "
Dlugo to nie trwalo, nie? Ja też miałam chyba tylko kilkanascie stosunkowo beztroskich dni w ciąży.
Staraczka, kciuki za wysoki przyrost!
A ja szukam niani! Nasza uszkodził sobie kręgosłup na co najmniej kilka tygodni i już nie wróci do nas. A ja za tydzień wracam do pracy na pełny etat
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
O kurde...Mi88 ale niefart!
Jest szansa, że kogoś znajdziesz?mi88 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór Dziewczyny!!!
Staraczka jak tam? Czekamy dalej? masz dalej te plamienia??
Nowa fajnie Cię widzieć!!! Już trzymam kciuki za prenatalne
Mi ale lipa z opiekunką tym bardziej, ze byłas taka zadowolona Macie jakis plan awaryjny?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mi, bez wracania do tamtego wpisu, dziś właśnie o tym myślałam...
Do tego chyba za wcześnie pochwaliłam się brakiem niedogodności ciążowych, bo dziś boli, ciągnie, kłuje, zatyka i piecze (zgaga?) itp. Mam nadzieję, że mi się Julka zlituje i wrócimy do trybu ciąża idealna
Liczę, że jak skończę (za miesiąc?) urządzenie kącika Julkowego to odetchnę nie tylko fizycznie, ale i psychicznie.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Rucola, byłam zadowolona przez pierwsze dwa dni - potem przestałam być już taka zadowolona Jakoś mi coraz więcej rzeczy nie pasowało, Zosia też w końcu trzeciego dnia chyba załapała, że to tak na stałe i stwierdziła, że jej to nie odpowiada. Dotknął nas więc ten scenariusz, który zdarza się w żlobkach - dziecko na początku dobrze się odnajduje, a po kilku dniach zaczyna płakać. W piątek musiałam na syrenie wracać do domu, bo przez pół godziny cały czas histerycznie płakała - kiedy wzięłam ją na ręce, wyciszyła się natychmiast i tylko brzuszek jej podskakiwał. Tak więc - ja bylam nie do końca zadowolona, do tego doszedł jeszcze płacz Zosi (to będzie pewnie z każdą nianią, trzeba będzie jakoś jej pomóc się przyzwyczaić i to przetrwać).
I powiem Wam, że nawet zaczęłam myśleć, czy by na spokojnie nie szukać jakiejś innej opiekunki. A tu los zdecydował za mnie i wręcz poczułam ulgę
A co do planu awaryjnego - w najgorszym razie ja będę pracować 7-14, a mąż 14:30-23. Długo tak nie pociągniemy (a raczej mąż), ale przez parę tygodni się da.
Tak czy inaczej - trzymajcie kciuki! Zaczęłam szukać opiekunki w czerwcu, żeby wszystko mieć na spokojnie, w planach była dwutygodniowa adaptacja, a wyszło, jak wyszło!
Śliweczka, jak u Ciebie?
Frez, to jutro? Trzymajcie się!
Achia lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Śliweczka Ty kp dalej? Bo jeśli tak, to z jednej strony kp, z drugiej ciąża... Musisz teraz BARDZO dbać o siebie!!! Na pewno to wiesz, ale nie zaszkodzi przypomnieć#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bunia, mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i że tyle się tulicie, że nie masz czasu o nas pamiętać Jakby nie patrzeć, Alicja pewnie stała się Twoim całym światem 😍
Staraczka, daj znać jak laboratorium wrzuci te cholerne wyniki!
Frez, pisałam już na dinusiach, ale ciepłych myśli nigdy dość, a zatem: trzymajcie się dzielnie! Dużo sił 😘
A ja... chyba źle wyszłam na tym L4 😂 M. idzie do pracy, a ja tu zostaję z malowaniem. Dobrze chociaż, że spać idę do rodziców, to przynajmniej zasypiając nie będę patrzyła na ten burdel.
A, i jak ktoś jest "na kupnie"monitora oddechu to w smyku jest dobra promocja na babysenses. Ostatnia rzecz wczoraj przed snem to były zakupy 🤣
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzień dobry wszystkim Mamom, dzieciom i brzuszkom
Staraczka współ czuję nerwów z labem- mało że człowiek się stresuje to oni jeszcze dodatkowo denerwują przedłużaniem nadal kciuki mocno zaciśnięte! Może plamienie to dobry znak.
Mi88 pfff niefajnie może w nagrodę trafi Wam się ktoś lepszy.
U nas weekend jak zawsze z daleka od kompa bo rodzina w komplecie
Nareszcie przyszła moja ulubiona pora roku i piękna pogoda- ciepło, słonecznie ale nie gorąco. Powietrze pachnie cudownie jesienią, liśćmi. Oby jak najdłużej było pogodnie bo spacery są teraz mega przyjemnością.
Miłego dnia, lecimy do szkoły! -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Lunaris widzę że mamy podobne upodobania co do pogody
Staraczka cały czas trzymam kciuki ! Miejmy nadzieję, że wyniki chociaż szybciej dziś wrzucą.
My też prosimy o kciuki, na 14 szczepienie bexero... myślę, czy na pewno je robić, bo Oskara dość mocno męczą zęby, ale z drugiej strony pewnie ciężko znaleźć dobry dzień przy ząbkowaniu
-
Plamie od czasu do czasu czymś brązowym. Nie ma wyników nadal dzwoniłam do laboratorium i powiedzieli mi że w sobotę nie wykonują takich badan no szlag mnie zaraz trafi za przeproszeniem ale ta pani co mi pobierała krew chyba powinna mnie o tym poinformować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:44
-
Dzień dobry
Frez ! Wielkie kciuki, wiem jakie emocje teraz Tobą targają i ze żadne słowa nie dodadzą otuchy wiec wysyłam mnóstwo pozytywnych myśli w Wasza stronę
Staraczka - ja również mam nadzieje ze te plamienia to nic złego - kciuki zaciśnięte
Achia - o 14 łapie kciuki i za Oskara
Dobrego dnia -
nick nieaktualnyStaraczka kciuki mocno dalej trzymam,mnie lekarze mówili,że lepsze brązowe plamienia niż żywa krew.
Dzieci oddelegowane 😂
Kindze póki co bardzo sie podoba w szkole ma już kilka 6 i zadania rozwiązuje na przerwach żeby w domu nie robić - szkoda,że Wiktor nie bierze z niej przykładu 🤣
Nadii było troszkę przykro,że juz sama w przedszkolu no ale w końcu już sie przyzwyczaiła.
Wiktor póki co jeszcze nie narzeka,że sa zadania i mam nadzieje,że ten rok bedzie lepszy niż poprzedni.
A Borysa wszędzie pełno ,chodzi przy meblach,wstaje z siadu, chwile postoi i siada także jeszcze chwila i bedzie chodził. Miałam mieć wiecej czasu jak dzieci beda w szkole i przedszkolu no ale coś nie wyszło i każdą wolną chwilę wykorzystuję na gotowanie,sprzątanie itd. także ten...
Frez mocne kciuki za Was!
Edit.co ta za pogoda u mnie burza i leje 😌
Edit 2 a tu mój łobuz (nie wiem skąd sie nauczył ale od paru dni nonstop język wystawia🤣)
[Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 07:16
Lunaris, Rucola, Yoselyn82, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Rucola, tak, my nadal kp, ale już powoli odstawiamy (tzn. Chce, żeby po roku już nie karmic i chce przejść przez to łagodnie). Obecnie mamy jedno karmienie w dzień. Hania ładnie je, więc jakoś się nie bałam, za to nadrabia nocami 🤣🤣🤣
Staraczka, cały weekend kciukow nie puscilysmy!
Achia, kciuki za Oskara.