Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Minnie, wojewódzki jest generalnie dla tych bezproblemowych ciąż. Nie dają tam znieczulenia chuba że zaliczyłaś u nich specjalby kurs (serio serio(, a w szpitalu nie ma neonatologii w przeciwieństwie do pozostałych 2 szpitali w Gdańsku. W tym szpitalu miałam łyżeczkowanie i go nie lubię. Za to pracuje tam najmilszy lekarz jakiego znam, dr Szafran i jego polecam do wszystkiego.
-
Cześć wszystkim.
Czytam Was na bieżąco, ale nie umiem się jakoś wbić w rozmowę.
Reset, Frez mocno zacidksm za Was kciuki.
Bunia gratuluję.
Staraczka, Luna bardzo mi przykro. Tule Was mocno.
Minnie obie córki rodzilam w Wojewodzkim, tam też miałam laparoskopie. W moim odczuciu szpital ok.
Jak będziesz miała jakieś pytania, pisz.
-
Cześć dziewczyny,
Jeden dzień mnie nie było a tu taki armagedon...
Frez , Nadal nie było obchodu? Toż to jakieś jaja są... kolacja o 16 a do dziecka nocą będą przychodzić. Niestety nie możemy utulić ipotrzymać za rękę ale duchowo jesteśmy z Tobą.
Staraczka Tak mi przykro...
Luna żadna strata nie jest błahostką. Bardzo mi przykro,że po raz kolejny musiałaś z taką strata zmierzyć.
Reset to Ci Julka rowusy. Przecież do tej pory wszystko było w porządku, świetnie się czułaś, szyjka pancerna ibyłaś aktywna. Postanowiłaś zwolnić i co? I Julka stwierdziła,że trzeba Ci atrakcji naszykować?
Veritaserum Spóźnione życzenia ślę dla Anki! -
nick nieaktualnyKurcze dziewczyny ale sie porobiło
Staraczka i Luna tulę wirtualnie i trzymajcie sie dziewczyny ! Staraczka mam nadzieję że Ignas będzie miał jeszcze rodzeństwo. Ogromnie w to wierzę.
Reset będzie dobrze, odpoczywaj ile sie da mam nadzieję że Julcia do listopada wytrzyma !
Frez ogromnie Ci współczuję tego co przechodzicie z Florkiem. Mam nadzieję że za chwilę będzie to wszystko tylko wspomnieniem.
Bunia super że napisałaś ! Fajnie że już w domku jesteście
U nas Ania poszła w ślady jak pozostałe Aneczki na naszym wątku i od dzisiaj jest w domu. Nic poważnego ale z nosa sie leje i lekarka stwierdziła że może lepiej ją zostawic w domu więc tak zrobiłam. A właśnie dziewczyny Summer i Justyna jak u Was ? Anie wróciły do żłobków ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:02
-
Dziewczyny, w mediach głośno, ale jakby któraś przoczyla zostawiam info
Decyzją GIF z obrotu na terenie całego kraju wycofano popularny lek przeciwgorączkowy dla dzieci o smaku truskawkowym
Ibufen dla dzieci FORTE o smaku truskawkowym (Ibuprofenum), 200 mg/5 ml, zawiesina doustna
numer serii: 031118, termin ważności: 11.2020
podmiot odpowiedzialny: Medana Pharma S.A. z siedzibą w Sieradzu
(poprzednio: Zakłady Farmaceutyczne POLPHARMA S.A.)
Powodem wycofania leku było stwierdzenie wady jakościowej.
https://www.gif.gov.pl/pl/decyzje-i-komunikaty/decyzje/decyzje/1507,Decyzja-Nr-59WC2019.html -
Veritaserum, moja Ania od poniedziałku jest w żłobku i panie powiedziały, że z takim katarem to mogłam ją spokojnie przyprowadzić w poprzednim tygodniu...
Poza katarem żadnych innych dolegliwości nie stwierdziłam.
Fozzie, właśnie! Miałam Cię spytać jako bankowca.
Kiedy lepiej nadpłacać kredyt? Kiedy są niskie czy wysokie stopy procentowe? -
nick nieaktualnyDziewczyny przyszedł łaskawie lekarz, po tym jak poprosiłam pielęgniarke, która przyszła mierzyć temp. Żeby przekazała, że potrzebuje porozmawiać. Lekarz zaskoczony, że czego ja chcę, że rano mówili, że jeszcze dobe tu będziemy, a doba mija rano. Oczywiście go obudził, bo go rozebrał, mimo, że tłumaczyłam, że nie ma żadnych zmian na ciele, tylko te na głowie. A no i NA WSZELKI WYPADEK ma być naczczo. Super. Nie wiadomo czy to ospa czy nie, czy wezmą go na operację o 9 czy o 12 czy może o 8, glodujmy sobie dziecko, bo oni nie potrafią się określić. Jestem wściekła. On może zjeść cyca na max 4 h przed operacją, ale skąd ja mogę wiedzieć o której operacja i czy w ogóle będzie? To mam go trzymać głodnego od 4 rano, bo obchód powinien być o 8, a dziś np był grubo po 9???
-
JustynaG wrote:Veritaserum, moja Ania od poniedziałku jest w żłobku i panie powiedziały, że z takim katarem to mogłam ją spokojnie przyprowadzić w poprzednim tygodniu...
Poza katarem żadnych innych dolegliwości nie stwierdziłam.
Fozzie, właśnie! Miałam Cię spytać jako bankowca.
Kiedy lepiej nadpłacać kredyt? Kiedy są niskie czy wysokie stopy procentowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:44
-
Frez, to mnie denerwuje w szpitalach... Ty masz być gotowa 24h nA dobę a lekarz z łaską poświęci Ci 3minuty.
A gdzie empatia?
Fozzie, Mam umowę z listopada 2017 to, że niżej nie będzie to się domyślam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:47
-
U mnie teraz bez zmian, jutro mają coś jeszcze pobadać poza papierkiem, na ile to wody, na ile coś innego. Leżę i czekam... Julka ciut aktywniejsza niż wczoraj, brzuch nadal twardnieje.
Bunia- oni mi tu liczą, że to 31 tc, a w ogóle to jako dobrego wcześniaka kwalifikują te z 34 tc. A zatem minimum 18 dni chcę jeszcze doczekać.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Veritaserum, Ania nie była w żłobku od piątku przez cały kolejny tydzień. Teraz od poniedziałku już chodzi, mimo że lekki katar jeszcze jest. Zobaczymy jak długo pochodzi tym razem
Justyna, my nadpłacaliśmy gdy były wysokie, ale to był 2011 rok i wkurzało nas gdy co kilka miesięcy wzrastała rata, bo podwyższali stopy. I tak jak Fozzie pisze, nadpłacajcie tylko kapitał + sprawdź czy nie macie prowizji od nadpłat/wcześniejszej spłaty. -
Frez nawet nie mam słów żeby to skomentować, przesyłam pozytywne myśli i nie puszczam kciuków
Lunka wybacz kochana, że w tym natłoku forumowych emocji w końcu nic nie napisałam, choć chciałam powiedzieć, że ja mój biochem przeżyłam bardzo mocno i kosztował mnie wtedy masę emocji, zawsze warto do nas napisać, bo po to tu jesteśmy tutaj są wielkie serca, które bardzo dużo przeszły i po moich 2,5 roku tutaj muszę powiedzieć, że ciagle mnie zaskakują swoją otwartością, siłą i wsparciem ! Jestescie niesamowite babki -
Sprostowanie - zgodnie z ustawą kredytu podpisane po 22.07.2017, ale to jednak nie wszystkie banki (moj akurat tak ) przesyłam link (bo w umowie pewnie nie chce się nikomu szukać)
https://m.bankier.pl/wiadomosc/Banki-zmieniaja-warunki-wczesniejszej-splaty-kredytow-hipotecznych-7533703.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 22:14
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Frez, Reset bardzo mi przykro że u Was sytuacja tak wygląda Frez mam nadzieję, ze jutro o tej porze będzie już po wszystkim a Tobie Reset żeby Juleczka wytrzymała przynajmniej do października.
Ja też dziś miałam słaby dzień, w zasadzie do ostatniej chwili nie wiedziałam czy pójde do pracy około 10.30 miałam straszne zawroty głowy +mdłości+wymioty. Nie mam pojęcia o co chodziło. Do teraz chodzę przydżumiona ;/#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Frez kochana, od rana nie wiem co napisać, strasznie mi przykro, że do Waszej trudnej sytuacji doszły kolejne problemy mam nadzieję, że jutro z samego rana operacja się odbędzie. Dużo siły dla Ciebie i synka. Serce się łamie...
Reset oby Julcia posiedziała jak najdłużej! Dobrych wieści jutro!
Bunia cieszę się że jesteście już w domu 💗
Rucola reszta dnia w lepszym samopoczuciu już? Mam nadzieję! -
Rucola do tych badań podanych przez AnnęStesię dorzuciłabym profilaktycznie test ciążowy...
Rucola, pilik, Lunaris, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna u nas niestety oprócz kataru jest jeszcze mega mokry kasZel. Lekarz stwierdza że od wydzieliny spływającej ale nie brzmi on fajnie. Głównie nad ranem albo w nocy. Zobaczymy dzisiaj mieliśmy mieć druga dawkę bexero ale chyba też odpuszczę w takim razie.
Ja już nie wiem niby przeciwskazaniem do szczepienia nie są lekkie infekcje i lekarka wczoraj mówiła że nie widzi przeciwskazan do szczepienia . Nie wiem co robić.