Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dokładnie tak :) Diagnostic pro mesh. Muszę się do firmy odezwać, taką reklamę im zrobiłam 😁

Jeżowa, mi88, pilik lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Justyna tylko ja tak robię a jak przyjdę do żłobka nawet kurtki nie ściągam , mam szal itp. i proponuje Ani np saszetkę z owocem czy coś a ona krzyczy , kręci głową nie nie nie i powtarza " cyc ".

To jest śmieszne ale my z mężem żeby przy niej nie używać słowa cyc , pierś mowimy do siebie " ten którego imienia nie można wymawiac " albo " Voldemort " :D pozdrawiam fanów :)

Achia to co zrobiłaś brzmi przepysznie.

Ja zrobiłam właśnie takie oszukane crumble ze śliwką . Zamiast tradycyjnej kruszonki zrobiłam zdrowa wersję a mianowicie ( daktyle, płatki owsiane, wiórki kokosowe, masło orzechowe wszystko zmiksować ) pyyyyyycha.

Jeżowa, pilik, Rucola, nick nieaktualny, mi88 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja nigdy nie zostałam wielką miłośniczka kp, choć nie ukrywam, że bardzo się cieszę, że mogliśmy 8 mc w ten sposób karmić , ale uważam, że kp jest bardzo wartościowe jeśli obie strony są szczęśliwe - poczekaj jeszcze trochę, żeby to nie była pochopna decyzja a później życzę powodzenia z odstawieniem

Jezowa świetnie, że ta praca daje Ci takie możliwości i radość ! Super !

Kaczorka jak to rodzic ? :D juuuuuuuż ? Jak Alusia ? Nocowała już bez Ciebie ? Przygotowujecie się jakoś na to, czy idziesz na spontan ? Ja zaczynam o tym myśleć

Ania oby te pare dni szybko zleciało a później Wasz wspólny czas dał Ci odpoczynek i naładował akumulatory

Reset przyznaję Ci medal za najbardziej aktywną mamuśkę na tym wątku :) wpędzasz mnie w kompleksy :D bardzo się cieszę, że to już 35 tc i wierzę, że dacie radę dotrwać do donoszonej <3

Mi oby ta niania już z Wami została, fajnie że się udało tak szybko to ogarnąć i nie musisz się stresować niepotrzebnie

Tyle zapamiętałam :) u nas leniwa niedziela, mąż i Franio śpią a ja się delektuję ciszą. Jutro mamy jeszcze kontrole u neurologa i choć wiem, że wszystko jest dobrze a Franio super się rozwija, to zawsze jakoś czuję stres, mam nadzieję, że to już ostatnia kontrola i będziemy mogli zupełnie zapomnieć o naszych przejściach. Na poprawę nastroju popołudniu dotrze moja nowa suszarka bębnowa do prania - jak przetestuję to Wam napisze co wybraliśmy.

Miłej niedzieli !

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum czuję się pozdrowiona :D byłabym zaszczycona gdyby moje piersi nazywały się Voldemort :P oszukane crumble brzmi pysznie! Aż ślinka cieknie :D

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, cudze ciążę zawsze jakoś tak szybko mijają ;)

Lena - Aluśka miała jedną nockę beze mnie, jak trafiłam na patologię ciąży. Zaliczyła jedną pobudkę wtedy i trochę popłakała, ale mąż ogarnął, że jak ją na rączki weźmie, to szybko się uspokaja i zasypia dalej. Więc już się nie boję zostawić jej na noc :)

W ogóle Ala taka opiekuńcza jest. Tuli lale i misie. Wozi w wózku, karmi, pokazuje wszystkie zabawki i opowiada o nich ;)
    Myślę, że będzie fajną siostrą :)

pilik, nick nieaktualny, sliweczka92, nick nieaktualny, summer86, JustynaG, Rucola, Lena21, nick nieaktualny, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Alusia NA PEWNO będzie extra siostrą!!!
    Ja na razie nie zamierzam rezygnować z kp. Mam nadzieję, że do czasu planowanych starań wróci mi @ a jak nie, to wtedy będę się zastanawiać.
    Justyna u nas też masakra ze smoczkiem :( Młody ma straszną fazę. W domu mówilismy na niego "cumel" ale już nie uzywamy tego słowa bo Młody reaguje nerwowo i go od razu szuka. Staramy się go chowac, bo na widoku absolutnie nie może go być. Dajemy tylko do spania albo jak jest bardzo marudny i zaraz planujemy Go położyć.
    Veritaserum totalnie się rozmarzyłam jak przeczytałam opis takich pyszności...
    My spędzilismy weekend u moich rodziców, były też siostry z rodzinami. Było bardzo fajnie i rodzinnie :)
    Jutro mamy najprawdopodobniej szczepienie na MMR, o ile lekarka zakwalifikuje Lewka po zeszłotygodniowym przeziębieniu. Jesli rano sama ocenię, ze jest szansa, że Młody się nadaje to naklejam plasterek i idziemy
    AAA nie wiem czy się chwaliłam, ale Lewko już bardzo sprawnie chpodzi :) Poczatkiem wrzesnia sobie tak chodził od kanapy do szafy albo od mamy do taty a od rocznicy naszego ślubu kilka dni temu smiga jak szalony. Super to jest!!!

Jeżowa, JustynaG, sliweczka92, nick nieaktualny, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kaczorka Alusia będzie super starszą siostrą <3 Ala i Ola, super duet :D

Rucola gratuluję Lewciowi <3 biegające dzieciaczki są cudowne! Kciuki za szczepienie.

Z chwalenia się to ja mogę powiedzieć, że mamy początki jedzenia sztućcami - łyżką lub widelcem, choć udane przetransportowanie jedzenia z talerza odbywa się w sposób statystyczny :D ponadto mamy też książeczkę "już jadę" i tam na końcu mama przyjeżdża do dziecka i jest napis "cmok, cmok" i Agatka podbiega na koniec do osoby, która czyta i daje buziaka <3

summer86, JustynaG, reset, sliweczka92, Yoselyn82, nick nieaktualny, Rucola, Kaczorka, Lunaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ania- ostatecznie Mutsy Nio. Wydaje mi się optymalny do naszych potrzeb i czym dłużej na niego patrzę, tym bardziej jestem zadowolona :) Wiadomo, wyjdzie w praniu, po jeździe po chodnikach, składaniu do auta itp., ale na dziś dokonałabym tego samego wyboru (ewentualnie rozważałabym dalej Joolza, ale dla M. był totalnie niewygodny, więc musiałam skreślić).
    A wakacje w samym Dubaju czy jakiś inny emirat na czas pobytu? W październiku powinniście mieć super pogodę, bo najgorsze upały zelżeją.

Reset w samym Dubaju. Jest co zwiedzić i są fajne plaże. Każdy będzie miał coś dla siebie. Ale raczej wszystko pod Oskara. Akwarium, oceanarium, Legoland itd. Na szczęście wszystko można kupić przez internet i tak siedzę każdą chwilę i się dokształcam.
    A z racji tego, że z M nie było pewne kiedy wróci, bo ciągle się przeciągało, to odpuściliśmy październik. Najtańsze bilety są 25.11 i będziemy 10/11 dni. Z Wrocławia z przesiadką w Warszawie. I zrezygnowaliśmy też z tanich linii lotniczych. M lata prawie zawsze Lufthansą, Emirates i stwierdził, że z wygody woli właśnie lecieć Emirates.
    Nic jeszcze nie jest klepnięte. Ale już raczej M jest gotowy na wycieczkę na 100%. Ja mam dalej mieszane uczucia, że się porywamy na coś takiego (pewnie dla niektórych żaden problem) i mam obawy czy wszystko będzie ok.

Nio jeszcze nie widziałam na żywo na ulicy. Ale w internetach wygląda zacnie. Z resztą Mutsy ma tą swoją stylistykę zrobioną ze smakiem. Gdyby tylko zmienili rozmiar gondoli, to było by perfect.
    Np. w Stokke Xplory gondola wystarcza średnio na 4 miesiące... Obyście w Mutsy pojeździli dłużej ;)

[age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mamaginekolog była z małymi dziećmi w Dubaju w tym roku i też organizowała sama i wynajmowała mieszkania chyba przez airbnb - ma całą relację na instagramie zapisaną w wyróżnionych, może coś Ci się przyda ;)

Jezowa brawo dla Agatki ! To jest takie cudne jak nasze dzieciaczki zdobywają nowe umiejętności :)

U nas trochę lipa, mąż od wczoraj źle się czuje, ale w sumie nie wie konkretnie co mu jest, właśnie mają drzemkę z Franiem a ja nie wiem co robić z neurologiem - terminy są za dwa miesiece do naszej lekarki a z drugiej strony jeśli męża łapie coś wirusowego to nie chciałabym narażać małych pacjentów w kolejce :/

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i jak tam? Pojechaliście?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mój mąż też kurcze coś złapał. Mam nadzieję, że się nie zarazimy.daj znać czy jedziecie.

Mi88- takie pytanie mam ,ile taka zupka może być w zamrażarce , w sensie w ciągu jakiego czasu dobrze byłoby ją zjeść?:)

• mi88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, bulion do 6 miesięcy, tu powinno być podobnie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Achia, bulion do 6 miesięcy, tu powinno być podobnie.
    Dzięki za odpowiedź :) Oskarowi też ten krupniczek smakował :)

mi88 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Witam się poweekendowo.
    U nas jak zawsze mocno intensywnie w weekend a po nim zrobiło się jeszcze weselej. Staszek lata przy kanapie jak szalony i ledwo nadążam żeby łapać go w locie zanim straci te zęby co mu dopiero wyszły :P
    Wszystkie zabawki teraz są "be". Najfajniejsze jest przemieszczanie się i zgłębianie natury rzeczy zakazanych jak np chemia łazienkowa lub trzaskanie wszystkimi dostępnymi w domu drzwiami.

Trochę mi przelatuje co czytam bo podchodzę do OF po kilka razy choć wpisów do nadrobienia nie mam dużo ALE:

Reset gratulacje dwupaku i oby tak dalej!
    Jeżowa bardzo się cieszę że decyzja okazała się słuszną :) niech za nią idą też fajne pieniążki i dobra umowa.
    KACZORKO wspaniale Cię "widzieć" :) Ala będzie Twoją małą pomocniczką :)
    Wszystkim odwoldemortującym życzę sukcesów :D niech się dzieciaczki przyssą do tatusiów :D hy hy hy
    A wszystkim ogólnie życzę tego aby wirusy i choroby nas omijały. Obyśmy dotrwali zdrowo do wiosny.

Ps jeszcze Wam pokażę jakie miny strzela moje dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:55

nick nieaktualny, nick nieaktualny, sliweczka92, summer86, JustynaG, nick nieaktualny, pilik, Jeżowa, Rucola, nick nieaktualny, Patrycja20, nick nieaktualny, Kaczorka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ale on boski! <3 jak o nim piszesz, to troche jakbym o Oskarze czytała ;) też muszę pilnować, żeby swoich dwóch dolnych jedynek już nie stracił :p najbardziej fascynują go zabawki psa, tudzież jego miski. Więc dla alternatywy staram się udostępniac mu bezpieczne szafki kuchenne, gdzie może sobie wyciągać miski, czy pojemniki, które się nie zbiją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 19:44

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia HAHAHAH- Staszek najbardziej lubi kocią wędkę :D :D :D ale w sumie się nie dziwię że podobnie się chowają: w końcu nasze chłopaki ( i Lamci) plus Łusiaczek to prawie jednoczasowe dzieci :) moze i charakterki będą miały podobne ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ale on ma dużo włosów !! W ogóle jest cudny. Będzie wyrywał dziewczyny serio serio ! Szykuj się..

Lunaris lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy już obcinane bo mu do oczu właziły :P ...czasem sobie wyobrażam jaka ładna była by dziewczynka jak by się jeszcze córkę udało pyknąć ;) bo chłopaki słodziaki całkiem udane <3

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój to taki łysolek! :P

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris na litość boską jaki on jest PIĘKNY :o powinnaś go zapisać do jakiejś reklamy czy coś :) ja bym kupiła wszystko od niego :D

Rucola, Achia dzięki, jednak pojechaliśmy, bo mąż jakoś odżył po drzemce i w sumie mówi, że już dobrze się czuje i jutro idzie do pracy. Na szczęście w razie czego byliśmy pierwsi i nie siedzieliśmy z nikim w poczekalni także ryzyko rozsiewania potencjalnych wirusów i tak niewielkie

Co najważniejsze pani neurolog była zachwycona rozwojem Frania i powiedziała, że nie widzi potrzeby dalszej opieki neurologa <3 jesteśmy szczęśliwi, bo choć widzimy to na codzień to jednak zawsze jakiś cień niepokoju był czy ten trudny początek nie zostawił jakiegoś śladu u niego, którego my nie zauważyliśmy. Było mi bardzo miło, bo pochwaliła nas, powiedziała że widzi naszą pracę i bliską relację z dzieckiem - zanim zdążyłam coś powiedzieć dodała, że jest pewna, że dziecko nie korzysta z telefonu itd, bo ona to od razu rozpoznaje - Franio faktycznie nie korzysta (No chyba że biega po domu z moim zablokowanym telefonem, albo rozmawia wideo z dziadkami), ale jestem ciekawa czy to naprawdę ma aż taki wpływ, że ona jest w stanie to wyłapać na wizycie ? Czasem jak jestem zmęczona i mam totalny kryzys to mam ochotę puścić mu jakaś piosenkę z yt zamiast śpiewać po raz 155 tego samego dnia rolnik sam w dolinie, ale na razie jeszcze jakoś ogarniam, boje się tylko czy przy dwójce starczy mi sił

sliweczka92, summer86, JustynaG, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lunaris, nick nieaktualny, Kaczorka lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 3484 3485 3486 3487 3488 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ