X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, nie wiem jaką stopę ma Florek, ale Ninka 19/20, mamy te kalosze i są super :) https://allegro.pl/oferta/fagum-stomil-bfkidsw-g-kalosze-piankowe-20-21-8435662743

A na dowód różowa panienka z wczorajszego spaceru 😂
    3e67e2460c78.jpg

Malgonia, frezyjciada, Rucola, sliweczka92, JustynaG, veritaserum, Lunaaa, Kaczorka, Yoselyn82, Lusesita, Lunaris, Anna Stesia, lamka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dzięki! Zaraz zamawiam! Florek nosi 19 z marki elefanten, stopa jakieś 11,6, ciężko zmierzyć, bo zwiewa jak chcę żeby stanął na kartce😶 ale tu u siebie mniejszych jak 21 nie znalazłam, więc mi z tym linkiem spadłaś z nieba!

pilik lubi tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, to Nince tak szybko stopka urosła? Niedawno zamawialas adidasy rozmiar 16 z tego, co pamiętam 🙈

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka w maju miała 17... aktualnie adidasy 20 już na styk. Strasznie szybko te nogi rosną...

Frez stacjonarnie ja widziałam od 22 kalosze jak szukałam...! Teraz już by były w miarę, ale jak kupowałam w sierpniu jakoś to były sporo za duże

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopy rosną dzieciom mega szybko. Starszak w czerwcu 22 a teraz trzewiki kupiłam 27!!!! I to wcale nie są za duże! 5mm luzu... Boje się kupować zimowe, bo kij wie ile ta noga mu do grudnia urośnie😱 nie muszę chyba mówić ile już kasy przewaliliśmy w tym roku na buty, a tym bardziej, że takie na podwórko musi mieć dwie pary, no i "do ludzi" oddzielne. No masakra

• mi88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, to jeszcze podrzucam nasze, odgapione od Jadranki:
    https://allegro.pl/oferta/demar-dino-f-kalosze-dla-dzieci-eva-lekkie-20-21-8507671537?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

7b2c4e9ebe0b.png

Też super!

frezyjciada, sliweczka92, veritaserum, Lunaaa, Kaczorka, pilik, Rucola, Malgonia, Yoselyn82, Lusesita, Lunaris, lamka lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja póki nie pracuję jeszcze, to odbieram Anię ze żłobka ok 14.45 i prosto ze żłobka idziemy na placyk zabaw, trochę pochodzić. ok 16 wracamy do domu. Jak tylko nie pada to idziemy, szkoda mi jej ,,kisić" cały dzień w domu ;/ Wracamy , Ania się trochę pobawi i ok 18 już ją kąpiemy a do 19.30 odkąd chodzi do żłobka to idzie spać.

Reset super brzuszek ;) to naprawdę tuż tuż

Sliweczka gratulację!!

Pilik ale Ninka wyrosła. Taka duża panienka ;) Czas leci strasznie szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 19:47

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, pierwsze tygodnie po powrocie do pracy codziennie szybko się przebierałam i szłam z Anią na dwór. Teraz wygląda to gorzej, bo zeszły tydzień był deszczowy a w tym fatalnie się czuję i w efekcie dziś był pierwszy dzień od niedzieli gdy wyszłam z Anią na spacer i plac zabaw.

Dla nas obu to spora zmiana, bo całe lato spacery były dwa razy dziennie po 1,5 godziny.

Pilik, Mi88 - Ninka i Zosia są przeurocze w tych kaloszkach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 20:23

mi88 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 urocza Zosia! A kalosze chyba takie same to są ;) wyglądają podobnie i też z pianki te nasze.

Veritaserum oj strasznie szybko to leci, Nina biega, rozumie wszystko, zaczyna mówić. Niesamowite to takie!

Dziewczyny co do spacerów - a może mialybyscie opcje odbierania malucha na nogach? Wtedy wracając można jakąś okrężną drogą i spacer z powrotem zaliczony. A jak nie ma możliwości ani czasu/siły to maluchom nic się nie stanie bez spaceru (szczególnie patrząc na to jak szybko zaczyna się robić ciemno i jaka się robi jakość powietrza...)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, powiem Ci, że ja nie do końca ogarniam te skurcze na ktg. Gdy zostałam przyjęta na oddział, miałam rozwarcie na 3cm i skurcze się pisały tak na 60-70. Na tamtym etapie to był totalny luz. Mogłabym z tymi skurczami wsiąść za kółko. Potem były nawet takie na 90 i te już czułam. A potem zaczęły się prawdziwe bolesne skurcze i je czułam już porządnie na 40.Nie kumam tej maszyny.

Pilik, no właśnie nie bardzo. Po pracy to ja szybko chcę małą odebrać (odbieram ją koło 16:30) i wrócić do domu na obiad. A po obiedzie to mała raz dwa zasypia bo ona zmęczona po żłobku. Czasami nawet w trakcie obiadu nam zaśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 21:11

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja będe odbierać Lewka ze żłobka na nogach, bo mamy dosłownie 10 minut spacerem a pomysł okrężnej drogi jest doskonały!!! Po drodze jest jeszcze biedra więc i zakupy zaliczymy ;) Tylko niech mi to moje dziecko przyjmą!!!!! Chciałabym żeby lewko poszedł do dzieci. Wiem, ze na poczatku będzie ciężko, ale czuję, ze u nas to bedzie dobry ruch!!
    Ninka i Zosia pięknie się prezentują w kaloszach!! My nie mamy i w sumie nie potrzebowaliśmy do tej pory... Kupiliśmy w lidlu już śniegowce, które ku mojemu zaskoczeniu są cienkie więc smiało zakładamy w chłodniejsze dni. U nas rozmiar 22.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Anię odbiera emek i niestety mamy za daleko na spacer w dwie strony :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niby mieszkamy na wsi, a niestety zaczął się sezon grzewczy i jakiś sąsiad debil, co roku nam robi to samo-smród i szarówka. Nie da się okna uchylić, prania wywiesić, a co dopiero mówić o bieganiu po podwórku... W niedalekim czasie mają nam zrobić plac zabaw taki z prawdziwego zdarzenia, niecałe 2 km od nas , to będziemy mieli gdzie wychodzić :) wczoraj za dnia byliśmy w lesie, też fajnie, ale jedynie możemy wyjść przed południem jak mam obiad z dnia wcześniejszego. Bo tak to rano starszak do przedszkola, szybkie zakupy, gotowanie obiadu(musi byc punkt 12) no i usypianie juniora, chyba, że starszak chce wracać po obiadku do domu(ostatnio zostaje do samego końca) to najpierw odbieramy Tymka, potem drzemka, a potem to już zaczyna się robić śmierdząco... No nie lubię jesieni, najgorsza pora roku, fuj i tyle.

Summer biedaku... Obyś szybko odzyskała energię i dobre samopoczucie... Kiedy człowiek źle się czuje, a ma dziecko pod opieką, to tak jakby miał całe wojsko pod skrzydłami i armate na plecach... Tulam mocno!

summer86 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Reset, powiem Ci, że ja nie do końca ogarniam te skurcze na ktg. Gdy zostałam przyjęta na oddział, miałam rozwarcie na 3cm i skurcze się pisały tak na 60-70. Na tamtym etapie to był totalny luz. Mogłabym z tymi skurczami wsiąść za kółko. Potem były nawet takie na 90 i te już czułam. A potem zaczęły się prawdziwe bolesne skurcze i je czułam już porządnie na 40.Nie kumam tej maszyny.

Ja ich dzisiaj prawie w ogóle nie czułam... Albo wręcz w ogóle! Teraz mam dużo mocniejsze skurcze, więc nie wiem, co mam o nich myśleć ;)
    A na serio to chyba rację ma doktor, że skurcze pisały się też od ruchów i dlatego porodowe, które są samoistne, bolą bardziej.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, dziękuję kochana <3

U mnie dziś bardzo sentymentalnie, mijają 2 lata od dwóch kreseczdk, które aktualnie śpią na mnie i powodują, że ledwo oddycham ;) ale gdy tylko próbuję ją odłożyć to się budzi. Kocham tą moją Anulkę do szaleństwa i ciężko mi uwierzyć jak szybko te 2 lata przeleciały.

reset, veritaserum, Lunaaa, Rucola, Cabrera, Jeżowa, pilik, JustynaG, Yoselyn82, Lunaris, lamka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola u nas żłobek to była świetna decyzja. Miałam tyle wątpliwości a teraz jestem strasznie zadowolona. Wczoraj odebrałam tak uśmiechnięte i radosne dziecko ze szok. A chodzi już na pełen etat :) moja Ania uwielbia dzieci po prostu. Jak zobaczy na sali dzieci to mama już nie istnieje. Co mnie cieszy :)

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie zupełnie z d... Wiem ze niektóre oglądają.. Gdzie obejrzę greysow 16 sezon na necie? Pierwsze dwa odcinki oglądałam na fili.cc a teraz coś się spascilo i nie Ma:(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ja zawsze zasysam z toreentow (eztv.io) i potem napisy przez napiprojekt

ibishka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, ja oglądam na alltube.tv

ibishka, sliweczka92 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ibishka z dedykacją dla Ciebie i wszystkich serialomaniaków :)
    http://www.efilmy.tv/serial,107,Chirurdzy-Grey-s-Anatomy-2005-2011,sezon-16,odcinek-1.html

U nas spacerek jest po szkole Frania ok 15: jeśli jest pogoda to plac zabaw do 17-18, jeśli deszcz lub zimno to spacer z zaliczeniem biblioteki po drodze- mamy świetną, lepsza niż sala zabaw :) Stasio jest jeszcze przed południem na spacerze. Jak czytam o tym smogu i jak wygląda u Was okres jesienno-zimowy to strasznie Wam współczuję i jednocześnie cieszę się że na lubelszczyźnie mamy JESZCZE spokój.

Stasio nosi 20 i właśnie miałam mu kupić te kozaczki w Lidlu zimowe ale skubaniec podkula strasznie palce i nie mogę ich wcisnąć :/ muszę poszukać coś bardziej rozpinanego na boki.
    Mój maluszek ma dziś 10 miesięcy :) ciekawe czy uda mi się zrobić jakieś sensowne zdjęcie :D

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 3490 3491 3492 3493 3494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ