Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam!
Agulineczka, tak mi przykro, że tyle problemów ze zdrowiem nadal
Reset, jak u Was? Jak się czujesz? Jestem bardzo ciekawa, jak u Ciebie jest - czy czujesz "nie wiedziałam, że można kogoś kochać aż tak", czy jesteś bardziej obok i wszystko jest dla Ciebie wciąż trochę nierealne, a trochę zwyczajne. Nie wiem, czy dobrze to opisałam Jak Julcia?
Nika, sprawdza, czy dobrze spał? xD Nie za dobrze mu? Tutaj mój egoizm jest aż nadto widoczny, bo zdarza mi się męża w nocy pacnąć, jak widzę, że się nie obudz
ił, a ja nie śpię Za duże poczucie niesprawiedliwości mam wtedy i muszę to wyrównać
Ktoś pytał o Scoot&Ride - bardzo polecam i oficjalnie dziękuję Justynie i Lunie za rady i opinie! Mam porównanie z jednym rowerkiem pożyczonym na próbę i Scoot bije go na głowę. Jest solidny, stabilny i dobrze przemyślany. Ma duży promień skrętu, jest niziutki - Zosia ma 74cm wzrostu i bodajże 21 w kroku, a używamy już drugiej wysokości - najniższa była trochę za niska. Ma dobrze wymyślony system skręcania, chyba bardziej intuicyjny dla maluchów, ale i zapewniający płynność w zmianie kierunku jazdy. Minusy - cena. Ciężko mi ją przełknąć, ale jestem w stanie ją zrozumieć, szczególnie, że Luna potwierdza, że starszaki też się świetnie bawią na hulajnodze Brak rączki dla rodzica - kiedy idziemy w miejsca, gdzie nie ma samochodów, puszczam Zosię luzem i rączka wręcz by przeszkadzała. Na chodniku, jak się rozpędza, trzymam ją za kaptur. Przed zakupem stwierdziłam, że w razie czego kupimy taki plecaczek ze smyczą i będę mogła w ten sposób kontrolować sytuację. Nie różni się to pewnie dużo od biegającego dziecka, a jeszcze nie widziałam dziecka z takim plecaczkiem, więc pewnie nawet okaże się, że i tego nie potrzebujemy.
Wrzucam zdjęcia - przepraszam za jakość, ale to klatki z filmów - nie ma sensu robić zdjęć, kiedy jedzie
Rucola, JustynaG, Ania_1003, frezyjciada, Jeżowa, Cabrera, pilik, Yoselyn82, Lunaris, Achia, Kaczorka, Lunaaa, Madzik34, Lusesita lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi faktycznie fajnie się prezentuje ten scoot, tylko rzeczywiscie cena nie powala
P.S. moja corcia też ma taka sama czapeczke jak Zosia i równie słodko w niej wygląda
Podałam w końcu antybiotyk. Nasza lekarka choć nie lubi dawać antybiotyków tez stwierdziła, że nie ma na co czekać. Gardło jej się nie podobało i to bardzo wysokie crp, no i 3 doba z wysoka gorączka. Mnie sama to crp przekonało i z bólem serca podałam lek.
mi88 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyAgulineczka dobrze, że jeszcze to skonsultowałaś. Nie zapomnij o probiotyku i częstym podawaniu picia co by się szybko nie odwodnila przez tą gorączkę (najlepiej letnie aby nie drażnić gardła) do tego dobrze też jest dać mokre prześcieradło na łóżeczko i zrobić taki baldachim (o ile śpi w łóżeczku, na kaloryfery jest też dobrze dać mokre ręczniki) często je moczyć i wietrzenie pomieszczeń aby było świeże powietrze, zdrówka dla Ulci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 00:20
-
Mi, m bez opaski by nie wiedział, czy się wyspał To mu mówi ile miał jakościowego, głębokiego snu. Jak mi się żali że za mało i jest taki zmęczony, to każę mu się cieszyć, że smacznie przespał jeszcze 3 nocne pobudki i niech spada na drzewo z żalami
Zawsze też sobie sprawdza ile się nachodził z wózkiem i biją sobie z Łuśką rekordy.
No nic, każdy ma jakieś dziwactwa. Mój m uwielbia współzawodnictwo - także z samym sobą.
Lunaris, summer86, Achia, JustynaG, Rucola, Jeżowa, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Agulineczka dużo zdrówka dla Uli- niech szybko zdrowieje oraz dużo siły dla Ciebie. Chore dziecko zużywa naszą energię 2x szybciej a do tego jeszcze się martwimy non stop
Mi widać że Zosi scoot przypadł bardzo do gustu. Kurcze też mam na niego chrapkę ale cały czas mam obawy że wydam te milion monet (nawet na olx po 350zł są) a Staszek powie NOŁ. I znowu dylemat z tym jeżdżeniem... Ciągle mam w głowie ten rowerek 3w1 . Ktoś w ogóle zakupował tego typu sprzęt?
Nika lajka za męża pewnie też bym tak robiła gdybym dostała taki gadżet
Miłego weekendu wszystkim! U nas ma być dziś 17 stopni! wow- środek listopada... -
Nika - uuu ale cios, ja też mam tą opaskę :p ale są plusy! Np w niej sprawdzam ile razy w nocy wstawalam i o której bo rano często nie pamiętam (a prowadzę sobie zeszyt ze statystykami). No i z tymi krokami to też fajny bajer bo motywuje mnie do dłuższych spacerów, co przy moim braku zamiłowania do sportu jest i tak sporym sukcesem. Przez ostatni tydzień codziennie chodzę między 7 a 10 km z wózkiem
A my właśnie też korzystamy z pogody i jedziemy na kawę. Dzieć w nosidle u taty, a ja mam czas żeby napisaćJustynaG lubi tę wiadomość
-
a co to za ciekawa opaska, jak sie nazywa. kupilabym mojemu bo on wiecznie narzeka ze sie nie wyspal a oczywiscie cala noc chrapie i nigdy nie slyszy jak dzieci krzycza.
Lunaris ja mam po starszaku rowerek 3w1, on z niego korzyatal od roczku do ponad 4 lat, zabieralismy go na wakacje jak mial 3 i 4 lata to przynajmniej nie bylo potrzeby noszenia go przy dlugich wedrowkach. jestem bardzo z niego zadowolona. Leon w tym sezonie tez w nim jezdzil i byl zachwycony.
Agulineczka duzo zdrowka dla Ulci.
miłego weekendu.Lunaris lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Melduję się na razie bez nadrobienia Was, ale ciągle brakuje mi czasu Dziecko mam promocyjne, tylko głodne, więc karmimy się właściwie co godzinę - półtorej (najdłuższa przerwa była dziś w nocy i trwała 2.5 godz., ale to dlatego, że wcześniej między 1.30 a 2.45 dwa razy jadła i dwa razy zmieniałam pieluchę ). Ale że laktacja mi hula i znów nic nie boli przy przystawianiu (polecam lano maść z Ziai - dwa razy użyta i mikro ranki na sutkach zniknęły) to te chwile są tylko nasze
I chwała komu trzeba za karmienie, inaczej M. by mi w ogóle dziecka nie oddał
JustynaG, Rucola, summer86, Madzik34, moniśka..., frezyjciada, Cabrera, Lunaris lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Mi88 Zosia na każdym zdjęciu wygląda na mega zadowolona więc chyba dobrze zainwestowane pieniądze
Agulineczka życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla córci!!
Reset emek taki zakochany w corci?? W sumie to jego kopia więc się nie dziwię, że się zachwyca to tak jakby patrzył w lustro!
Przyszłam Wam pospamowac moim małym szczęściem
Dzieciątko ma już 5,5 cm, serducho bije jak dzwon, ryzyka niskie, wszystkie pomiary ok, czyli podsumowując - mogę odetchnąć na kilka dni, zanim zacznę znowu się zastanawiać :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 07:52
Achia, JustynaG, Jeżowa, Rucola, summer86, Kaczorka, Yoselyn82, sliweczka92, agulineczka, ibishka, Madzik34, Minnie89, Ania_1003, moniśka..., Patrycja20, Lena21, frezyjciada, Cabrera, Lunaris, mi88, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Lunaris, nie pozostaje Ci nic innego jak wybrać się na testowanie pojazdów :d Tym spodobem - Krakow ma niebieski egzemplarz, Bydgoszcz - szary i Trójmiasto - zielony
Izape, cudowne serduszko!
Reset, cieszę się, że u Was wszystko dobrzeRucola, Izape_91, Lunaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Izape gratuluję pozytywnych informacji! Śliczny dzidziuś, a najważniejsze, że wszystko ok wspominał coś o płci? U mnie mówili, że w tym okresie to jak wróżenie z fusów trochę chociaż czasami po wyrostku płciowym można coś domniemac. W ciąży z synkiem około 15 tc stwierdzili, że raczej chłopczyk i na polowkowych już wszystko się pięknie potwierdziło. Z córką zaś na początku też był raczej chłopczyk, ale lekarz mówił, że jeszcze ostrożnie określa. W okolicach 17 tc powiedział, że może dziewczynka choć nie był wcale pewny, bo dzieciątko nasze nie chciało wcale współpracować i stwierdził, że wszystko możliwe, bo pepowona wszystko zasłaniala i na polowkowych wyszła juz jak nic dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 14:31
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny, przepraszam, że tak wpadam, ale czy macie jakieś pół kciuka wolnego? Jesteśmy z maleńkim w szpitalu, ma mieć dzisiaj zabieg w brzuszku i każdy kciuk jest na wage złota, bo martwię się o te moja kruszyne!
Reset, a jak wyniki Julci? Kiedy wychodzicie?
Iza, cudny maluch!
Moniska, fajnie Cię widzieć!sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agulineczka nie powiedzial nic, a ja bym już tak chciała wiedzieć! No ale czekałam 3 lata poczekam i jeszcze 1,5 miesiąca do polowkowych
Anna Stesia a co to za zabieg?? Trzymam kciuki za maluszka :*Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
AnnaStesia oczywiście ze trzymamy kciuki...bidulek co się stało????planowany zabieg?czy coś niespodziewanego?
Jakaś czarna seria szpitalna u nas na forum:(
Reset pierwsze tygodnie są najpiękniejsze!!!cieszcie się sobą:)a my cierpliwie czekamy na relacje porodowa(czy coś mnie ominęło w miedzy czasie?).
Już wiadomo kiedy wychodzicie?
Agulineczka zycze aby antybiotyk szybko zaczął
działać.
IzaPe gratuluje!!!!teraz już musisz odetchnąć:)masz zdrowego,pięknego dzidziusia!Izape_91, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
AnnaStesia, mocne kciuki kochana!
Mam nadzieję, że to nic poważnegoAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, kochane jesteście! Mały już po zabiegu, podobno sie udał. Jeszcze jest na sali, a ja ryczę ze szczęścia. Mieliśmy przypadek nagły, z silnym bólem, wymiotami, utratą przytomności itd. Dzięki Bogu sytuacja opanowana. Jesteśmy w szpitalu, w którym wszyscy sa bardzo pomocni i życzliwi, a to też bardzo pomaga.
agulineczka, Izape_91, Lunaris, Yoselyn82, sliweczka92, Kaczorka, pilik, Madzik34 lubią tę wiadomość