X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA foto spam!!!

Ufff u nas dziś (i wczoraj) pracowity dzień. Zaprzęgłam chłopaków do roboty, sama wczoraj siedziałam do północy zawijając słodycze w kalendarz adwentowy Nika na jakim etapie jesteście z tablicą manipulacyjną? ja ciągle wymyślam coś nowego i pomysły się nie kończą :P

c8f1be7bad8d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 19:37

JustynaG, Achia, Kaczorka, Aga9090, Lunaaa, frezyjciada, Yoselyn82, pilik, Cabrera, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,Wszystkiego najlepszego dla Borysa! Jakąś imprezkę szykowałaś?

Jeżowa, Ogólnie Gałganka bardzo dzielnie znosi takie dolegliwości. Miała sporo drzemek w dzień, dużo się tuliłyśmy. Noc też przespała całkiem dobrze. Ale przez większość dnia była otępiała.
    Poprosiliśmy o wizytę domową. Lekarz nie był wstanie podać przyczyny gorączki. Lekko powiększone węzły chłonne ale osłuchowo czysta. Gardełko delikatnie zaróżowione. Katar niewielki, kaszlu praktycznie brak. Dostaliśmy skierowanie do szpitala. Postanowiliśmy jednak zostawić je "awaryjnie" gdyby stan się gwałtownie pogorszył albo był problem ze zbiciem temperatury.
    Jeśli temperatura będzie się utrzymywać jutro, to idziemy do pediatry. Pewnie będzie trzeba zrobić badanie moczu bo jeszcze to mi przychodzi do głowy. Choć podobno przy infekcjach układu moczowego nie ma tak wysokich temperatur.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia 😘

Justyna w sobotę 7 będę robiła, wolałam tydzień odczekać po tych chorobach

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zamówiłam balona "1", girlandę "happy birthday", i coś tam jeszcze :) co prawda nie robimy imprezy, w sylwestra zaprosimy tylko teściową i może przyjaciółkę z chłopakiem i tyle. Ale chcę udekorować salon, żeby to jakoś uczcić i do zdjęć na pamiątkę :)
    A już zamówiłam, bo przed świętami, czy bardzie sylwestrem, może być problem pewnie z balonami ;) i nie chciałabym żeby nie zdążyło dojść.

Justyna mam nadzieję, że gorączka już się uspokoi! I że pediatra coś zaradzi..a ten lekarz mówił może czy to od szczepienia może być, czy nie bardzo?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to urodzinujemy razem bo u nas pierwsza impreza w niedzielę za tydzień :) Druga w piątek.

Achia ja też jestem zaopatrzona :D balony z konfetti, girlandy do zakupienia jedynka została i tort do przetestowania. Jak zrobimy dekoracje to mogą wisieć do Sylwestra :D

Justynka to prawda- ukł moczowy bardziej bólowo i częstomoczowo. Miejmy nadzieję że Ania jutro wstanie bez temperatury. U nas zaczyna się kaszel jakiś... :/

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po roczku :) wszystko się udało. Mała pospala tylko 0,5h przez cały dzień, ale jakoś dała radę :)
    Tym razem naszykowalam sobie wcześniej deskę wędlin i serów, jakieś koreczki, pomidorki, ogoreczki, rollsy z tortilli z pieczarkami i szynką i... Zapomniałam wystawić tego na stół z lodówki. Brawo ja! ;) Poza tym wszystko ok, fajnie spedzilismy czas. Jedzenia nie zabrakło, dobrych humorow tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 22:56

Aga9090, summer86, Lunaaa, Kaczorka, Cabrera, admiralka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Justynka jak tam Ania po nocy?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura spadła, jest stan podgorączkowy około 37,7 ale Ania jest ospała. Sama nie wiem co robić. Próbuję umówić się do pediatry.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka może być osłabiona po infekcji, dla Waszego spokoju lepiej sprawdzić, bo faktycznie wysoko gorączkowała ;*

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że już nie gorączkuje, teraz na wzmocnienie bombę witaminową - o ile ma apetyt bidulka.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a dużo pije? Ostatnim razem jak Borys goraczkowal przez 3 dni mało jadł i pił i się odwodnil

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym apetytem na posiłki stałe u niej kiepsko. Korzystam więc z tego, że mleko pije całkiem chętnie. Rozcieńczam je wodą dzięki temu więcej go wypija :) Próbuję oszukać system. Wczoraj wypiła jakieś 700ml mleka więc myślę, że do litra płynów dobiła spokojnie a może i więcej bo wody trochę też w dzień popijała.
    P.S Tylko, że ona bez choroby ładnie jadła stałe i piła w nocy 600ml mleka. Ale wiadomo, człowiek chory na mniejszy apetyt.

Chyba dostałam @. Mówię chyba bo na razie to tylko delikatnie plamienie..

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, a dalej jesteś KPI?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy jak Twoje badania krwi? Wszystko ok?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nika na jakim etapie jesteście z tablicą manipulacyjną?

Szwagier już mi przyciął deseczki na okienka i jak tylko je odbiorę, to wezmę się za montaż. Też miałam za dużo pomysłów i musiałam je rozbić na "budowlane" i "tekstylne" - czyli w kolejce nowy prodżekt - mata manipulacyjna :D

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUNARIS, jaki super kalendarz!

AGA, wszystkiego najpiękniejszego dla Borysa :)

AGULINECZKA, super że roczek się udał. Wszystkiego najlepszego!

No to startujemy z siódmym tygodniem!
    Do wizyty dwa tygodnie - już bliżej niż dalej :) Już jakoś cierpliwiej czekam, dwa tygodnie to już niedługo.
    Wierzę w tego Malucha w brzuchu! Wierzę całym sercem <3

A w weekend byliśmy pierwszy raz od porodu w kinie :D Na 1800 gramów, bardzo mi się podobał. A Tosię to można by i na cały dzień zostawić bez nas, taka jest do sprzedania :P
    Wczoraj też nasz rekord przerwy w kp - 13 godzin! Udało się to dzięki temu, że drzemka była w samochodzie, więc nie było mleka do drzemki. Kocham tą naszą bliskość, ale w przeciągu kilku miesięcy mam nadzieję, że uda nam się odstawić. Nie wyobrażam sobie karmić dwójki maluchów.
    Wczoraj też byliśmy na świątecznym jarmarku, tak zaczęliśmy grudzień :)

agulineczka, Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak roczne dziecko może w ogóle nie spać w ciągu dnia? Ostatnio coraz częściej jej się to zdarza. I jeszcze starszak w domu, bo znowu katar. Zawsze mam kryzys około 17 i zasnelabym na stojąco.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie u pediatry. Pediatra podejrzewa,że to "wirusówka" ale póki co, zbijamy temperaturę i dostaliśmy jakiś aerozol do gardła. Ja za to podejrzewam innego winnego... zęby! Dziś dostrzegłam przebijającą się górną trójkę. A jak nie ma smoczka to pcha palce do buzi nadal.

JuicyB, tak, nadal jestem KPI ale już na etapia wygaszania - 4 sesje dziennie.
    Właśnie jak tam Twoje wyniki?

Nika, jak tylko stworzysz te swoje dzieła to koniecznie pokaż fotki.

JuicyB lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka to niech się szybciutko przebija! Biedna Ania :(

Admirałka dla mnie takie 2 tyg to wieczność ale teraz grudzień- mikołajki za pasem szybko zleci ;)

Nika koniecznie daj foty jak zrobisz i przypomniałaś mi że miałam zrobić okienka :P

Agulineczka PIĄTECZKA! skąd ja to znam :] teraz to się już nawet cieszę z tych 15 min co to na nie narzekałam kilkanaście dni temu :D

Juicy melduj o badaniach!

Reset słodziasty nowy avatarek <3 widziałam na dinkach :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, tylko nie wiem kiedy to będzie, bo mam w domu kilka rzeczy do ogarnięcia (wygładzenie i odmalowanie ścian wokół drzwi, bo zeszłoroczna robota męża jest nieakceptowalna, olejowanie blatów, odświeżenie fug), które muszę zrobić przed powrotem do trybu kobieta pracująca. Do tego cały czas wymyślam coś nowego :( Dziś zrobiłam las w słoiku. I nie mam gdzie trzymać tego słoja. Ale nie mogłam pozwolić się marnować takiemu fantastycznemu słoikowi porzuconemu w lesie (czyli to też recykling i dobry uczynek ;P )

Zdrówka dla GałgAnki. Oby szybko znowu miała siły psocić i biegać.

Łusia zaczęła dziś robić kroka. Nie nazwę tego chodzenirm, bo wygląda to tak, że puszcza czegokolwiek się trzymała, robi kroczek, upada na pupsko i woła "bam". Czynność kończy się śmiechem, kiedy mokra pielucha dobrze amortyzuje... gorzej jak ma sucho albo cienki wkład w wielopielo. Niby fajnie, ale jestem przerażona potencjalnymi obrażeniami ciała.

ADMIRAŁKA ja też wierzę od początku. Masz już jakieś fajne mdłości czy coś? Dawno się tu nikt nie skarżył nieśmiało na gorszą stronę 1 trymestru.

IBISHKA, jak Twoi wszyscy? Mam nadzieję, że ok i u najstarszych i u najmłodszych.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 3553 3554 3555 3556 3557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ