X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak miło, że pamiętasz! Mąż się nie zgadza, ale jeśli będzie chłopiec to sama go zarejestruję i będzie Ernest. A dziewczynka Greta... Ach rozmarzyłam się. A plany na dziś mamy identyczne ;)

Bawcie się dobrze! Świętujcie i udanego wieczoru 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 16:38

Achia, Aga9090, sliweczka92, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, pięknie urządziłaś mieszkanie!

Lunaaa, masz jeszcze sporo czasu na przekonanie męża na tego Ernesta. ;)

Pilik, u nas ostatnio pielęgniarki w przychodni stwierdziły, że trzeba Anię zważyć bo ona mało waży. Nie rozumiem tej presji.

Lunaaa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no tak, pielęgniarki to inna działka 🙈 za mało wazy i co? Futrowanie jak małą gąskę? Ciekawe że chudym kobietą tego nikt nie proponuje 🤷‍♀️😂

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi! Ja intuicyjnie to wszystko wiem i gdyby nie wizyta u lekarza przed szczepieniem to bym nie wpadła znów w taką panikę. A tak to ilekroć wychodzę od pediatry to mam kolejne dwa dni zepsute- przekopuję net, walczę nocą z laktatorem, wypytuję mamę i teściową jak to było z nami, ściągam aplikacje do monitorowania karmienia i zużytych pieluch po czym potem mi mija i znów wracam do cieszenia się każdą chwilą.

Dziś halny, więc Julka dodatkowo marudna (już to wyłapałam), a mnie oczywiście zakiełkowała myśl, że pewnie głodna. Ech... wszystko jest w głowie i jak sobie tego sama nie poukładam, to faktycznie zaraz zatrzymam laktację ze stresu.

A zmieniając temat - łykam te same witaminy co w ciąży i... wyszły mi totalne niedobory B12 i kwasu foliowego. W ciąży badałam co miesiąc (bo po mononukleozie ciągle miałam problem z tymi dwoma witaminami) i było ok, a tu taka niespodzianka. Po części rozumiem już skąd zmęczenie i zawroty głowy...

Pozostawiając w tle moje osobiste rozterki chciałabym złożyć najlepsze życzenia urodzinowe Oskarkowi oraz Agulineczce. Zdrowia i radości niezależnie od tego, czy kończycie rok czy kolejne 18ście :)

A Wam wszystkim, w 2020 r., dużo dobrego. Czasu na cieszenie się każdą chwilą, radości z bycia razem, miłości, która się będzie tylko mnożyć, zdrowia i życiowego spokoju - bez zawirowań, trudnych chwil, stresów. Żeby się Wam darzyło Kochane!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia!
    I my życzymy Wam wszystkiego co sobie wymarzycie.
    Myślę że głównie wystarczy zdrowie, a reszta zawsze się sama poukłada.
    Pamiętam jak w tamtym roku napisałam Ci, że kończycie go zacnie, a jeszcze lepiej rozpoczynacie.
    Oby każdy ostatni dzień roku był dla Was zawsze początkiem nowych możliwości!

A całej reszcie ovufriendowej drużyny, życzę spełnienia swoich najskrytszych życzeń.
    Dla mnie to będzie rok marzeń, tzn. tak planuję i mam nadzieję że chociaż część się spełni.
    Jedno już nawet za kilka dni 🤗

Frez jak chłopcy się odnajdują w nowej przestrzeni? Twoje obawy się mam nadzieję nie sprawdziły!
    I przy okazji żółtej kanapy, zapytam (za rok też) jak się sprawuje taki kolor przy dzieciach? Mój M sobie wymyślił atramentową, ja bym zaszalała właśnie z żółtym, ale przeraża mnie czyszczenie. Rozsądek mówi 'bierz szarą'. Oskar bazgroli teraz po wszystkim co się da...
    PS. u nas milion koncepcji, włącznie ze zmianą projektu. Także zanim na czymś stanie ostatecznie, to zwariuję. 😉
    Ale szukam właśnie takiej symetrycznej z regulowanymi zagłówkami i pojemnikami.
    c1ffc115775e.jpg

I przy okazji podpytam hallo Trójmiasto jakaś fajna sala zabaw? Obczaiłam jedną w Gdyni i jedną w Gdańsku. I może ktoś coś fajny hotel spa, basen i miejsce dla dzieci, ale w środku, nie jako plac zabaw?
    4c2cf162fec8.jpg

My spędzamy ostatnie dni razem. Niestety już pora na statek. I same frustracje. M myśli o niebieskich migdałach, a ja muszę gonić go do załatwiania spraw na statek. Tak więc wczoraj o 20 wpadłam na pomysł, że dzisiaj jedziemy na 2 dni w góry. Skorzystać jeszcze razem ze śniegu.
    Kończy się to tym, że zamiast w góry, jedziemy nad morze, bo nagle M nie ma papierów na statek... Wcześniej oczywiście było wszystko ok, a dzisiaj już nie, przy tych wolnych dniach to genialna pora na urzędy... Ale obiecałam że nie będę narzekać, bo jaki ostatni dzień, taki cały rok.

No i jeśli któraś trójmieszczanka 😁 miałaby ochotę i czas, to się wybieramy w Wasze strony. A z racji ziania zimnem i nocy o godzinie 16, to chętnie się wybierzemy właśnie do jakiejś sali zabaw.

Lunaris lubi tę wiadomość

[age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia! 😘

Piękne maluszki i dekoracje roczkowe. Frez bardzo ładna kuchnia :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a kiedy będziecie w Trójmiejskich stronach ? Jak nam zdrowie dopisze to chętnie bym się spotkała:)
    Co do sal zabaw na razie byłam jedynie w kawiarni z bawialnią budumi na garnizonie, ale daje temu tak 7/10.
    Kojarzę z widzenia w Gdańsku loopys world, ale nie byłam póki co.
    Hotelu niestety żadnego nie znam, bo nie korzystałam tutaj :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 18:51

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jedziemy w czwartek a wracamy albo 6 albo 7go. Raczej 7go, żeby uniknąć powrotów w ostatni wolny dzień.
    W czwartek nie wiem o której dojedziemy.
    W piątek do obiadu M będzie latał z papierami, a ja zaklepałam hotel aż koło stoczni na te 2 noce. Więc z buta wszędzie daleko. Ewentualnie po południu gdzieś byśmy dojechali autem.
    W sobotę chcę się przenieść. Nie wiem jeszcze gdzie. Planowałam Rewę, ale chyba wolę Sopot, Gdynię lub Gdańsk. Jeszcze się nie zdecydowałam.
    Ale wychodzi takie 2 dni na spokojnie od rana do wieczora bez planów na razie (ndz i pon).

Z salami to widzę, że najwięcej opinii ma Amazonia w Gdyni i Honolulu w Gdańsku.

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chłopcy przeszczęśliwi, ciągle biegają po mieszkaniu 😂 śpią u siebie, więc my z mężem mamy drugą młodość normalnie🤭
    Co do kanapy,to jest materiał z jakąś powłoką easy clean, już ją starszak wybrudził tortem- a dokładnie niebieską masą cukrową, mokre chusteczki dały radę! A mam jeszcze takie odplamiające i testowałam na pluszakach,no i działają ;) więc liczę na to, że będzie względnie ;) mam szare cienkie kocyki i zamierzam je rzucać na tą kanapę. Zamawiałam przez internet, trochę się obawiałam, ale jest super, odpowiednio twarda i duża powierzchnia spania, dostawa bezproblemowa, i można sobie wszystko wybrać i nóżki i kolor obicia i poduszek, a możesz też i wziąć pół na pół, mnóstwo dodatkowych bajerów, włącznie z wejściem USB z tyłu zagłówków.

Ania_1003, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wpadam życzyć Wam wszysykiego najlepszego w nadchodzącym roku!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wpadam z życzeniami.

Achia, wszystkiego najcudowniejszego dla Oskarka z okazji roczku <3 zdrówka i beztroskiego życia!

A dla Was wszystkich Dziewczyny życzenia wszystkiego najlepszego w 2020 roku, przede wszystkim zdrowia dla Was i Waszych najbliższych, samych radosnych dni oraz spełnienia planów i marzeń ;*

Anna Stesia, Achia, Lunaaa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskar slodziaku wszystkiego najlepszego !!!

Agulineczka i dla Ciebie spełnienia marzeń :)

Wszystkim kochanym extesterkom samych cudownych chwil w Nowym Roku :* dużo zdrowia, spełniania marzeń i radosnych dni ze swoimi pociechami <3

A my z mężem przy Piccolo trochę już odsapnelismy, że (prawie) dotrwalismy już do 1.01, bo dziś od rana skurcze szalały, a teraz już przyjmuję wszystko co ma się wydarzyć, niech mój Filip sobie wybierze czas, byle tylko będzie cały i zdrowy <3

Anna Stesia, Achia, agulineczka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny, wszystkiego najlepszego na Nowy Rok! Niech sie spełnia wszystkie Wasze marzenia! <3 <3

Achia, moc uścisków dla Oskarka! I Agulineczko, dla Ciebie dużo zdrówka!

Olik, Malka, cudownie Was widzieć!

Lunaaa, agulineczka, olik321, malka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    98a1d113183d.jpg

Yos, 100 procent racji, szkoda tylko, że na moim osiedlu puszczają fajerwerki od godziny i dziecko mi sie trzęsie że strachu. Wolałabym chyba, żeby puszczali bąki. Albo się.

Frez, powinnaś zawodowo zajmować sie projektowaniem wnętrz. Pięknie to wszystko wygląda!

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Ja również życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym roku! My spędzamy sylwestra na spokojnie, w mieszkaniu. Hania chyba przespi bombardowanie 🤣 A ja już w łóżku i zaraz do niej dołączam. U mnie już 33 tydzień w pełni i sił już mniej, zwłaszcza, że eMek przechodzi ostrą angine i mam wesoło 😂

AnnaStesia, daje radę z Haneczka. Ma dużo energii, ale raczej jest z tych laskawszych. Spi ładnie w nocy, czasem się budzi, ale eMek najczęściej do niej wstaje. :) w chwilach kryzysowych ratujemy się chusta kółkowa, bo brzuszek przeszkadza. Brat w brzuszku wydaje się mieć jeszcze więcej energii od siostry. Strach się bać się 🙈 przykro mi, że Twój synek tak źle znosi petardy. Za chwilę powinno się uspokoić.

Lena, pamiętam o Was. Filipek wybierze sobie najlepszy moment na przyjście. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, samych wspaniałości w Nowym Roku!
    Starającym 2 kreseczek.
    Mamusiom łaskawych maluchów.

U nas na szczęście udało się przespać piski i wybuchy - okna sypialni mamy od wewnętrznej strony osiedla, a tłum poszedł sobie do głównej ulicy, więc Szumiś ładnie wszystko zagłuszył.

Frez - przepięknie się urządziliście!

Miłego dnia! :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wierzę, że Filip wybierze odpowiedni dla niego moment. Jak się dziś czujesz? ;*

Sliweczka myślałam wczoraj o Tobie :) jak sytuacja z rumieniem?

AnnaStesia dobrze że taki cyrk jest raz do roku. Nigdy nie rozumiałam i nie zrozumiem fenomenu fajerwerków.

Nasz sylwester zaczął się super, dziewczynki były bardzo wesołe. Później Zuzia omdlała :( już tyle czasu był spokój, że straciłam czujność i spanikowałam. Później spokojnie zasnęła, a jutro przy okazji lekarz na nią zerknie. Cały wieczór miałam już z głowy, ciągle o tym myślę. Jutro pracuję, ciężko będzie mi ją spokojnie zostawić.

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia mam nadzieję, że reszta nocy minęła spokojniej!

U nas o dziwo fajerwerki i wyjące syreny (mieszkamy obok osp i dwie akcje po północy były...) nie obudziły panienki. Za to pojedyncze wystrzały wcześniej tak, nie mogłam z płaczu uspokoić.

Luna bardzo mi przykro, że znowu tyle stresu u Was :(((

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania fajerwerki przespała. A całą imprezę bardzo dobrze się bawiła.

Luna, tak mi przykro, że u Was znów ciężkie chwile. A przypomnij mi, jaki teraz macie plan działania? Jakieś wizyty u kardiologa zaplanowane?

Ania, nie wiem czy uda nam się spotkać (Ania zaczyna mi pokasływać i nie wiem czy nie przerodzi się z tego coś gorszego) ale już wysłałam zaproszenie do przyjaciółek żebyśmy w razie czego mogły się zgadywać na priv.

Rucola, czy jutro jest u Was wielki dzień? Czy Lewko idzie po raz pierwszy do żłobka?

Reset, melduj nam jak tam Julka i czy udało Ci się skonsultować z CDL.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Frez, powinnaś zawodowo zajmować sie projektowaniem wnętrz. Pięknie to wszystko wygląda!
    Dzięki! Kiedyś nawet o tym myślałam, ale szybko mnie zgasili w rodzince. Mąż zmęczony budową pozwolił mi zrobić tak jak uważam, więc miałam w sumie wolną rękę 😊

JustynaG lubi tę wiadomość

‹‹ 3576 3577 3578 3579 3580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ