X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak miło, że pamiętasz! Mąż się nie zgadza, ale jeśli będzie chłopiec to sama go zarejestruję i będzie Ernest. A dziewczynka Greta... Ach rozmarzyłam się. A plany na dziś mamy identyczne ;)

Bawcie się dobrze! Świętujcie i udanego wieczoru 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 16:38

Achia, Aga9090, sliweczka92, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, pięknie urządziłaś mieszkanie!

Lunaaa, masz jeszcze sporo czasu na przekonanie męża na tego Ernesta. ;)

Pilik, u nas ostatnio pielęgniarki w przychodni stwierdziły, że trzeba Anię zważyć bo ona mało waży. Nie rozumiem tej presji.

Lunaaa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no tak, pielęgniarki to inna działka 🙈 za mało wazy i co? Futrowanie jak małą gąskę? Ciekawe że chudym kobietą tego nikt nie proponuje 🤷‍♀️😂

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi! Ja intuicyjnie to wszystko wiem i gdyby nie wizyta u lekarza przed szczepieniem to bym nie wpadła znów w taką panikę. A tak to ilekroć wychodzę od pediatry to mam kolejne dwa dni zepsute- przekopuję net, walczę nocą z laktatorem, wypytuję mamę i teściową jak to było z nami, ściągam aplikacje do monitorowania karmienia i zużytych pieluch po czym potem mi mija i znów wracam do cieszenia się każdą chwilą.

Dziś halny, więc Julka dodatkowo marudna (już to wyłapałam), a mnie oczywiście zakiełkowała myśl, że pewnie głodna. Ech... wszystko jest w głowie i jak sobie tego sama nie poukładam, to faktycznie zaraz zatrzymam laktację ze stresu.

A zmieniając temat - łykam te same witaminy co w ciąży i... wyszły mi totalne niedobory B12 i kwasu foliowego. W ciąży badałam co miesiąc (bo po mononukleozie ciągle miałam problem z tymi dwoma witaminami) i było ok, a tu taka niespodzianka. Po części rozumiem już skąd zmęczenie i zawroty głowy...

Pozostawiając w tle moje osobiste rozterki chciałabym złożyć najlepsze życzenia urodzinowe Oskarkowi oraz Agulineczce. Zdrowia i radości niezależnie od tego, czy kończycie rok czy kolejne 18ście :)

A Wam wszystkim, w 2020 r., dużo dobrego. Czasu na cieszenie się każdą chwilą, radości z bycia razem, miłości, która się będzie tylko mnożyć, zdrowia i życiowego spokoju - bez zawirowań, trudnych chwil, stresów. Żeby się Wam darzyło Kochane!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia!
    I my życzymy Wam wszystkiego co sobie wymarzycie.
    Myślę że głównie wystarczy zdrowie, a reszta zawsze się sama poukłada.
    Pamiętam jak w tamtym roku napisałam Ci, że kończycie go zacnie, a jeszcze lepiej rozpoczynacie.
    Oby każdy ostatni dzień roku był dla Was zawsze początkiem nowych możliwości!

A całej reszcie ovufriendowej drużyny, życzę spełnienia swoich najskrytszych życzeń.
    Dla mnie to będzie rok marzeń, tzn. tak planuję i mam nadzieję że chociaż część się spełni.
    Jedno już nawet za kilka dni 🤗

Frez jak chłopcy się odnajdują w nowej przestrzeni? Twoje obawy się mam nadzieję nie sprawdziły!
    I przy okazji żółtej kanapy, zapytam (za rok też) jak się sprawuje taki kolor przy dzieciach? Mój M sobie wymyślił atramentową, ja bym zaszalała właśnie z żółtym, ale przeraża mnie czyszczenie. Rozsądek mówi 'bierz szarą'. Oskar bazgroli teraz po wszystkim co się da...
    PS. u nas milion koncepcji, włącznie ze zmianą projektu. Także zanim na czymś stanie ostatecznie, to zwariuję. 😉
    Ale szukam właśnie takiej symetrycznej z regulowanymi zagłówkami i pojemnikami.
    c1ffc115775e.jpg

I przy okazji podpytam hallo Trójmiasto jakaś fajna sala zabaw? Obczaiłam jedną w Gdyni i jedną w Gdańsku. I może ktoś coś fajny hotel spa, basen i miejsce dla dzieci, ale w środku, nie jako plac zabaw?
    4c2cf162fec8.jpg

My spędzamy ostatnie dni razem. Niestety już pora na statek. I same frustracje. M myśli o niebieskich migdałach, a ja muszę gonić go do załatwiania spraw na statek. Tak więc wczoraj o 20 wpadłam na pomysł, że dzisiaj jedziemy na 2 dni w góry. Skorzystać jeszcze razem ze śniegu.
    Kończy się to tym, że zamiast w góry, jedziemy nad morze, bo nagle M nie ma papierów na statek... Wcześniej oczywiście było wszystko ok, a dzisiaj już nie, przy tych wolnych dniach to genialna pora na urzędy... Ale obiecałam że nie będę narzekać, bo jaki ostatni dzień, taki cały rok.

No i jeśli któraś trójmieszczanka 😁 miałaby ochotę i czas, to się wybieramy w Wasze strony. A z racji ziania zimnem i nocy o godzinie 16, to chętnie się wybierzemy właśnie do jakiejś sali zabaw.

Lunaris lubi tę wiadomość

[age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia! 😘

Piękne maluszki i dekoracje roczkowe. Frez bardzo ładna kuchnia :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a kiedy będziecie w Trójmiejskich stronach ? Jak nam zdrowie dopisze to chętnie bym się spotkała:)
    Co do sal zabaw na razie byłam jedynie w kawiarni z bawialnią budumi na garnizonie, ale daje temu tak 7/10.
    Kojarzę z widzenia w Gdańsku loopys world, ale nie byłam póki co.
    Hotelu niestety żadnego nie znam, bo nie korzystałam tutaj :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 18:51

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jedziemy w czwartek a wracamy albo 6 albo 7go. Raczej 7go, żeby uniknąć powrotów w ostatni wolny dzień.
    W czwartek nie wiem o której dojedziemy.
    W piątek do obiadu M będzie latał z papierami, a ja zaklepałam hotel aż koło stoczni na te 2 noce. Więc z buta wszędzie daleko. Ewentualnie po południu gdzieś byśmy dojechali autem.
    W sobotę chcę się przenieść. Nie wiem jeszcze gdzie. Planowałam Rewę, ale chyba wolę Sopot, Gdynię lub Gdańsk. Jeszcze się nie zdecydowałam.
    Ale wychodzi takie 2 dni na spokojnie od rana do wieczora bez planów na razie (ndz i pon).

Z salami to widzę, że najwięcej opinii ma Amazonia w Gdyni i Honolulu w Gdańsku.

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chłopcy przeszczęśliwi, ciągle biegają po mieszkaniu 😂 śpią u siebie, więc my z mężem mamy drugą młodość normalnie🤭
    Co do kanapy,to jest materiał z jakąś powłoką easy clean, już ją starszak wybrudził tortem- a dokładnie niebieską masą cukrową, mokre chusteczki dały radę! A mam jeszcze takie odplamiające i testowałam na pluszakach,no i działają ;) więc liczę na to, że będzie względnie ;) mam szare cienkie kocyki i zamierzam je rzucać na tą kanapę. Zamawiałam przez internet, trochę się obawiałam, ale jest super, odpowiednio twarda i duża powierzchnia spania, dostawa bezproblemowa, i można sobie wszystko wybrać i nóżki i kolor obicia i poduszek, a możesz też i wziąć pół na pół, mnóstwo dodatkowych bajerów, włącznie z wejściem USB z tyłu zagłówków.

Ania_1003, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wpadam życzyć Wam wszysykiego najlepszego w nadchodzącym roku!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wpadam z życzeniami.

Achia, wszystkiego najcudowniejszego dla Oskarka z okazji roczku <3 zdrówka i beztroskiego życia!

A dla Was wszystkich Dziewczyny życzenia wszystkiego najlepszego w 2020 roku, przede wszystkim zdrowia dla Was i Waszych najbliższych, samych radosnych dni oraz spełnienia planów i marzeń ;*

Anna Stesia, Achia, Lunaaa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskar slodziaku wszystkiego najlepszego !!!

Agulineczka i dla Ciebie spełnienia marzeń :)

Wszystkim kochanym extesterkom samych cudownych chwil w Nowym Roku :* dużo zdrowia, spełniania marzeń i radosnych dni ze swoimi pociechami <3

A my z mężem przy Piccolo trochę już odsapnelismy, że (prawie) dotrwalismy już do 1.01, bo dziś od rana skurcze szalały, a teraz już przyjmuję wszystko co ma się wydarzyć, niech mój Filip sobie wybierze czas, byle tylko będzie cały i zdrowy <3

Anna Stesia, Achia, agulineczka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny, wszystkiego najlepszego na Nowy Rok! Niech sie spełnia wszystkie Wasze marzenia! <3 <3

Achia, moc uścisków dla Oskarka! I Agulineczko, dla Ciebie dużo zdrówka!

Olik, Malka, cudownie Was widzieć!

Lunaaa, agulineczka, olik321, malka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    98a1d113183d.jpg

Yos, 100 procent racji, szkoda tylko, że na moim osiedlu puszczają fajerwerki od godziny i dziecko mi sie trzęsie że strachu. Wolałabym chyba, żeby puszczali bąki. Albo się.

Frez, powinnaś zawodowo zajmować sie projektowaniem wnętrz. Pięknie to wszystko wygląda!

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Ja również życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym roku! My spędzamy sylwestra na spokojnie, w mieszkaniu. Hania chyba przespi bombardowanie 🤣 A ja już w łóżku i zaraz do niej dołączam. U mnie już 33 tydzień w pełni i sił już mniej, zwłaszcza, że eMek przechodzi ostrą angine i mam wesoło 😂

AnnaStesia, daje radę z Haneczka. Ma dużo energii, ale raczej jest z tych laskawszych. Spi ładnie w nocy, czasem się budzi, ale eMek najczęściej do niej wstaje. :) w chwilach kryzysowych ratujemy się chusta kółkowa, bo brzuszek przeszkadza. Brat w brzuszku wydaje się mieć jeszcze więcej energii od siostry. Strach się bać się 🙈 przykro mi, że Twój synek tak źle znosi petardy. Za chwilę powinno się uspokoić.

Lena, pamiętam o Was. Filipek wybierze sobie najlepszy moment na przyjście. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, samych wspaniałości w Nowym Roku!
    Starającym 2 kreseczek.
    Mamusiom łaskawych maluchów.

U nas na szczęście udało się przespać piski i wybuchy - okna sypialni mamy od wewnętrznej strony osiedla, a tłum poszedł sobie do głównej ulicy, więc Szumiś ładnie wszystko zagłuszył.

Frez - przepięknie się urządziliście!

Miłego dnia! :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wierzę, że Filip wybierze odpowiedni dla niego moment. Jak się dziś czujesz? ;*

Sliweczka myślałam wczoraj o Tobie :) jak sytuacja z rumieniem?

AnnaStesia dobrze że taki cyrk jest raz do roku. Nigdy nie rozumiałam i nie zrozumiem fenomenu fajerwerków.

Nasz sylwester zaczął się super, dziewczynki były bardzo wesołe. Później Zuzia omdlała :( już tyle czasu był spokój, że straciłam czujność i spanikowałam. Później spokojnie zasnęła, a jutro przy okazji lekarz na nią zerknie. Cały wieczór miałam już z głowy, ciągle o tym myślę. Jutro pracuję, ciężko będzie mi ją spokojnie zostawić.

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia mam nadzieję, że reszta nocy minęła spokojniej!

U nas o dziwo fajerwerki i wyjące syreny (mieszkamy obok osp i dwie akcje po północy były...) nie obudziły panienki. Za to pojedyncze wystrzały wcześniej tak, nie mogłam z płaczu uspokoić.

Luna bardzo mi przykro, że znowu tyle stresu u Was :(((

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania fajerwerki przespała. A całą imprezę bardzo dobrze się bawiła.

Luna, tak mi przykro, że u Was znów ciężkie chwile. A przypomnij mi, jaki teraz macie plan działania? Jakieś wizyty u kardiologa zaplanowane?

Ania, nie wiem czy uda nam się spotkać (Ania zaczyna mi pokasływać i nie wiem czy nie przerodzi się z tego coś gorszego) ale już wysłałam zaproszenie do przyjaciółek żebyśmy w razie czego mogły się zgadywać na priv.

Rucola, czy jutro jest u Was wielki dzień? Czy Lewko idzie po raz pierwszy do żłobka?

Reset, melduj nam jak tam Julka i czy udało Ci się skonsultować z CDL.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Frez, powinnaś zawodowo zajmować sie projektowaniem wnętrz. Pięknie to wszystko wygląda!
    Dzięki! Kiedyś nawet o tym myślałam, ale szybko mnie zgasili w rodzince. Mąż zmęczony budową pozwolił mi zrobić tak jak uważam, więc miałam w sumie wolną rękę 😊

JustynaG lubi tę wiadomość

‹‹ 3576 3577 3578 3579 3580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ