X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna czekamy na holter, wizytę u kardiologa w poradni mamy w lutym

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, niestety nie załapałam się na zdjęcia :( pozwolę sobie wysłać Ci zaproszenie do znajomych na FB :)
    Justyna Mały jutro zostaje jeszcze z babcią bo jutro rano muszę iść do pracy a te pierwsze dni ja będę zaprowadzać i odbierać więc pierwszy raz idziemy w piątek. Jutro jeszcze ostatnie zakupy no i niech się dzieje...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego w nowym roku!!!!
    My ostatnio poza netem bo Hania miała pierwsza chorobę-trzydniowke...standardowo akurat na święta (wszystkie moje córki lubią chorować w wolne dni).
    Tak czy siak już po wszystkim ale nadal chodzę jak zombi od nieprzespanych nocy.
    Gratulacje dla nowej ciężarówki:)))))
    I dla jubilatów również wszystkiego dobrego.

Reset odnośnie przybierania to dziewczyny już wszystko fajnie powiedziały.
    Ja tylko dodam ze moja od 4 miesiąca również słabo przybiera...ale lekarz uznał ze taka jej uroda.jest drobna ale długa.nie zdecydowałam się na dokarmianie mm choc pare razy o tym myslalam.
    Oczywiście konsultacja z cdl tez była-warto sprawdzić wędzidełko przy okazji.
    Sciskam mocno!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Frez, niestety nie załapałam się na zdjęcia :( pozwolę sobie wysłać Ci zaproszenie do znajomych na FB :)
    Śmiało! Zapraszam ;)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :* Niech dzieciaki będą zdrowe, a Wy spełnione i szczęśliwe :) ♥️

Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna odpisałam.
    Achia wysłałam zaproszenie.
    Nika może Ty również masz czas na dniach?

JustynaG lubi tę wiadomość

[age.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, jak najmniej stresów!!
    U nas w sylwestra bylo kilkoro znajomych z dziecmi, Leos super sie bawil a pozniej caly halas przespal, za to postanowil wstac przed 6 i nie dal matce za bardzo pospać. dzisiaj dopiero się wyspalam.
    Luna, przykro mi ze znowu sie stresowaliscie.

• pilik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym roku...! Jakoś nadal do mnie nie dociera, że już 2020 😱
    A tym samym ja w tym roku kończę z 2 z przodu...

Z rana pojechałam na badania, zrobiłam w końcu bete i proga. Oczywiście już kalkuluje ile powinno wyjść 🤦🏼‍♀️
    I znowu zazdroszczę tym nieświadomym, na luzie podchodzącym do tematu dziewczynom...! Dobrego dnia :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje małej porady. Potrzebuję na sobotę jakieś kapcie dla młodego kupić, bo idziemy na urodziny do restauracji. W domu biega w skarpetkach z ABSem ale zastanawiam się nad kupnem, bo tam w skarpetkach jakoś nie bardzo i pytanie jakie wybrać. Czy skarpetki z gumowa podeszwa czy coś innego wybrać..

Czy coś takiego🤔
    https://www.smyk.com/p/buciki-niemowlece-grafitowe-old-cars-pinokio-iC10101370030H0GF/i6402376

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 10:44

• pilik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja odradzam te z gumową. Ta guma jest tak antypoślizgowa, że dzieciaki często się przewracają. Jak hamulec ręczny 😂
    Polecam za to bardzo ekotuptusie, to taka mięciutka delikatna skóra do tego są piękne wzory różne :) (w h&m tego typu też są buciki)

Aga9090 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kciuki za dobre wyniki!

Melevis co tam u Ciebie? Jak się czujesz i jak sobie radzisz?

pilik lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, kciuki za bete! :)

pilik lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kciuki za betę :) Aga a nie masz dla Boryska jakichś takich lekkich bucików na zmianę ? Żebyś nie musiała specjalnie kupować ?

Ja dziś byłam na ktg i zamiast się uspokoić to jeszcze się bardziej martwię. Mój prowadzący powiedział, że ktg jest takie sobie, bo było mało ruchów i aktywności maluszka, ale zrobił mi badanie i usg, posprawdzal przepływy wszystko wyglada ok i nie było nic niepokojącego wiec jestem w domu i po prostu mam zwrócić uwagę na ruchy, jeśli będzie ok to w niedziele kojenie ktg, za tydzień ostatnia wizyta i za dwa tygidnie cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 13:52

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie mam, bo on tylko w skarpetkach pomyka 🙈😅 miał takie tzw niechodki w razie W ale już za małe, no i siła rzeczy muszę kupić.. Ma tylko zimowe dobre ale to będzie zly pomysl mu je tam ubrac, bo tam długo będziemy..

A wybrałaś inny szpital w razie W?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 14:02

• pilik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki!
    Mam wyniki i idealnie nie jest,
    Beta 840, prog 18,40 (więc jak na mnie całkiem dobry), ale tsh 4,5 i cukier 98 😱
    Więc od jutra sobie zapodam euthyrox, kupiłam też paski żeby ten cukier kilka razy skontrolować z nadzieją że to był jakiś jednorazowy wybryk organizmu

Lena mam nadzieję, że Filip nie stresuje mamy i ładnie się rusza!

Rucola kciuki za jutrzejszy pierwszy dzień Lewka w żłobku!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 18:04

Kaczorka, Aga9090, Minnie89, Ania_1003, Lunaaa, Cabrera, Yoselyn82, sliweczka92, Izape_91, JustynaG, Lunaris, Rucola, Jeżowa, veritaa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ładna beta, prog też ok. Ja też miałam raz podwyzszony cukier i dostałam szybciej skierowanie na krzywą. Okazało się, że to jednorazowy wybryk. Późniejsze wyniki były całkiem ładne. Nie wiedziałam nawet, że na wyższy poziom cukru mogła wpłynąć zbyt wczesna kolacja i pójście spać lekko głodnym.

pilik lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ooo, ja zjadłam specjalnie koło 18 lekką kolacje tylko.
    Mamy glukometr więc jutro zmierzę z rana i zobaczę... teraz mnie chyba najbardziej to tsh martwi jednak

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, szczerze mówiąc TSH jest do poprawy ale chyba nie ma co się tym jakoś bardzo martwić. Najlepiej jakbyś dostała skierowanie do endo i by ktoś Cię sensownie pokierował.

Z tego co pamiętam, to największe problemy z tarczycą miała Ania. Może ona coś podpowie.

pilik lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kiedy pierwsza wizyta? Ktory to dokladnie tydzien i dzien? Mój lekarz powtarzał, że najwcześniej w 5+0, żeby mieć pewność, że ciąża prawidłowo się ulokowala i w 7+0, żeby zobaczyć serduszko. Ja w ostatniej ciąży byłam w 6+0 i już bylo widać pulsujaca kropkę :)

pilik lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku!

Jako ostatnia chyba pragnę złożyć najlepsze życzenia urodzinowe Oskarowi <3 i Agulineczce <3

wszystkim natomiast życzę wspaniałego 2020 roku! Niech się spełniają Wasze marzenia.

Wybaczcie nieobecność -szczerze to dopiero odnajduję się w rzeczywistości poświąteczno-noworocznej :P To było jak wakacje bo nawet w lecie nie spędziliśmy razem z Ciastkiem i dziećmi tyle czasu razem. Trochę szkoda wracać na ziemię ale kiedyś trzeba zacząć sprzątać w domu ;) Przez 10 dni pozwoliliśmy sobie na totalne nic nie robienie :D

Zdjęć oczywiście nie zobaczyłam, za to Piliczku gratuluję bety (ja w tym roku mam ostatni raz 3 z przodu także wiesz... ;) )

Podzielam uczucia Cabrery- dla mnie 2019 był najpiękniejszym i najcudowniejszym rokiem mojego życia. I chociaż raz mogę sobie nie życzyć aby kolejny był lepszy niż ten odchodzący. Niech się powtórzy :)

pilik, agulineczka, Lunaaa, JustynaG, Cabrera, Jeżowa, Kaczorka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 3577 3578 3579 3580 3581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ