X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. U nas śpi tylko w pajacu, czasami ubierslam jej pod pajaca body bez rękawów ale to za ciepło chyba. Niczym nie przykrywam.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita musisz wyczuć, ja odkąd ubieram cieplej Ninę lepiej śpi. Kołder/koców nie znosi, nic jej nawet musnąć nie może. A tak na logikę, mi by było zimno i u nas dodatkowa warstwa pomogła w lepszym spaniu.

Lunaris lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veria, my mamy jakieś 20,5 w sypialni. Hania śpi w pajacu bez stopek i skarpetkach, które często rano ma zdjete. Po zasnieciu przykrywam ja kołderką, ale ona tak wędruje po łóżeczku, że często jest kołdra w nogach, a ona gdzieś e drugiej części łóżeczka. Nie zauważyłam, żeby była zamarznięta. Tak jej chyba dobrze, bo ona się dość szybko poci. Ja to lubię spać nago :P ale pod kołdrą 🙈😂 nawet latem, wtedy kołdrę chowamy i śpimy pod sama poszewka 🤣

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z kolei ubieram albo body i spodenki i skarpetki albo bluzeczkę, śpiochy i czasem skarpetki a i tak stopy nie kiedy ma zimne. Przykrywam lekka kołderka, ale młody wędruje po łóżku więc zazwyczaj jest odkrytym

Mnie by było zimno gdybym się nie przykryła, a skarpetki mam na nogach bo też nogi zimne.

Jedynie w lecie jak były upały to byłam bez skarpetek i odkryta spałam.

Jednak jak się śpi to trochę chłodno się robi

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Verita musisz wyczuć, ja odkąd ubieram cieplej Ninę lepiej śpi. Kołder/koców nie znosi, nic jej nawet musnąć nie może. A tak na logikę, mi by było zimno i u nas dodatkowa warstwa pomogła w lepszym spaniu.

Pilik staram się ale coś ciężko mi to idzie. Hehe. Ostatnio ubralam jej skarpetki i przespala ciągiem 9h... Myślę sobie wow może to to ale wczoraj też jej ubrałam a już tak pięknie nie spała haha

sliweczka92 lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - obecnie Aluśka nosi rozmiar 92 (spodnie, bluzki i kurteczkę) :) rok temu było 80. Bardzo nam wyskoczyła przez lato w górę. W zasadzie przeskoczyła rozmiar 86.
    Buty mamy rozmiar 23 :)

Veritaserum - Aluśka w zeszłym roku spała w pajacu bez stóp. Niczym nie dała się nakryć. Skarpetki ściągała. W domu nocą mamy około 20-20.5°C.
    Chyba nie marzła, bo sprawdzałam jej ciepłotę i nawet te gołe stopy miała gorące ;)
    Obecnie śpi w klasycznej piżamce i skarpetkach (nagle zapałała do nich miłością).
    Olka natomiast od początku śpi w pajacu i pod moją kołdrą ;) i tak jej idealnie :D

Czytam sobie Wasze historie żłobkowe i już się nastrajam na koniec roku :p z tym, że czeka mnie podwójna przeprawa - Ala od września idzie do przedszkola a Olka od października (jeśli się uda) do żłobka. To będzie "ciekawy" rok :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 12:45

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najlepiej się sprawdza Twoja opcja Verita- któtki bodziak +pajac lub pajac a na to cienkie spodenki i kaftanik. Mamy w domu 17-18 stopni (ja bym jeszcze chętnie okna otwierała :P) a Staszek nie cierpi nawet lekkich kocyków. Jak zaczęłam od listopada w 2 warstwy go ubierać to śpi lepiej.

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w nocy nie mamy nigdy więcej niż 18 - 18.5 i Julka śpi w body z krótkim rękawem, pajacu (ale zwykłym, bawełnianym, nie żadne polary czy coś) i rożek. Otulaczy nie lubiła, śpiworek mnie jakoś nie przekonał (jej chyba była obojętne). Generalnie mam wrażenie, że wdała się w tatę jak chodzi o ciepłotę, bo ja aktualnie śpię pod grubą kołdrą i w piżamie z grubego polaru... także tego :P
    Aczkolwiek zaczyna ją chyba rożek wkurzać, bo nie może w nim swobodnie pokopać nóżkami... i często kładę ją w niezapiętym rożku, a dopiero potem składam i zapinam jak zaśnie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę! Zazwyczaj witałam się tu z Wami, odliczając kolejne tygodnie ciąży, a dziś mogę przywitać się z leżącym obok mnie Pączuniem (ksywka dla dziecka na 3 cetylu mało adekwatna:P), który wczoraj o 19:14 skończył 8 tygodni życia <3
    Myślałam, że kocham to stworzenie na etapie brzucha, ale teraz, z każdym dniem, z każdym wpatrzeniem tych mądrych oczek we mnie, wiem, że ta miłość przychodzi jeszcze mocniej z czasem... Jak płacze, jak szuka ukojenia w moich ramionach, jak się uśmiecha z rana, jak wodzi wzrokiem za mamą - wtedy wiem, że nie tylko ona jest całym moim światem, ale i ja jej :) Wrzucam na chwilę jej zdjęcie, nie cytujcie proszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 20:04

JustynaG, summer86, Ania_1003, Minnie89, Kaczorka, Lena21, sliweczka92, pilik, Rucola, moniśka..., Lunaris, admiralka, olik321 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - ślicznaaaaa <3

Ja pozdrawiam znad niedzielnej kawy i w otoczeniu 3 posiłków Milcia, które odrzucił bo dziś najwyraźniej ma post i nie będzie jadł nic.

Przyznaję że stresują mnie trochę te żłobkowe historie, bo my też startujemy pod koniec lutego, na miesiąc przed moim powrotem do pracy. Co prawda w moim żłobku są kamery, ale teraz sama nie wiem czy to plus czy minus. Kierowniczka powiedziała, że plus, pod warunkiem że nie dam hasła babciom :D

dqprhdge2q9dik3m.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset piękności ta Twoja Mala :) i masz całkowitą rację, miłość z dnia na dzień jest coraz mocniejsza. Mamy tego samego misia tylko niebieskiego. Syn do tej pory go uwielbia :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia spi w samym bawełnianym pajacu (skarpetki zawsze sciagala więc u nas spodenki odpadają ) i też nie da się niczym przykryć. W pokoju mamy chłodno, kaloryfera w ogóle w sypialni nie odkrecamy, a okno zawsze rozszczelnione. Dzisiaj w nocy miała chłodne rączki i stopki, ale za nic nie chce być przykryta. Chyba skoczę dziś na strych po śpiworek po synu i spróbuję z tym. Choć też nie jestem fanką śpiworkow. Jak była mała spała w rozku i to była najlepsza opcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 12:19

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset cudny Pączuś :) <3 kiedy siostry się poznają na lajfie? macie jakiś termin w planie?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, zdjecia widziałam na Dinkach, Julcia jest śliczna 😊

U nad Staś najlepiej śpi w body z długim rękawem + spodenki/polspiochy. Do tego na początku był rożek. Śpiworka moje dziecko absolutnie nie zaakceptowało 😏
    Teraz nakrywam kocykiem, ale młody się rozkopuje. W ogóle rotuje dookoła łóżeczka, nogi wciska między szczebelki (i jak mu utkną to jest awantura). Chyba będę musiała jednak jakiś ochraniacz na łóżeczko wymyślić...a tak się zarzekałam, ze nie będzie...😏

No ale tymczasem jutro jedziemy w góry na małe wakacje (w zeszłym roku na takim wyjeździe zagnieżdżał się Staś 😉).
    Mamy zamiar nawet troszke na zmianę poszusować 😊
    Ale pakowanie się z maluchem to jakiś koszmar 😱😱 mimo, ze mamy duże auto i bagażnik na dachu, to chyba przydałaby się jeszcze przyczepka 😂
    No ale przecież trzeba zabrać prawie wszystko 🙈

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera i najgorsze jest to że nie ważne czy jedziesz na 3 dni czy 2 tygodnie- tyle samo rzeczy trzeba ogarnąć ;) udanego wypoczynku!
    My za 2 tygodnie jedziemy na Roztocze- miał być śnieg a pewnie rowery zabierzemy HAHAHA

Achia, Cabrera, pilik, summer86, Lunaaa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Chyba trochę mnie nie było. Ale ten czas świąteczno noworoczny był super przez tą ilość wspólnego czasu! <3
    Święta spędziliśmy u mojej siostry w Niemczech i było naprawdę fajnie.

Dziś już niestety mąż w pracy, a my wracamy do rzeczywistości. ;)

U nas chyba wszystko dobrze :) Tosia już coraz więcej chodzi, udaje nam się też od nowego roku wprowadzać zasypianie przy tacie <3
    A co u Bąbla, to dowiemy się za dwa tygodnie.

Aaa, jeszcze dość spontanicznie zarezerwowaliśmy wczoraj dwie noce w karpaczu na 28 lutego - 2 marca. Może jeszcze zobaczymy jakiś śnieg :D
    Bo u nas tej zimy póki co zero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 10:35

pilik lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia śpi zazwyczaj w body na długi rękaw i śpiworku. Od urodzenia śpi w śpiworkach i bardzo dobrze nam się one sprawdzają.

RESET, nie załapałam się na zdjęcie Pączusia :( Ale cudownie czytać Twoją radość <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 10:55

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, a jak Wam się udaje położyć Tosie bez cycusia? Pytam, mysle, przymierzam się pomału do odstawienia, ale raz chcę, za moment mi trochę szkoda kp. Z synkiem poszło bezproblemowo, mniej więcej na tym samym etapie. Teraz tak latwo nie bedzie. Chyba musze dojrzec do tej decyzji.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jak się czujesz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U nas 34 tydzień w pełni. Naprawdę nie wiem, kiedy to zleciało. Z nowym rokiem postanowiliśmy zamknąć sprawy wyprawkowe (w sumie trochę też zacząć), ale sporo oczywiście mamy po Hani. Zamowilismy dostawke, większość ciuszkow dostałam od siostry, sporo ubranek ostało sie po Hani. Resztę wyszperalam na olx, w lumpku, coś tam uszylam, trochę zamówiłam z hm i jeszcze dziś jedziemy po kilka sztuk do Tesco. :) z apteki za wiele nie potrzebuje. Ewentualnie dla siebie, bo leki/ kosmetyki kupujemy na bieżąco. Piotrusia będziemy kąpać w hipp tak jak Hanie. Z gadżetów, których nie mieliśmy przy Hani, to zdecydowałam się na kokon (oczywiście sama uszylam). Zamówiłam sobie też ten plecak do wózka, bo mała torba nam już nie wystarczy.

Lena jak u Was? Wszystko dopięte na ostatni guzik? Może kupiłaś dla Filipka coś ciekawego? Pochwal się. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 3580 3581 3582 3583 3584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ