Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Verita u nas tak było przy zębach chociaż nie sprawdzałam CRP. Teraz w bólach wyszły dwójki ale już bez gorączki. Trzymaj się dzielnie- to noszenie na rękach non stop może totalnie wykończyć!
-
Verita, nie badałam CRP ale w grudniu Ania przez 2 dni gorączkowała, blisko 40stopni. Sam paracetamol co 6h to było za mało bo za szybko temperatura odbijala w górę. Dopiero z ibuprofemem daliśmy radę opanować gorączkę.
Osobiście boję się szpitala jak ognia i dla mnie to ostateczność.
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 22:25
-
nick nieaktualnyJustyna to mi się wydaje, że po prostu następnym razem może zrób inaczej i wyślij Emka do lekarza z Anią. Bo ta sytuacja już się dzieje, już jej nie zmienisz. Ale ona minie, tak samo jako Twoje złe samopoczucie
A w ogóle to życzę zdrówka, żeby jak najmniej Aneczka chorowała i żebyś nie musiała stawać przed takimi wyborami i sytuacjamiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 13:47
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiem tylko dziś jest już 4 doba temperatura znowu 39. Ania nic nie je praktycznie tylko cycek nas ratuje. Crp 100 jest wysoko. Nie wierzę że takie może być przy zębach tym bardziej że Ania ma już wszystkie 16.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Veritaa, to może powtórz jeszcze to CRP żeby zobaczyć czy rośnie czy spada?
Gdy my chorujemy to też nie mamy apetytu. Więc to całkiem naturalne u dziecka. My w takich momentach też dajemy jej mleko mimo tego, że w ciągu dnia już nie pije. No ale lepiej by piła mleko niż żeby trafila na oddział.
Achia,masz rację. Ale i tak człowiek cały czas myśli...
Rucola, jak tam dziś w żłobku? -
Justyna nie mogłaś przewidzieć jak się rozwinie sytuacja
mam nadzieję że szybko obmyślicie z emkiem strategie, która na przyszłość pomoże Wam lepiej rozwiązywać takie sytuacje
Verita biedna Aniaoby szybko pójdzie. Ja bym pewnie jutro pojechała do szpitala jeżeli nie minie. Tak długo tak wysoka goraczka to już nie jest zwykłe przeziębienie, a przy takim crp na pewno nie zęby... dużo siły i zdrowia dla Was!
-
Ja juz nie wiem. w moczu ma bialko ale to moze przez gorączke.... ma tylko troche leukocytow i bakterie nieliczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 16:03
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyVerita ja nie chcę straszyć ale mały jak był chory i goraczkowal tylko 2 dni i był tylko na cycku to się odwodnil tak, że kroplowki musiał mieć...
Białkomocz może wskazywać na odwodnienoeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 16:08
-
Wiecie co zrobiłam posiew ale czekamy. Zdecydowaliśmy się na antybiotyk w ciemno o szerokim działaniu bo chcemy jeszcze uniknąć szpitala wiadomo. Jeśli do piątku nic się nie zmieni mamy wizytę i dostaniemy skierowanie na szpital.
myślę że jakbyśmy wylądowali w szpitalu to i tak nas podepna pod kroplowke i dadzą antyniottk już w ciemno przy takim crp. No kurcze masakra
I jeszcze zajebiste teksty teściowej że uzaleznilam dziecko od siebie bo ciągle chce być ze mną i z nikim innym. No kuźwa ciężko inaczej jak chora i coś jej dolega...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 17:32
Synek styczeń 2021 -
Veritaaa, teksty teściowej jednym uchem wpuść a drugim wypuść. To oczywiste, że jeśli Ani jest źle (w końcu jest chora) to czuje się najlepiej, najbezpieczniej przy mamie. W końcu to Ty przez cały rok byłaś z nią w domu. To przy kim ma się czuć bezpieczniej?
Nasza Ania najlepiej dogaduje się ze swoją chrzestną (moją siostrą). A do pozostałych członków rodziny podchodzi z dystansem. Przykład ze świąt.. Rano obudziła się, dziadek jak tylko usłyszał wnuczulkę to zapukał i zaczął namawiać by przyszła to się pobawią. Jakimś cudem poszła i bawiła się 1,5h. Ale jak tylko rodzice pojawili się na horyzoncie to wolała rodziców.
Trzymam kciuki za Twoją Anię! żeby wszystko minęło bez szpitala!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 17:40
-
Ona w ogóle dokłada do pieca. Ania ciągle chce być ze mną, od dwóch dni nic prawie nie jemy bo tylko na szybko co nam się uda w biegu złapać a teściowa że tak być nie może, że ja caly dzień dziecku podporządkowuje że to bardzo źle itp. Itd. Mam jej kurwa dość. (sorry)
Że ja Ani nie daje szansy na walkę z chorobą bo już zbijam gorączkę że dawniej człowiek sam ozdrowial itp..
Niestety złożyło się tak że przyjechała w pierwszy dzień choroby Ani też z problemem zdrowotnym. Na szczęście jutro już pojedzie bo może dojść do rekoczynow.
Synek styczeń 2021 -
Nie ma to jak wsparcie teściowej
mogła sobie darować takie słabe teksty
Verita lekarz sprawdzał uszy? ja już przewrażliwiona w tym temacie a to często przyczyna wysokiej gorączki bez innych objawów (poza bólem choć nie zawsze). Dobrze że zdecydowaliście się na antybiotyk- lepsze to niż szpital na obecną chwilę. -
Lunaris sprawdzała. Powiedziała że jedno z uszu jest lekko zaczerwienione...
Ja już głupieje totalnie boję się że dam jej antybiottk a jutro dostanie wysypke i będzie że trzydbiowka tylko dłuższa ale boję się ryzykować. Dzisiaj mija 4 dzień idzie 5 doba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 18:39
Synek styczeń 2021 -
Veritaa, bardzo współczuję dodatkowych trosk spowodowanych teściową.
Przypomniała mi się rozmowa z moim tatą.
T: Co tam u Was?
- Ania ma gorączkę
T: Ale pewnie nie za wysoką.
- 15 minut temu miała 39,5.
T: Ooo To wysoka. (chwila ciszy) Ale takie dzieci lepiej znoszą wysoką temperaturę niż dorośli [Kurtyna] -
nick nieaktualnyveritaa wrote:Lunaris sprawdzała. Powiedziała że jedno z uszu jest lekko zaczerwienione...
Ja już głupieje totalnie boję się że dam jej antybiottk a jutro dostanie wysypke i będzie że trzydbiowka tylko dłuższa ale boję się ryzykować. Dzisiaj mija 4 dzień idzie 5 doba. -
Verita myślę że zrobiłaś najlepsze co mogłaś- moim zdaniem antybiotyk całkowicie uzasadniony. Mam nadzieję że szybciutko zadziała! Spokojnej nocy Wam życzę.
Justynka nawet jak szef ma rację to mógł to inaczej ująć w słowa. Nie zadręczaj się, jesteś mądrzejsza o doświadczenie a Ania szczęśliwsza że miała mamę w domuJeszcze udowodnisz nie raz w pracy na co Cię stać.
Mnie się dziś tak nic nie chce że nawet jak dzieci poszły spać to nie cieszy mnie ta cisza i możliwość pogapienia się w Netflixa... chyba dopadło mnie jakieś przesilenie albo przemęczenie poświąteczneJustynaG lubi tę wiadomość
-
Achia, sprawdź dokładnie to naliczanie nowej podstawy, bo tak jak pisze Lunaris, musi być chyba 90 dni ciągiem, ale i tak wtedy średnia jest liczona jako (3xnowa stawka + 9x stawka sprzed poprzedniego L4)/12 i zwiększa się proporcjonalnie w miarę przepracowania kolejnych miesięcy, przynajmniej takie info ja uzyskałam gdy to sprawdzałam.
Justyna, tulę mocno, ale głowa do góry. Odezwę się na priv, bo co chwilę mierzę się z podobnymi dylematami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 20:13
JustynaG lubi tę wiadomość