X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nadzieja umiera ostatnia. Ja Ci życzę dużo siły i żeby ten tydzień zleciał jak najszybciej. Kciuki! 💓

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik a czemu dramat- w sensie smaku składu czy jak? dziś kupiłam na spróbowanie owsiane. Ostatnio miałam z Joya sojowe -prawie pół kartonu sama na spróbowanie wypiłam :P pycha.
    Dzięki za tipsa- mam smarta na allegro ale ciągle jakoś nie mogę zakodować żeby sprawdzać tam ceny spożywki i przestawić się na zakupy hurtowe.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka wiem, moja gin też tak mówi z 20tc, ale martwi ją trochę że nic nie rusza nadal, stąd teraz mam spróbować się oszczędzać. Heparyna tutaj też nie pomaga w razie jakiegokolwiek krwawienia... łożysko całkowicie nachodzi na szyjkę i ogranicza ruchy maluchowi. Zobaczymy za trzy tygodnie, powinno cokolwiek drgnąć..

Lunaris w lidlu i skład i smak, bleh, najgorsze jakie w życiu próbowałam 🙈 ja właśnie muszę na Allegro zamówić owsiane dla baristow, można normalnie ubić i zrobić cappucino 😍. Smakowo migdałowo kokosowe z joya chyba wspominam najlepiej 😍
    Niestety dobry skład nie zawsze idzie w parze ze smakiem ;p na migdałowe uważajcie bo mają sporo kiepskich dodatków często niestety

Lunaris lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, nie chcę Cię niepotrzebnie nakręcać ale pamiętam taką sytuację z wrześniowek 2017. Wtedy jedna z dziewczyn miała dokładnie taki sam termin jak ja. A 2,5 tygodnia po wysikaniu dwóch kresek miała pusty pęcherzyk ciążowy 14mm, był ładny okrągły. Wiek ciąży został oszacowany na 4t4d. Pamiętam, że zarówno na prenatalne jak i połówkowe chodziłyśmy do tego samego ginekologa. Potem zniknęła z forum.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka kochana przed wami Ciężki tydzień. Głęboko wierzę w mimo wszystko szczęśliwy finał. Trzymajcie się kochana!

Mi rozłożyło Gabrysie na amen mimo że jak wariatka latałam z nią co 3 dni do lekarza żeby działać i nie dopuścić do tego... . Dziś chyba dostanie antybiotyk od pediatry.. Mąż skończył swój antybiotyk w piątek rano a tej nocy miał znowu prawie 38, dreszcze i kaszel.. Kiedy to sie skończy? Noce u Gabi okropne, dusi ja kaszel chrypa więc żeby nie latać z sypialni na parterze do jej pokoju na piętrze za każdym razem jak zapłakała to spałam od połowy nocy w goscinnym u góry a tam taka Kijowa wersalka że aż mnie rozbolały całe pachwiny.
    Wczoraj teściowa zaplusowala bo przyszła późnym popołudniem na godzinę do Gabi i przyniosła obiad więc mega miło z jej strony, ale chyba za bardzo ja pochwaliłam bo mi coś obiad zaszkodził i pierwsze rano to mnie przeczyscilo 😅 jak nie urok to.. Hehe

Jak Pogoda i nastroje u Was? U nas dziś znów próbuje się pojawić białe gówno, jeszcze poprzednie nie stopniało ale mam nadzieję że to już ostatnie dni takiego paskudztwa..

Śliweczka czy przegapiłam gdzies między postami czy nie było relacji z pierwszego spotkania rodzeństwa??

Moze włączę jakies odliczanie? :-) czy za wcześnie?

19 dni do terminu wg OM
    15 dni do terminu wg USG
    4 dni do terminu wg R 😁

Rucola, sliweczka92, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Minnie, u nas przy 4 były ropiejace oczy, właśnie nam wyszla ostatnia i stawiam stówe,że brak ropy tym razem to tylko efekt tego,że jedziemy ciągle na antybiotyku (jeszcze tylko 10 dni!) A jeśli inhalujesz solą, to nie powinno być to podrażnienie od tego, no - chyba,że jakimiś lekami to i owszem możliwe

Strzał w 10! Kropiłaś czymś innym niż solą?
    Czwórki to dranie, chyba najgorzej je znosi na razie :(

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Strzał w 10! Kropiłaś czymś innym niż solą?
    Czwórki to dranie, chyba najgorzej je znosi na razie :(
    4 to moje najgorsze wspomnienie dorastania starszaka! Łącznie z buntem 2 i 4 latka 😂
    U młodej całkiem znośnie poszło!
    Kropiłam, pierwsze dwie solą, ale gó....dawała, wiec za trzecim razem zarzadzilam jej tygodniową kurację floxalem, pewnie zaczelabym od dicortinefu, ale się przeterminował 🤭kolejnego dnia już było o niebo lepiej, ale chciałam doleczyc do końca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 08:28

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Fozzie :)
    Może dorwę jeszcze jakiegoś pediatrę online i kupię coś bez recepty. Bo zwolnienia na ząbkujące dziecko chyba nie dają, więc ta biedna maruda musi chodzić do żłobka.

Jeżowa - fajnie że się pokazałaś!

Luna - ściskam mocno i trzymam kciuki za jak najlepsze dla Ciebie rozwiązanie tej sytuacji.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ja bym chętnie przejęła od Ciebie trochę tego śniegu.... U nas w tym roku znowu nic nie spadło :( zapowiada się bardzo ciężki sezon, bo susza była w zeszłym roku, zima też sucha, ten deszcz co spadł to o owiele za mało dla przesuszonej ziemii. Będzie ciężko...
    Teściowa chciała dobrze, może zacznie mówić ludzkim głosem? ;)
    Bardzo ładne odliczanie!

ibishka lubi tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przykro mi-najgorsza jest niepewność...ale tak jak piszesz nadzieja umiera ostatnia i oby tym razem historia miała szczęśliwy finał.oby ten tydzień minął szybko.sciskam mocno.

Ibishka współczuje tych chorób taki okropny sezon teraz:(

Aga odezwij się dawno cie nie było!!co tam u ciebie?

Reset ty tez coś napisz-jak malutka?

Sliweczka jak spotkanie rodzenstwa??i pierwsze dni w domu.

U nas troche lepiej-mała już wyszła z infekcji a ja wczoraj miałam chyba przesilenie,bo dzisiaj ociupinkę lepiej i zamiast mega kataru tylko mega kaszel😩

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Aga9090. Moderator Forum

Wysłany: 4 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam jestem już, żyje jeszcze 😅 miałam problem z zalogowaniem..

Luna ja mocno wierzę i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sytuacji 😘

U mnie nic nowego poza tym, że młody jest wszędzie i oczy muszę mieć w doopie 😏
    Co chwilę ktoś chory i nie mam czasu na nic. To tak w wielkim skrócie. Poza tym dużo obowiązków i nie wiem gdzie ręce wsadzić..

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka mnie też się podoba licznik :)

Minnie na ząbkujące dzieci to powinno być L4 i weekend w SPA ;)

Aga nawet nie próbuję sobie wyobrazić... trzymaj się dzielnie!

Mówiłam Wam że jak byłam w pracy w pon. to odwiedzający pokradli nam maseczki z wózka zabiegowego? :D masakra... ludzie dostali korby!

Minnie89, summer86 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris we Francji wprowadzili maseczki na receptę także ten... 🙄

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris nasz znajomy próbował nas namówić na wzięcie z nim kredytu i zakup miliona maseczek gdzieś na Ukrainie 🙉😂😂😂😂 taki biznes se chłopak wymyślił 😂😂😂😂 pogięło ludzi całkiem. Dziś w Rossmanie nawet mydeł nie było 🤦
    Byłam na wizycie u gin, opóźnienie było ponad 2h, to co się nasłuchałam czekając, to aż mnie głowa rozbolała. Porobili ludzie zapasy jakby miała nadejść wojna i WSZYSTKO by mięli zamknąć, zabrać, rozkraść itd😂

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co tam na wizycie Frez? Jakieś newsy z pokładu?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pokładzie taki oto pasażer 😊
    5c4f5d5d1944.jpg

Nawet termin się zgadza z tym co mówiła moja ginka prywatna, bo teraz byłam na NFZ głównie po kolejne skierowanko na badania, no i kartę ciąży drugą 😝 stąd też USG, bo tak to nie robią, a nie mogła ustalić terminu porodu na podstawie on, więc trzeba było szybkie USG zdziałać. No i pochwaliła, że wybrałam zrobienie USG genetycznego w boramedzie, bo ponoć tam super są specjaliści.

Ps. Wy też dostałyście skierowanie do psychologa?🤔

Madzik34, pilik, Minnie89, JustynaG, Izape_91, Yoselyn82, Kaczorka, summer86, Cheresta, Lunaris, Rucola, Lusesita, Jeżowa, nowa na dzielni, agulineczka, Lena21 lubią tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez śliczny ten twój pasażer:)))))albo pasażerka??

Hmm skierowanie do psychologa? A robiła lekarka z tobą wywiad?moze uznała ze potrzebujesz?

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, cudowne informacje 💙 powiedz jeszcze,że lepiej się czujesz i będzie w ogole miód malina!
    Co do psychologa, może kobieta sama ma dzieci w podobnym wieku i wie jak wygląda hard macierzyństwo 🤭😂
    A tak serio, to patrząc na Melevis, czy na Ciebie - serce mi mówi,że jest tam jeszcze sporo miejsca na kolejnego malucha, ale rozum każe uderzać głową w ścianę. No nic, może na 40stke !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 20:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała, że to teraz standardowa procedura, psycholog i USG piersi.
    Ale fakt dzieci ma w podobnym wieku😂 też ma dwóch synów jeden 4 lata, a drugi w maju kończy 2😂

Stary powiedział, że w końcu się ktoś na mnie poznał bo stąd to skierowanie 😂 czy to możemy podciągnąć pod zbrodnię w afekcie?

Czuję się powiedzmy lepiej, mniej wymiotuję, ale mdłości mam cały czas przeokrutne. Do tego niestety ból żołądka po każdym jedzeniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 20:34

Lunaris, agulineczka lubią tę wiadomość

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez też właśnie chciałam napisać, że jak popatrzyła że to juz trzecie to profilaktycznie dała 😁 A tak na serio to ja nie dostałam do psychologa, a na usg piersi wysłał mnie W więc poszłam po skierowanie do tego z NFZ to stwierdził że w ciąży to właściwie nie ma sensu robić. W końcu taka ze mnie męczybuła, że wypisal

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
‹‹ 3649 3650 3651 3652 3653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ