Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik a czemu dramat- w sensie smaku składu czy jak? dziś kupiłam na spróbowanie owsiane. Ostatnio miałam z Joya sojowe -prawie pół kartonu sama na spróbowanie wypiłam
pycha.
Dzięki za tipsa- mam smarta na allegro ale ciągle jakoś nie mogę zakodować żeby sprawdzać tam ceny spożywki i przestawić się na zakupy hurtowe. -
Agulineczka wiem, moja gin też tak mówi z 20tc, ale martwi ją trochę że nic nie rusza nadal, stąd teraz mam spróbować się oszczędzać. Heparyna tutaj też nie pomaga w razie jakiegokolwiek krwawienia... łożysko całkowicie nachodzi na szyjkę i ogranicza ruchy maluchowi. Zobaczymy za trzy tygodnie, powinno cokolwiek drgnąć..
Lunaris w lidlu i skład i smak, bleh, najgorsze jakie w życiu próbowałam 🙈 ja właśnie muszę na Allegro zamówić owsiane dla baristow, można normalnie ubić i zrobić cappucino 😍. Smakowo migdałowo kokosowe z joya chyba wspominam najlepiej 😍
Niestety dobry skład nie zawsze idzie w parze ze smakiem ;p na migdałowe uważajcie bo mają sporo kiepskich dodatków często niestetyLunaris lubi tę wiadomość
-
Lunka, nie chcę Cię niepotrzebnie nakręcać ale pamiętam taką sytuację z wrześniowek 2017. Wtedy jedna z dziewczyn miała dokładnie taki sam termin jak ja. A 2,5 tygodnia po wysikaniu dwóch kresek miała pusty pęcherzyk ciążowy 14mm, był ładny okrągły. Wiek ciąży został oszacowany na 4t4d. Pamiętam, że zarówno na prenatalne jak i połówkowe chodziłyśmy do tego samego ginekologa. Potem zniknęła z forum.
-
Lunka kochana przed wami Ciężki tydzień. Głęboko wierzę w mimo wszystko szczęśliwy finał. Trzymajcie się kochana!
Mi rozłożyło Gabrysie na amen mimo że jak wariatka latałam z nią co 3 dni do lekarza żeby działać i nie dopuścić do tego... . Dziś chyba dostanie antybiotyk od pediatry.. Mąż skończył swój antybiotyk w piątek rano a tej nocy miał znowu prawie 38, dreszcze i kaszel.. Kiedy to sie skończy? Noce u Gabi okropne, dusi ja kaszel chrypa więc żeby nie latać z sypialni na parterze do jej pokoju na piętrze za każdym razem jak zapłakała to spałam od połowy nocy w goscinnym u góry a tam taka Kijowa wersalka że aż mnie rozbolały całe pachwiny.
Wczoraj teściowa zaplusowala bo przyszła późnym popołudniem na godzinę do Gabi i przyniosła obiad więc mega miło z jej strony, ale chyba za bardzo ja pochwaliłam bo mi coś obiad zaszkodził i pierwsze rano to mnie przeczyscilo 😅 jak nie urok to.. Hehe
Jak Pogoda i nastroje u Was? U nas dziś znów próbuje się pojawić białe gówno, jeszcze poprzednie nie stopniało ale mam nadzieję że to już ostatnie dni takiego paskudztwa..
Śliweczka czy przegapiłam gdzies między postami czy nie było relacji z pierwszego spotkania rodzeństwa??
Moze włączę jakies odliczanie?czy za wcześnie?
19 dni do terminu wg OM
15 dni do terminu wg USG
4 dni do terminu wg R 😁Rucola, sliweczka92, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Fozzie Bear wrote:Minnie, u nas przy 4 były ropiejace oczy, właśnie nam wyszla ostatnia i stawiam stówe,że brak ropy tym razem to tylko efekt tego,że jedziemy ciągle na antybiotyku (jeszcze tylko 10 dni!) A jeśli inhalujesz solą, to nie powinno być to podrażnienie od tego, no - chyba,że jakimiś lekami to i owszem możliwe
Strzał w 10! Kropiłaś czymś innym niż solą?
Czwórki to dranie, chyba najgorzej je znosi na razie -
Minnie89 wrote:Strzał w 10! Kropiłaś czymś innym niż solą?
Czwórki to dranie, chyba najgorzej je znosi na razie
U młodej całkiem znośnie poszło!
Kropiłam, pierwsze dwie solą, ale gó....dawała, wiec za trzecim razem zarzadzilam jej tygodniową kurację floxalem, pewnie zaczelabym od dicortinefu, ale się przeterminował 🤭kolejnego dnia już było o niebo lepiej, ale chciałam doleczyc do końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 08:28
-
Dzięki Fozzie
Może dorwę jeszcze jakiegoś pediatrę online i kupię coś bez recepty. Bo zwolnienia na ząbkujące dziecko chyba nie dają, więc ta biedna maruda musi chodzić do żłobka.
Jeżowa - fajnie że się pokazałaś!
Luna - ściskam mocno i trzymam kciuki za jak najlepsze dla Ciebie rozwiązanie tej sytuacji. -
nick nieaktualnyIbishka ja bym chętnie przejęła od Ciebie trochę tego śniegu.... U nas w tym roku znowu nic nie spadło
zapowiada się bardzo ciężki sezon, bo susza była w zeszłym roku, zima też sucha, ten deszcz co spadł to o owiele za mało dla przesuszonej ziemii. Będzie ciężko...
Teściowa chciała dobrze, może zacznie mówić ludzkim głosem?
Bardzo ładne odliczanie!ibishka lubi tę wiadomość
-
Luna przykro mi-najgorsza jest niepewność...ale tak jak piszesz nadzieja umiera ostatnia i oby tym razem historia miała szczęśliwy finał.oby ten tydzień minął szybko.sciskam mocno.
Ibishka współczuje tych chorób taki okropny sezon teraz:(
Aga odezwij się dawno cie nie było!!co tam u ciebie?
Reset ty tez coś napisz-jak malutka?
Sliweczka jak spotkanie rodzenstwa??i pierwsze dni w domu.
U nas troche lepiej-mała już wyszła z infekcji a ja wczoraj miałam chyba przesilenie,bo dzisiaj ociupinkę lepiej i zamiast mega kataru tylko mega kaszel😩
Madzik
Mama 3 corek:) -
Cześć Wam jestem już, żyje jeszcze 😅 miałam problem z zalogowaniem..
Luna ja mocno wierzę i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sytuacji 😘
U mnie nic nowego poza tym, że młody jest wszędzie i oczy muszę mieć w doopie 😏
Co chwilę ktoś chory i nie mam czasu na nic. To tak w wielkim skrócie. Poza tym dużo obowiązków i nie wiem gdzie ręce wsadzić.. -
Ibishka mnie też się podoba licznik
Minnie na ząbkujące dzieci to powinno być L4 i weekend w SPA
Aga nawet nie próbuję sobie wyobrazić... trzymaj się dzielnie!
Mówiłam Wam że jak byłam w pracy w pon. to odwiedzający pokradli nam maseczki z wózka zabiegowego?masakra... ludzie dostali korby!
Minnie89, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris nasz znajomy próbował nas namówić na wzięcie z nim kredytu i zakup miliona maseczek gdzieś na Ukrainie 🙉😂😂😂😂 taki biznes se chłopak wymyślił 😂😂😂😂 pogięło ludzi całkiem. Dziś w Rossmanie nawet mydeł nie było 🤦
Byłam na wizycie u gin, opóźnienie było ponad 2h, to co się nasłuchałam czekając, to aż mnie głowa rozbolała. Porobili ludzie zapasy jakby miała nadejść wojna i WSZYSTKO by mięli zamknąć, zabrać, rozkraść itd😂Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa pokładzie taki oto pasażer 😊
Nawet termin się zgadza z tym co mówiła moja ginka prywatna, bo teraz byłam na NFZ głównie po kolejne skierowanko na badania, no i kartę ciąży drugą 😝 stąd też USG, bo tak to nie robią, a nie mogła ustalić terminu porodu na podstawie on, więc trzeba było szybkie USG zdziałać. No i pochwaliła, że wybrałam zrobienie USG genetycznego w boramedzie, bo ponoć tam super są specjaliści.
Ps. Wy też dostałyście skierowanie do psychologa?🤔Madzik34, pilik, Minnie89, JustynaG, Izape_91, Yoselyn82, Kaczorka, summer86, Cheresta, Lunaris, Rucola, Lusesita, Jeżowa, nowa na dzielni, agulineczka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Frez, cudowne informacje 💙 powiedz jeszcze,że lepiej się czujesz i będzie w ogole miód malina!
Co do psychologa, może kobieta sama ma dzieci w podobnym wieku i wie jak wygląda hard macierzyństwo 🤭😂
A tak serio, to patrząc na Melevis, czy na Ciebie - serce mi mówi,że jest tam jeszcze sporo miejsca na kolejnego malucha, ale rozum każe uderzać głową w ścianę. No nic, może na 40stke !Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 20:32
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiedziała, że to teraz standardowa procedura, psycholog i USG piersi.
Ale fakt dzieci ma w podobnym wieku😂 też ma dwóch synów jeden 4 lata, a drugi w maju kończy 2😂
Stary powiedział, że w końcu się ktoś na mnie poznał bo stąd to skierowanie 😂 czy to możemy podciągnąć pod zbrodnię w afekcie?
Czuję się powiedzmy lepiej, mniej wymiotuję, ale mdłości mam cały czas przeokrutne. Do tego niestety ból żołądka po każdym jedzeniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 20:34
Lunaris, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Frez też właśnie chciałam napisać, że jak popatrzyła że to juz trzecie to profilaktycznie dała 😁 A tak na serio to ja nie dostałam do psychologa, a na usg piersi wysłał mnie W więc poszłam po skierowanie do tego z NFZ to stwierdził że w ciąży to właściwie nie ma sensu robić. W końcu taka ze mnie męczybuła, że wypisal