X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😱😱😱😱😱😱
    C Z A R O W N I C A
    ❤️

Fozzie Bear, ibishka, Rucola, JustynaG, Jeżowa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę ja o ile bez mięsa mogłabym spokojnie żyć to bez mleka to sobie nie wyobrażam, uwielbiam po prostu wszytsko z mleka :o

Frez kochana ja prawie wszystkie piżamki mam z next, bo jakość jest po prostu super a na promocji można dobra cenę znaleźć ;)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszalalyście😅😅😅

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny oszalalyście😅😅😅

A moze mi też zaczarujesz czy i kiedy będę miała drugiego maluszka 😂😜

Rucola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚLIWECZKA przyszłam tu dzisiaj po informacje czy jesteście już razem - GRATULACJE!! <3 <3

sliweczka92 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A moze mi też zaczarujesz czy i kiedy będę miała drugiego maluszka 😂😜
    Pewnie że będziesz miała!! Córeczkę w 2021 roku :)

JustynaG, Yoselyn82, frezyjciada lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, widzę, że podglądasz... Co tam u Ciebie i panny Agatki? Jak praca?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Pewnie że będziesz miała!! Córeczkę w 2021 roku :)

Tylko zdradź mi jeszcze czy będę w ciąży w tym roku czy dopiero w przyszłym 😂🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 06:42

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Tylko zdradź mi jeszcze czy będę w ciąży w tym roku czy dopiero w przyszłym 😂🤣
    To już chyba pytanie do wróżbity Macieja 😂

Yoselyn82, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie tylko tak na szybko. Pociekło mi dzisiaj trochę wody (bardzo wodniste opławy w ilości tak może ze 3 łyżki stołowe, wodnisto-białe, tak że miałam plamę na majtkach na tyłku ale nie jakąś ogromną), potem jeszcze ze 2 razy po trochę. No i tak myślę - robić cokolwiek, sprawdzać, czy to takie raczej normalne? Reset jak u Ciebie było jak te wody się posączyły? Nic mi nie jest, skurczy nie mam jak nigdy ani trochę, miękki, brzuch, mały zrelaksowany rozciąga się regularnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 09:27

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa z tego co kojarze to sa takie specjalne ppaierki do sprawdzania czy to wody plodowe, popros meza, niech kupi w aptece, a Ty odpoczywaj i lez. Jak to wody to ja bym kontrolowala czy to sie powtorzy, ale na wizyte do lekarza bym sie umowila jednak, bo nigdy nie wiesz co moze sie dalej wydarzyc. Lepiej dmuchac na zimne.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa papierki do sprawdzenia to dobry pomysł!!

Ja pod koniec ciąży miałam takie upławy w dużej ilości ale jakoś nigdy nie miałam wątpliwości czy to aby nie wody odchodzą.wody maja specyficzny zapach taki słodko-mdły i są bardziej przezroczyste a nie białawe.

Ale oczywiście jesli masz tylko jakieś wątpliwości to warto to skonsultować z lekarzem.

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)

Wysłany: 3 marca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kurde patrzę i to jest ciężko dostępne w aptektach :/. Zobaczę, czy to się będzie powtarzać i jak tak, to mąż zrobi kurs po aptekach, już jest przygotowany :). W każdym razie póki co dalej sucho. Kurde, teraz się zacznie obserwacja w tych ostatnich tygodniach :P

Ja też jakbym miała się kierować intuicją to nie poczułam jakiegoś dużego niepokoju, myślę że to upławy ale ogólnie zobaczę, czy też nie przyspieszyć wizyty, czy nic się nie będzie działo. Wizytę mam za tydzień

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa papierki lakmusowe nie tylko w aptece kupisz, ale nawet i w sklepie chemicznym a u mnie to były w zoologicznym 😱ja bym przyspieszyła wizytę, bo nawet może być to jakaś infekcja, kij wie....

• pilik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na takim etapie jakby si powtórzyło to ja bym pewnie pojechała na IP albo do gin.
    W aptekach predzej te takie podpaski, papierki są bardzo rzadko, ja szukałam bezskutecznie. Prędzej w zoologicznym (papierki lakmusowe)
    Do mnie dzisiaj dotrą z Allegro (przy okazji innego zamówienia akurat sprzedawca miał i musiałam wrzucić do koszyka 🙈)
    Możesz tez zamówić właśnie, do za dwa dni będziesz miała i na przyszłość dla spokoju można sprawdzać ;)

ds022el.png

u4uGp2.png

Wysłany: 3 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no, a ja bez auta. W sumie wszystkie apteki w okolicy już wcześniej obskoczyłam, bo ogólnie przez większość ciąży jest mi dosyć mokro i chciałam mieć i nigdzie nie było, o zoologicznym bym nawet nie pomyślała :). No chyba faktycznie zamówię na jutro żeby mieć w razie czego, wcześniej jakby się coś działo znowu to zadziałam. Ogólnie już się kiedyś raz zastanawiałam, czy mi coś właśnie bardziej nie pociekło, ale wtedy miałam właśnie następnego dnia wizytę i mówił, że poziom wód idealny, więc już się tym nie zajmowałam. Wygooglałam też, żeby dla sprawdzenia się położyć na boku i jeżeli to wody, to powinny się bardziej sączyć, a u mnie właśnie wtedy się całkiem sucho zrobiło więc może to kurde pęcherz nawet? Cholera wie. Będę obserwować, torba spakowana w większości, dopakuje, żeby nie było ;).

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam moje wyniki testu na nietolerancje pokarmowe (wzielam najszerszy pakiet 280 produktow). Postanowiłam je zrobić ze względu na problemy trawienne, zwlaszcza czeste wzdęcia. Na żołądek nie biorę obecnie żadnych leków i póki co jest w miarę ok.
    Do tej pory jadłam wszystko. Przez całe życie nie stosowalam żadnych diet, bo nie było takiej potrzeby, no a teraz będę musiała się przestawić...

Silna reakcja wyszła mi na:
    -mak (bez tego mogę zyc)
    - pszenicę durum (do tej pory każdy makaron kupowałam z durum), są jakieś inne? Widziałam kukurydziany, ale pewnie to już nie ten smak
    - orkisz (świetnie, że placilam więcej za chleb orkiszowy, bo ponoć taki zdrowy)
    -KAZEINĘ
    -mleko przegotowane i surowe

Umiarkowana reakcja zaś na słonecznik (do tej pory często skubalam sobie wieczorami i w życiu bym go nie podejrzewala), śliwki, nektarynki, brzoskwinie, kapustę, gluten, pszenicę, żyto, prawie cały nabiał poza parmezanem i serami plesniowymi, które mogę jeść i na drożdże piekarskie.

Bez ograniczeń mogę zas jeść wszystkie rodzaje mięsa, ryb, owocow morza, warzyw poza kapusta, owoców poza brziskiwniami i sliwkami, ryż, gryke, komose, kukurydzę. Ze zbóż glutenowych ok jest owies i jęczmień. Mogę pić wszystko, również kawę i wino 😄 no i zero reakcji na kakao i miod 🙂

Musze teraz umówić się do dietetyczki, żeby ułożyła mi pod te wyniki dietę z przykładowym jadlospisem.

Przeczuwalam sama, że nabiał mi nie służy, tak samo kapusta.

Jest któraś z Was na diecie bezmlecznej, bądź ograniczyla pszenicę/gluten i może mi napisac czym ja zastępuje i gdzie kupuje np mleka roślinne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 12:53

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, daj znać po wizycie.

Agulineczka, to że wyszła alergia nie oznacza, że na pewno masz alergię. Dobrze jakbyś umówiła się z alergologiem i ustaliła plan działań. Ten panel powinien być punktem wyjścia, ale jeśli po jedzeniu jakiegoś produktu nie masz objawów to ja bym dalej jadła.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna już chyba drugi raz mnie pytasz, więc mi mega głupio i już odpowiem :D podczytuje was cały czas, ale kompletnie nie mam czasu/głowy/ręki, żeby odpisywać regularnie. U nas wszystko w porządku, przez nowy wysyp dwóch kresek na Waszych testach bardzo mi się zachciało rodzeństwa dla Agatki, ale jeszcze musimy poczekać 😭

Rucola widzę, że tutaj ujawniłaś nowe talenty, a więc także proszę o jakąś przepowiednię 😂

Luna z ogromnym smutkiem czytam o Twoich kolejnych zmartwieniach...

Zazdroszczę wszystkim którzy mają siłę odstawiać dziecko od piersi - przysięgam że ja to odstawię chyba w dniu 18 urodzin. Im dalej w las, tym Agata jest większym cycoholikiem.

Nowa papierki najlepsze, ja podkradałam najnormalniejsze z labu, ale awaryjnie są także w Rossmannie testy na infekcje intymną i one też się opierają na pomiarze pH.

nowa na dzielni, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tylko u mnie nie o alergie pokarmowe chodzi (alergii stwierdzonych nie mam, żadnych konkretnych objawów, typu wysypki, swedzenia skóry, bóli brzucha po konkretnym jedzeniu) tylko nietolerancje pokarmowe. Alergie związane są z przeciwciałami klasy IgE, podczas gdy nietolerancje – przeciwciałami klasy IgG. Objawy nietolerancji często występują z dużym opóźnieniem nawet, 2-3dniowym, dlatego samemu ciężko jest wyłapać, po którym konkretnie pokarmie występuje gorsze samopoczucie.
    Moje problemy zaczely sie rok temu i przez ten czas mam tylko podejrzenia, ale żadnych stwierdzonych pewniaków. Raz coś zjem i jest ok, na drugi dzień niekoniecznie. A to wcale nie oznacza ,że np śniadanie mi zaszkodziło, może to być np coś co zjadłam na obiad dnia poprzedniego. Dlatego alergolog nie bardzo mi tu pomoże.

Produkty, na które wyszła mi silna reakcja mam wyeliminować z diety na min pół roku. Te z umiarkowana reakcja powinnam spozywac raz na 3-4 dni.
    W celu uniknięcia niedoborów pokarmowych, zmiany w diecie muszę wprowadzić po konsultacji z dietetykiem.
    Oczywiście masz rację, jeśli ponownie wprowadze jakiś produkt i nie zauważe po nim żadnej reakcji, to mogę to spożywać. Jednak nie dojdę do tego bez zastosowania na jakiś czas diety rotacyjno-eliminacyjnej, skoro niemal codziennie mam jakiś dyskomfort.
    Nie chciałam sama na własną rękę eliminować mleka i glutenu, bo teraz taka "moda". Czasami można sobie wiecej problemow narobić niż pomoc.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 3647 3648 3649 3650 3651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ