Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez leje 😭 paskudnie jest....Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
A ja się znowu rozchorowałam:(((((oszaleć można!!!
Musiałam złapać od Hanki...
Cycki nadal bolą kurczę...zastanawiam się czy nie poprosić jednak o jakiś lek na zakończenie laktacji....czy jeszcze się wstrzymać??sama nie wiem.ale już mnie to meczy,a powinnam zacząć brać leki na żołądek ,tylko czekam aż jedna sprawę zakończę .
Czy któraś z was stosowała coś na zakończenie laktacji?
Frez jak tam karmienia nocne i jak mdłości?
Justyna jak się czujesz?kiedy pierwsza wizyta przypomnij?
Luna napisz prosze co u ciebie....pewnie dzisiaj wybierasz się na kontrole?sciskam mocnoMadzik
Mama 3 corek:) -
Frez, dzisiaj wychodzimy! Wzrusz milion! 🥰❤
pilik, Yoselyn82, agulineczka, Madzik34, Rucola, Minnie89, Lunaaa, frezyjciada, Kaczorka, Fozzie Bear, JustynaG, ibishka, summer86, olik321, Lusesita, Lena21, Anna Stesia, Lunaris, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Rucola, orzechy też są wysoce alergizujące (i z tej alergii raczej się nie wychodzi) a mówi się, że są zdrowe.
A jednak dzieci wyrastają z alergii na mleko krowie. Przy czym pani alergolog u której byliśmy twierdziła, że Ania raczej zacznie tolerować mleko ale nigdy w zbyt dużych ilościach. Więc wtedy odpuścić picie mleka a jeść przetwory mleczne
Nie jestem przeciwniczką mleka. W ciąży z Anią przy mdłościach i złym samopoczuciu płatki z mlekiem ratowały mnie. Sery... Jogurty... Mniam mniam. Już niedługo będę mogła jeść
) a mm z założenia robi się na bazie mleka krowiego, które też własnie u niemowląt może być alergenem( w sumie jest alergenem nr1 u niemowlat). Według mnie jest mało alternatyw dla dzieci karmionych mm, podejrzewam że stoją za tym względy ekonomiczne. Takie moje luźne rozmyślania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 10:32
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cześć dziewczyny,
Zastanawiam się czy dziś testować, czy nie...
W normalnym cyklu zawsze piersi bolały mnie do dnia miesiączki i przestawały boleć.
brzuch zaczynał boleć mnie dosłownie chwilę przed miesiaczką. Cykle zazwyczaj mam 24-26 dniowe.
Wczoraj był 25 dzień cyklu pobolewały mnie piersi tak jak od pachwiny, i zaczął boleć mnie brzuch, szybko do toalety a okazuje się że @ nie przyszła, brzuch pobolał może z 20 min nie więcej i do dziś cisza.. ani @ ani bolesności piersi. dziś już nic.
Leciutkie ciągnięcie tylko w podbrzuszu i lekkie zawroty głowy i senność. Czuję się jakbym zarwała noc i a spałam od 22 do 8 rano i dodatkowo wczoraj spałam po południu bo byłam tak padnięta sama nie wiem po czym. temp cały czas pow. 37
Co myślicie dziewczyny? testować już czy czekać? -
nick nieaktualnyMadzik faszeruj się Wit C, sok z aceroli, dzikiej róży itd. Jak odstawiłam starszaka to piłam baaaaaaardzo dużo szałwi. Tylko takiego mocnego naparu. Dwie, trzy torebki na pół szklanki wrzątku. Dość szybko pomogło.
Noc dziś lepiej. Jak obudził się po raz pierwszy to mu dałam wodę do picia, nie protestował, wypił szklankę, usypiałam go 1,5h ale potem spał ciągiem 3, więc super. Chyba po prostu frustruje go mało mleka. O ile w dzień mogę mu pozwolić na wiszenie co chwilę, bo sama ledwo żyje i nie wiele robię w domu, więc możemy leżeć oboje, o tyle w nocy jest to okropnie męczące i to za wiele dla mnie. Dziś rano znowu nie miałam czym wymiotować, tylko tak wisiałam nad klopem w konwulsjach 🤦 ale zjadłam na śniadanie dwa naleśniki, nie zwróciłam, więc sukces💪 tylko tak mnie żołądek codziennie boli, że to jest okropieństwo. Ale nie powinnam narzekać, wiem....
Lunka jak Ty się trzymasz dziewczyno? Pamiętaj, że jesteśmy i postaramy się być wsparciem w każdej sytuacji!
Śliweczka super, że domek! Daj znać jak zareagowało na siebie rodzeństwo 😉
Dziewczyny gdzie kupujecie piżamki dla swoich panienek? Potrzebuję czegoś ładnego dla rocznej dziewczynki,nie za miliony, ale dobrej jakości i bez naklejonego psiego patrolu czy jednorożców 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 11:30
sliweczka92, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Sliweczka super że do domku idziecie. W domku najlepiej. Zdrówka dla was ♥️
Luna trzymam mocno kciuki za jutrzejsze USG! 🥰sliweczka92 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Madzik, może naturalne sposoby na początek? Szałwia podobno jest skuteczna. Rucola chyba ją pila w nawale.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Frez dzięki że pytasz. Dwupak aktualny. Dziś ruszam z herbata z liści malin. Czop odchodzi już regularnie partiami l, wieczorami bóle miesiączkowe i krzyżowe ale póki co cisza..Na piątek umówiłam się na pedicure prezent od męża więc mam plan do piątku do 9 wytrzymac
Śliweczka suoer że wychodzicie. Też czekam na relacje z pierwszego spotkania.
Lunka myślami jestem przy Tobie!sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Luna ok to jutro trzymamy kciuki za usg!
Dzieki dziewczyny na szałwię to już nie mogę patrzeć bo od tygodnia ja mecze kilka razy dziennie...niestety wlasnie nic nie pomaga.umowilam się na jutro na rozmowę z lekarzem zobaczymy co on mi jeszcze doradzi.
Frez pidżamki mam z cocodrillo i endo są bardzo dobre gatunkowe i śliczne!!!!
Fajnie ze w nocy troche lepiej.
Ibishka to już koncoweczka:)))ja tez piłam herbatę z liści...nie wiem na ile pomogła ,ale przy drugiej ciąży po dwóch dniach zaczęłam rodzic:))
Sliweczka miłego dnia dzisiaj i wyjścia jak najszybciej.dawaj znac jak pierwsze spotkanie rodzeństwa...
Jest w tym jakaś magia i bardzo to rozczulające-ja płakałam:)
sliweczka92, ibishka lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Madzik po dwóch dniach? O kurde to mnie teraz że stresowałaś 😁 ale liczę że do kosmetyczki będzie mi dane iść. Coś Gabrysie tez rozbiera więc mimo że już nie mam presji to chciałabym jeszcze z 2 tyg pochodzić.
Przede wszystkim żeby śnieg stopniał, zrobiło się ciepłej i przestało sypać co kilka dni.
No i cały czas liczę że może wyjdą do końca te dwie piątki z którymi walczymy i"zdaza" się noce poprawić.. <marzycielka> -
Frez, co Ty tak popędzasz koleżankę. Przecież Rucola informowała na forum, że Ibishka rodzi 8 marca.
A jak Rucola mówi to nawet nienarodzone się słuchająsummer86, frezyjciada, ibishka, olik321, Rucola, Lunaris, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frez, 16 lutego Rucola mi napisała "Mam dziwne przeczucie co do tego Twojego cyklu;)" Był to 37dc, 8 dni później beta 91.
ibishka, Rucola, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość