X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik magnez choć trochę pomaga? Chociaż jak to tylko przy karmieniu to średnio się orientuję, czy pomoże. I ja się pytam, dlaczego nie widziałam jeszcze żadnego brzuszkowego zdjęcia ? 🤔

Mam do Was pytanie, czy któraś z Was dostała po stracie ergotaminę albo wie o jej działaniach niepożądanych? Biorę dzisiaj 3 dzień, jeszcze 3 przede mną. Mam sensacje jelitowe tak silne, że Bogu dzięki że i tak musimy siedzieć w domu. Do tego ledwo chodzę, bolą mnie nogi, jakby bolesny ucisk od wewnętrznej strony ud, mrowienie. Wiem, że tak może być, ale uniemożliwia mi to funkcjonowanie. Odstawić szybciej się boje, chce się oczyścić sama do końca skoro tak niewiele zostało :( nie wiem co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 14:03

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, ogromne gratulacje, pięknie się spisałaś <3 wszystkiego dobrego dla Ciebie i Małgosi :)

Pilik, 15 tydzień.. kiedy to zleciało? ;) kciuki za odstawienie Ninki! I buziaki dla Was obu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 13:52

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka serdeczne gratulacje!!!szkoda ze drugi poród aż tak cie wymęczył...i jeszcze te parte tak dlugo,ale już wszystko masz za sobą!!!teraz tylko będzie lepiej.
    Spij i odpoczywaj:)

Luna niestety nie pomogę bo nie brałam ,ale może warto na jakimś czacie czy telefonicznie skonsultować się z lekarzem?przerwanie leku może zaburzyć pewnie proces oczyszczania ale tak jak mowie lepiej to opisać lekarzowi. Trzymaj się.

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie mam nic sensownego 🙈
    Nie dorobiłam się nadal lustra 😂
    A twardnienie właśnie nie przy karmieniu. Ale wydaje mi się, że jak więcej piła to było gorzej. Chociaż czy tak jest to się dowiem za kilka dni jak się uda...
    Magnez sobie dodałam, zobaczę czy pomaga.

Leku nie znam, przykro mi że jeszcze takie efekty uboczne masz dotkliwe :(

Summer a jak Wy się macie?
    Zdrowe? Karmicie się nadal czy się udało odstawić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:50

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, ale byłaś dzielna mamusiu. Nie załapałam się na zdjęcie Małgosi, może innym razem.

Frez, a jak u Ciebie z karmieniami? Pamiętam, że jakiś czas temu o tym rozmawiałyśmy.

Lunka, dziś w nocy emek wstawał do Ani więc było mi łatwiej zregenerować się. Dziś nawet nie miałam drzemki w ciągu dnia więc jest lepiej :)

Pilik, 15 tydzień? Ojej! A oczywiście suwaczek mi pokazuje 13...

Ania, pytałaś o TP. Na ten moment nie mówiliśmy o TP bo lekarz stwierdził, że będziemy korygować na kolejnej wizycie, która będzie za 3 tygodnie.
    Generalnie, wg kalkulatorów internetowych - początek listopada. I tu prośba do Ciebie Rucola, czaruj mi bym nie rodziła 1 czy 2 listopada. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:44

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja mam urodziny 2 listopada, spoko data🤣
    Co z kamieniami, no Florek chory, więc kp nadal. W nocy tak samo... Baaaaaaardzo irytuje mnie to nocne szarpanie.... W dzień to samo. Wierci się jak wsza na grzebieniu, gryzie mi te suty 🤦 ale nasz pediatra powiedział, że jak dam radę jeszcze ciut wytrzymać, to dobrze by było go jeszcze pokarmić, póki sytuacja wirusowa się nie ustabilizuje....
    On nic innego nie je... Mieliśmy dwa dni z jednym karmieniem i gdzie tam, nic nie chciał zjeść :(

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, a jak jest u Ciebie z imprezami urodzinowymi? Nie ma/Nie było z tym problemów? Pytam z ciekawości :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyprawiałam urodzin 🙊 może ze trzy razy, włącznie z 18stka😂 ale mój ojciec chrzestny zawsze mi życzenia składa na cmentarzu dzień wcześniej 🤦😂

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, dziękujemy, w domu i odpukać zdrowe pierwszy raz od daaawna. Ale Ania już prawie miesiąc w żłobku nie była i jeszcze trochę tam nie pójdzie.. odstawić się nie udało a i przez aktualną sytuację i więcej mojego bycia w domu raczej prędko się nie uda.
    Ania ma totalną mamoze i z 1 karmienia w dzień po pracy mamy ich znów kilka. Noce tradycyjnie, co pobudka wołanie o pierś. Po kąpieli Ania mówi "bombki (ząbki), cycuś, spać".. więc tak to u nas wygląda ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA <3 w takie urodziny ciążowe to życzy się oczywiście szczęśliwego, dobrego porodu, zdrówka dla Ciebie i Zosi, co by córka była aniołem po drugiej stronie brzuszka. Ale jeszcze życzę Ci radości, miłości, życzliwych ludzi na drodze życia i spełnienia marzeń. A za rok zobaczysz: życie zaczyna się po 30 :D

Też o tym dziś pomyślałam- ciężko wszystkie pracowałyście żeby dzieci się zaadoptowały w żłobkach a tu znowu przerwa :( Nurtuje mnie też pytanie jak teraz zrekrutować się w żłobku: myślałam że pójdę osobiście, porozmawiam, dopytam zobaczę jak wygląda w środku. Teraz pewnie tylko on line wszystko ... Jak podjąć decyzję na podstawie zdjęć na stronie ?

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - jak dobrze że już po wszystkim! Dałaś radę, dzielna mamo. Gratulacje :)

Lunaris - a może jakieś fora w internecie, opinie? Może grupa na FB gdzie da się dorwać jakiegoś rodzica i podpytać?

ibishka lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie na pewno będę szukać choćby tego ale wiesz jak jest z opiniami- 20 dzieci w grupie i tyle opinii :D tak samo ze zdjeciami -ktoś pokaże to co chce, oglądanie samemu to co innego. No ale jest jak jest, trzeba działać jak się da.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka ogromne gratulacje

• pilik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam koleżankę z 1 i z 2 inną i w sumie spoko, świętowanie zawsze po prostu weekend przed/po 🤷‍♀️ Jedyna różnica, ale do obejścia.
    U mnie dzisiaj 15+3 (suwaczek zyje swoim życiem jakoś 😂)

Lunaris też właśnie myślałam o maluchach (I rodzicach..!), które wszystko ja nowo będą przechodzić :( echh
    A co do wyboru i rekrutacji to podejrzewam że przez to wszystko i tak będzie dużo zamieszania i jakieś dodatkowe terminy może? Na wszelki wypadek najlepiej poczytać, chyba jedyna opcja na fb wypytać jakoś...

Summer cieszę się, że chociaż zdrowi! Powiem Ci, że odkąd ograniczyłam nocne karmienia N zaczęła lepiej spać... trzy noce były ciężkie, a potem duża poprawa. Gdyby nie ciąża bym na pewno nie odstawiała w obecnej sytuacji...
    Teraz usypianie na noc bez piersi nawet spoko, ale na drzemki jest masakra. No i nauczyłam ją z butli pic... bardzo nie chciałam, ale z bezsilności nic innego nie wymyśliłam... dostaje tylko w łóżku do spania, a i tak mam jakieś głupie wyrzuty 🤷‍♀️ Mleko owsiane jej daje z wodą zmieszane.

O właśnie, robi któraś swoje mleko owsiane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 23:17

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka załapałam się na zdjęcie Gosi, śliczna dziewczynka 😍 gratulacje
    Iza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🥳 myślę, że największe marzenie już się spełniło, więc pozostaje życzyć w obecnej sytuacji lekkiego porodu
    Pilik mam suwak z tej samej strony i również żyje swoim życiem 😉
    Wczoraj była taka fajna niedziela, wspólne śniadanie, chodzenie w pizamach do 11, niedzielny rosołek i w ogóle to był taki przyjemnie wspólnie spędzony dzień 😊
    Teraz siedzę w punkcie pobrań, ale pustki są takie, że aż jestem w szoku. Facet mi zasugerował żebym po wypiciu glukozy poszła do domu i wracała na każde kolejne pobranie ale to bez sensu. Wiecej bym sie nachodzila niż to warto. No i ogólnie stwierdził, żebym raczej się nie nastawiala za mocno na wizytę ciążowa w przyszły wtorek 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 07:27

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ogromne gratulacje! Byłaś niesamowicie dzielna. Niestety nie załapałam się na zdjęcie Małgosi :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Cheresta bo ta strona to ma jakieś opóźnienia. Ja dlatego mam suwaczek ciążowy z innej, bo tamte mnie denerwują z tym opóźnieniem.
    Cheresta mamaginekolog mówiła na którymś story, że wszystkie wizyty ciążowe są traktowane jako pilne. I ja się tego trzymam... W piątek mam wizytę, muszę też zrobić badania, tylko nie wiem jak laboratorium pracuje. W kolejną środę mam wizytę na NFZ a 28 USG genetyczne. Mam nadzieję, że nie odwołają :(

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pilne ale na NFZ mogą jeszcze odwołać, za to u W myślę, że będzie na pewno. U nas laboratorium działa normalnie z tym, że jest naprawdę bardzo mało osób, oprócz mnie były 3 osoby na pobranie do tej pory. Za to u moich rodziców robią tylko badania ze skierowaniem, prywatnych w ogóle

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza spoznione najlepsze życzenia! Spokojnej reszty ciąży, szybkiego porodu i spokojnego wyśnionego dziecka 😍 (a będziesz na pewno cudowną mamą!)
    Nie wiem jak ja to ostatnio czytam 🙈

Cheresta ja mam za tydzień wizytę prywatnie, ciekawa jestem czy się odbędzie normalnie...
    Na NFZ już koleżanki miały poodwolywane...
    Niektóre prywatne kliniki od dzisiaj też nie przyjmują...
    stresuje mnie to jakoś... wiadomo zawsze jest ryzyko, ale niekontrokujac też ponosimy jakieś ryzyko...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się obawiam, że i mi odwołają.... A to takie ważne USG.... 😟

‹‹ 3661 3662 3663 3664 3665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ