X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam to samo na dłoniach. Chyba taki czas i wiele czynników się nakłada :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik hmm nie pomyślałam, że to może być jakiś problem szczerze mówiąc ten brzuch... Pewnie dlatego, że ja jestem dokładnie przeciwieństwem Ciebie, czyli w ogóle nie jestem uwrażliwiona na takie "fizjoterapeutyczne" problemy... A imię Noel... Cóż mogę powiedzieć - moim wyborem nr 1 dla dziewczynki jest Noelia ale nigdy nie przejdzie, więc Noel z automatu mi się baaaardzo podoba <3

Verita a pisząc do Ani masz na myśli, że stawia krzywo w sensie że palce do środka czy że cała stopa na bok od strony wewnętrznej przechyla?

Rucola jak nie ten cykl to kolejny ! A Róża i Lew to piękne połączenie imion <3 baaaardzo pasują!

A co pasuje do Agatki? Może wy mi coś podrzucicie co by ładnie brzmiało... Tylko nie Jacek, błagam 😂😂 ogólnie czy nie będąc w ciąży można prowadzić takie rozważania czy to przesada? Chyba przesada. Ale ja już tez się zastanawiam jak powiem mężowi że jestem w ciąży 😂 serio mam problemy z życiem w teraźniejszości🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 12:05

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idalia, Noel! Przepiękne imiona!

Kaczorka, bierzesz w ogóle pod uwagę trzecie kaczątko? U Lunaris miał być Ariel, ale jako że jest na 'A' to tak tylko podpowiadam ;-)

U nas lista trochę się zmienia, ale trzon imion pozostaje ten sam. Mąż stawia zresztą bardzo restrykcyjne warunki, więc jakieś 95 procent imion odpada. A szkoda, bo niektóre podobają mi się do obłędu.

Pilik, a co myślisz o imieniu Samuel? Moja znajoma tak nazwała synka, wszyscy mówią do niego Sam, Sami albo Samcio. Brzmi super.

Jeżowa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzam to do znudzenia, ale planuję jak najszybciej zmajstrować Ernesta 💕 a mąż niech się buja, wykorzystam jego wielką radość z syna i jakoś go zmuszę do zaakceptowania tego wyboru. Jak dziewczynka to Greta, Felicja, Elżbieta albo Kornelia.

JustynaG, Jeżowa, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Nin nie jest dobrym wyznacznikiem bo ma kilka skumulowanych niezależnych problemów, ale właśnie ten brzuch wywalony to taki typowy i częsty objaw. Może to być fizjologiczne, ale jeżeli nie jest to sprawia, że dziecko przybiera złą postawę ciała i za kilka lat będzie się męczyło z większymi problemami z kręgosłupem. Tak lordoza jak i skolioza... kiedyś mówili, że to takie słodkie i typowe u dzieci, no ale przyznać się - która nie ma aktualnie skoliozy lub lordozy? Noo, a my jako świadome mamy, możemy temu spróbować zapobiec (i warto to zrobić teraz, kiedy ćwiczenia są zabawą niż za kilka lat kiedy będą sprawiały ból, będą wymagały dużo więcej czasu i wysiłku...)

AnnaStesia mam dwumiesięcznego siostrzeńca Samuela :)

Jezowa - nie wiedziałam że istnieje imię Noelia!

A od wczora Ninka jest szczęśliwą posiadaczką deski do balansowania. Ciekawa jestem jak długo będzie zainteresowana

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa Ania stawia prawą stopę całą bardziej na zewnątrz jak chodzi w butach. Delikatnie ale widać to I w zasadzie nie wiem w jaki sposób mogę to niby korygować...

Pilik co to deska do balansowania? Pokaż!

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku zanim zaszłam w pierwsza ciążę miał być Wojtuś i Oleńka . No i jest Wojtuś ❤ Przy drugim dziecku nastawialam się na Stasia albo Olę właśnie, a wyszła Ula :) mężowi bardziej się podobało, choć uwazam oba imiona za piękne.
    Przy kolejnym miałabym problem, bo Stas mi jakos spowszednial, chyba ich za dużo się zrobiło, choć imię ladne. A dziewczynka nie wiem, może Ola? ;) Ula i Ola pasuje :) Mężowi podoba się tez Basia i Kajtek-Kajetan.
    Ja kiedyś myślałam też o Krzysiu, no ale jest już w rodzinie. Janek rowniez. Mi sie podoba jeszcze Tosia, Liwia.
    Matylda też ładnie, ale przez serie książeczek dla dzieci kojarzy mi się z krówka trochę :)

Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, ale cóż poradzić na to, że Jacek pasuje do Agatki :)
    A Twój emek nie chce kolejnego malucha? A o imionach można dyskutować do woli. :)
    W końcu jest to.lepsze niż osoby bezdzietne dające dobre rady na temat wychowywania dzieci :p

Z męskich podoba mi się także oprócz Janka: Aleksander, Michał (ale u nas dużo w rodzinie więc odpada), Pawel, Rafał. Zastanawia mnie Ignacy.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Lew i Róża zdecydowanie do siebie pasują :)
    Także imie corki Rucoli przeglosowane :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wszystkie imiona , ktore wymienilas mi sie podobaja poza Pawłem i Rafałem :) Ania to takie imię, że większość będzie do niej pasować :)

Jezowa jak to nie Jacek? 😛 Noelia zdecydowanie do Agatki nie pasuje. Szczerze, to pierwszy raz słyszę te imię. Cieszę się, ze u Ciebie lepiej i że wracacie niedługo do "gry"

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo imiona - ja mimo bezgranicznej miłości do mojego dziecka nadal nie jestem miłośniczka imienia Filip :) jeśli kiedyś podobnie jak Fozzie i Kaczorka mocno uderzę się w głowę i będę miała córeczkę to marzyła mi się Florentyna :)

Cheresta sprawdź sobie czy można tą maść z witaminą A stosować w ciąży, bo coś mi się kojarzy, że w ciąży nie mogłam jej używać. Co do zmian na rękach i skórze, moja koleżanka, której synek ma AZS i jest bardzo czuły na takie zmiany wysunęła teorię, że chyba coś dodają do wody od kiedy zaczęła się akcja z korona - nie mam pojęcia czy to ma jakiekolwiek logiczne uzasadnienie i czy jest prawdziwe, ale też mam wrażenie, że jakoś nas bardziej podrażnia i ma inny posmak (pijemy filtrowaną kranówkę)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jeśli dodają coś do wody.... to czy można pić taką filtrowaną kranówę?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja też ostatnio takie podrażnioną, wysuszoną skórę dłoni. Czasami tak mam zima, jak nie noszę rękawiczek i zmarzna mi dłonie. My też pijemy wodę przefiltrowaną.

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest dużo ciekawych imion! W sumie w ogóle fajnie, ze jesteśmy teraz odważniejsi z nadawaniem imion bo mniej imion będzie się powtarzać i będzie duża różnorodność :).

Może Agatka i Krzyś? Krzyś też mi się dosyć podoba ale eMkowi nie bardzo. Lew i Róża super, Zoja i Jaśmina tez fajnie :). Liwia jest też pięknym imieniem :) Lew i Liwia

Noelia tez nigdy nie słyszałam :). Ernest tez mi się podoba. W ogóle kiedyś wyszukane imiona mi się nie podobały a teraz widzę w nich dużo uroku.

Rucola lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podrażnionych dłoni to mi się nic nie dzieje, ale ja mam wyjątkowo pancerną skórę dłoni, ja nigdy kremu do rąk nie używałam więc chyba nie jestem dobrym odnośnikiem.

Noelia to włoskie imię chyba, nic dziwnego, że dużo osób nie wie o jego istnieniu. Ja kiedyś na to imię trafiłam i bardzo mi się spodobało i chciałam tak dać Agatce na imię, ale mąż się nie zgodził, bo było zbyt dziwaczne. teraz nadal mi się bardzo podoba ale chyba faktycznie jest nieco zbyt "egzotyczne" jak na mój gust.

Absolutnie nie Jacek bo tak miał na imię mój znienawidzony szowinistyczny promotor ;) poza tym dla chłopca mam imię, bo Tymek jest naszym faworytem już od prawie 10 lat :)

Justyna mąż jak najbardziej chce kolejne dziecko, a nawet dzieci - powiedział, że czwórka to tak akurat :P ale skupimy się najpierw na jednym młodszym braciszku lub młodszej siostrzyczce dla Agatki :)

Ja bym chyba dla kolejnej córeczki rozważała przede wszystkim Olę, Natalię, Madzię i Anię :) czyli jak widać mam swoje typy jednak :D

sliweczka92, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik i Śliweczka - jakie macie maszyny do szycia? :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, zdarza mi się podczytywać miesieczny - bierzesz pod uwagę, że to był biochem? Już nawet nie że względu na cień, bo fałszywych cieni ostatnio jest wysyp, sama miałam bladziochy nawet na Pinku - ale te sny dają do myślenia. A jeśli biochem, to już bliżej, niż dalej :) Mocno trzymam kciuki! Za Ciebie, Luna, też! <3 U mnie dziś jakieś 6dpo i muszę w jakiś sposób zmusić się do tego, by nie marnować testów przed 10dpo, bo tak łatwo teraz nowych nie kupię :D A ostatni raz byłam w sklepie prawie dwa tygodnie temu.

Właśnie bujam Zosię do drzemki - ostatnio strasznie długo usypia mimo zmęczenia i czasem nawet na drzemkę trzeba ją bujać przez godzinę-półtorej. Chodzimy na spacery, ale to ułamek życia, jakie prowadziliśmy przed wirusem. Zosia bardzo tęskni za ciociami i dziećmi. Śmieje się do zdjęć synka Anny Stesi i córeczki Jadranki, po czym wpada w histerię, kiedy w końcu chcę je zamykać. Często chodzi i woła "Hania! Hania!" (córka Śliweczki). Ostatnio wyprowadzali się nasi sąsiedzi i machaliśmy im z balkonu - Zosia cały wieczór popłakiwała, że chce do nich iść i powtarzała "ciocia Oja!". Przez ostatnie dwa tygodnie robiliśmy długie wideorozmowy z dziadkami i ciociami, ale parę dni temu mąż zasugerował, że to może przykładać się do problemów z usypianiem - więc póki co to też odpadło i testujemy, czy to coś zmieni.

Mąż też już ledwo wyrabia bez chwili czasu dla siebie - ja mam spokojną pracę, więc jakoś sobie radzę, ale on ze względu na stresującą pracę jest ewidentnie przeciążony tym, że albo opiekuje się Zosią, albo pracuje, albo śpi. W piątek czuł coś dziwnego w klatce piersiowej, miał wysokie ciśnienie i tętno, a że leczy się kardiologicznie, musieliśmy na szybko szukać ekg i kardiologa. A to teraz niełatwe, wszędzie odsyłali nas na SOR.
    Jednak już od połowy przyszłego tygodnia idę na urlop i przejmuję opiekę nad Zosią, więc będzie normalniej. Nie spodziewałam się, że tak szybko znów poczuję się, jak na macierzyńskim :D

Jeżowa, ja poluję na maszynę z Lidla, wszędzie ją polecają jako świetną ze względu na stosunek cena/jakość. Tylko ciężko ją dostać.

Jeszcze Wam zaraz poszukam jakichś najnowszych zdjęć Zosi, bo dawno nie wrzucałam :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 u nas z drzemkami podobnie, czasami o 10 już się słania i płacze, że chce spać, a zasypia 13-14 po walce...
    Wczoraj już chciałam odpuścić, ale o 15.30 wyła i dopiero jak na siłe ją przytuliłam, pobijając trochę to zasnęła w pięć minut...
    Dzisiaj też już ledwo stała, ale uciekała więc odpuściłam i... pierwszy raz zasnęła przy obiedzie 🙈
    Z jednej strony mi dużo osób mówi, że pewnie już nie potrzebuje drzemek bo dużo dzieci rezygnuje z tym wieku, a z drugiej jak zaśnie to śpi po dwie godziny (jak nigdy wcześniej) więc jakoś nie wydaje mi się...
    troszkę się cieszę na zmianę czasu bo u nas dzień w dzień pobudka o 5.30 maks (i to nie ważne czy zaśnie o 19 czy o 21.30 jak wczoraj 🤷‍♀️).
    Ja szukam sposobu jak nie zasnąć usypiajac... odkąd jestem w ciąży na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy nie zasnęłam... strasznie mi to dezorganizuje wszystko bo mam wieczny bałagan i zaległości z wszystkim.
    Ninka też mi ciągle przynosi kurtkę i buty i mówi do kogo chce iść i jest bardzo zła, że nie może :( choć i tak się cieszę, że nie jest starsza bo byłoby pewnie jeszcze trudniej...

Co do maszyny - silverke miałam, była całkiem w porządku. Z tej półki cenowej jest najlepsza. Jak jest opcja doinwestować troszkę to polecam janome juno albo husqvarne e10 lub e20.
    Ja mam aktualnie husqvarne opal 650, przesiadłam się z husqvarny emerald 116 (która jest cudowna!)

Verita zrobię pozniej jakieś zdjęcia i wrzucę z deską :) póki co zostawiam do niej link
    https://ola4kids.pl/pl/p/Deska-do-Balansowania-Classic-Pure-Wood/12997?gclid=Cj0KCQjwyPbzBRDsARIsAFh15Jb5_O5AJUNJFp-RGmG0JGiO0ohoL8P1IoI3_riFKDP8_4mOx8nJ41EaAihEEALw_wcB

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ekstra ta deska! Mi się marzył trójkąt Piklera ale chyba mamy za mało miejsca na to... A teraz by się przydał w domu :(

Dziewczyny mówicie o tej maszynie? - https://www.lidl-sklep.pl/SILVERCREST-Maszyna-do-szycia-z-33-rodzajami-sciegow/p100258276?mktc=genericpaidsearch&gclid=CjwKCAiAnfjyBRBxEiwA-EECLA2sEesLN81g-LeA3owVxZVvqiNJ8k8fdGxGO1D-si4G6TtAaQApYBoCM_cQAvD_BwE

Pilik czy ona jest bardzo głośna? Te co podałaś to jednak trochę ponad mój budżet 😭

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, ja mam Singera 3229, za te pieniądze na początek jestem bardzo zadowolona. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 3675 3676 3677 3678 3679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ