X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta super wybór imienia :)

Summer Twoje propozycje też mi się wszystkie podobają :D imię Kornelia mega podoba mi się od czasów czarodziejek WITCH, ale wtedy nie było w Polsce w ogóle popularne, a teraz jest chyba dość wysoko w rankingach? Natalia też piękne.

Sliweczka czyli rozumiesz perypetie dużego bebzola cieszę się :D

Justyna no nam już raz pani pediatra (ale nie nasza, tylko jakaś tam inna z przychodni) powiedziała, że Agata ma za duży brzuch i trzeba jej ograniczać jedzenie. No już, ograniczam :P

Rucola kochana... Przede wszystkim podupadanie na duchu to część starań, tego się nie przeskoczy ALE to zawsze tylko krótkotrwały stan przejściowy, który będzie zastąpiony przez cudowne dwie kreski, a potem ucieleśnione w postaci pięknego dzidziusia. Po jakimś fałszywie pozytywnym teście na bank ciężej się podnieść ale będzie jeszcze pięknie <3 ten cykl już na bank przekreślasz? Który to dpo dzisiaj? 9? A my wkrótce wracamy na "ring" staraniowy... Dzięki temu że schodzę z leków szybciej niż zakładałam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 22:03

sliweczka92, Anna Stesia, pilik, Rucola, Kaczorka, Lena21 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, Jaki 9dpo - nie szalej! u Rucoli dziś jest co najwyżej dziś 8dpo.

Rucola, od dziś masz zakaz sikania 6dpo :P Wtedy 8dpo byłabyś jeszcze pełna nadziei i optymizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 22:29

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kiedyś upadne na głowę i na czterdziestke " zrobię sobie " (doslownie, bo mąż ma chyba dość😂) dziecko to będzie Matylda albo Cezary ❤

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Fozzie! Matylda jest urocze! Od razu mi się kojarzy z piosenką "Matylda" wersją na żywo akustyczną❤️ autor oczywiście Podsiadło. Jak ktoś nie słuchał jeszcze, to polecam! Ach ta piosenka jest naszą piosenką przeprowadzkową😂 wałkowaliśmy ją non stop! To pierwsza piosenka do jakiej zatańczyliśmy w tym domu😍

Fozzie Bear, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, a to nie Twój emek rozważał wazektomie?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Fozzie, a to nie Twój emek rozważał wazektomie?
    Tak, zabroniłam pod groźbą braku seksu!

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Hej, ktoś pytał o listę ciężarówek.

<3 6.04.2020 - nowa na dzielni - syn
    <3 30.05.2020 - Izape_91 - córka Zosia

sierpień/wrzesień - Pilik
    październik - Frez
    październik/listopad - JustynaG

Czy o kimś zapomniałam?

Nowa Ty nie zapominaj, że jak ciąża jest donoszona to należy raportować nam tu każdy dzień :) Byśmy były w gotowości z kciukami! :)

Już się poprawiam! :D. Mam sporo na glowie przez tego korono i przez to jakoś się mniej odzywam, przez to tez mniej myśle o porodzie chociaż już w każdej chwili mogę rodzic :D. Będę dawać znać jak sytuacja, ogólnie momentami mi się wydaje ze to już zaraz (np dużo i mocno pracuje mi szyjka :P, czuje tam tez spore napierania) ale skurczy mam nie za dużo, czop na miejscu, nic się tak konkretnie jeszcze nie dzieje :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, u nas będzie chyba Władek albo Tadek albo Staś :), ale na liście chyba nie będę zostawiać imienia :). Mieliśmy się zdecydować w szpitalu jak ostatecznie zobaczymy małego ale w tej sytuacji nie wiem jak to wyjdzie, może być kilka dni bezimienny :D albo uda się ustalić telefonicznie

pilik, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, rozmowa o imionach, to lubię!

Frez, imię Szczepan jest cudne! Po prostu cudne!

My z mężem jeszcze przed ślubem zrobiliśmy listę imion dla ewentualnych pociech, na razie zużyliśmy dwa, zostało nam jeszcze ze 30. Lista jest wynikiem konsensusu (mój mąż nie chciał się zgodzić na niektóre typy i vice versa). Nie uwzględniając więc tego kompromisu napiszę Wam, jakie imiona mnie się podobają, a nuż jakieś Wam wpadnie w oko.

Dla chłopca. Kiedyś numer jeden był Krzysztof. Gdyby nie fakt, że w bliskiej rodzinie mamy 2 Krzysztofów mocno bym to forsowała. Krystian – gdy miałam 10 lat mocno kochałam się w maturzyście mojej mamy, który nosił to imię. Afekt minął, ale sentyment do imienia pozostał. Grzegorz – jak dla mnie brzmi bardzo dostojnie, ale nawet nie sugerowałam mężowi, bo to tzw. imię z przeszłości. Inne imiona, które zawsze mi się podobały to Michał, Tadeusz, Euzebiusz, Juliusz, Marek, Hieronim, Robert, Kajetan, Wilhelm… W ogóle uwielbiam imiona!

Dla dziewczynki miałabym większy problem, ale brałabym pod uwagę Agatę, Elżbietę, Helenę, Klarę, Łucję, Matyldę, Anielę, Zuzannę, Melanię, Wandę, Eleonorę, Małgorzatę, Joannę i pewnie kilka innych.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela! Proponowałam mężowi, żeby tak dać na imię Oli, ale nie chciał się zgodzić..
    I jeśli kiedyś (podobnie jak Fozzie) upadnę na głowę i zapragnę kolejnego dziecka, to nie mam pojęcia jak je nazwiemy 😝 Basia jest mega, ale nie jest na A..

Śliweczka - Aluśka też nosiła 80 rok temu 🙂 rozmiar 86 jakoś tak przeskoczyła i od razu weszła w 92. Strasznie szybko zaczęła rosnąć od kwietnia. Dosłownie rosła w oczach! I jej włosy też 😝

Anna Stesia, sliweczka92 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!
    Tak tak tak!! Do Ninki mega pasuje Bruno! To tak samo jak do Lwa pasuje Róża :) choć takim moim cichym marzeniem jest Idalia a dla chłopca bardzo wstępnie Tytus :)
    Nowa matko Ty za moment rodzisz!!! Koniecznie się melduj codziennie!
    Jeżowa ogromnie się cieszę, ze leczenie okazało się takie skuteczne a co do opinii że Agatka za dużo je to dajże spokój.... Poza tym dzieciaczki mają taką postawę, ze wypychają brzuszek, jedno bardziej duże mniej, może to tez dokłada trochę do krągłości Agatki :)
    Frez podoba mi się ta Matylda! No i spłodzona w nowym domu, to imię jak dla Was :)
    U mnie dziś 9dpo i biel totalna, także już się nie nakręcam i wtedy jest mi duuuuzo lepiej!

Anna Stesia, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno mówicie? Chyba totalnie nie mój klimat 🙈 ale Noel w rozważaniach. Dziewczynkę zawsze chciałam Matyldę! Ale eMek totalnie nie. Teraz może bym się odważyła na Mię, ale sama nie wiem. Raczej nie mam w głowie pomysłów i co najlepsze jak przejrzałam listy z ciąży z Niną to już mi się nic nie podoba...! 🙈

Jeżowa a ja tak bardziej przez nasze problemy, ale jak jest „duży brzuch” a całe dziecko zgrabne to często są problemy z napięciem w centrum. Ja uczulam bo z tym walczymy u Ninki, też ma brzuch wywalony dość mocno i to jeden z objawów jej problemów właśnie

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża chrzesnica ma na imię Matylda, słodka i bardzo mądra dziewczynka 😊 mój za to ma na imię Janek i potwierdzam, że to są niezłe gagatki. Ale tobie Frez to akurat życzę dziewczynki, więc może nie będzie między wami wojny o Szczepana 😜 my zawsze mówiliśmy że czekamy na Adasia, a jak już zaszłam to zanim poznaliśmy płeć strasznie podeszlo mi imię Jurek, Jerzyk
    Kurczę ale w tej przychodni mają refleks. Od trzech dni próbuje się dodzwonić co z wizytą u W. A oni dziś do mnie dzwonią na kilka godzin przed, żeby potwierdzić. W sumie dobrze że się odbędzie chociaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 08:55

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, a możesz powiedzieć coś więcej na temat objawów Ninki? Oprócz wywalonego brzuszka oczywiście :)

Rucola, wdech i wydech :) Nie jestem forumową czarownicą (jak co niektórzy :P) ale ja Ci wróżę niebawem ciążę. Twój organizm wybierze najlepszy możliwy termin na ciążę, on się tylko czai.

AnnaStesia, niesamowite,że u Was ta lista jest cały czas aktualna. Bo u mnie, jak u Pilik - ciągle typy się zmieniają. Np.w ciąży z Anią, dla chłopca razem z Emkiem wstępnie wybraliśmy Igor. Ale teraz tego imienia zupełnie nie czuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:08

Rucola, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki chciałabym Natalia, Milena a mąż nie ma typów ;p Już z Anią były problemy.

Dla chłopca mi się podoba Szymon, Michał, Piotr a mężowi.....Zbigniew.

My myślę za 3-4 miesiące wracamy do gry ale to zależne jest od wyniku mojego rezonansu i ewentualnej laparoskopii.

U nas też brzuch mocno wystający, trochę się tym martwię i co mnie zaczęło niepokoić to zauważyłam, że Ania jedną stopę układa bardziej na zewnatrz. W butach to widac bo na boso nie. Konsultowałam toz fizjo mówiła, że póki co nic z tym nie robić , ważne ze na boso dobrze układa stopy a tak naprawdę ona cały czas szlifuje chodzenie i mamy dać jej jeszcze czas. Tylko że ona dość szybko zaczęła chodzić ( 11 miesięcy) a hgdzieś czytałam ,że im szybciej zacznie się chodzić tym te problemy mogą przybierać na sile. Sama nie wiem.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Justyna, uwielbiam Twój głos rozsądku :* ja niestety mam straszne wahania nastroju, w 10minut potrafię przejść płynnie z euforii do mega doła :P
    Frez pisałaś ostatnio o wysypce Florka, u nas to samo. Obsypało Małemu obydwie nogi. zastanawiam się czy to nie od nadmiaru cytrusów, bo ostatnio mamy problem z jedzeniem a owoce nawet wchodza...
    Cheresta który to u Ciebie tydzień ciąży?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziękuję Justyna, uwielbiam Twój głos rozsądku :* ja niestety mam straszne wahania nastroju, w 10minut potrafię przejść płynnie z euforii do mega doła :P
    Frez pisałaś ostatnio o wysypce Florka, u nas to samo. Obsypało Małemu obydwie nogi. zastanawiam się czy to nie od nadmiaru cytrusów, bo ostatnio mamy problem z jedzeniem a owoce nawet wchodza...
    Cheresta który to u Ciebie tydzień ciąży?
    Dziś na apce wskoczył mi 26 tydzień, skasowalam suwak bo oszukiwał. Dziś ogarnę nowy
    A propo zmian skórnych to mi na dłoniach wyskoczyly takie czerwone plamy piekące, bardzo suche. Nie zmieniłam żadnych detergentów w domu, więc nie wiem skąd się wzięły. Smaruje maścią z witaminą A. Teściowa mi za to powiedziała, że na bank dodali coś do wody bo ją też swędzi skóra. Że niby w związku z wirusem jakiś środek odkazajacy. Dla mnie to trochę taką paniką trąca, ale może jest w tym ziarnko prawdy 🤨

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta,A może to po prostu od zbyt częstego mycia rąk?
    Poza tym w ciąży hormony tak szaleją, że plamy mogą się zrobić znikąd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 09:32

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetesta, też mam takie plamy od kilku dni! Dłonie słuche, że o mamo, plus te plamy - nie wiem czy foto dobrze złapało, na żywo bardziej się rzuca w oczy
    eea280328be7.jpg

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie to wygląda tak
    546a07b3ae3c.jpg
    Justyna albo od ciągłego zmywania garów 😄 teraz cały czas a to drożdżówka, a to pierogi, a to zapiekanka i po każdym z tych dań miseczki, blaszka, foremka, patelnia, talerze i caaała kupa zmywania się robi. A mam ostatnio takiego pierdolca, że kuchnia musi być na bieżąco posprzątana 🙄

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
‹‹ 3674 3675 3676 3677 3678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ