Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
frezyjciada wrote:Tak tak, to było istne szaleństwo! 51dc😂 a tu już 12tc🙊
Laski co dodajecie do bigosu? Jakoś mi czegoś brakuje, nie mogę złapać "tego czegoś"🤷
Frez, może kapusty?nie wiem jak tam Twój babybrain, więc wolę przypomnieć na początku 😁😂
U mnie must have cebula, kiełba z dzika, rydze, łopatka peklowana w jałowcu i przecier! No ... I wino! Chociaż kiedyś nie miałam, to z whiskey też był pierwsza klasa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 11:31
frezyjciada, sliweczka92, summer86, Jeżowa, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaa wrote:Fozzie jakimi blogami się inspirujesz gotując?
veritaa, mi88, Jeżowa, sliweczka92, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Ahoj wszyscy!
Pilik jaka sexi mamuśkaach jak ja lubię brzuszki! Kto tam jeszcze ma to niech wystawia!
Kaczorka jak ucho?
W sumie na jesieni przejadł mi się bigos ale jak tak piszesz Fozzie o składzie... to zjadła bym natychmiast!
Ps czy Wy też macie dość tego stania w garach? chyba jutro coś zamówię bo normalnie zaczynam wysiadać...
Śliweczka też się przymierzam do przejrzenia strony HMkuszą mnie jakieś zakupki... ale chyba Empik zwycięży jednak!
Rucolamoże teraz mi się przyśni Twoja ciąża?
kciukasy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 19:13
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lunaris, siostro! Myślałam, że tylko ze mnie taka chpd. Mam wrażenie, że codziennie mam dzień świstaka i ciągle tylko ogarnianie posiłķow i mycie garów. Do tego w pracy kocioł, w efekcie o 21 padam na ryjek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 21:03
Lunaris lubi tę wiadomość
-
No to witaj w klubie- ja jestem gorsza bo wrzucam cały dzień do zmywarki i zlewu a na drugi dzień jak idę do pracy to zmywa moja mama
...ale! dzisiaj idąc do wanny (juuupiiii!) pomyślałam sobie : może moje mieszkanie wygląda jak przed/po przeprowadzce ale za to moje dzieci są dokochane i dobawione, mają co jeść i to nawet dwudaniowo na obiad i codziennie co innego. Ha! rachunki są zapłacone a w lodówce jest jedzenie. NA ten moment nie chcę więcej.
Uświadomiłam to sobie przez to że dziś złożyłam wnioski do 2 żłobków na osiedlu i wiem że za rok o tej porze moje życie będzie wyglądało zupełnie inaczej -już mi szkoda
(inaczej niz dziś kiedy myłam okna balkonowe a dzieci w tym czasie robiły na balkonie perkusję ze wszystkiego co znalazły ku rozpaczy sąsiadów).summer86, pilik, sliweczka92, Jeżowa, ibishka lubią tę wiadomość
-
Lunaris pięknie napisałaś 💗
Co do gotowania to może jest opcja przejścia na jedno danie na dwa dni? Albo chociaż zupa na dwa dni?
Ja ostatnio robię jakieś mega szybkie obiady typu makaron z pesto (wczoraj pierwszy raz Nina zjadła chętniej makaron z czymś niż sam! Właśnie pesto ze szpinaku jej posmakowało), dzisiaj cukinia panierowana z frytkami i surówką z kapuchy. Lubię tez różne kotlety warzywne i np. Robię jednego dnia do ziemniaków i surówki a drugiego dnia z jakimś sosem i do makaronu czy ryżu można.
U nas jak zupy to kremy szybkie albo rosół bo Nina uwielbia (no ale rosół to tez na kilka dni :p jeden dzień jemy rosół, następny zrobiłam kluski z mięsem z rosołu, a trzeci dzień inna zupa na rosole ;p a w międzyczasie sałatka z warzyw z rosołu).
I tak jakoś próbuje ogarniać jak mi kulinarnych chęci brakuje.
Bigosu na szczęście nie lubię (jak i żurku o którym ostatnio pisalyscie ;p) więc mnie nie ruszyły 😂Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ja siedze non stop w kuchni bo moje dziecko tylko ,,jesc jesc jesc". brakuje mi pomysłów, dlatego Was podpytuje .Jedzenie i kąpiel to zdecydowanie najlepsze ,,aktywnosci"
Zupę głównie krem gotuję raz na 3 dni , bo Ania zupę musi mieć codziennie. Zresztą dzięki temu jestem spokojna o porcję warzyw bo na surowo raz potrafi zjeść 20 małych pomidorków a raz rzuca nimi więc same wiecie jak jest ;p
Z drugimi daniami jako tako, często mamy makaron np w sosie z czerwoną soczewicą, pesto, gulasz. Ogólnie Ani najbardziej wchodza dania typu kasza, makaron, ryz z sosami i mięsem. Ewentualnie naleśniki z dżemem, placuszki wszelakie, ryba pieczona, łazanki z kapusta lubi.
Problem jest z kolacją bo nie mam pomysłu gdyż chleba Ania praktycznie nie je, więc kanapka np z szynką odpada.
Aaaa no i kocha kabanosy... Średnio jestem z tego zadowolona ale co zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 09:53
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Jezu dziewczyny ja to nie wychodzę z kuchni:(już mam dosyć!!!sama jem trzy razy mniej aby starczyło dla reszty na dłużej.moja średnia po pół godzinie od śniadania już wola o jedzenie.A Hania tez zaczęła niezle wcinac:)
Brak mi już pomysłów na szybkie dania, zważywszy ze naprawdę trudno gotować przy roczniaku przemieszczającym się z prędkością światła...buuuu
Aga a ty jak ogarniasz gromadkę?pewnie gotujesz wieczorami?
Siwulec co u ciebie?odezwij się!
Rucola sikałas na test dzisiaj????
A jak tam nasze ciężarówki?kto teraz najszybciej będzie rodził bo już się pogubiłam....
Madzik
Mama 3 corek:) -
Dzień dobry!
U nas podobnie z jedzeniem - co godzinę słyszę "mniam mniam", ale młody ma bardzo wybiórczy gust. Ubolewam że nie lubi żadnych placuszków,bo to łatwe i szybkie. Z kolei króluje bieluch i jogurt naturalny na kolację i wrzucam tam co się da - otręby, słonecznik, chia itp, a na przekąskę muffinki jablkowo-bananowe bez glutenu i bez cukru, cała rodzina je uwielbia.
A skoro ostatnio seria zdjęć to i ja dorzuce jedyne zdjęcie jakie mam z tego roku, gdzie się nie rozmazał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:11
Yoselyn82, sliweczka92, Rucola, pilik, veritaa, JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Minnie śliczny chłopczyk!!!!
Poprosze o przepis na muffiny jabłkowo bananowe!!!
Proszę:
https://mamaalergikagotuje.pl/muffinki-sniadaniowe/
Ja robię z cynamonem, ale bez owoców i słodzików.
Można też zmieniać mąki, robiłam z różnymi i każde wychodzą smacznieRucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Minnie ale przystojniak 😍
Cieszę się, że wy też macie wrażenie, że tylko gotujecie. Ja dodam że mam wrażenie, że tylko gotuje, zmywam i sprzątam zabawki... A póki co nie muszę tego koordynować z pracą. Jestem przerażona wizją przyszłego tygodnia i argumenty "pół Polski tak pracuje" niestety nie sprawiają, że jestem przerażona mniej 🤷
Verita u nas tak samo, zupa musi być bo inaczej to chyba by nie jadła warzyw 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 12:11
-
Madzik34 wrote:
Rucola sikałas na test dzisiaj????
.
U mnie niestety biel totalna. Nie mam pojęcia jakim cudem na tamtym teście coś wyszło...
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyChustomaniaczki! Jeśli Wasze dzieci nie dają się motać, a chcecie mieć chwilę spokoju, to polecam hamak z chusty 😄 wystarczy chusta i stół 😅
Potem usunę, więc nie cytujcie
PS. Nie wiem czemu mi wgrywa zdjęcia bokiemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 22:42
Yoselyn82, pilik, Anna Stesia, Rucola, JustynaG, moniśka..., sliweczka92, Kaczorka, Cabrera, Jeżowa, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak dobrze czytać, ze nie tylko ja ciągle urzeduję w kuchni albo latam ze scierą. Gotowanie wysysa że mnie całą energię, a tu jeszcze trzeba znaleźć siły na ogarnianie dziecka i wieczorną pracę. Wczoraj upiekłam 3 kg buraków, część będzie do barszczu i do drugiego dania, a część pomroze. U nas te sie dobrze sprawdza pesto z buraków, polecam! Było na alaantkowe, jeśli szukalybyscie przepisu. Z zup jemy rosoly (mam pomrozone kilka porcji, gotuje raz na tydzien), pomidorowa i krupnik. Na obiad czesto jest jakas kasza, sos i warzywa z mrozonek. Na szczęście u nas synek je wszystko, ciągle i dużo. Więc przynajmniej wiem, ze nie staram sie na marne. Ale już zupełnie nie mam sił na pieczenie ciast czy jakichś bułek. Wiem, że inni to robią i nie wiem, skąd czerpią siły. Na wszelki wypadek zamówiłam ostatnio z sieci jakieś 10 czekolad, może na tydzień starczy.
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Frez Nina praktykuje na stałe 🙈 na balkonie uwielbia!
A w zeszłym tygodniu kupiłam chustę typowo na hamak bo mi było żal mojego kochanego yarka 😅 wczoraj sobie tak ucięła najdłuższą drzemkę w życiu...! 2,5 godziny 😱 (dla równowagi dzisiaj w ogóle nie chce spać 🤷♀️)
frezyjciada, JustynaG, moniśka..., sliweczka92, Kaczorka, mi88, Yoselyn82, Jeżowa, Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość