X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Tak tak, to było istne szaleństwo! 51dc😂 a tu już 12tc🙊

Laski co dodajecie do bigosu? Jakoś mi czegoś brakuje, nie mogę złapać "tego czegoś"🤷

Frez, może kapusty? :D nie wiem jak tam Twój babybrain, więc wolę przypomnieć na początku 😁😂

U mnie must have cebula, kiełba z dzika, rydze, łopatka peklowana w jałowcu i przecier! No ... I wino! Chociaż kiedyś nie miałam, to z whiskey też był pierwsza klasa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 11:31

frezyjciada, sliweczka92, summer86, Jeżowa, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wino! Właśnie! Dzięki Fozzie❤️

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• veritaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie jakimi blogami się inspirujesz gotując?

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Fozzie jakimi blogami się inspirujesz gotując?
    Zalezy, wiekszosc robie na oko 😁 ale jeśli chce zrobić coś ciekawego to sięgam na fb do Blog Madame Edith i uwielbiam czasopismo Kocioł- są e-wydania do ściągnięcia w pdf

veritaa, mi88, Jeżowa, sliweczka92, Minnie89 lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, jaki Alusia nosiła rozmiar kurtki tej zimy? Są Jeszce jakieś szczątki zimowych kurtek na hm i coś bym wzięła Hani, ale właśnie nad rozmiarem się teraz zastanawiam. Ala jest rok starsza, więc powinno być podobnie. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj wszyscy!

Pilik jaka sexi mamuśka <3 :D ach jak ja lubię brzuszki! Kto tam jeszcze ma to niech wystawia! <3

Kaczorka jak ucho? :(

W sumie na jesieni przejadł mi się bigos ale jak tak piszesz Fozzie o składzie... to zjadła bym natychmiast!
    Ps czy Wy też macie dość tego stania w garach? chyba jutro coś zamówię bo normalnie zaczynam wysiadać...

Śliweczka też się przymierzam do przejrzenia strony HM :D kuszą mnie jakieś zakupki... ale chyba Empik zwycięży jednak!

Rucola :D :D :D może teraz mi się przyśni Twoja ciąża? :D kciukasy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 19:13

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, siostro! Myślałam, że tylko ze mnie taka chpd. Mam wrażenie, że codziennie mam dzień świstaka i ciągle tylko ogarnianie posiłķow i mycie garów. Do tego w pracy kocioł, w efekcie o 21 padam na ryjek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 21:03

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witaj w klubie- ja jestem gorsza bo wrzucam cały dzień do zmywarki i zlewu a na drugi dzień jak idę do pracy to zmywa moja mama :P
    ...ale! dzisiaj idąc do wanny (juuupiiii!) pomyślałam sobie : może moje mieszkanie wygląda jak przed/po przeprowadzce ale za to moje dzieci są dokochane i dobawione, mają co jeść i to nawet dwudaniowo na obiad i codziennie co innego. Ha! rachunki są zapłacone a w lodówce jest jedzenie. NA ten moment nie chcę więcej.

Uświadomiłam to sobie przez to że dziś złożyłam wnioski do 2 żłobków na osiedlu i wiem że za rok o tej porze moje życie będzie wyglądało zupełnie inaczej -już mi szkoda :D
    (inaczej niz dziś kiedy myłam okna balkonowe a dzieci w tym czasie robiły na balkonie perkusję ze wszystkiego co znalazły ku rozpaczy sąsiadów).

summer86, pilik, sliweczka92, Jeżowa, ibishka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris pięknie napisałaś 💗
    Co do gotowania to może jest opcja przejścia na jedno danie na dwa dni? Albo chociaż zupa na dwa dni?
    Ja ostatnio robię jakieś mega szybkie obiady typu makaron z pesto (wczoraj pierwszy raz Nina zjadła chętniej makaron z czymś niż sam! Właśnie pesto ze szpinaku jej posmakowało), dzisiaj cukinia panierowana z frytkami i surówką z kapuchy. Lubię tez różne kotlety warzywne i np. Robię jednego dnia do ziemniaków i surówki a drugiego dnia z jakimś sosem i do makaronu czy ryżu można.
    U nas jak zupy to kremy szybkie albo rosół bo Nina uwielbia (no ale rosół to tez na kilka dni :p jeden dzień jemy rosół, następny zrobiłam kluski z mięsem z rosołu, a trzeci dzień inna zupa na rosole ;p a w międzyczasie sałatka z warzyw z rosołu).
    I tak jakoś próbuje ogarniać jak mi kulinarnych chęci brakuje.
    Bigosu na szczęście nie lubię (jak i żurku o którym ostatnio pisalyscie ;p) więc mnie nie ruszyły 😂

Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze non stop w kuchni bo moje dziecko tylko ,,jesc jesc jesc". brakuje mi pomysłów, dlatego Was podpytuje .Jedzenie i kąpiel to zdecydowanie najlepsze ,,aktywnosci" :D

Zupę głównie krem gotuję raz na 3 dni , bo Ania zupę musi mieć codziennie. Zresztą dzięki temu jestem spokojna o porcję warzyw bo na surowo raz potrafi zjeść 20 małych pomidorków a raz rzuca nimi więc same wiecie jak jest ;p
    Z drugimi daniami jako tako, często mamy makaron np w sosie z czerwoną soczewicą, pesto, gulasz. Ogólnie Ani najbardziej wchodza dania typu kasza, makaron, ryz z sosami i mięsem. Ewentualnie naleśniki z dżemem, placuszki wszelakie, ryba pieczona, łazanki z kapusta lubi.
    Problem jest z kolacją bo nie mam pomysłu gdyż chleba Ania praktycznie nie je, więc kanapka np z szynką odpada.

Aaaa no i kocha kabanosy... Średnio jestem z tego zadowolona ale co zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 09:53

Synek styczeń 2021
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny ja to nie wychodzę z kuchni:(już mam dosyć!!!sama jem trzy razy mniej aby starczyło dla reszty na dłużej.moja średnia po pół godzinie od śniadania już wola o jedzenie.A Hania tez zaczęła niezle wcinac:)
    Brak mi już pomysłów na szybkie dania, zważywszy ze naprawdę trudno gotować przy roczniaku przemieszczającym się z prędkością światła...buuuu

Aga a ty jak ogarniasz gromadkę?pewnie gotujesz wieczorami?

Siwulec co u ciebie?odezwij się!

Rucola sikałas na test dzisiaj????

A jak tam nasze ciężarówki?kto teraz najszybciej będzie rodził bo już się pogubiłam....

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U nas podobnie z jedzeniem - co godzinę słyszę "mniam mniam", ale młody ma bardzo wybiórczy gust. Ubolewam że nie lubi żadnych placuszków,bo to łatwe i szybkie. Z kolei króluje bieluch i jogurt naturalny na kolację i wrzucam tam co się da - otręby, słonecznik, chia itp, a na przekąskę muffinki jablkowo-bananowe bez glutenu i bez cukru, cała rodzina je uwielbia.

A skoro ostatnio seria zdjęć to i ja dorzuce jedyne zdjęcie jakie mam z tego roku, gdzie się nie rozmazał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:11

Yoselyn82, sliweczka92, Rucola, pilik, veritaa, JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie śliczny chłopczyk!!!!
    Poprosze o przepis na muffiny jabłkowo bananowe!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Minnie śliczny chłopczyk!!!!
    Poprosze o przepis na muffiny jabłkowo bananowe!!!

Proszę:
    https://mamaalergikagotuje.pl/muffinki-sniadaniowe/

Ja robię z cynamonem, ale bez owoców i słodzików.
    Można też zmieniać mąki, robiłam z różnymi i każde wychodzą smacznie :)

Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie śliczny synek!

Dziękuję za przepis, tez skorzystam!

Synek styczeń 2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie ale przystojniak 😍

Cieszę się, że wy też macie wrażenie, że tylko gotujecie. Ja dodam że mam wrażenie, że tylko gotuje, zmywam i sprzątam zabawki... A póki co nie muszę tego koordynować z pracą. Jestem przerażona wizją przyszłego tygodnia i argumenty "pół Polski tak pracuje" niestety nie sprawiają, że jestem przerażona mniej 🤷

Verita u nas tak samo, zupa musi być bo inaczej to chyba by nie jadła warzyw 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 12:11

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:

Rucola sikałas na test dzisiaj????
    .
    Przepraszam, dopiero zauważyłam :)
    U mnie niestety biel totalna. Nie mam pojęcia jakim cudem na tamtym teście coś wyszło...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustomaniaczki! Jeśli Wasze dzieci nie dają się motać, a chcecie mieć chwilę spokoju, to polecam hamak z chusty 😄 wystarczy chusta i stół 😅
    Potem usunę, więc nie cytujcie
    PS. Nie wiem czemu mi wgrywa zdjęcia bokiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 22:42

Yoselyn82, pilik, Anna Stesia, Rucola, JustynaG, moniśka..., sliweczka92, Kaczorka, Cabrera, Jeżowa, Madzik34 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dobrze czytać, ze nie tylko ja ciągle urzeduję w kuchni albo latam ze scierą. Gotowanie wysysa że mnie całą energię, a tu jeszcze trzeba znaleźć siły na ogarnianie dziecka i wieczorną pracę. Wczoraj upiekłam 3 kg buraków, część będzie do barszczu i do drugiego dania, a część pomroze. U nas te sie dobrze sprawdza pesto z buraków, polecam! Było na alaantkowe, jeśli szukalybyscie przepisu. Z zup jemy rosoly (mam pomrozone kilka porcji, gotuje raz na tydzien), pomidorowa i krupnik. Na obiad czesto jest jakas kasza, sos i warzywa z mrozonek. Na szczęście u nas synek je wszystko, ciągle i dużo. Więc przynajmniej wiem, ze nie staram sie na marne. Ale już zupełnie nie mam sił na pieczenie ciast czy jakichś bułek. Wiem, że inni to robią i nie wiem, skąd czerpią siły. Na wszelki wypadek zamówiłam ostatnio z sieci jakieś 10 czekolad, może na tydzień starczy.

Jeżowa lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez Nina praktykuje na stałe 🙈 na balkonie uwielbia!
    18a78d407eaa.jpg

A w zeszłym tygodniu kupiłam chustę typowo na hamak bo mi było żal mojego kochanego yarka 😅 wczoraj sobie tak ucięła najdłuższą drzemkę w życiu...! 2,5 godziny 😱 (dla równowagi dzisiaj w ogóle nie chce spać 🤷‍♀️)
    92fc2af0c80d.jpg

frezyjciada, JustynaG, moniśka..., sliweczka92, Kaczorka, mi88, Yoselyn82, Jeżowa, Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 3672 3673 3674 3675 3676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ