X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, też miałam pytać o tę deskę do balansowania! W pierwszej chwili pomyślałam, że to jakaś równoważnia i zaczęłam rozkminiać, żeby zrobic ją z naszej prowizorycznej ślizgawki (zrobionej z boku szafki - wrzuciłam ją na pierwsyzm zdjęciu) - ona nie jest stroma, bo położona na sofie, więc Zosia wchodzi po niej do góry, potem siada i zjeżdża. Spróbuję z równoważnią :D

//usuniete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 00:01

pilik, sliweczka92, Lena21, Anna Stesia, Kaczorka, Jeżowa, summer86, frezyjciada, Minnie89, nowa na dzielni, Yoselyn82, Cheresta, Izape_91, moniśka..., Rucola, Madzik34, ibishka, Lunaris lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Zosia jest urocza! A jakie ma piękne kitki 💗

Jezowa tak to ta. Hałas taki przeciętny. Możesz posłuchać na youtube ;p nie jest gorsza od innych. Ja odczułam lekką różnice dopiero przy emerald 116 więc jednak wyższa półka

mi88, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi świetna zjeżdżalnia. Już rozmawiałam z emkiem, może w weekend coś takiego zrobi.
    Jak do tej pory urządzał Ani tor przeszkód ze wspinaczkami i skokami z fotela. :)
    Teraz ograniczamy wychodzenie na zewnątrz.Ratuje nas taras. Ania może kopać w doniczkach, póki nie próbuje wyjadać ziemi z doniczek to nawet te wykopki akceptuję.
    Czyli teraz trzymamy kciuki za Ciebie i Rucolę :)

Pilik u nas zdarzają się dni bez drzemki. Ostatnio mam ogromny problem uśpić małą. Tatuś robi to bezproblemowo a z mamusią zamiast spać to się wygłupia.

mi88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 ale Zosia ma ekstra kitki!!! <3 zjeżdżalnia wspaniała, super pomysł :D jak to potrzeba matką wynalazku :)

Pilik, Śliweczka dziękuję. Ja zamówiłam sobie Łucznika, ale dopiero po fakcie parę osób mi zwróciło uwagę, że to już nie jest taka świetna maszyna jak kiedyś :/

mi88 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie suche dłonie z plamami! I jestem skłonna przytaknąć, że coś z tą wodą jest nie tak! Bo przefiltrowana smakuje inaczej, teraz pije tylko butelkową, do herbaty też, bo no inny smak.

Co do imion! Sporo Waszych propozycji mi się podoba, części absolutnie bym nie zaakceptowała🙊 i stwierdzam, że to niesamowite jak różne imiona podobają się ludziom, którzy jako tako się dogadują i mają wspólne poglądy na wiele tematów.
    Jak sobie przypomnę jak nasza rodzina przeżywała Floriana 🤦 to nawet nie chce sobie wyobrażać, co było by gdybyśmy dali dziecku na imię Bruno, albo Mia(swoją drogą oba są stanowczo nie w moim typie).
    Ale patrzcie jak nam się forum rozhulało dzięki temu tematowi 😂

Mi Zosia przeurocza 😍 szkoda, że teściowa ma tak na imię, bo też bym chciała mieć taką słodką córeczkę, jak Twoja ❤️

Justyna u nas podobnie z usypianiem, myślę, że to taka faza po prostu! Do tego mój jest gorszym cycoholikiem niż był będąc noworodkiem 🤦 jest masakra, ciągle mnie ciągnie i woła cycy cycy AM cycy, maaaaamaaaa cyyyyycyyyyyy🤦 mam dość, serio! Nic nie mogę zrobić w domu 🤷

mi88 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez piona z cycohilikiem. To, co Agata teraz wyprawia przechodzi ludzie pojęcie... Więc łączę się w bólu.

U nas w ogóle nie ma opcji, żeby Agata w domu zasnęła z tatą. Jeśli już to padnie po dwóch godzinach płaczu (jak wyjdę gdzieś wieczorem). Emek zazwyczaj bierze ją do auta, usypia jeżdżeniem i przenosi do domu, bo mu jej szkoda...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dzięki za info o tej maści! Faktycznie poczytałam i nie jest wskazana więc od razu zapytałam o to W dziś. Powiedział żeby spytać w aptece o coś przeciw uczuleniu ale stanowcze nie dla retimax

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym się zorientować w sytuacji dla pewnej bliskiej mi osoby. Obecnie jest ciężki czas dla wielu firm. W firmie X spadła ilość zamówień wysokomarżowych, co nie oznacza, że ludzie nie mają pracy ale spada zysk firmy. W związku z tym pracodawca chce obniżyć pensję do 80%. I sugeruje, że nie wie co będzie dalej, czy będzie go stać nawet na te 80% w kolejnych miesiącach.
    I teraz pytanie - czy jeśli pracownik wykonuje swoją pracę, nie ma przestoju a nawet musi wykonywać więcej obowiązków gdyż część osób z jego działu przebywa na opiece... to czy może się nie zgodzić? Czy w takim przypadku można się zwolnić bez okresu wypowiedzenia przewidzianego w umowie?
    Wiadomo firmy są w trudnej sytuacji ale rachunki za coś trzeba płacić. A nie mając pewności, że firma wypłaci wynagrodzenie a robiąc za 2 w czasie kryzysu - to ciężka sprawa.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jaka cudowna Zosia!!! Chyba cała mama, co?? dziękuję za pokrzepiające słowa :* Ja mocno trzymam kciuki za Ciebie i dam Ci radę, nie sikaj 6dpo!!! hahahahaha
    Pilik fajna ta deska, choć w pierwszej chwili pomyślałam sobie że korzysta się z niej zupełnie odwrotnie :P
    Justyna ja niestety nie pomogę w temacie ale zdaję sobie sprawę z tego, ze teraz ogólnie jest ciężko a z każdym tygodniem będzie coraz ciężej :(
    Dziewczyny u nas tez panuje moda na cycka... dodatkowo w odstawkę poszło inne jedzenie, mam nadzieję, ze to przejściowy etap. Totalnie nie wiem jak ugryźć temat odstawienia.

mi88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może dzieciakom idą czwórki/piątki, dlatego proszą częściej o mleko? U nas zawsze gdy w końcu wyszły memu pacholęciu jakieś kłapacze to na chwilę robiło się lepiej (czytaj: spał nawet po 2 godziny w nocy cięgiem). My czekamy tylko na piątki i mam nadzieję, że po tym trochę zrobi się lepiej, bo bujania na rękach od 1 do 6 rano mam już trochę dość, a chłop swoje waży. I do tego dochodzi stan podgorączkowy (mały ma ciągle ok. 37.7-38.0 stopni, więc oczywiście próbuję zachowac spokój, ale idzie mi tak sobie). Kaczorka, jak u was było po piątkach u Alusi?

Pilik, patrzyłam na tę deskę do balansowania, myślałam, żeby synkowi kupić na 2 lata (ostatecznie kupimy rower), ale bałam się tej wersji bez filcu. Jak się u Was sprawdza?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia zapewne masz rację. Młodemu chyba ruszyły dolne trójki, ma nabrzmiale dziąsła.
    dzis przy kąpieli zauwazyliśmy, ze u Małego wysypka jest już na prawie całym ciele i zaczelismy się zastanawiac czy to też nie jest jakiś objaw ząbkowania, bo nie wprowadzaliśmy żadnych zmian w żywieniu czy w chemii.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, bardzo nie lubię zwalania wszystkiego na zęby, ale co zrobić, jak czasami gołym okiem widać związek okreslonych zachowań z pchaniem się na zewnątrz zębiszczy. U nas ta korelacja jest aż zanadto widoczna. W tym też potrzeba ssania, częstsze wiszenie na piersi, te koszmarne noce, stan podgorączkowy, wkładanie do paszczy różnych przedmiotów (syn ma fazę bobra i próbuje obgryzać wszystko, co znajdzie w zasięgu swojego wzroku - ostatnio wyławiałam z jego buzi zmemłaną kredkę), że o zagadnieniach defekacji i innych tego typu atrakcjach nie wspomnę. Wysypka chyba też może być, choć u nas na razie tego nie ma.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tylko Wam jeszcze podam przepis na zupę, którą dzisiaj robiłam. Moi panowie - i mały, i duży - niemal zeżarli wraz z talerzami:
    https://aniagotuje.pl/przepis/delikatna-zupa-krem-z-batatow
    Podałam z grzankami.

pilik, nowa na dzielni, Yoselyn82, ibishka, sliweczka92, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że cierpię na bezsenność zapodam wam fotke z wizyty
    e440bbc864a7.jpg
    Ada w końcu zaczęła współpracować na usg i pokazała buzię 🥰 mam podejrzenie, że będzie miała głęboko w czaszce osadzone oczy typowo w moją rodzinę, ale może mi się tylko wydaje 🤔 w każdym razie waży już 750g co w sumie da się odczuć. Podwaja swoją wagę co 4 tygodnie i W mówi że jest ok. Na kolejnej wizycie usg 3 trymestru i podanie immunoglobuliny, którą W postara się załatwić że szpitala bo 400zl to jednak trochę drogi gips za jeden zastrzyk 😑 swoją drogą osłabia mnie ten system, w którym ciężarne nie dość że na NFZ nie mogą liczyć na dokładne badania i porządną opiekę to jeszcze niezbędne leki tyle kosztują 😡
    U mnie troszkę gorzej z morfologia, dostałam żelazo tardyferon 2×1. No i szyjka z 37mm skrócila się do 30mm. Niby nie jest za krótka, niby nie ma dramatu ale W kazał się oszczędzać. Swoją drogą ostatnio pomyłam na kolanach podłogi w całym mieszkaniu więc może czas wybić sobie z głowy niektóre pomysły

pilik, StaraczkaNika, nowa na dzielni, frezyjciada, JustynaG, Yoselyn82, Izape_91, veritaa, Anna Stesia, ibishka, sliweczka92, Rucola, Lena21, Kaczorka, Cabrera, Lunaris lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak piszecie o starszych dzieciach, ząbkowaniu, usypianiu, zabawach, posiłkach to się zastanawiam jak to będzie u nas i nie mogę się doczekać. Ale myślę że będzie ok. Wczoraj z eMkiem byliśmy u jego siostry po wizycie po część rzeczy dla małej. Jego chrzesnica ma 2,5 roku i nauczyła się gadać jak katarynka 😄 i nie mówi do nas ciociu i wujku, tylko ciociusia i wujaszek, czym mnie tak rozczula 😍 wczoraj musiałam ją wykąpać, bo takie miała życzenie, ale że staram się nie dźwigać to eMek wkładał ją do wanny. Także pierwsza kąpiel dziecka zaliczona, poszło nam prawie idealnie, bo tylko do mycia głowy musiała być mama

JustynaG, Izape_91, Anna Stesia, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta mam koszmarne alergie (w ciąży się znowu bardzo nasilają i mam serdecznie dość...) mam pozwolenie od lekarza tylko na hydrokortyzon, taki najsłabszy z apteki bez recepty. Jak nie masz mocnych zmian to może to pomoże.
    Z kremow bezpiecznych a pomagających mocno jeszcze polecam ederix. Ziołowy, robi robotę!

AnnaStesia dzięki za przepis, nie za słodka zupa wychodzi? Muszę jeść więcej batatow może spróbuję.
    A co do deski - w dwóch pokojach mam dywan i tylko tam używam, jakbym miała płytki/panele same to na pewno było by ciężko. Jak Nina zaciąga w inne miejsce to na macie gimnastycznej jej kładę.

Rucola można jej używać na różne strony :) póki co służyła za huśtawkę, krzesło, równoważnie, zjeżdżalnie, rampę dla autek i tunel ;). A dopiero ją odkrywamy ;p

Co do cycoholikow rozumiem Was bardzo! Nam się udało odstawić. Od 13.03 nie ma karmien. Kilka dni była walka, a teraz się nawet nie upomina. Rano nie raz prosi o cycy ale robi tylko „noski noski” (nos-sutek 😂), głaszcze i się przytula. A jak ubieram stanik to przybiega i po buziaku każda pierś dostaje. Niestety u nas to kosztem butelki (dwa razy dziennie dostaje małą butelkę mleka owsianego).

JustynaG, Rucola, Jeżowa, Kaczorka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze może i racja z tymi zębami.... Ale u nas to znaczyłoby już piątki 🙊 bo resztę ma w komplecie. I jak on nic ni je, tak jak tylko znajdzie kredki i od razu lądują w paszczy! Każdą zatemperowana kredkę zjada 🤦 musze chować przed nim. O dziwo świecowe mu nie smakują, ale te ołówkowe to ojojoj, ciągle poobgryzane.

Pilik podziwiam, że udało Wam się odstawić! Brawo dla Ciebie!

Cheresta jaka słodka Ada :) o kwestiach NFZ się nie wypowiadam, bo szkoda nerwów....

mi88 lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Troche mnie tu malo ostatnio, ale staram sie nie czytac o koronawirusie. Maz mi codziennie wyklada styatystyki i mam dosc :p marzę o tym, zeby wrocic do normalnosci... Tak bardzo nie docenialam tego co bylo, teraz to widze... Spokój wewnetrzny jest bezcenny.. Teraz tylko chodze i mysle co bedzie dalej... Niestety ale maz pracuje w zakladzie produkcyjnym w branzy automotiv, a tam teraz jest sieczka, bo wszystko stoi. Mam nadzieje tylko, ze nie straci pracy :( moze miec nizsza pensje, ale zeby byla praca... Teraz idzie na urlop przymusowy 2 tygodnie... Niewiadomo co potem i kiedy wszystko ruszy. Teoche jestem rozzalona, bo chcialam zeby urlop wyorzystal po narodzinach Zosi i na wspolny czas razem... No to conajwyzej bede go widziala w weekendy pewnie, bo potem jak narzuca tempo i wejda zamowienia na gwalt to sie nie pozbiera z rozumem. No wszystko jest nie tak... Jestem troche podlamana. Pocieszam sie, ze moze byc gorzej i ze dam sobie radę....

Rucola do maja/czerwca masz czas, brzuch Zosi czeka na przejecie :) obiecalam Ci go i go dostaniesz! Poza tym ja ledwo kreske mialam na nordzie 9 dpo, na allegraku to nie bylo nic, wiec nic straconego!

Pilik dziękuje za zaproszenie do grupy :)

Mi88 ale cudna Zosienka :)

Cheresta sliczna Ada! Gdzie masz suwaczek??

Nowa jak tam dzisiaj??

Ja dzisiaj mialam sen, ze mi lekarz nie chcial zrobic usg :D juz sie nie moge doczekac twgo usg za tydzien, bedzie mi je robil fajny lekarz, wiec kaze mu zeby zrobil jakies ladne zdjecie malej.

Oczywiscie wczoraj zaczelam pisac posta, a koncze w sobote rano :) wiec macie aktualizacje brzuchowa z wczoraj, a dzisiaj zaczynamy 32 tydzien i wychodzi na to, ze to juz tak blisko do spotkania z Zosia 😍

Aaa, pamietajcie ze dzisiaj w nocy zmiana czasu :)

3c1a0a036e40.jpg

veritaa, JustynaG, Anna Stesia, Minnie89, pilik, mi88, sliweczka92, Ania_1003, Rucola, Jeżowa, Lena21, Cheresta, nowa na dzielni, Kaczorka, ibishka, Lunaris lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ślicznie 😍 jaka piękna figurka :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik gratuluję odstawienia ! To milowy krok ;) U nas też są czasami buziaki w cyce na dobranoc... ogólnie cały czas bardzo żywo reaguje jak się przebieram czy coś. Ale bez problemu już W nocy też zrezygnowała z jedzenia musu ( hurra) , budzi się raz na wodę na 5 minut. Ja w końcu zaczęłam życ :D
    Deska super, tylko gdzie to wszystko trzymać w mieszkaniu 50m ?;p

Mi ale słodka ta Twoja Zosienka! Cudowna, moja Ania ma długie włosy ale nie pozwala sobie nic z nimi zrobić więc chodzi jak rozczochraniec... ;p super sprawa ze zjeżdzalnią .

Cheresta słodka córeczka!

Iza śliczny masz brzuch ;) w ogóle bardzo zgrabnie wyglądasz.

mi88, Jeżowa lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
‹‹ 3676 3677 3678 3679 3680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ