Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Frez, a kto powiedział, że będziesz miała usługiwać synom? Oni też mogą sprzątać, gotować. Zresztą wielu współczesnych facetów potrafi takie rzeczy.
Minnie89, summer86, Lena21, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Frez, wiem że są różne wyobrażenia przyszłości i pragnienia, tak jak Twoje córeczki, ale a) na tym etapie margines błedu jest ogromny b) najważniejsze żeby maluch był zdrowy.
A odpowiednio wychowany chłopiec potrafi więcej pomóc mamie niż niektóre córki. Z jedzeniem pewnie tak będzie, ale chłopcy przynajmniej z reguły są mniej wybredni niż dziewczynki
W rodzinie emka jest odwrotba sytuacja, czyli trzy córki i ze względu na sposób wychowania "na księżniczki" ich mama jest dla nich służącą mimo, że 2 z nich już są dorosłe. -
Sama w domu niewiele robiłam bo mama mnie wyręczała. Bo ona to zrobi szybciej, sprawniej, dokładniej.
Wszystkiego uczyłam się gdy wyprowadziłam się z domu. Perfekcyjną panią domu chyba nigdy nie będę
Frez, powiem Ci, że ja też bym wolała drugą dziewczynkę.Choć emek raczej liczyłby na chłopca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 10:08
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Verita i Pilik to super, że czas drzemki się u Was wydluzyl
U nas nie wygląda to za dobrze. Jak zaśnie przy piersi to pośpi do 1h, ale na rękach. Oczywiście nic wtedy nie mogę zrobić. Jak próbuje ja odłożyć najdelikatniej jak potrafię pospi max 15 min jeśli w ogóle. I to jest jedyna drzemka w ciągu dnia (około 12:00, a wstaje rano o 7). Pomyśleć, że jak miała 2-3 miesiące spała po 4h jednym ciągiem...
Jestem ciekawa czy u nas spanie też się poprawi po odstawieniu. Jedynie co mnie trzyma jeszcze mocno przy karmieniu poza plusami dla dziecka oczywiście to właśnie szybkie zasypianie przy piersiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 11:40
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:47
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
agulineczka wrote:Verita i Pilik to super, że czas drzemki się u Was wydluzyl
U nas nie wygląda to za dobrze. Jak zaśnie przy piersi to pośpi do 1h, ale na rękach. Oczywiście nic wtedy nie mogę zrobić. Jak próbuje ja odłożyć najdelikatniej jak potrafię pospi max 15 min jeśli w ogóle. I to jest jedyna drzemka w ciągu dnia (około 12:00, a wstaje rano o 7). Pomyśleć, że jak miała 2-3 miesiące spała po 4h jednym ciągiem...
Jestem ciekawa czy u nas spanie też się poprawi po odstawieniu. Jedynie co mnie trzyma jeszcze mocno przy karmieniu poza plusami dla dziecka oczywiście to właśnie szybkie zasypianie przy piersi
U mnie też tak spała wcześniej, też na rękach w łózeczku max 40 minut. ...tylko w żlobku spala dłużej.
A jeśli chodzi o długośc zasypiania to wcale nie jest teraz gorzej, max 10 minut bujania na drzemke i śpi, na noc podobnie.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Frez te chłopaki mojej kuzynki maja teraz 12,7 i 6 lat i są naprawdę świetni, bardzo pomocni i mama tam jest naprawdę jak ukochana królowa ! Za to moja 7 letnia siostrzenica to mała łobuziara i prawdziwa księżniczka na ziarnku grochu :p
A co do drzemek to mój Franio to fenomenczytamy 3 bajki o Bingu, łapie za moje włosy i zasypia, spi ok 2h, gdyby nie ten czas to bym zwariowała z nimi non stop, obawiam się jednak, że Ipuś będzie całkiem inny...
-
dzień dobry Dziewczyny!!!
Przede wszystkim Frez ogromnie Ci gratuluję zdrowego Człowieczka!!! Jest piękny i cudowny :* Czy z siusiakiem czy bez !! Mój emek ma 2 braci i 2 z nich jest lepszymi "gospodyniami" niż ich żony (w tym mój).
Pilik ja od 2 tygodni nie pracuję i do świat pewnie nie będę... Bardzo Ci dziękuję za informacje o mleku, zapytam jeszcze czy dajesz podgrzane i jakiej używasz butelki? Pytam czysto teoretycznie, bo po rozmowie z emkiem chyba się nie zdecyduję póki co na odstawienie, ale zaraz o tym napiszę.
Dziś niestety zawitała do mnie @. Zdołowało mnie to nie z tego powodu, ze nie ma II (bo do tej myśli już się przyzwyczaiłam) ale z tego powodu, ze moja faza lutealna trwała znów tylko 10 dniPoryczałam się jak głupia, zaczęłam narzekać że to wszystko przez kp i ze chce natychmiast odstawić Małego a emek ma mi pomóc. Na co on przyszedł i mnie przytulił i powiedział, ze ogromnie mi dziękuje za to, ze tyle karmie Lewka, że on to ogromnie docenia. Normalnie poryczałam sie jeszcze bardziej i siedzę teraz i czytam internety o tej głupiej fazie lutealnej. Jestem rozwalona totalnie i mega mi przykro, ze mój organizm nie może dojść do równowagi mimo tego, ze wiele z Was na tym etapie co ja już było w ciąży karmiąc piersią. Przepraszam Was, nie chcę się porównywać i żalić, tylko dobija mnie fakt, ze mam 34 lata i nie chcę zabierać dziecku tego czego najwyraźniej potrzebuje, żeby starać się o kolejne. Idę do jamy.
Jeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wyplacz się i wracaj do nas! Który to jest Twój cykl w ogóle? Może jeszcze faza się wydłuży? Daj sovie jeszcze chwilę. Ja rozumiem że presja czasu itp ale kochana wychodzę z założenia że nic nie dzieje się bez powodu
Mój mąż też mi powtarzał ze jest okropnie dumny z tego że tak długo karmie Anię a widział jak wyczerpują mnie te noce... Nie porównuj się z innymi bo sama wiesz ze do niczego to nie prowadzi. Ja też czasami mam myśli że gdybym nie poroniła to za 2,5 miesiąca bym rodziła już no ale co z tym zrobię? Nic. Cieszę się tym co mam a Ty mądra babka jesteś więc wiem że zaraz będziesz w pełni sił i gotowości żeby zacząć kolejny cykl!
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyDziewczyny ja to wszystko wiem, wiem doskonale i jeszcze bardziej to na mnie spadło, z tego względu, że wiem, że od ich wychowania będzie zależało szczęście moich "córek" a ich żon. A to cholernie ciężka praca, obciążająca psychicznie. Tym bardziej, że mój mąż jest daleki od tego jak chciałabym, żeby wychowani byli chłopcy. A nie oszukujmy się, to ojciec jest wzorem dla synów, nawet podświadomie przejmują ojcowskie zachowania. W większości kwestii chciałabym wychować ich zupełnie inaczej niż teściowe swoich synów. Z drugiej strony obawiam się, że mi pizdnie na łeb całkowicie.... Ja wiem, że nie powinnam tak myśleć, że nie to jest najważniejsze, ale no co poradze, że takie myśli mi się kłębią we łbie i zżerają od środka?
No ciężko mi z tym... Samej ze swoimi myślami mi ciężko.. tak po prostu...
Rucola masz wspaniałego męża, jesteś cudowną mamą i bez względu na to jaką decyzję podejmiesz w kwestii kp, to jestem pewna, że synek będzie szczęśliwy!❤️
Ps. Dziewczyny, czy w kolejnych ciążach też Wam szybciej wyskakiwały brzuchy? Już w pierwszej miałam dość szybko, ale teraz to jest jakiś kosmos🤦 raptem zaczęłam 13tc a juz widać 🤦 starszak dziś zapytał "mamo czy tam jest dzidzia?" Także no... Widać.... -
Rucola ja tez odstawiłam Frania ze względu na starania, odstawiłam w marcu i dwa cykle później byłam już w ciąży, ale jak wszystkie wiemy tu nie ma reguły i każda z nas jest inna - u mnie dopóki karmiłam w jajnikach panowała totalna cisza, wiec nie było innej opcji a nas trochę jednak ograniczał czas do mojego powrotu do pracy. Gdyby się wtedy nie udało pewnie musielibyśmy odłożyć starania na dłużej
-
Rucola polubiłam za wdzięczność męża, na całą resztę moje słowa to "przykro mi". Odnośnie fazy lutealnej to ja nigdy w moim przypadku się tym nie interesowałam, bo nie było takiej potrzeby, ale czy biorąc dupka po owulacji nie wydłuża się fazy lutealnej sztucznie? Nie wiem też jak się ma do tego karmienie piersią...
Agulineczka to Wojtuś to faktycznie ideał!!! Aż ciężko uwierzyć że istnieje naprawdęco do drzemki Ulci wcale się nie dziwię, drzemka na rękach to dla mamy żaden odpoczynek ani czas wolny niestety... Nie mam żadnych złotych rad w tym temacie, u nas, jeśli Agatka już zaśnie, to w domu śpi około 1,5h więc nie mogę narzekać, ale to odkąd poszła do żłobka. Wcześniej jedyna pewna drzemka to była w wózku na spacerze. A dzisiaj kompletnie odmawia zaśnięcia i już się stresuje jutrem jeśli mi zrobi tak samo a ja będę musiała pracować
Frez naprawdę uważam, że nieco zbyt stereotypowo podchodzisz do mężczyzn! Zakładam, że oceniasz swoich synów w przyszłości na podstawie jakiś konkretnych przykładów? Swojego męża na przykład (nie wiem, strzelam po prostu)? U nas w domu to mąż trzyma rękę na pulsie w sprzątaniu, gotowaniu, praniu, robieniu zakupów etc. Ja jestem kobietą, ale mama mnie wychowała bardzo podobnie jak Justynę jej mama - że ona zawsze wszystko zrobi szybciej, lepiej, a jak mi da coś zrobić to i tak będzie poprawiać. Uważam też, że to kobieta sama siebie zapędza w rolę kury domowej... Stara się wypełniać jakieś dawno wykreowane oczekiwania względem naszej płci. Może są one dodatkowo wzmacnianie przez nasze mamy, babcie, ciocie, które oceniają nas przez taki pryzmat. Moja mama mówi, że mi zazdrości, że mąż gotuje obiady, bo mój tata to nie umie zrobić nic. A ja ją pytam - a powiedziałaś mu kiedyś żeby po prostu zrobił obiad? Oczywiście odpowiedź brzmi nie - bo ona zrobi to lepiej. A czasem trzeba po prostu poluzować szelki. Uważam, że jesteś wspaniałą kobietą i świetnie wychowasz swoich synów - czy to dwóch, czy to trzech - na mężczyzn, którzy będą Cię wspierali i Ci pomagali.veritaa, JustynaG, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
Rucola , kochana! Tulę Cię bardzo bardzo mocno. Powiem Ci, że wzruszył mnie Twój emek.
A tak zupełnie serio,wypłacz się ile potrzebujesz a potem do działania. Nie musisz zabierać Lewkowi mleka.
Choć powiem Ci to, co Ty mi powtarzałaś wielokrotnie gdy żaliłam Ci się, że muszę schodzić z sesji bo nie ma @ - Rucola, karmisz już bardzo długo! Dałaś swojemu dziecku najlepsze co mogłaś więc nie musisz mieć wyrzutów sumienia gdy go odstawisz. Pamiętaj, karmienie to też pewien wysiłek Twojego organizmu.
Jesteś wspaniałą mamą! To dopiero pierwsze cykle starań, z pewnością skoro takie popaprane cykle (jak moje czy Frez) mogą dawać ciąże to u Ciebie tym bardziej. W końcu gdyby się tam fasolka zadomowiła to ta faza miałaby po co trwać dłużej
Tymczasem informuję Cię, że 29.03.2020 to Twój pierwszy dzień ciąży.
Frez Dzieci mają intuicję! Ale szczerze mówiąc ja już mam wrażenie, że brzuch zrównał się z cyckam. Wiem, paradoks. Mówiłam wcześniej, że nie mam cycków.
Frez, rozumiem Twoje rozterki. Marzyła Ci się córeczka mamusi dla odmiany przy tym męskim towarzystwie. Skoro lekarz nie dał pewności to jeszcze chwilę musimy poczekać na potwierdzenie... Wiadomo, nie m co isę na błąd nastawiać ale też warto poczekać
Agulineczka To takiego Wojtusia ja poproszę. W końcu jak za pierwszym razem mamy gałgana to za drugim razem powinno być lżej, co nie?
Anka dziś miała trochę atrakcji w dzień i śpi 4h i końca nie widać. Dodam, że śpi we własnym pokoju!
Mi Korzystając z Ciebie jako inspiracji, podpowiedziałam emkowi o zjeżdżalni dla Ani. No to przyniósł z piwnicy drzwi od szafyno i Ania nie traktuje tego jak zjeżdżalni... ale wspinanie! to jest to!
Jeżowa przybijam piątkę!Zgadzam się z Twoimi poglądami dotyczącymi nas kobiet. Bardzo często robimy podświadomie...
agulineczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna no jak chodzę w luźnych ubraniach w tygodniu, to jest względnie. Teraz pierwszy raz od daaaaaawna założyłam coś obcisłego-bo spodnie mnie już uwierają 🤦a moje ulubione koszulki luźne są w praniu (chyba będę musiała kupić drugą pralkę, bo teraz już nie wyrabiam z praniem, albo suszarkę 🤔), to nawet mężulek się zdziwił, twierdząc, że jeszcze wczoraj tego brzucha nie było 😂
Na potwierdzenie
[url=https:Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 10:56
pilik, agulineczka, Minnie89, Ania_1003, JustynaG, Jeżowa, Anna Stesia, Lunaaa, Lena21, Yoselyn82, nowa na dzielni, sliweczka92, Lunaris, ibishka lubią tę wiadomość
-
Frez, piękny brzuszek
A co do prania, polecam suszarkę! Mamy od jakichs 3 tyg. i nie wyobrażam sobie już tradycyjnego suszenia, ogromna wygoda. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:48
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Summer jaka macie suszarkę? Mnie juz tak drażni wiecznie rozstawiona w jednym z pokojów suszarka na pranie. Mam nadzieję, że szybko zrobi się ciepło i będę suszyć na tarasie. Niestety budując dom 7 lat temu nie pomyślałam o pralnio-suszarni. Teraz przy dzieciach wiedziałabym, że to must have. Mam gdzieś tam w dalszych planach zagospodarowanie poddasza na 2 dodatkowe sypialnie plus suszarnie właśnie, ale maz na razie nie chce słuchać o remoncie, bo dopóki co roboty wokół domu wciąż sporo.
Frez pięknie wyglądasz. Spory brzuszek już! U mnie też tak szybko wyskakiwal
Justyna to w takim razie życzę Ci takiego Wojtusiaja teraz dla odmiany mam małego galgana
bo co ja bym robila mając takiego drugiego Wojtusia?
no zanudzilabym się
A tak serio to niejednokrotnie aż głupio było mi opowiadać moim dwóm koleżankom z pracy, które w podobnym czasie urodziły dzieci, jakie to ja mam złote dziecko. Czasami miałam wrażenie, że myslaly, że koloryzuje, sciemniam i jak każda matka wychwalam swoje dziecko pod niebiosa. Dlatego czasem nic już nie mówiłam, gdy one narzekaly na ataki płaczu, bunt na spacerze czy niechęć do ubierania lub brak apetytu, itp.
JustynaG lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Frez, ale piękny brzuszek!
A właśnie - co odpowiedziałaś na pytanie synka o dzidziusia? -
Agulineczka, po krótkim rozpoznaniu wśród znajomych zdecydowaliśmy się na Bosha.
Melevis za to doradzała aby brać pod uwagę tylko modele z pompą ciepła i w ten sposób wybraliśmy. Póki co spisuje się bardzo dobrze.
Też nie mamy pralni, czego żałuje. Miejsca na suszarkę tez nie mieliśmy przewidzianego, bo wydawało mi się to totalnie zbędnym urzadzeniemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 18:19