Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
O rany Pilik
))))))))) ja wyje dalej chociaż film się skończył
-
Cudne to pilik! Pokrzepiające bardzo ❤️
Frez, czy ja Ci pisałam ze wyglądasz obłędnie, czy tylko polubiłam foto? Ślicznie wyglądasz, ja tam myśle ze będziesz księżniczka dla swojej ekipy właśnie! Moja babcia ma samych synów i oni ja uwielbiają wszyscy i bardzo się o nią troszczą
Rucola mogę się tylko domyślać jaka to trudna decyzja, ale co do FL to tylko Ci powiem, ze moja od zawsze trwa 11 dni właściwie i tez dało radę
No i melduje się dalej w dwupaku, za to po bardzo solidnym usg i ktg. Wszystko gotowe do porodu, mały solidny gabarytowo, moja szyjka miękka, pulchna i z małym rozwarciem. Podobno było widać włoski na główce na usg(nie widziałam ich
). Teraz czekam dalej aż coś się zacznie dziać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 20:06
Lunaris, sliweczka92, frezyjciada, Lunaaa, JustynaG, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa wspaniale
a jak się czujesz na tej końcówce? fizycznie- bo nawet nie pytam jak psychicznie.
Tak się zastanawiam czy szpital i personel zgodzil by się w obecnej sytuacji na poród on lineżeby np mieć włączonego messengera.
-
nick nieaktualnyPilik ja stanowczo nie powinnam tego oglądać....🥺 Bo becze i bez takiego wyciskacza łez!!
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i wsparcie. Jakoś to sobie poukładam w głowie... Tylko potrzebuję czasu...
A swoją drogą gdybym chodziła tylko na NFZ, to ostatnią wizytę miałam w lutym. Środową odwołali-znowu. Tzn nie odwołali, ona będzie! Ale telefonicznie😂🤦 ciekawe jak to będzie wyglądać 🤣
Nowa teraz to melduj się codziennie! Jeszcze ciuteczek, a będziesz tulić maluszka! Aaaach ten zapach noworodzia 😍 -
Frez WHAT ??????????? szok! telefonicznie mówisz.... to ja nie wiem gdzie byś musiała ten telefon umieścić celem badania
JustynaG, frezyjciada, Lunaaa, Rucola, sliweczka92, Fozzie Bear, pilik, Minnie89, Anna Stesia, Jeżowa, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Frez, no tego to jeszcze nie było. Telewizyta u ginekologa prowadzącego ciążę
No to niech Ci wystawi skierowanie czy co tam Ci jest potrzebne -
nick nieaktualnyJak mi pani zadzwoniła to myślałam, że żartuje i zaczęłam się śmiać w głos, a ona do mnie, że teraz tak będą wyglądać wizyty🤦 noooo nieeee wiem, może mi będzie mówić jak mam sobie szyjkę zbadać 🤣 albo może będzie to videorozmowa?🤣 No śmichy chichy, ale jak ktoś prowadzi ciążę tylko na NFZ i jest na końcówce, no to nie zazdroszczę!
-
Hej Dziewczyny!
Zaglądam tu do Was i podczytuje już od dłuższego czasu, jak do tej pory marna ze mnie extesterka ale tym razem postanowiłam czarować rzeczywistość i chciałabym dołączyć do Waszego sympatycznego grona😉
Może krótko o mnie. Mam 28 lat, jestem z lubelszczyzny, pracuje jako leśnik😋 o dziecko staramy się od półtorej roku, w październiku poroniłam w 7tc.
W piątek po kilku dniach dziwnych jak na mnie plamień, które miały być zwykłym początkiem okresu, zrobiłam test który okazał się pozytywny.
Dzisiejsza beta to już 1632mUl!
Mam ogromną nadzieję że tym razem będzie dobrze, czuje sie dużo lepiej niż jesienią.
Macie słodkie dzieciaczki, ogromną wiedzę i panuje tutaj bardzo pozytywna atmosfera!
Mam nadzieję że znajdzie się dla mnie miejsce i już niedługo też będę mogła pogadać z Wami o wózkach i karmieniu z praktycznego punktu widzenia😉
Buźka!Rucola, JustynaG, Fozzie Bear, sliweczka92, veritaa, frezyjciada, Lunaris, pilik, Lunaaa, nowa na dzielni, Minnie89, Anna Stesia, Jeżowa, Lena21, mi88, Kaczorka, Cabrera, ibishka lubią tę wiadomość
-
Frez, nie strasz mnie - mam wizytę w piątek
Ochmanka, Witaj na pokładzie!Miło Cię tu widzieć. Beta jest naprawdę zacna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 21:48
Ochmanka lubi tę wiadomość
-
Ochmanka wrote:Hej Dziewczyny!
Zaglądam tu do Was i podczytuje już od dłuższego czasu, jak do tej pory marna ze mnie extesterka ale tym razem postanowiłam czarować rzeczywistość i chciałabym dołączyć do Waszego sympatycznego grona😉
Może krótko o mnie. Mam 28 lat, jestem z lubelszczyzny, pracuje jako leśnik😋 o dziecko staramy się od półtorej roku, w październiku poroniłam w 7tc.
W piątek po kilku dniach dziwnych jak na mnie plamień, które miały być zwykłym początkiem okresu, zrobiłam test który okazał się pozytywny.
Dzisiejsza beta to już 1632mUl!
Mam ogromną nadzieję że tym razem będzie dobrze, czuje sie dużo lepiej niż jesienią.
Macie słodkie dzieciaczki, ogromną wiedzę i panuje tutaj bardzo pozytywna atmosfera!
Mam nadzieję że znajdzie się dla mnie miejsce i już niedługo też będę mogła pogadać z Wami o wózkach i karmieniu z praktycznego punktu widzenia😉
Buźka!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzięki Rucola! Jeszcze nie ale fajnie by było zajrzeć co tam słychać jeszcze przed świętami😉 jesteśmy w trakcie przeprowadzki więc i gina muszę znaleźć gdzieś bliżej bo prowadzić ciążę 150km od domu trochę słabo
-
Frez, słuchaj, ale jak będzie wideo konsultacja, to weź nagraj to dla potomnosci 😂😂 błagam! Zrobiłaś mi wieczór - Wasze zdrowie 🥂
Chciałam się jeszcze trochę pozalic, i bardzo nisko uchylić czoło- mamy pracujące, jesteście wielkie! Ja o ile jestem w pracy to jest super, bo wręcz odpoczywam, ale to co się dzieje w domu później z nadrabianiem to ło matko. A home office ? W życiu chyba czegoś gorszego nie doświadczyłam! O 13 mam ochotę wyskoczyć przez okno, od sąsiada, bo ja na parterze, to bez sensu.
Ochmanka, witaj! Gratuluje! E-napiłabym się z Tobą na przywitanje, ale cóż, pozwól,że skonsumuje Twoją porcję 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 21:54
frezyjciada, Rucola, Ochmanka, Anna Stesia, Jeżowa, ibishka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOch nieomieszkam tego uwiecznić! Fozzie no co Ty! Taka sytuacja może się nie powtórzyć 🤣 no to siup maleńka🍸z tym, że ja soczkiem
Ochmanko 👋 zostań tutaj z nami❤️
Ps. Dawałam Ci maks 23l! Piękna i mądra 😊 witaj!❤️Fozzie Bear, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Fozzie ojojam i też mam ochotę - skoczyć do piwnicy. Powiedzieć że idę do pracy i wrócić za 12h!
Ochmanka -Lublin wita lubelszczyznęmało nas tu z tego regionu. Gratuluje i trzymam kciuki żeby maleństwo dobrze się wgryzło i rozwijało zdrowo kolejne 9 miesięcy.
Ja też się muszę pożalić- ni z tego ni z owego odezwała sie dziś do mnie dawna miłośćzobaczyłam zdjęcie cudnej małej panienki... pochwalił się że doczekał się córeczki... no i nie wiem czemu jakoś żal tyłek ścisnął
dobrze że Ciastka nie ma bo by było mu przykro. Czemu człowiek taki głupi i rozpamiętuje stare dzieje?
-
Frez ja zapomniałam!
Wyglądasz niesamowicie! Kiedy mówicie chłopakom? Czy pociągnęłaś temat ze straszakiem?
Co do płci - świetnie Cię rozumiem! Ja nadal mam nadzieję, że jednak dziewczynka bo... boję się, że nie ogarnę chłopca, do tego raczej skończy się na dwójce i jakoś marzyła mi się siostra dla N. Ja wiem że to wszystko w głowie, że najważniejsze że maluch zdrowy, no ale co z tego jak czuje inaczej? I Ty też pragniesz córeczki i to nic złego! I wierzę, że z Waszymi planami jeszcze się doczekasz tych pięknych sukienek 💗 choć rozumiem jakie to teraz dla Ciebie trudne.
Co do telewizyt... niby zabawne, ale mamy na wrzesniowlach kilka dziewczyn, które średnio sobie mogą pozwolić na prywatne prowadzenie ciąży (szczególnie w obecnej sytuacji) i są zrozpaczone, bo większość wizyt na NFZ jest przez telefon... recepta, zwolnienie i do usłyszenia za miesiąc... usg (i tym samym wizyta na żywo) trzy razy w ciąży zgodnie z obowiązkowym kalendarzem... ja już mam opcje awaryjną jakby moja musiała zawiesić wizyty, nie wyobrażam sobie czekać trzy miesiące na usg...
Ochmanka witaji gratulacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 23:01
-
nick nieaktualnyStarszak już zakumał i każdemu powtarza, że będzie mieć siostrę 🤦 młody ma wywalone i ciągle czepia się mojej nogi krzycząc "Cyyyyycyyyy"🤷 ostatnio jest mi ciężko być przy nim cierpliwą. Mam pogryzione sutki, on nic innego jeść nie chce, nooo dziś wyżerał surowe ciasto, jak robiliśmy ze starszakiem. Zabawę miał przednią, a ja nie miałam siły oponować, bo chciałam go zrobić szybko, sprawnie i bez jęczenia.
Załączam na chwilę dowód rzeczowy:
[urWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 14:40
Lunaris, sliweczka92, Ochmanka, pilik, Minnie89, Ania_1003, Anna Stesia, Rucola, Yoselyn82, JustynaG, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Frez ja wiem że ręce opadają.... ale on jest taki bosssski
Na pocieszenie powiem Ci że u nas produkty MM-zastępcze też się nie sprawdzają. Jak zaczęłam dawać w nocy wodę to budzi się więcej. Jedynie w dzień udało się ograniczyć do zera. Więc chyba bardziej chodzi o butelkę z piciem niż samo mleko. Pewnie Florek też potrzebuje mieć Cię przy sobie. Ogarnianie domu i robienie czegokolwiek to w tej sytuacji wyzwanie. Trzymaj się dzielnie -
Dzięki dziewczyny!
Rucola narazie "krótki postoj" po drodze w rodzinnych stronach M. ale docelowo wracamy w moje rodzinne strony czyli pod sam Lublin. Teraz mieszkaliśmy między Radzyniem a Łukowem, ginkę miałam w Siedlcach.
Lunaris też to zauważyłam że ciężko znaleźć "swojaka" na forum😉 właściwie Lublin to moje miasto więc my prawie sąsiadki!
Fozzie mimo wszystko zdrówko😉 moja piwniczka pęka w szwach i szczerze wątpię że zaprzestanę produkcji w tym sezonie😆 ktoś to kiedyś wypije, na bank!
Frez hehe dzięki za komplement! No w sumie w Lidlu do tej pory wołają ode mnie dowód, ale to chyba dlatego że stoję daleko od ekspedientki😜Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość