X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka powiedziałam prawdę, że ma rację, że mieszka mała Dzidzia. Ucieszył się twierdząc, że będzie miał siostrę....🤦 No taaaaakże tak... W rodzinie dużo dziewczynek i każdy mu tłumaczy, że ma siostrę, no to i on chce...🤷

My mamy pralnie w piwnicy, choć mąż baaaaaaardzo upierał się na wstawienie pralki do łazienki, twierdząc, że jak będę stara to nie będę łazić po schodach. Naiwny myśli, że nigdy nie zrobimy remontu 😂 wyjście na pralkę mam schowane w ścianie w łazience, właśnie z myślą "na stare lata". A teraz mogę mieć rozpierduche, dziesięć kupek posegregowanych kolorami, czekających na swoją kolej do pralki.

JustynaG, summer86 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie mam pralki w łazience, bo bardzo nie chciałam. Stoi wiec w pomieszczeniu gospodarczym, szkoda tylko, że nie pomyślałam o miejscu na rozkładaną suszarkę... No ale upierałam sie na parterówkę, bo jakoś bardziej mi się takie projekty podobały,a teraz myślę o zrobieniu góry ;) Wydawało mi się, że duży salon, kuchnia + 3 sypialnie i pomieszczenie gospodarcze mi wystarczą, a teraz myslę o rozbudowie ;) zrozum tu kobietę :p

Izape_91 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zwykłych suszaków to polecam takie pionowe, duże się na nich prania mieści i mam wrazenie, że zajmuja mniej powierzchni.

Coś takiego: https://eston24.pl/product-pol-593-Suszarka-na-ubranie-Junior-Color-33MB.html

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:48

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Widzę, że kwarantanna sprzyja pisaniu ;) U mnie natomiast dziecko przechodzi regres snu i to nie tylko nocnego, ale i dziennego... Nawet nie chce mi się pisać o tym ;) Do tego coś tam działam zawodowo z uwagi na sytuację i to, że potrzeba wszystkich rąk na pokład, by pomóc klientom i znaleźć najlepsze wyjście. Ale takiego nie ma :(

Co do imion - patrzę na Juliśka, który miał być Zośką i nijak mi na Zosię nie wygląda. Ciekawa jestem jakie imię wymyślimy przy drugim, bo tu mieliśmy sporo problemów, a teraz - mimo ogromnej popularności - jesteśmy zachwyceni wyborem.

Frez- na pocieszenie co do ilości jedzenia - nasza Młoda je więcej niż 3 chłopców razem wziętych... I jeszcze te smaki - np. stek blue (ewentualnie medium rare), sushi, kiełbasa smażona z cebulką, kaczka i inne takie. Ostatnio jak u nas była wciągnęła kolejno - 8 sztuk racuchów z jabłkami na śniadanie i kubek maślanki, w drodze do parku linowego w aucie (mamy 10 km) paczkę wafli ryżowych z czekoladą, po przejściu trasy kanapkę z bułki wieloziarnistej z kurczakiem i domowym ajvarem, na obiad zestaw sushi z foodtrucka (18 sztuk) po czym uznała, że coś by dojadła i pochłonęła jeszcze burgera mini (mini u nas to 200 gramów, duży 400 gramów mięsa). Potem spacer bulwarami, a ta chce lody... Spojrzałam na M., on z przerażeniem na mnie, bo baliśmy się, że skończymy na pogotowiu... no ale jedną gałkę dostała. I w domu o 1 w nocy dojadła zimne racuchy z rana. Także no. A bałaganiarz z niej gorszy niż z mojego M...

Rucola- co do wieku to pomyśl o mnie. Ja ten sam rocznik, a starania o drugie wrócą dopiero jak wróci @... więc na pewno będę jeszcze starsza niż Ty. Tłumaczę sobie, że będziemy po prostu bardziej zmotywowane, by dbać o siebie i swoją formę niż młodsze koleżanki ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja mam suszarkę z electroluxa i jestem zachwycona, stoi na pralce tej samej marki - łącznik to koszt ok 250 zł. Kupiliśmy ją w listopadzie w używam non stop, skończyło się wiecznie przenoszenie suszarki stojącej po mieszkaniu

agulineczka lubi tę wiadomość

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kochana daj nam znać jak się czujesz ;* myślę o Tobie codziennie i się martwię

Frez bez względu na płeć wiem, że będziesz najszczęśliwsza mając troje cudownych dzieci :) jeszcze nie wszystko przesądzone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 21:25

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem Kochane Mamuśki! (Lunka wywołałaś mnie jak pisałam posta :D <3)

Właśnie nadrabiam zaległości od 25.03! Nie mam kiedy albo już poprostu nie chce mi się wieczorem patrzeć na komputer. Do tego znowu gorzej się czuję (pewnie zasługa ostatniej @) dlatego uskuteczniam minimalizm na wszelkie sposoby.

Dziewczyny na dlonie polecam maść witaminową- może być od wiecznego mycia dezynfekowania zmywania sprzątania co tam kto ma w menu :D a w przypadku ciąży (cheresta) mozę też być egzema przez hormony -nawilżanie nawilżanie i jeszcze raz natłuszczanie.

Stasiowi też brzuch wystaje ale nie wpycham na zad ;) pewnie ma urodę po mamusi :D Ale tak jak Pilik opisuje- warto się przyjrzeć. Koleżanki córka miała ten brzunio taki okrągły i wypchniety jak się okazało cofała do tyłu pupę przez co też źle stawiała nózki- efekt: stopy palcami do siebie, kolana do środka, krzywy kręgosłup. Konieczna była potem fizjo :( jak zauważyli to dziecko miało ok 2 lat.

Co do imion to jest tyle fajnych że jeszcze by sie z 10 latek do menopauzy przydało. ALE u mnie dalej faza na Ariela :D jeśli znowu był by facet :D no i Basia od pierwszej myśli o posiadaniu dzieci. Poza tym Wojtuś i Aleksandra <3 jak u Agulineczki :)

Rucola przykro mi zę zawitała @ ale wierzę że skoro u Ciebie imiona już wybraliśmy wiec nie pozostaje Wam nic innego jak TYLKO zrobić dziecia ;) wiem że doczekasz się go na pewno! Nie ma innej opcji!!!

IZUNIA piękny okrąglaczek <3 nie chcę złowróżyć ale nie zdziwię się jeśli mąż teraz weźmie urlop a po urodzinach Zosieńki również bedzie z Wami siedział- obawiam się że najprędzej do majowego weekendu epidemia i izolacje bedą się ciągnęły o ile nie dlużej... na powrót dzieci do szkoły to już w ogóle sie nie nastawiam, chyba że szkoła bedzie chciała nadrabiać w czerwcu i w wakacje.

Frezku jaki cudowny okruszek <3 a powiem Ci że ostanio zastanawiałam się co będzie jak wyjdzie 3 syn: kij z tym! chłopak, dziewczyna, przy trzecim to już z górki ;) ważne że zdrowy i że jest <3 a jak masz 3 synów i męża to mogą Cię w lektyce nosić za jakiś czas :D :D :D Brzuszek masz fantastyczny -ja z tych co to już w 7 tyg puchną i trzeba szybko zmieniać ciuchy. W ciąży z Franiem to jeszcze sie do 3 miesiaca udało ale Stasio wybulił mnie już w 5 tyg! Macica puchnie i ło! okazja do zakupów on line :D
    BTW super kuchnia :)

Widziałam kilka zdjęć naszych słodziaków <3 z OF ale nie wszystkie. Sama się zbieram żeby zrobić chłopcom jakieś ładne zdjęcie razem... nie ma opcji na razie- albo latają jak opętani, albo siedzą w jakimś zaśmieconym miejscu (nie wiem czy mam inne w domu obecnie).

Summer ja myślę o pionowej ale z opcją poziomej :D w Ikei widziałam takie co można podeprzeć i jest pionowa lub bez podparcia normalna.

Zmieniło się trochę u mnie w pracy- dostałyśmy oddelegowanie do oddziału zakaźnego w naszym szpitalu. Na razie stoi pusty ale nie wiadomo co będzie za chwilę. W związku z moim nie najlepszym stanem zdrowia postanowiłam nie ryzykować. Od 1 kwietnia idę na zaległy urlop. Do świąt nie pracuję w szpitalu. Może uda mi się trochę ogarnąć dom. Nie będę też miała tyle zaległości tutaj :D

Nowa aż się bałam że przegapię Twój poród! Ale teraz już sprawdzam codziennie a Ty się tu melduj! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 21:30

sliweczka92, agulineczka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris lubię Twoja pozytywną energię :) dobrze, że idziesz na urlop.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy te suszarki elektryczne faktycznie mają opcję prasowania czy to bujdy producentów? Tzn nie liczę, że żelazko pójdzie całkiem w niepamięć, ale czy choć trochę zmniejszy sterte rzeczy czekających na prasowanie? Poza koszulami, bo je pewnie i tak przejechać zelazkiem trzeba

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka powiem Ci tak: ja ogólnie nie prasuje, bo mi szkoda życia :p aleeeee jak się wyciągnie pranie z suszarki w miarę szybko, jak jest jeszcze ciepłe to naprawdę jest ok. Najgorzej jak się zostawi np na cała noc, bo wtedy jak wyciągam rano to faktycznie jest bardziej zgniecione

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka (mój słownik w telefonie zawsze nazywa Cię Sukieneczką) ja co prawda nie z własnego doświadczenia, ale mój brat mówi tak jak Lena - że jak wysuszone pranie wyciągnie się jeszcze ciepłe to wielu rzeczy prasować nie trzeba :) ja to w ogóle prasuję od wielkiego dzwonu więc bym się nie przejmowała 😂

Iza i Frez obie takie laseczki, że te brzuszki to jak sztuczne. Pięknie wyglądacie i zazdroszczę figury!

Lunaris mądra decyzja o zaległym urlopie - zwłaszcza w kontekście nadrabiania na bieżąco forum, heloł :D czekam na zdjęcia Twoich przystojniaków <3

Izape_91 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie kupno takiej suszarki godne zastanowienia 🙂 Ja nigdy nie prasowalam, tzn tylko przed wyjściem jak coś trzeba było. Teraz po drugim dziecku, jakbym to miała teraz więcej czasu 🙈, padło mi na łeb. No lubię, jak to wszystko jest takie rowniutkie i bardziej miękkie mam wrażenie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzy mi się suszarka ale nie mam gdzie jej wstawic w tym momencie. Musiałabym zrobić remont łazienki a ona tego obecnie nie potrzebuje.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie prasuję ubrań, dopiero przy wyjściu do ludzi ;) choć bardzo lubię prasować, to po prostu nie mam czasu na to, gdybym miała prasować każde pranie, zajmować dalej się domem, to by mi czasu nie starczyło na zabawę z dziećmi.
    Suszarka by się przydała, ale nie wiadomo co teraz dalej będzie, więc zakup odroczony w czasie....

• pilik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kochana :( wiem, że to nie pocieszy na pewno, ale może to wszystko nie być nawet związane z kp.
    Jak czujesz, że to czas to odstaw, Jeżeli nie chcesz to ja mam tylko obawy, że odstawisz, a to nie wiele zmieni i będzie jeszcze trudniej. A byłaś w ogóle teraz ostatnio u gin wszystko skontrolować? Choć teraz to w ogóle trudny czas na takie „rutynowe” wizyty... ech, dużo siły! I oby wszystko zaczęło się poprawiać.
    Co do mleka ja robię w butelce lovi ze smoczkiem niemowlęcym (ostatnio kupiłam nowy żeby mieć na zmianę a tam leci jak nie wiem, wydaje mi się że dla dzieci kp najlepiej te pierwsze smoki się sprawdzą). Wlewam 90ml napoju z lodówki i do tego 90ml wody ~65 stopni. Więc jest takie ciepławe.

Agulineczka podobno z suszarki właśnie pranie jest idealnie mięciutkie i puchate. Kiedyś sobie sprawie, marzy mi się...!

Lunaris dzielna kobieto! Dobrze, że masz jeszcze urlop. Koleżanka pielęgniarka, bez urlopu, męża zakład stoi więc on z dziećmi, ale jest strasznie zestresowana. Ta sytuacja nie jest dla nikogo dobra... mój eMek się stresuje bo musi do biura jeździć, a co dopiero lekarze i pielęgniarki codziennie narażeni... ech. Oby to wszystko szybko minęło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 12:18

ds022el.png

u4uGp2.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, co do smoczkow lovi, to my uzywalismy tylko tego pierwszego, bo właśnie kolejnym Hania się dlawila i krztusila ( co prawda uzywalismy go okazjonalnie w pierwszym roku zycia)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z teamu nie prasujacych :p teraz to juz w ogole dres i koniec, ale jak pracowalam to codziennie sobie prasowalam, maz to samo. Sam prasuje, gorzej potem z zelazkiem, no ale wole wymienic zelazko niz odzwyczaic chlopa od prasowania 😂

Lunarisku ja tez wlasnie o Tobie myslalam, dobrze ze idziesa na urlop, mam nadzieje, ze Ci to dobrze zrobi! Troche kiepsko z tym zakaznym :/ no nic, i tak dobrze ze maz ma chociaz troche tego urlopu i nie wysylaja go na bezplatny...

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję, jesteście kochane :* dziekuję Wam!
    Pilik byłam w styczniu na usg i miałam pobraną cytologię, wszystko powiedzmy ok, bo jajniki dalej w pęcherzykach,mam nadzerkę rzekomą a cytologia klasa II, ale byłam wtedy w trakcie leczenia infekcji.
    Postaram sie już nie smęcić :)
    Frez jaki piękny brzusio!!! aż się wierzyć nie chce, ze tak szybko wyskoczył!!
    Lunaris bardzo rozsądna decyzja. Popieram!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola no to najważniejsze. A jak potrzebujesz to smęć..!

Dziewczyny okołoporodowe i nie tylko... To dla Was, mnie to mocno rusza może głównie dlatego, że wiele z tych dziewczyn znam, a może też dlatego że wizja porodu mnie przeraza... ale się zryczalam 🤷‍♀️
    https://www.facebook.com/347801295426375/posts/1492290934310733/?vh=e&d=n

Lunaris, nowa na dzielni, frezyjciada lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 3679 3680 3681 3682 3683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ