Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustynka powiedziałam prawdę, że ma rację, że mieszka mała Dzidzia. Ucieszył się twierdząc, że będzie miał siostrę....🤦 No taaaaakże tak... W rodzinie dużo dziewczynek i każdy mu tłumaczy, że ma siostrę, no to i on chce...🤷
My mamy pralnie w piwnicy, choć mąż baaaaaaardzo upierał się na wstawienie pralki do łazienki, twierdząc, że jak będę stara to nie będę łazić po schodach. Naiwny myśli, że nigdy nie zrobimy remontu 😂 wyjście na pralkę mam schowane w ścianie w łazience, właśnie z myślą "na stare lata". A teraz mogę mieć rozpierduche, dziesięć kupek posegregowanych kolorami, czekających na swoją kolej do pralki.JustynaG, summer86 lubią tę wiadomość
-
No ja też nie mam pralki w łazience, bo bardzo nie chciałam. Stoi wiec w pomieszczeniu gospodarczym, szkoda tylko, że nie pomyślałam o miejscu na rozkładaną suszarkę... No ale upierałam sie na parterówkę, bo jakoś bardziej mi się takie projekty podobały,a teraz myślę o zrobieniu góry
Wydawało mi się, że duży salon, kuchnia + 3 sypialnie i pomieszczenie gospodarcze mi wystarczą, a teraz myslę o rozbudowie
zrozum tu kobietę :p
Izape_91 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
A co do zwykłych suszaków to polecam takie pionowe, duże się na nich prania mieści i mam wrazenie, że zajmuja mniej powierzchni.
Coś takiego: https://eston24.pl/product-pol-593-Suszarka-na-ubranie-Junior-Color-33MB.html
pilik lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:48
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dzień dobry!
Widzę, że kwarantanna sprzyja pisaniuU mnie natomiast dziecko przechodzi regres snu i to nie tylko nocnego, ale i dziennego... Nawet nie chce mi się pisać o tym
Do tego coś tam działam zawodowo z uwagi na sytuację i to, że potrzeba wszystkich rąk na pokład, by pomóc klientom i znaleźć najlepsze wyjście. Ale takiego nie ma
Co do imion - patrzę na Juliśka, który miał być Zośką i nijak mi na Zosię nie wygląda. Ciekawa jestem jakie imię wymyślimy przy drugim, bo tu mieliśmy sporo problemów, a teraz - mimo ogromnej popularności - jesteśmy zachwyceni wyborem.
Frez- na pocieszenie co do ilości jedzenia - nasza Młoda je więcej niż 3 chłopców razem wziętych... I jeszcze te smaki - np. stek blue (ewentualnie medium rare), sushi, kiełbasa smażona z cebulką, kaczka i inne takie. Ostatnio jak u nas była wciągnęła kolejno - 8 sztuk racuchów z jabłkami na śniadanie i kubek maślanki, w drodze do parku linowego w aucie (mamy 10 km) paczkę wafli ryżowych z czekoladą, po przejściu trasy kanapkę z bułki wieloziarnistej z kurczakiem i domowym ajvarem, na obiad zestaw sushi z foodtrucka (18 sztuk) po czym uznała, że coś by dojadła i pochłonęła jeszcze burgera mini (mini u nas to 200 gramów, duży 400 gramów mięsa). Potem spacer bulwarami, a ta chce lody... Spojrzałam na M., on z przerażeniem na mnie, bo baliśmy się, że skończymy na pogotowiu... no ale jedną gałkę dostała. I w domu o 1 w nocy dojadła zimne racuchy z rana. Także no. A bałaganiarz z niej gorszy niż z mojego M...
Rucola- co do wieku to pomyśl o mnie. Ja ten sam rocznik, a starania o drugie wrócą dopiero jak wróci @... więc na pewno będę jeszcze starsza niż Ty. Tłumaczę sobie, że będziemy po prostu bardziej zmotywowane, by dbać o siebie i swoją formę niż młodsze koleżanki
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Agulineczka ja mam suszarkę z electroluxa i jestem zachwycona, stoi na pralce tej samej marki - łącznik to koszt ok 250 zł. Kupiliśmy ją w listopadzie w używam non stop, skończyło się wiecznie przenoszenie suszarki stojącej po mieszkaniu
agulineczka lubi tę wiadomość
-
Lunaris kochana daj nam znać jak się czujesz ;* myślę o Tobie codziennie i się martwię
Frez bez względu na płeć wiem, że będziesz najszczęśliwsza mając troje cudownych dziecijeszcze nie wszystko przesądzone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 21:25
-
Czołem Kochane Mamuśki! (Lunka wywołałaś mnie jak pisałam posta
)
Właśnie nadrabiam zaległości od 25.03! Nie mam kiedy albo już poprostu nie chce mi się wieczorem patrzeć na komputer. Do tego znowu gorzej się czuję (pewnie zasługa ostatniej @) dlatego uskuteczniam minimalizm na wszelkie sposoby.
Dziewczyny na dlonie polecam maść witaminową- może być od wiecznego mycia dezynfekowania zmywania sprzątania co tam kto ma w menua w przypadku ciąży (cheresta) mozę też być egzema przez hormony -nawilżanie nawilżanie i jeszcze raz natłuszczanie.
Stasiowi też brzuch wystaje ale nie wpycham na zadpewnie ma urodę po mamusi
Ale tak jak Pilik opisuje- warto się przyjrzeć. Koleżanki córka miała ten brzunio taki okrągły i wypchniety jak się okazało cofała do tyłu pupę przez co też źle stawiała nózki- efekt: stopy palcami do siebie, kolana do środka, krzywy kręgosłup. Konieczna była potem fizjo
jak zauważyli to dziecko miało ok 2 lat.
Co do imion to jest tyle fajnych że jeszcze by sie z 10 latek do menopauzy przydało. ALE u mnie dalej faza na Arielajeśli znowu był by facet
no i Basia od pierwszej myśli o posiadaniu dzieci. Poza tym Wojtuś i Aleksandra
jak u Agulineczki
Rucola przykro mi zę zawitała @ ale wierzę że skoro u Ciebie imiona już wybraliśmy wiec nie pozostaje Wam nic innego jak TYLKO zrobić dzieciawiem że doczekasz się go na pewno! Nie ma innej opcji!!!
IZUNIA piękny okrąglaczeknie chcę złowróżyć ale nie zdziwię się jeśli mąż teraz weźmie urlop a po urodzinach Zosieńki również bedzie z Wami siedział- obawiam się że najprędzej do majowego weekendu epidemia i izolacje bedą się ciągnęły o ile nie dlużej... na powrót dzieci do szkoły to już w ogóle sie nie nastawiam, chyba że szkoła bedzie chciała nadrabiać w czerwcu i w wakacje.
Frezku jaki cudowny okruszeka powiem Ci że ostanio zastanawiałam się co będzie jak wyjdzie 3 syn: kij z tym! chłopak, dziewczyna, przy trzecim to już z górki
ważne że zdrowy i że jest
a jak masz 3 synów i męża to mogą Cię w lektyce nosić za jakiś czas
Brzuszek masz fantastyczny -ja z tych co to już w 7 tyg puchną i trzeba szybko zmieniać ciuchy. W ciąży z Franiem to jeszcze sie do 3 miesiaca udało ale Stasio wybulił mnie już w 5 tyg! Macica puchnie i ło! okazja do zakupów on line
BTW super kuchnia
Widziałam kilka zdjęć naszych słodziakówz OF ale nie wszystkie. Sama się zbieram żeby zrobić chłopcom jakieś ładne zdjęcie razem... nie ma opcji na razie- albo latają jak opętani, albo siedzą w jakimś zaśmieconym miejscu (nie wiem czy mam inne w domu obecnie).
Summer ja myślę o pionowej ale z opcją poziomejw Ikei widziałam takie co można podeprzeć i jest pionowa lub bez podparcia normalna.
Zmieniło się trochę u mnie w pracy- dostałyśmy oddelegowanie do oddziału zakaźnego w naszym szpitalu. Na razie stoi pusty ale nie wiadomo co będzie za chwilę. W związku z moim nie najlepszym stanem zdrowia postanowiłam nie ryzykować. Od 1 kwietnia idę na zaległy urlop. Do świąt nie pracuję w szpitalu. Może uda mi się trochę ogarnąć dom. Nie będę też miała tyle zaległości tutaj
Nowa aż się bałam że przegapię Twój poród! Ale teraz już sprawdzam codziennie a Ty się tu melduj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 21:30
sliweczka92, agulineczka lubią tę wiadomość
-
A czy te suszarki elektryczne faktycznie mają opcję prasowania czy to bujdy producentów? Tzn nie liczę, że żelazko pójdzie całkiem w niepamięć, ale czy choć trochę zmniejszy sterte rzeczy czekających na prasowanie? Poza koszulami, bo je pewnie i tak przejechać zelazkiem trzebaSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka powiem Ci tak: ja ogólnie nie prasuje, bo mi szkoda życia :p aleeeee jak się wyciągnie pranie z suszarki w miarę szybko, jak jest jeszcze ciepłe to naprawdę jest ok. Najgorzej jak się zostawi np na cała noc, bo wtedy jak wyciągam rano to faktycznie jest bardziej zgniecione
-
Agulineczka (mój słownik w telefonie zawsze nazywa Cię Sukieneczką) ja co prawda nie z własnego doświadczenia, ale mój brat mówi tak jak Lena - że jak wysuszone pranie wyciągnie się jeszcze ciepłe to wielu rzeczy prasować nie trzeba
ja to w ogóle prasuję od wielkiego dzwonu więc bym się nie przejmowała 😂
Iza i Frez obie takie laseczki, że te brzuszki to jak sztuczne. Pięknie wyglądacie i zazdroszczę figury!
Lunaris mądra decyzja o zaległym urlopie - zwłaszcza w kontekście nadrabiania na bieżąco forum, helołczekam na zdjęcia Twoich przystojniaków
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
To faktycznie kupno takiej suszarki godne zastanowienia 🙂 Ja nigdy nie prasowalam, tzn tylko przed wyjściem jak coś trzeba było. Teraz po drugim dziecku, jakbym to miała teraz więcej czasu 🙈, padło mi na łeb. No lubię, jak to wszystko jest takie rowniutkie i bardziej miękkie mam wrażenie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Marzy mi się suszarka ale nie mam gdzie jej wstawic w tym momencie. Musiałabym zrobić remont łazienki a ona tego obecnie nie potrzebuje.
-
nick nieaktualnyJa też nie prasuję ubrań, dopiero przy wyjściu do ludzi
choć bardzo lubię prasować, to po prostu nie mam czasu na to, gdybym miała prasować każde pranie, zajmować dalej się domem, to by mi czasu nie starczyło na zabawę z dziećmi.
Suszarka by się przydała, ale nie wiadomo co teraz dalej będzie, więc zakup odroczony w czasie.... -
Rucola kochana
wiem, że to nie pocieszy na pewno, ale może to wszystko nie być nawet związane z kp.
Jak czujesz, że to czas to odstaw, Jeżeli nie chcesz to ja mam tylko obawy, że odstawisz, a to nie wiele zmieni i będzie jeszcze trudniej. A byłaś w ogóle teraz ostatnio u gin wszystko skontrolować? Choć teraz to w ogóle trudny czas na takie „rutynowe” wizyty... ech, dużo siły! I oby wszystko zaczęło się poprawiać.
Co do mleka ja robię w butelce lovi ze smoczkiem niemowlęcym (ostatnio kupiłam nowy żeby mieć na zmianę a tam leci jak nie wiem, wydaje mi się że dla dzieci kp najlepiej te pierwsze smoki się sprawdzą). Wlewam 90ml napoju z lodówki i do tego 90ml wody ~65 stopni. Więc jest takie ciepławe.
Agulineczka podobno z suszarki właśnie pranie jest idealnie mięciutkie i puchate. Kiedyś sobie sprawie, marzy mi się...!
Lunaris dzielna kobieto! Dobrze, że masz jeszcze urlop. Koleżanka pielęgniarka, bez urlopu, męża zakład stoi więc on z dziećmi, ale jest strasznie zestresowana. Ta sytuacja nie jest dla nikogo dobra... mój eMek się stresuje bo musi do biura jeździć, a co dopiero lekarze i pielęgniarki codziennie narażeni... ech. Oby to wszystko szybko minęło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 12:18
-
Ja tez z teamu nie prasujacych :p teraz to juz w ogole dres i koniec, ale jak pracowalam to codziennie sobie prasowalam, maz to samo. Sam prasuje, gorzej potem z zelazkiem, no ale wole wymienic zelazko niz odzwyczaic chlopa od prasowania 😂
Lunarisku ja tez wlasnie o Tobie myslalam, dobrze ze idziesa na urlop, mam nadzieje, ze Ci to dobrze zrobi! Troche kiepsko z tym zakaznymno nic, i tak dobrze ze maz ma chociaz troche tego urlopu i nie wysylaja go na bezplatny...
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny dziękuję, jesteście kochane :* dziekuję Wam!
Pilik byłam w styczniu na usg i miałam pobraną cytologię, wszystko powiedzmy ok, bo jajniki dalej w pęcherzykach,mam nadzerkę rzekomą a cytologia klasa II, ale byłam wtedy w trakcie leczenia infekcji.
Postaram sie już nie smęcić
Frez jaki piękny brzusio!!! aż się wierzyć nie chce, ze tak szybko wyskoczył!!
Lunaris bardzo rozsądna decyzja. Popieram!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola no to najważniejsze. A jak potrzebujesz to smęć..!
Dziewczyny okołoporodowe i nie tylko... To dla Was, mnie to mocno rusza może głównie dlatego, że wiele z tych dziewczyn znam, a może też dlatego że wizja porodu mnie przeraza... ale się zryczalam 🤷♀️
https://www.facebook.com/347801295426375/posts/1492290934310733/?vh=e&d=nLunaris, nowa na dzielni, frezyjciada lubią tę wiadomość