Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Najważniejsze że macie plan działania
Jako mama 2 wyindukowanych facetów powiem Ci że przy tej ogromnej frustracji (że nie wyłazi) plus jest taki że wszystko można zaplanować i nie ma niespodzianek. Najważniejsze żeby było zdrowo i bezpiecznie
a tak czy siak dłużej niż do po świętach nikt Was trzymał nie będzie . Buzka na ostatniej prostej.... dopiero co test robiłaś
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Iza - ze swojej strony polecam Ci pieluszki Dada z Biedronki. One, jako chyba jedyne, mają z tyłu ściągacz dzięki czemu lepiej się trzymają na pupie.
Olka była chudziutka i jak nasikała (a sikała dużo) to inne pieluszki (Lupilu, Pampers) jej zjeżdżały z pupci. Tylko Dada się trzymała.
Poza tym fajnie trzymają, nie przepuszczają i nie śmierdzą 🙂Izape_91, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Chciałam Was poprosić o pomoc, zasięgnąć porady, wymienić doświadczenia.
Mianowicie: biorę duphaston na regulację cykli. Niestety w tym miesiącu wcale mi nie wyregulował. Dostawałam krwawienia 2 dni po odstawieniu, teraz mam czwarty dzień po i nic. Brzuch mnie ciągnie, test robiłam i negatyw.
Czy któraś z Was tak miała?
Jeśli to ma pomóc, to tutaj można zerknąć na cykl:
-
Izape szczerze mówiąc nie wiem czy tyle wcześniej coś się może stać, wydaje mi się że nie, ale ja bym się za to wzięła koło 36tc
A kwarantanna ma właśnie niby pomóc służbie zdrowia, żeby zachorowań nie było aż tylu na raz... zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać...
Ja do sklepu już chyba się nie odważę jednak przed świetami, chociaż mleko nam się kończy więc mąż będzie musiał w Biedronce wystać 🙈 -
nick nieaktualnyNowa pomodlę się za Was! Pamiętaj, że już bliżej niż dalej!❤️
Izulku ciężko podpowiedzieć,bo każde dziecko jest inne. U nas niestety Dada odpadła od razu, tak samo Pampers, bo obaj chłopcy od nich mieli pawianie tyłki. Jedyne jakie się sprawdziły to Bamboo z Rossmana i Fun&fit też z Rossmana, tu się nic nie działo, nie śmierdziały i używam ich do tej pory. Ale teraz chyba będę próbowała z wielopielo.... Przeraża mnie trochę to, ale mam takie wyrzuty sumienia, że tyle śmieci generujemy jako rodzina, że aż mi słabo.nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Ja nie widze zeby sluzba zdrowia sie przygotowywala na tą sytuacje lepiej :p mam wrazenie odwrotne, ze wszystko jest sparalizowane, pozamykane i brak jest opieki dla tych, ktorzy akurat jej potrzebują. Duzo ludzi poumiera nie na koronawirusa, ale dlatego, ze będą mieli pecha i ktos im nie wykona niezbednego zabiegu, nie udzieli na czas pomocy... Wiecej jest paniki niz dobrej organizacji. Najzabawniejsze jest to, ze np. U mojej kumpeli w pracy mimo ze pielegniarki chodzily do pracy to z uwagi na wypisana kwarantanne chcą im zaplacic 80% pensji za te dni, kiedy mialy ja wypisana, mimo ze fizycznie w pracy byly.
Meza wyslalam na zakupy o 8 , to dzwoni ze 25 osob w kolejce 😭 wrócił, bo przeciez i tak by pewnie wszedl miedzy 10 a 12... Chyba ruszy na nocne łowy.
Dziewczyny czy te pampersy lupilu 1 dla malucha polecacie kupic? Chcialabym cos juz kupic z pieluch chociaz na wyjscie, zeby miec w razie w, bo w domu to wielo bede probowala.
Pilik kupilam sobie lanoline, ale nie wiem jak sie zabrac za lanolinowanie, czy robic to juz, czy lepiej dopiero blizej porodu, czy to ma znaczenie?? Masz jakis sprawdsony sposob?
Ja polecam pampersy lupilu, u nas się sprawdziły. Miałam też pampersy babyboo z rossmana ale są droższe i mniej ich jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 14:50
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Iza u nas też na tapecie Dada głównie, ale Agata jest dzieckiem które nigdy od niczego nie miało odparzenia, więc Dadę kupujemy bo odpowiada nam stosunek cena/jakość
odrobinę lepsze od Dady są ewentualnie Pampers Premium ale jak to mówi reklama "jak nie widać różnicy to po co przepłacać"
natomiast w szpitalu miałam Lipilu i się sprawdziły także
Nowa ostatnia prosta, wiem, że by się chciało teraz i już ale każda z opcji - niespodziewany poród naturalny, wywoływany poród naturalny, cesarka na zimno, cesarka po próbach porodu naturalnego - ma swoje plusy i minusy i najważniejsze to efekt końcowymam nadzieję że już niedługo się spotkacie
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Izape, jeśli kupujesz w Rossmanie to warto być w "Rossnę!". Nie wiem jak teraz ale dla Ani otrzymałam opakowanie Pampers Premium za 1gr. Tam były chyba 22szt. Idealne małe opakowanie do szpitala.
Uważam, że ten pierwszy okres jest super na testowanie różnych marek. Dlaczego? Bo te pieluchy są w małych opakowaniach i są najtańsze. Jeśli kupimy 20-30szt to nawet jak nam nie podpasują to nie stracimy wiele.
Sama się zastanawiam jak podejść do pieluchowania z drugim maluchem. Ale chyba wybiorę model jak przy Ani, czyli najpierw jednorazówki a z czasem przejście na wielo (które będzie po Ani).
Izape_91, frezyjciada, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Izape od siebie dodam, że moja Zuzinka była maleńka i na początek przydał się rozmiar 0, nosiła go parę tygodni
u nas pampers lub dada, najbardziej 'lubie' właśnie dadę, ale każdy tyłek inny
Nowa jak się macie z synkiem? Myślę o WasWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 18:03
-
Iza możesz lanolinować teraz, na luzie ale co do sposobu to nie podpowiem, bo mi wychodziło to beznadziejnie i m.in dlatego nie poszłam w wełnę.
Izape_91 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
U nas kieszonki -sytuacja sprzyja wielopielo. Jak siedzimy w domu to siedzi w wielkich majciochach
tyle że on je zawsze przesikuje, nie wiem jak to się dzieje ale jeden sik i już do zmiany. Przy Franku jakoś inaczej to działało
Też tak macie? -
Hello
Nowa - ściskam kciuki za „już „ i „szybko” ✊🏻✊🏻
Iza - nauczona doświadczeniem przy córce, kupiłam przed porodem z Borysem pieluchy dady i lupilu, małe opakowania po Ok 15 szt. a w szpitalu dostawałyśmy pampersa. Sprawdziło się to samo co przy córce i niestety dada odpadła po użyciu chyba 5 pieluch, lupilu i pampers się sprawdziły. Kup sobie po małej paczce z rożnej firmy i sprawdzisz co u Was podpasuje
Tez dostałam w „rossne” paczkę pampersow za 1 grosz
Zdrowka dla Was wszystkich 😘😘😘Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Iza u nas na początku tylko Pampers Premium, wszystkie inne odparzały, nawet Bamiboo z Rossmanna. Mieliśmy później na chwilę powrót do Dady, ale po 3 tygodniach spokoju znów pupa czerwona była.
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:U nas kieszonki -sytuacja sprzyja wielopielo. Jak siedzimy w domu to siedzi w wielkich majciochach
tyle że on je zawsze przesikuje, nie wiem jak to się dzieje ale jeden sik i już do zmiany. Przy Franku jakoś inaczej to działało
Też tak macie?
Aktualnie na dobę schodzą nam 3 pieluchy, jedna na noc i 2 jak jesteśmy na działce a reszta nocnikLunaris lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
summer86 wrote:Iza u nas na początku tylko Pampers Premium, wszystkie inne odparzały, nawet Bamiboo z Rossmanna. Mieliśmy później na chwilę powrót do Dady, ale po 3 tygodniach spokoju znów pupa czerwona była.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola to jestem w pozytywnym szoku bo u nas nawet pampers w nocy przecieka i ok 4 zmieniam. Może dlatego że moje dziecko budzi się wielokrotnie w nocy i domaga się mleka (ostatnio na przemian z wodą).
Nie przeszkadza mi to że przesikuje kieszonki bo mogę go przebierać do woli będąc w domu. Tyle że małemu średnio się to podoba jak mu przerywam bieganie co godzinę.
Nocnik próbowałam już raz ale u nas porażka jeszcze na tym polu. -
Lunaris u nas jest słabo w piciem, wciskam Młodemu wodę, herbaty w zasadzie bez przerwy ale z marnym skutkiem. Od tygodnia cycek tylko do drzemki i do spania, ale pssst. Nie chce zapeszać
Ale jak zrobi sika do nocnika to konkret, tylko do nocnika widać, ze już zbiera chwilę a w pieluszkę to po troszku co chcwilę, tak mi się wydaje przynajmniej.
JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Bambiboo odparzały?? jesteś pewna, ze chodzi o te bambusowe bambiboo?
Tak, Ania w pierwszych tygodniach mocno się odparzała, więc byłam gotowa nawet płacić sporo za te eko pieluszki, ale u nas nie zdały egzaminu.
Uratowało nas Tormentalum i częste wietrzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 22:29
-
Iza, regularnie lanolinuję moje wełniaczki, robię to wg przepisu ze strony igle-figle (producent Puppi), czyli mam wrzątek (szklanka), dodaję łyżeczkę płatków mydlanych, łyżeczkę lanoliny, dokładnie mieszam, dolewam chłodniejszej wody, żeby był litr. Kiedy cała mikstura ma taką temperaturę, że mogę spokojnie włożyć do niej rękę, wrzucam tam wełniaka. Jesli masz z wełny recyklingowej to lanolinuj ok. 6 godzin, jeśli z nowej - 4 godziny powinny wystarczyć. Potem wyciągasz, zawijasz wełniaka w ręcznik, wygniatasz z niego wodę i rozwieszasz na płasko do wyschnięcia. Kocham lanolinowanie i czuję się zawsze jak jakiś czarnoksiężnik nad tajnymi miksturami.
Rucola, o nie! A co z Twoim cudnym otulaczem CareAware!Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Iza- u nas zaczynaliśmy od Pampers Premium Care (a w szpitalu dawali jakieś z toruńskiej belli), ale po tygodniu okazało się, że... dużo lepiej sprawdza się Dada. Brało się to też z tego, że po tygodniu skończyły mi się Pampersy 0, a akurat nigdzie nie było, zaś Dada była mniejsza od Pampersa 1. Ale okazała się dla nas super i używamy do dziś - nigdy Julki nie przewijam w nocy, a pupa idealna. Za to rossmanowskie były tak kiepskie, że szkoda gadać...
Nowa- ja indukcji nie wspominam źle. Właściwie jako control freak to nawet czułam się z tym nieźle, że wszystko jest pod kontrolą. I poszło szybko - owszem, żel niewiele dał, ale jak założyli balonik ok. 11 rano to ładne ruszyło, a potem to nawet nie zdążyli mnie znieczulićnowa na dzielni lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.