Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Masz rację lepiej nie ryzykować jeszcze minimum 10 tyg ?
A ja te 12 dni poczekam na usgFlowwer, innamorata88, Anna Stesia, malka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Aksamitna wrote:minimum do 30 tygodnia, ja chce wytrzymać do 34 zeby ważyły koło 2kg sztuka. Beda krócej w inkubatorze i jest szansa ze na wielkanoc bedziemy razem w domu.
Nie przejmuj się wszystko będzie pięknie. Żona mojego brata we wrześniu urodziła bliźniaki w 32 tygodniu i Zosia i Wojtas ważyli po 2 kg. A do domu wyszli 2.5 tyg po porodzie co prawda teraz jeżdżą trochę po lekarzach no bo jednak wczesniaki, ale jak narazie wszystko jest dobrze i obecnie Zosia dobila do 4.5 kg a Wojtek do 5Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 14:45
staraczka1111, summer86, Aksamitna, Anna Stesia, Maja84, olik321 lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Aksamitna wrote:minimum do 30 tygodnia, ja chce wytrzymać do 34 zeby ważyły koło 2kg sztuka. Beda krócej w inkubatorze i jest szansa ze na wielkanoc bedziemy razem w domu.
Nie przejmuj sie kochana - moja kolezankantez tylko chciala dobic do 30, a donosila do 36 i maluchy mialy po 2.6 prawie )
Ciagle w 2paku! -
Pilik, malka, Anna Stesia - planujecie jakieś większe świąteczne porządki?
U mnie zawsze 2-3 tygodnie przed świętami to był czas generalnych porządków, a w tym roku chyba niezbyt jest to realne. Mycie okien odpada, sprzątanie szafek też (konieczność stania na krześle).. część rzeczy pewnie mąż zrobi, ale wiecie jak to jest z męskim sprzątaniem
Gotowania i pieczenia nie odpuszczę, ale chyba muszę się pogodzić, że mieszkanie nie będzie tak lśniące jak zwykleAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Pilik, malka, Anna Stesia - planujecie jakieś większe świąteczne porządki?
U mnie zawsze 2-3 tygodnie przed świętami to był czas generalnych porządków, a w tym roku chyba niezbyt jest to realne. Mycie okien odpada, sprzątanie szafek też (konieczność stania na krześle).. część rzeczy pewnie mąż zrobi, ale wiecie jak to jest z męskim sprzątaniem
Gotowania i pieczenia nie odpuszczę, ale chyba muszę się pogodzić, że mieszkanie nie będzie tak lśniące jak zwykle
Sammer kurz nie zając nie ucieknie... a nie dać się propagandzie przedświątecznej
Aksamitna moja siostra ur 1.600 dzieci i po 2 tyg była w domusummer86 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Aksamitna, mojej bratowej siostra w marcu urodziła wcześniaka, maluszek ważył troszkę ponad kilogram. Z maluszkiem wszystko ok i zdrowo rośnie
Jestem w szoku jak medycyna poszła do przodu i całe szczęście,że tak jest! -
Ja odstawiłam detergenty - jeśli mam coś przetrzeć, to płynem do mycia naczyń albo do szyb. Kamień w łazience i mycie wc przejął mąż, ale zastanawiam się, czy w ogóle się nie przerzucić na ocet i sodę. Koleżanka poleciła mi stronę Zielony Zagonek, muszę przejrzeć
A z męskim sprzątaniem wiadomo, jak jest mój utrzymuje, że nie widzi brudu i trzeba mu mówić po kolei, co ma teraz myć - ostatnio pierwszy raz mył kabinę prysznicową, przesiedział tam z pół godziny i jak weszłam, aż mi się go żal zrobiło - trochę zeszło, trochę zostało. Mogłam mu zrobić instruktaż na początek, ale nie przypuszczałam, że mycie kabiny to sztukaFlowwer lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Summer okna umył M i na tym koniec wielkich porządków. Za słabo się czuje i nie chce ryzykować. Sprzątam codziennie coś, ale to takie ogarnianie na bieżąco, a nie wielkie sprzątanie. Dla mnie ostatnio wyczynem jest ugotowanie obiadu... gotowania też nie odpuszczę, ale mamy w tym roku dużą rodzinną wigilie, każdy coś przygotowuje i ja będę robić uszka, sałatkę i ciacho, ale planuje na raty to zrobić - uszka już w tygodniu na dwa razy i pomrozić, piernika tydzień przed pieke i zostanę mi tylko sałatka i babka drożdżowa i mam nadzieję, że chociaż tyle dam radę ...
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Mi - na zielonym zarobki fajne przepisy, ale mnie póki co np. zapach octu na tyle odrzuca że nie dałabym rady... w rossmanie jest seria naturalniejszych środków czyszczących na bazie sody właśnie - frosch, u mnie się sprawdza
Tu krótki fajny poradnik http://www.ekocentryczka.pl/2016/05/naturalne-porzadki.html?m=1
Ja lubię zielony zagonek, ale ona tam więcej produktów trudno dostępnych ma w przepisachWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 18:08
mi88, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Aksamitna, mojej bratowej siostra w marcu urodziła wcześniaka, maluszek ważył troszkę ponad kilogram. Z maluszkiem wszystko ok i zdrowo rośnie
Jestem w szoku jak medycyna poszła do przodu i całe szczęście,że tak jest!
Znajoma z kolei urodziła trojaczki, najmniejsza nie ważyła nawet kilograma - niedawno skończyły rok.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ja tez odpuszczam sprzątanie tyle co na bieżąco - odkurzanie, łazienka. Mój M uważa że okna się myje na wiosnę, teraz to i tak nie ma sensu bo zaraz będą brudne Ciekawe, ja mam tą samą zasadę z samochodem, on niekoniecznie
Byłam dziś na dniach otwartych szpitala, upewniłam się że chcę tam rodzić i zapisałam nas do szkoły rodzeniaAnna Stesia, summer86, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Na święta nie mam zamiaru robić żadnych wielkich porządków (a przydałyby się, bo od września dom głównie ogarnia mąż no i jest podobnie jak u mi88). Po moich historiach z plamieniami i krwawieniami trochę się oszczędzam. Lubię porządek, ale jeszcze bardziej lubię, gdy z maluchem jest wszystko w porządku:-) Okna będa niemyte, parkiet niewypastowany, szafki niedoczyszczone, trudno. Nie mam też zamiaru szaleć w kuchni, przygotujemy z mężem minimum. Nie mam nawet siły chodzić po sklepach, robić zakupów czy szukać prezentów.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Ja wielkie porządki tez odpuszczam, ale miałam remont 1,5 miesiąca temu i w sumie po remoncie musiałam wszytsko dokładnie pomyć. Emek mi sporo pomaga. Poproszę go, żeby umył okna na dole u dziadka. U nas myłam zaraz przed ciąża to do wiosny wytrzymają wigilia będzie u nas duża dla całej rodziny, ale co roku mamy tak ze każdy coś przygotowuje tak jak u pilik wiec nie będzie dużo roboty. Moja siostra przyjeżdża już kilka dni przed wigilia bo mieszka za granicą wiec tez na pewno mi pomoże.
summer86, Anna Stesia, Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny już się tu witałam i trochę Was podczytywałam, ale cały czas nieśmiało i z niedowierzaniem ze u mnie kropek ma się dobrze.
Muszę w końcu uwierzyć
Co do sprzątania, to u nas M przejął łazienkę, okna odpuszczam, ale na świeta jedziemy do jednych i drugich rodziców więc mam to zupełnie gdzieś. Muszę tylko dwa rodzaje śledzi zrobić na wigilie.
malka, Anna Stesia, Bocianiątko, mi88, Flowwer, Aksamitna, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aksamitna współczuję dolegliwości..
Planujesz robić badanie moczu, żeby sprawdzić co się dzieje?
-
nick nieaktualny