Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna dobra wiadomość! Cieszę się: że naurologicznie wyszło wszystko dobrze , kciuki mocne za ♥️
Cheresta piękna Ada.. mamusiu cieszę się że tak sobie radzicie z KP 🥰
Admiralka super sesja i piękna pamiątka 💕
Rucola jak się czujesz? Kiedy następna wizyta? Kciuki mocneSuszarka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Admirała jaka cudowna sesja 😍😍 my zamiast sesji ciążowej i noworodkowej zainwestowaliśmy w lustrzankę
dobry aparat zawsze się przyda, a chcieliśmy moc uchwycić więcej momentów z życia malej niż tylko te sesje
Pilik chusta mi się marzy, mialam już dogadana nawet używana, ale dziewczyny zasugerowały wizytę u fizjo, czy możemy się nosić, więc czekam jeszcze chwilę. Wczoraj skończyliśmy miesiąc, a Twoja Ninka 2 lata! Ale ten czas leci.... Ucałuj ja od e-ciocniech rosnie szczęśliwa i zdrowa.
Wczoraj udało się wózkiem pojechać do dziadków. Zosia lubi krzywe chodniki i szybka jazdę 😂
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Pilik wszystkiego najlepszego dla Ninki 💕🎉 samych wspaniałości, zdrowia i mnóstwo uśmiechu. I pogodnego brata, żeby dał Tobie i mamie pospać, a także by był wspaniałym towarzyszem zabaw 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 22:11
pilik lubi tę wiadomość
-
Uwaga, uwaga!
Weszłam nadrabiać forum (Wow jestem na 3 czerwca!) . Znaczy chyba ktoś będzie rodziłCheresta are You Ready?
Ps Nowa ja też chcę zobaczyć fote! Ale poczekaj aż napisze że doszłam do bieżącej strony bo znowu będę miesiąc szukaćpilik, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
Pilik 100lat dla Ninki!!! Dużo zdrowia i uśmiechu!!
Ja wczoraj miałam wizytę, Maluchy rosną, są między nimi 2 dni różnicy ale obydwa mają już około 2 cmCabrera, summer86, pilik, emi2016, Yoselyn82, Minnie89, Lunaris, JustynaG, Sarna84, frezyjciada, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Pilik 100lat, 💯 lat dla Ninki 💕 Dużo zdrowia i uśmiechu!! Wszystkiego dobrego
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Pilik, najlepszego dla Ninki!!! Szok, jak to leci!
Rucola, super ze u was wszystko dobrze!Rucola, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
O LUDZIE I MATKI POLKI !!!!!!!!!!!!
Nie wiem od czego zacząć? od kogo zacząć? żeby nikt się nie poczuł niewyróżnionysame cudowności tutaj! Aż mam wyrzuty że mnie tyle nie było!
RUCOLAcudownie! gratulacje
ależ będzie wesoło ja wiem że dacie radę
również podbijam wpis że jak będzie ciężko na psychice to odpal serial dokumentalny z TLC "6x córka" mnie zawsze podnosi na duchu i stawia do pionu
osobiście to liczę na to że nie znikniesz i będziemy miały relację z życia matki bliźniaków- życzę Ci siły zdrowia i czasu aby realizować nam te relacje.
CHERESTA Ada jest przepięknasugerowałam się suwaczkiem że jesteś jeszcze w ciąży a tu pyk! i ominął mnie Twój poród- zdrowo rośnijcie, niech mleczko robi robotę i szybkiego powrotu do domu Wam życzę
CABRERA wspaniałe wieścigratulacje nudnej ciąży
Ależ mamy brzuszków terazco druga to z ciążowym suwaczkiem
wspaniale! Ja jestem tak zmęczona że nie myślę nawet już o trzecim...
Iza Twój opis mnie przeraził że musiałaś się tyle ocierpieć sama i wnerwiło mnie podejście lekarzy w szpitalu... bez komentarza, widać jeszcze wiele jest do zrobienia na porodówkach w dzisiejszych czasach
Piliczku sto lat sto lat dla jubilatki! pokazuj torta
Na zdjecia -poza cudnymi brzuszkami Cheresty i Admirałki niestety się nie załapałam (dobrze że Ada jeszcze tu jest cały czas) Jestem też ogromnie ciekawa jak wyglądają obecnie maluszki Nowej i Izy najbardziej
Mile widziane również aktualizacje naszych starszaków.
Teraz będę się usprawiedliwiać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 20:59
Cabrera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ciąg dalszy w drugim poście z obawy że mi wywali w kosmos to co już naklikałam!
Zrobiłam sobie miesiąc przerwy- w sumie przypadkiem trochę celowo. Brak czasu, brak siły, brak chęci do czegokolwiek mnie dopadł. W domu się nazbierało zaległości, dzień za dniem byle popchnąć do przodu i przetrwać a wieczory na podjadaniu słodyczy i serialu z układaniem tetrisa... jak w podstawówce ale chyba potrzebowałam sobie zrobić przerwę od tego pędu i trzymaniu się ściśle planu. Efekt taki że mam więcej energii i ochoty coś robić wreszcie (plus kolejne kg na wadze! w tym sezonie chodzę w ciążowych bluzkach...) Nie mam tylko energii żeby ćwiczyć-planowałam trochę brzuch zrzucić... moze w następnym sezonie
Franio zakończył edukację przedszkolną i przed nami 1 klasa! Stracił mleczaki więc jest szczerbulcem
Stasio zapisany do żłobka od września- oby się zaadoptował. Przechodzi obecnie przemianę -" nie będę spał 2 razy w dzień, nie będę robił tego co jest bezpieczne i nie będę chodził tam gdzie Ty chcesz" ... no -powiem Wam wyzwanie wychowawcze plus próby wywierania nacisku pt "bedę wrzeszczał z całej siły zobaczymy kiedy się złamiesz" Anioł po prostu!w nocy of course 5-6 pobudek z pomysłem aby zacząć co 3 dzień o 3.30 (jak dziś).
Ciastek jest grzecznyw sumie to go nie ma ale na horyzoncie urlop w ostatnim tygodniu sierpnia
zrobiliśmy sobie też 3 dniowy wypad na Roztocze i powiem Wam- mogłabym tak żyć! było cudownie szkoda że tak rzadko możemy się tak chilloutować
z grubsza chyba tyle, pewnie będę jeszcze dokładać to i owo w międzyczasie gdzieś w biegu z dyżuru do biura i domu ale znowu sobie obiecuję że nie wypadnę z obiegu bo po prostu bardzo mi Was już brakowało
PS prądu mi nie wyłączylimam umowę rezerwową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 20:56
Yoselyn82, summer86, pilik, Rucola, sliweczka92, Cabrera, Lusesita, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
teraz to Was tu zanudzę ale już sobie przypomniałam co tam jeszcze:
FRELCIA gratulacje - na obu wątkach bo nie wiem gdzie prędzej będziesz a widziałam suwakatrzymam kciuki !!!
FREZKU dobrze że jesteś w przestrzenija też teraz potrzebowałam trochę się zamknąć w sobie przed wszystkim i wszystkimi
jak się czujesz?
Agulineczka chyba powinnam wziąć przykład i zbadać ferrytynęale jestem zbyt leniwa - cudowna ze mnie pielęgniarka
zapewniam że pacjentów traktuję dużo lepiej niż siebie
u mnie żelazo mniejsze a hemoglobina większa na Feroplexie ( o dzięki Ci MELEVISIE za ten wynalazek!) już oczywiście zrobiłam przerwę po odebraniu wyników
ale w okolicy @ szprycuję przepisowo! Jak Ty się obecnie czujesz żołądkowo? ( próbowałam przestawić się na mleko bez laktozy- niby coś lepiej ale szału nie było).
-
Lunaris Jak miło Cię wreszcie tu zobaczyc
Rucola Przychylam się do prośby Lunaris o relację z życia mamy trójki dzieci - czyli starszak (hahaha 2,5 roku to już można mówić starszak) + twinsy
Admiralka Piękna fotka
Pilik Wszystkiego najlepszego dla Ninki! Niech rośnie pięknie dalej
Lunaa Cieszę się, że wreszcie dotarły do Was dobre wieści!
Chyba Wam nie pisałam ale jestem już po połówkowych. Wszystko w porządku. Rozbawiła mnie jednak położna z przychodni sugerując, że powinnam przestać sobie folgować i zamknąć lodówkę bo za dużo przytyłamMogę więc Wam oświadczyć,że nie mam już niedowagi
Kto mnie zna osobiście, na tę anegdotkę parska śmiechem.
No i chyba już mamy imię dla naszego synka. Coraz bardziej nastawiamy się na Jerzego.summer86, pilik, Rucola, sliweczka92, Lunaris, Cabrera, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
Lunaris, jak miło Cię widzieć!
to po wakacjach dużo zmian u Twoich chłopaków
. Zawsze zastanawiam się jak to będzie mieć dziecko w szkole...
No i tez czekam na relacje z życia bliźniaków Rucola, to tez mnie zawsze intryguje, no kwestia karmienia
Justyna mój lekarz tez miał chyba lekki odchyl w temacie wagi bo chuda jestem i bardzo mało wizualnie w ciąży przytyłam (a po jestem chyba nawet jeszcze szczuplejsza) a ciagle miałam wrażenie ze mnie z ta waga pilnują i jak raz przytulam między wizytami 3 kg to poczułam się jak wieloryb tak zwrócił na to uwagęhaha. Jerzy super imię
Frelcia chyba jeszcze nie gratulowałam, wielkie kciukasy, niech bobo pięknie rośnie
Cabrera jestem bardzo ciekawa, czy będzie chłopiec, czy dziewczynka. A jak się Staś miewa?
Admiralka cudna sesja!
Cheresta miałam Ci tez coś napisać ale totalnie nie mogę znaleźć czasu ostatnio na nic. Ada jest super!
Iza będzie zaraz łatwiej trochę. Bardziej angażująco może nawet ale jakoś tak łatwiej. Większy, uśmiechający się bobas dodaje już dużo energii, ale z większym porządkiem w domu może być słabo.
Ja Już wypracowałam sobie jakaś rutynę i zaczęłam nawet mieć trochę czasu a tu znowu jakiś skok rozwojowy i mały zrobił się znowu bardziej angażujący. Przepraszam, ze się do wszystkich nie odniosę ale szczerze to tylko przelatuje tu ostatnio po postach zevy wiedzieć mniej więcej co się dzieje. U nas spoko, synek jest przecudowny i już taki duży! Śmieje się, denerwuje, już jest z zachowania takie fajne bobo, tylko jeszcze mało mobilny a ciężki jak cholera wiec trochę jestem tez fizycznie zmęczona noszeniem go. Wjechaliśmy już w rozmiar 68. Zostawiam go na trochę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 15:14
Yoselyn82, pilik, JustynaG, Rucola, Minnie89, Lunaris, Cabrera, Cccierpliwa, Kaczorka lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa, no ja tez w ciągu miesiąca przytyłam 3kg
ale mój ginekolog miał odmienne zdanie. Nawet skomentował (zresztą przy położnej która wtedy udała, że nie słyszy), że to niewiarygodne być tak szczupłą w połowie ciąży.
A synek cudowny. Wygląda na większego niż jest. I to prawda, że z czasem jest łatwiej. Człowiek zaczyna lepiej odnajdywać się w sytuacji.
-
Muszę tu serio zacząć regularnie zaglądać bo dopiero chwaliłyście się ciążami a tu już połówkowe macie dziewczyny!
Justynka gratulacje zdrowego synka! Mnie też imię Jerzy bardzo się podoba i dobrze kojarzy z dziadkiem
Nowa no ślicznościpięknego macie syna! można się zatracić w tych oczkach
dzieki że wrzuciłaś fotę
Iza czekam na fotki od Ciebie
Cheresta jak się dzisiaj macie?
Ja się wczoraj pochwaliłam że mam co 3 noc wyjętą przez zmianę czasu drzemek a tu dzisiaj kolejny dzień który zaczął się o 2 w nocy... teraz jaśnie Pan Hrabia poszedł spać i znowu bedzie pewnie powtórka ech... nie wiem czy przestawia się na 1 spanie w dzień czy to skok rozwojowy czy upał. Generalnie niech się szybko decyduje bo ciężko tak funkcjonowaćjak już ustali rytm to i ja coś wymyślę- np chodzenie spać z kurami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 10:11
JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa, sliczny synek, jaki jyz duzy ❤️😍
Justyna, mam bratanka Jerzego, bardzo dajny chłopiec ❤️
Ja o plci nie myśle, na razie modl się, żeby wszystko było w porządku (stres nam tak duży jak przy Staszku).
To zostawię na chwile mój pierwszy cud ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 10:28
Lunaris, pilik, Izape_91, Kaczorka, nowa na dzielni, Lusesita, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
Lunaris cieszę sje, że się odezwałaś! Myślałam o Tobie ostatnio
Nowa cudowny synek! Ja wiem, że powinno być z czasem lepiej, i że muszę nauczyć się żyć w syfie, ale nie chce mi się sprzątać jak mam chwilę czasu tylko dla siebie i niewiadomo ile ona potrwa.
U mnie po porodzie jakieś 7 kg zostało. Mam nadzieję że powoli jakoś to zejdzie przy kp.
Zostawiam na chwilę mojego Zośka, który zrobił wlasnie mamie niespodziankę i odłożony na chwilę do kokonu zasnął sobie chyba na dłuższą drzemke. Ona nigdy nie zasypia sama, zawsze na rękach albo na mnie. Mam tylko nadzieje że pielucha nie przecieknie 😂bo ma tetre na tyłku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 21:42
Lunaris, pilik, Cabrera, JustynaG, Kaczorka, nowa na dzielni, Lusesita, Morusek lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza
więcej takich niespodzianek życzę- może już Zosi wejdzie w krew bo większa
Podziwiam za wielopielo od startu mnie to przerastało na początku. Teraz łatwiej choć oczywiście najlepiej lata się na golasa (i sika gdzie popadnie
)
Cabreraudanego plażowania.
Jejku dziewczyny jakie piękne te Wasze dzieci! Nie mogę się napatrzećmożecie częściej robić takie wrzutki (choć obawiam się że za chwilę znowu włączy mi się kombinator że może jednak trzecie
).