Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza ciężko mi coś doradzić, bo ja sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła. Mi też bardzo zależało na kp i znając swój upór pewnie dalej bym karmiła. Kurcze, bardzo Ci współczuję. Co prawda u nas takich problemów nie było, ale jak miałam duże problemy z zoladkiem/jelitami to też musiałam przejść na dietę eliminacyjna. Z tego co mówiła mi dietetyczka kliniczna poza bmk, glutenem, orzeszkami uważać miałam na inne alergeny i warzywa, owoce, które mogą podraznic wrażliwy przewód pokarmowy. Z tych rzeczy, które wymieniłas zwróciłabym uwagę na: seler, słonecznik, cytrusy, paprykę i wszelkie owoce wielkopestkowe oraz jabłka.
Na Twoim miejscu zrobiłabym te testy mimo, że istnieje prawdopodobieństwo, że za wiele nie wniosa. Chwytalabym się wszystkiego. Dużo siły Ci zycze!Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mnie od ponad tygodnia codziennie boli głowa. Mam dość. Jak nie z tylu, raz z lewej, raz z prawej, to cała głowa jakby mi ktoś obręcz zaciskal. Staram się pić więcej niż zwykle, wysypiać się wyspiam. Nie wiem czy to nie od tego przeziębienia, a właściwie tylko kaszlu, który "sprzedała" mi córka. Nie chce też brać co chwilę przeciwbólowych. Pewnie i tak ten cykl na straty będzie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 13:02
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Agulineczka często przy przeziębieniu właśnie zaskakuje ... mam nadzieję, że ból głowy szybko minie
Iza strasznie to smutne że takie męczarnie, ale właśnie u Was te objawy zupełnie jak nie przez alergie... ech, obyś szybko znalazła przyczynę. Z jednej strony możesz przejść na mm dla alergikow, ale z drugiej jak to zupełnie nie pomoże to będzie Ci na pewno jeszcze trudniej z tą całą sytuacją, gdyby właśnie była pewność że to alergia ale nie wiadomo jeszcze na co to bym też już dawno Namawiała na przejście na mm dla Waszego spokoju, a tak to sama bym nie potrafiła sobie z tym poradzić więc rozumiem rozterki -
nick nieaktualnySprawdzam tylko czy Pilik urodziła-melduj się częściej! Śniłaś mi się dziś!
Mam sajgon nie mam się jak odnieść, do Waszych wiadomości, ale jestem na bieżąco.
Dziś do mnie doszło, że jeszcze chwila i ciąża donoszona. Za trzy tygodnie mam już mieć ktg i pobrany gbs😱🙊 a tu nic nie gotowe, ja nie gotowa, stary nie gotowy, dzieci nie gotowe, auto nie gotowe- nie wiemy czy wejdzie łupina, ło matulu....😱 Zestresowałam się -
Frez spokojnie wszystko zdążysz na pewno!
Wysnilas mi poród? 😂
Ja dzisiaj byłam u swojej gin, ktg w ogóle nie robię, chyba że nie będę czuła ruchów albo coś mnie zaniepokoi (w poprzedniej ciąży tak samo), wizyt już więcej nie planuje. Jakby się leniuszek nie ruszył to 11.09 do szpitala, ale liczę że jakimś cudem wkrótce coś drgnie.
Objawów porodu brak (poza delikatnymi zwapnieniami w łożysku już), ale przy N było idento, pierwsze objawy porodu były trzy godziny przed porodem 🤷♀️ Więc czekam (nie)cierpliwie.
Nina ma taki super czas, jest cudowna, rezolutna, tak rozkoszna... mówi całymi zdaniami, współpracuje. No serio, idealnie dość...! A tu zaraz wparuje nam do tego ogarniętego dopiero co świata noworodzio i wszystko się od nowa zacznie 🙈. Dlatego no... z jednej strony bardzo chcę już urodzić, bo młody mnie maltretuje od środka dosłownie i fizycznie ciężko, a z drugiej łapie te ostatnie nasze spokojne chwile we troje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 21:46
agulineczka, Jeżowa, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 13:00
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Iza według mnie Maluchy zwalniają Młody najwięcej przybrał w pierwszy miesiąc a potem coraz wolniej dzieci są ponoć uzależniające Choć ja oficjalnie piszę, że jestem w swojej ostatniej, mam ogromną nadzieję szczęśliwie donoszonej i rozwiązanej ciąży Myślę, ze życie mnie tak przeciora, że będe myślec o jakiejś solidnej antykoncepcji
Pilik a moze jeszcze ostatnia fotka przed porodem? Doskonale pamiętam Twoje bladziochy na urodziny męża Ale to zleciało....
Frez a jakie macie auto?
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
.
summer86, Jeżowa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
Iza dokładnie tak było tak jak piszesz.... Ja się bardzo cieszę z moich Maluchów ale bardzo się boję tego, jak my jako rodzice sobie poradzimy. Młody teraz daje do pieca konkretnie no i nie ukrywam że nie wiem jak się pomieścimy w 5tke na 48m2 przez 1,5 roku, nie widzę usypiania, Młody aktualnie płacze przez godzinę że chce dzień i pada że zmeczenia, wczoraj o 23.10.... Musimy jakoś to uregulować ale każda mama wie, że uregulowanie dziecka to mission imposible Ale najważniejsze żeby dzieci były zdrowe, abym je donosiła jak najdłużej i bezpiecznie urodziła. Z resztą się jakoś ogarniemy. Musimy przecież
JustynaG lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola - powiem Ci tak, będziesz się wkurzać, będziesz chodzić zła, zmęczona. Czasami będziesz chciała posłać dzieci jak najdalej się da.. ale w ostateczności dasz radę 🙂 u mnie tylko starszak i jedno niemowlę i czasami mam ochotę strzelić sobie w łeb, zwłaszcza gdy usypiam młodsza a starsza uparcie tkwi przy nas i utrudnia. Ale na szczęście dzieci rosną i te problemy się skończą 🙂
sliweczka92, Rucola lubią tę wiadomość
-
.
Rucola lubi tę wiadomość
Iza trzymam kciuki. Vivomixx to świetny probiotyk, ale ja na przykład niezbyt dobrze się po nim czułam. U mnie najwieksza nietolerancja wyszła wlasnie na bmk. Nie wiem co jest u Was przyczyną, oby się szybko znalazło.
Rucola lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Zaczęłam zgłębiać temat i wychodzi na to, że biogaia, która wcześniej podawaliśmy zanim przeszliśmy na vivomixx też może zawierać bmk i ma grupie mamy wypowiadały się, że przy tym probiotyku też miały krew w kupce. .. tak naprawdę na diecie bmk jestem od miesiąca, bo wczesniej miałam wpadki z masłem, więc może i te śladowe ilości krwi są tym spowodowane. Przecież probiotyk działa w jelitach...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
.
Iza super czytać, że są szanse że znalazłaś przyczynę Oby to było to bo i jak się okazuje czesem dieta bez bmk może się okazać w jakimś sensie wybawieniem. Ja nie wiem czy dałabym radę wytrzymac to, co Ty wytrzymujesz, naprawdę podziwiam wszystkie mamy, które zgadzają się na tyle wyrzeczeń, zeby ytrzymać kp. kto wie, moze mnie też to czeka....Oby nie...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Na koniec wrzucam Wam na chwilę zdjęcia z sesji 🤭
[Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 21:56
Izape_91, Minnie89, frezyjciada, Rucola, sliweczka92, Jeżowa, Kaczorka, JustynaG, moniśka..., Yoselyn82, Fozzie Bear, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość