Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 13:00
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza, u nas kciuk też był uwielbiany na tym etapie, samo minęło i niepotrzebnie się wówczas martwiłam tym.
Pilik -
Iza ssanie piąstek jest normalne jak najbardziej, ale jesli dużo ssie kciuka to ja osobiście dawałabym smoczka, tylko nie bibsa. Koleżanka ma 2 córki po bibsach ze zgryzem otwartym....
Pilik#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Pilik wyglądasz przepięknie! Wspaniałe zdjęcia
Iza trzymam mocno kciuki, żeby te probiotyki to było to! Super, że udało się trafić na jakiś trop, naprawdę mam ogromną nadzieję, że znalazłaś winowajcę. Co do ssania kciuka/smoczka to u nas ssania konkretnie kciuka zbytnio nie było, ale całe ręce to często pakowała buzi - chyba jak każde dziecko. Oczywiście przez pół roku słuchałam, że to dlatego, że zęby idą 😅 a one sobie wyszły jak miała prawie 11 miesięcy, kompletnie obojętne na przepowiednie wszystkich ludzi wokół 😂 ale ogólnie myślę, że wolałabym proponować smoczek zamiast kciuka, bo w razie czego smoczek można zabrać a kciuka to tak niekoniecznie (chodzi mi zarówno o moment odsmoczkowywania jak i ogólnie ograniczania smoczka na późniejszym etapie).
Rucola a widzisz, bibs taki estetyczny i ładny, sama kupiłam Agatce, ale gardziła. U nas była miłość do Lovi jednakWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 08:04
Rucola lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny. Mam do Was pytanie z racji waszego ogromnego doświadczenia. Powiedzcie mi proszę czy miałyście tzw.bóle więzadła obłego macicy? I jak długo to trwało? Wiem że takie coś się pojawia między 12 a 13 tc. Rozciąga się wszystko i tak dalej. Kiedy powinnam się martwić?👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciaa wrote:Cześć Dziewczyny. Mam do Was pytanie z racji waszego ogromnego doświadczenia. Powiedzcie mi proszę czy miałyście tzw.bóle więzadła obłego macicy? I jak długo to trwało? Wiem że takie coś się pojawia między 12 a 13 tc. Rozciąga się wszystko i tak dalej. Kiedy powinnam się martwić?
Frelcia ja nie znam nazwy medycznej, ale ogólnie jakiekolwiek dziwne ciągnięcia i kłucia powiedzmy od 10 tygodnia wzwyż zawsze brałam właśnie za pracującą macicę. One potrafią być dość mocne, czasem takie wrażenie jakby ciągnął jajnik etc, ale z medycznego punktu widzenia to wszystko jest normalne i fizjologiczne, lekarz zawsze mnie uspokajał.
U mnie to trwało tak 10-16tc najwięcej, teraz częściej mi się zdarza poczuć jakieś lekkie napięcie brzucha. Ciągnięcie jak za dużo pochodzę ewentualnie, kłuć teraz w brzuchu też nie mam, ale zdarzają się takie bardzo krótkie i ostre ukucia w pochwie, jakby taki prąd czy coś. To się po angielsku nazywa "Lightning crotch" I według mnie to wyrażenie idealnie opisuje ten efektWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 08:44
Frelciaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jezowa ale Agatce włosy wyjaśniały! Zdjęcia fałszują czy po lecie tak? Cudna 💗
Frelcia im starsza ciąża tym bardziej ciągnie tu i tam mam wrażenie 🙈 i tak do 20tc miałam jakoś, potem znowu w III trymestrze ale to już spojenie chyba wtedyFrelciaa lubi tę wiadomość
-
Pilik bardzo jej zjaśniały to prawda, słońce też się na pewno do tego przyczyniło dodatkowo, ale ogólnie blondyneczka z niej. A pomyśleć, że miała takie ciemne włoski jak się urodziła
-
Dzięki dziewczyny u mnie akurat nie są to ciągnięcia a bardziej tak jakby ktoś mi tam ściskał i ugniatał Nie wiem, może to przez endomendę ale byłam ciekawa głównie jak długo ta przyjemność..👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Pilik, piekne zdjecia😍 cudnie wygladasz!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mi akurat bibsy średnio się podobają poza kolorystyką, bo ta jest subtelna. Synek miał Philips Avent, a córka NUK genius i space.
Jezowa, Ale Agatka wyrosła:) i jak dba pięknie o laleczki 🙂
Moja Ulcia to chętniej spaceruje po ogrodzie z koparka niż wózkiem. Lalkę ma jedną póki co, bo nie widać wiekszego zainteresowania, chociaż ostatnio szukała dla niej poduszeczki 🙂 aż mi się miło zrobiło, że taka troskliwa 😉
Lunka , jak tam badania Zuzi???
Jedna co U Ciebie?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cześć dziewczyny, można dołączyć? Udzielałam się dość długo na wątkach miesięcznych, stąd znam kilka z Was np. Rucolę która dała mi przepis na dzidziusia, Izę która wywróżyła mi córkę po przyrostach bety, Frelcię, i Frez moją dobrą wróżkę! podczytuję od dłuższego czasu i widzę że można tutaj liczyć na solidną dawkę wsparcia a w fazie czego ojojanie
Kilka słów o mnie, staraliśmy się ponad rok, około 16 cykli, najpierw kilka miesięcy na względnym luzie, potem zaczęłam podejrzewać że jest coś nie halo... Jednak chyba 3 ginekologów powiedziało że ze mną raczej okej i mamy czekać do roku i cierpliwie się starać. W styczniu wzięliśmy się za diagnostykę, moje badania idealne, ale u męża wyszło kiepsko... morfologia 0%, tragiczny ruch, masa leukocytów. Całe szczęście trafił na naprawdę ogarniętego urologa, okazało się że to prawdopodobnie zapalenie prostaty. Po przeleczeniu antybiotykiem i kuracji na grzybki (za namową Rucoli ja też się przeleczyłam na grzybicę, Rucola też nam doradziła suple), zobaczyłam dwie kreski 19 kwietnia. Wyłapałam sam początek, beta kolejnego dnia była 21.9, później ładnie sobie rosła. Oczywiście cały czas miałam w głowie wizję poronienia albo pustego jaja ze względu na te kiepskie parametry nasienia 🤦 do wizyty serduszkowej to był czas wielkich nerwów, jak zobaczyłam że wszystko jest ok to nie mogłam uwierzyć...później przyszedł czas koszmarnych wymiotów i okropnych całodobowych mdłości które tak sobie trwały w sumie do 18 tygodnia. Zresztą do tej pory potrafi mnie nieźle zemdlić. Mam termin na sylwestra, będziemy mieć córeczkę, na razie ciąża przebiega książkowo, mam nadzieję że tak pozostanie ♥️Kaczorka, Minnie89, pilik, agulineczka, frezyjciada, Rucola, sliweczka92, JustynaG, Jeżowa, Frelciaa, nowa na dzielni, Cabrera, Lunaris lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka, witaj! Rozgość się
A ja Cię kojarzę z miesięcznych, bo też Was czasem podczytuję. Nie wiem, to chyba jakieś dziwne zboczenie, ale uwielbiam czytać jak inne kobiety zachodzą w ciążę
Skoro nas czytasz to pewnie wiesz, że uwielbiamy też zdjęcia brzuszków i USG, także zapraszamy do dzielenia sięSuszarka, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzulka zobacz jaka gapa ze mnie, nie zauważyłam, że na forum pisałaś i tym co ja Tobie na Messenger 🤦 ale taki mam sajgon, że nie mam jak na bieżąco odnosić się do wpisów tutaj🤦
Pilik ale mega sesja! Takie zmysłowe zdjęcia 😍 no cudo! Jak się czujesz? Jakieś oznaki porodu? Kiedy teraz wizyta? I tak! Śniło mi się, że meldowałaś się tutaj, że jedziesz rodzić, bo odeszły Ci wody i pytałaś ile masz czasu od odejścia wód do urodzenia😄
Rucola u nas na stanie auto typowo nie rodzinne- mężu kupował jeszcze przed ślubem, kocham to auto, bo prowadzi się extra, nie zawodzi nas w kwestiach utrzymania- wymienialiśmy jedynie sprzęgło, bo już miało duuuuzo na swoim przebiegu, a tak to nie ma większych awarii. Ale dla rodziny kaszana, bo fotele są do du*** jeśli chodzi o dopasowanie fotelika. Ciężko mi będzie się z nim rozstać, bo jednak właściciele saabow to jak rodzina😆 Rucolka a jak Ty się czujesz? Brzusio już podrósł pewnie, co? Jak dajesz radę w pracy?
Freluś na wszelkie dolegliwości polecam wizytę u fizjo. Tejpy czynią cuda, serio. Aż żałuję, że dopiero teraz to odkryłam! No mega!
Położna na ostatniej wizycie oczywiście skwitowała to po swojemu, podsumowując jednym zdaniem "w du* się Wam poprzewracalo, co druga z jakimiś taśmami przyłazi, bo to chyba teraz takie modne"🤦 no śmiech na sali, ale co zrobić.
Suszareczko! Cześć ❤️ znajdziesz tu ogrom wsparcia, bo dziewczyny mają serduszka piękne i ZAWSZE służą pomocą. To wyjątkowa grupa czuj się jak u siebie!
Lunaris! Melduj co u Ciebie!
Czy ktoś ma kontakt z Reset? Wszystko tam dobrze u niej i PączkoJulci? Daaaaawno jej tu nie było....
Jeżowa ależ już Pannica z Twojej córci! I blondyna😱 a coś mi się kojarzy, że miała ciemne włosy jak się urodziła.... 🤔 Ale może to mój mózgobudyń coś miesza 🤷 bądź co bądź, wygląda na rezolutną dziewczynkę 😊
Justyna! Halo halo co tam u Was? Jakiś update brzuchola? 😉
Ja aktualnie do niedzieli jestem otaśmowana😂
Nie cytujcie, potem usunę
[url=https://naforWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 13:53
Rucola, Jeżowa, Yoselyn82, sliweczka92, JustynaG, Cccierpliwa, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Brzuchacz ze mnie taki, zdjęcie robione dwa tygodnie temu ale od tej pory się niewiele zmieniło [url=https://naforum.zapodaj.net/6dd4f0b7ae67.jpg
Nie wiem tylko czemu zapodaj przekręca fotki 🤦
A moje dziecko chyba nie lubi zdjęć, albo jest złośliwe bo na poniedziałkowej wizycie ani jednego sensownego sobie nie dała zrobić. I mam tylko takie na którym wygląda jak plama 😂 a biedny lekarz się z 5 minut gimnastykował na marne 🤣
Frez, ta położna to jest jakaś z piekła rodem...ten sam typ pewnie jak te które na porodowkach drą się na kobiety że jak dawałaś to się nie darłaś itd. 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 18:30
Rucola, sliweczka92, Minnie89, JustynaG, frezyjciada, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko bardzo miło Cię tu widziec i bardzo miło mi czytać, że uważasz że mam swój udzialik w stworzeniu Twojej córeczki Brzuszek masz bardzo zgrabny! Ja to mam już zacny balon
Frez jestem niezmiennie fanką Twojego sexy looku w ciąży i uwierz w to w końcu!!!
Minnie a Wy już zdecydowanie zakończyliście starania?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Frezuś bogini ciężarnych 😀 mam koleżankę fizjo to się zapytam o te tejpy jak będą dokuczliwe bóle. Teraz są raczej czysto sporadyczne.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻