X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia mam nadzieję, że i Tobie pomoże!!

Suszarka! a pamiętasz jak Wam pisałam, jak paskudnie się czuję z myślami jakie mam, z emocjami które towarzyszą mi w tej ciąży? Pamiętasz, co mi każda z Was pisała? Że mam prawo do tych uczuć? Żeby sobie pozwolić na to wszystko, przyjąć bez wyrzutów sumienia? No to bumerang moja droga! Masz prawo tak się czuć! Postaraj się w tym wszystkim znaleźć choć chwilę na swoje przyjemności, na kupienie sobie czegoś, z czym poczujesz się lepiej. To dobrze działa na uleczenie tych wyrzutów sumienia ❤️

Pilik no kciuki! Ciągle teraz odświeżać będę 😂 bo kurde, potem to chyba moja kolej 😱😱😱

Takie mi się dziś Wicie gniazda włączyło 🙊 noc mieliśmy koszmarną, wypiłam kolejną kawę, ale mam tak silną potrzebę ogarniania, że właśnie kończę porządek w szufladach, udało mi się jedną wolną zrobić i chyba zaraz biorę się za kolejne szafki, może jeszcze gdzieś coś powywalam i będę mieć miejsce na rzeczy dla małego. Bo mam poczucie, że muszę to poogarniać w najbliższym czasie.... Skąd to się bierze? Jakaś panika mnie opanowała, że nie zdążę 🙊

Suszarka, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez na to wygląda, że jesteś następna w kolejce!
    Koleżanka moja z terminem 3 tygodnie prawie po mnie urodziła wczoraj, a dwa dni wcześniej z nią pisałam, że się chyba załamie jak urodzi przede mną 😂🤷‍♀️

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Pilik... Mi właśnie wypadł kawałek czopu....
    Oby nie potoczyło się jak ostatnio 😱 bo wtedy czop w niedzielę, a w poniedziałek urodziłam....

• pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez jakbyś jeszcze Ty mnie wyprzedziła...
    To wleze do jamy dosłownie 🙈😂

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź nawet tak nie mów! Tfu tfu tfu! Ja dziś jestem równo 34+0, więc muszę jeszcze w dwupaku wytrzymać!

• pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez to oby jednak się historia nie powtórzyła!
    U mnie cały dzień do bani, czuję się koszmarnie, niby jakieś skurcze, ale za słabe więc pewnie znowu straszaki... powiem Wam, że psychicznie już wysiadam, fizycznie ta końcówka spoko, ale nerwowo nie wytrzymuje powoli... stresuje się ze znowu coś będzie nie tak, bardzo bym to chciała mieć za sobą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 20:39

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik no wcale się nie dziwię... To czekanie siada na psyche. Jakoś człowiek czuje się bezpieczniej mając malucha na rękach, a nie w brzuchu.... Podkrecaj skurcze sutkami, może szybciej pójdzie rozwarcie i w końcu się zacznie. Masz jeszcze jakaś wizytę?

• pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... ja już mam nerwobóle ze stresu, ledwo oddycham... od trzech dni jem na sile cokolwiek bądź.
    Próbuje podkręcać ale z marnym skutkiem, a nie chce znowu się nakręcić że może jednak coś a za godzinę wszystko ucichnie... ech.
    Wizyt już nie mam, jakby mnie coś niepokoiło to z położną jestem umówiona na telefon i wtedy na jej dyżurze do szpitala. A jakby nie ruszyło samo to 11.09 do szpitala

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to śle dziś za Was wieczorną modlitwę!

pilik lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Podczytuje Was w wolnych chwilach ale nie ma kiedy coś więcej napisać

Załapałam się chyba na wszystkie cudowne brzuszki i blondyneczkę Agatkę. :) Jeżowa, musisz częściej dodawać fotki bo my potem nie jesteśmy na bieżąco z odcieniem włosów ;) Rucola, mamuśka każda kobieta w ciąży chciałaby tak "straszyć" wyglądem. Naprawdę super wyglądasz!

Frez, jeśli dobrze kojarzę to na szkole rodzenia położna mówiła że jeśli odchodzi czop to oznacza, że urodzi się w ciągu 2 tygodni. Kiedy masz wizytę? Może powinnaś się bardziej oszczędzać żeby nie urodzić za szybko? No i nie ładnie wpychać się tak w kolejkę. Czekaj na Pilik!

Pilik, Ty przypadkiem nie chowaj się w jamie bo podczas skurczy nie będzie Ci łatwo z niej wyturlać się. :) Korzystaj z ostatnich chwil we troje, spróbuj wyspać się na zapas. A do porodu już blisko. Jeszcze chwila cierpliwości i wytulisz synka.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc skurczy, jak na złość wielka burza i ulewa, nie chciałam Niny budzić i brać na taką pogodę. Do tego moja położna po dyżurze i może najwcześniej 7 wejść do szpitala. Dałam radę do teraz dotrwać to może jeszcze godzinę wytrzymam, chociaż zaczyna być ciężko.
    Wygląda na to, że punktualne te moje dzieci (z N om 23.09 i tp 30.06, teraz om 23.11 i tp 30.08 😂 tylko on z usg kilka dni młodszy ;))

frezyjciada, JustynaG, summer86, Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik no cudowne wieści! Każdy skurcz wydmuchuj, dluuuugie wydechy i wytrwasz jeszcze trochę ;) jaka częstotliwość?

• pilik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez trochę mnie martwi że się rozjeżdżają, ale to na pewno TO bo zaczyna być chwilami trudno. Może jednak młody daje się wyspać siostrze a potem da czadu ;p chciałabym do 8 w domu wytrwać, potem mogłoby przyspieszyc 🙈😂
    Tylko dalej łobuz wysoko siedzi (ale N w sumie też do kanału zeszła jak wody odeszły godzinę przed porodem... więc zakładam że może być podobnie)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysiady na skurczu-szeroko nogi i do samej ziemi, to będzie schodził niżej, grawitacja zrobi swoje ;) kręć biodrami, pomóż się wstawić dobrze w kanał. Im dłużej będziesz w domu, tym krócej na porodówce ;) weź kąpiel, zjedz coś i melduj się w miarę możliwości ;) mocno trzymam kciuki, żeby było szybko, pięknie i jak najmniej boleśnie ❤️

pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• veritaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik trzymam mocno kicuki!!!

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilil, mocne kciuki kochana <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jadę do szpitala, ale mocno zrezygnowana, od 7 się prawie wyciszyło...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to może byc chwilowa cisza przed burza!! Tego Ci życzę :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, 8 już wybiła :) trzymam mocne kciuki za rozwój sytuacji zgodny z Twoimi oczekiwaniami.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kciuki kochana! ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻 mam nadzieję, że od dzisiaj będziecie już 2+2 👨‍👩‍👧‍👦

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 3792 3793 3794 3795 3796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ