Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie u nas jest panika na odgłos suszarki do włosów, maszynki do włosów i różnych brzęczących sprzętów (oprócz odkurzacza - tu jest miłość).
A nie ukrywam, że najchętniej bym go maszynką objechała bo przynajmniej byłoby równo, a tak jest pewnie jak u Anny Stesi - więc dobrze że dziecię ma te loki, bo i tak zawsze na głowie mamy nieład. Ale niestety piosenki nie podziałały, ani śpiewane ani włączane. Musimy jakoś oswoić same nożyczki, bo jeśli nie, to będziemy kucyki wiązać -
nick nieaktualny
-
Lunaris dziękuje, ze pytasz, u nas wszystko po staremu, dużo pracy, dziewczynki cudownie się rozwijają, bawią się ze sobą i rodzi się między nimi prawdziwa przyjaźń (Kaczorka jest nadzieja, do czasu gdy Zu miała 1,5 roku to tylko się tłukły). Ja pracuje, mąż tez, nic nowego w sumie
(ps. Tez widziałam papugę 🙈)
Przepiękne macie brzuszki dziewczyny! Każda z Was jest przepięknaaż mi się tęskni za tym stanem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 19:08
Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Luna to jeszcze żeby Wam dobrze wyszły wszystkie SERCOWE sprawy
...u nas obecnie etap: "Mamo a on mi psuje zabawę!" ... i przyznaję że nie umiem utemperować Stasia- Franio zawsze pokrzywdzonyLunaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem, że temat się przewijał ale jakoś nie uważałam tego za rzecz niezbędną a dziś emek stwierdził, że może jednak by się przydała nam niania elektroniczna.
Jakie macie i czy polecacie? -
Mieliśmy na mieszkaniu poziomowym i faktycznie się przydawała, na działce również. Można spokojnie zamknąć drzwi czy wyjść przed dom (mówię o działce czy domu wolno stojącym) i podgonić sobie pracę lub odpocząć jednocześnie mając na podglądzie/podsłuchu dziecko.
W mieszkaniu jednopoziomowym uważam że jest zbędna- jak dziecko nie śpi to i tak słychać
Nie wypowiadam się w sprawie modeli bo od Franka upłynął szmat czasu i pewnie jest wiele lepszych rozwiązań- mieliśmy Aventa z kamerką dla mnie był bardzo dobry. Myślę też że to dobre rozwiązanie gdybyś chciała poświęcić czas Ani gdy dziecko będzie spało- możecie oddać się zabawie bez nasłuchiwania i zaglądania.JustynaG lubi tę wiadomość
-
Justyna, mieliśmy z Aliexpress i wiem,, że wielu dziewczynom dobrze słuzy, ale nasz egzemplarz to była porażka.
Kilka miesięcy temu kupiliśmy taką i jest super: https://m.ceneo.pl/58355681JustynaG lubi tę wiadomość
-
Justyna u nas mimo ze mamy dwa pokoje niania to cudowna rzecz, daje mi dużo spokoju,
Przy Ninie do nie dawna używaliśmy (jak się przebudziła z drzemki i szybko poszłam to często dospała, jakbym czekała na płacz to było by po spaniu...) my mamy od dwóch lat prawie z aliexpress baby monitor vb603
Bardzo dużo dziewczyn chwali sobie kamerki (xblitz czy xiaomi) plus w telefonie/komputerze odpalona aplikacjaRucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dla nas przy niani było ważne aby nie działała w oparciu o łącza internetowe. Zwykle daleka jestem od takiej przesadnej ostrożnosci, ale przerażają mnie historie włamań do sieci i obserwowania dzieci przez kamerki czy nawet mówienia do nich z wykorzystaniem mikrofonu.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Pilik a jak u Was wyglądają noce teraz? Tytus spi z Nina w pokoju z Wami? Jak to wyglada przy 2 pokojach? Pytam bo ja caly czas głowie sie jak to zorganizowac. Do tej pory bylo tak ze Ania spi jyz sama, a ja z mezem w drugim pokoju a teraz nie wiem jak to ugryzc.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Justyna my mamy nianię z Ali, wygląda identycznie jak ta Summer z ceneo
jak wrócę z urlopu to wyślę Ci linka z Ali.
Ja sobie chwalę nianię z tych względów co Pilik i wybrałam taki rodzaj ze względów o których pisze Summer
Pilik ja też jestem ciekawa jak śpicie i sobie radzicie, czy Tytus nie budzi Ninki...
Edit. Doczytałam, u nas pewnie będzie jeszcze gorzej 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 08:12
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
pilik wrote:Niestety Tytus budzi Ninę, więc ja śpię póki co na kanapie w jednym pokoju a eMek z Niną w sypialni. Póki popłakuje w nocy i trzeba go przebierać (wtedy wrzask w niebo głosy) to jedyna opcja...
O kurde. My chcielismy wywalic kanapę z pokoju Ani a teraz to nie wiemCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Cześć kochane
u nas dzisiaj się okazało ze będzie chłopak. Także moja Zosia będzie moim....? Mąż chce Rysia a ja mam go ochotę udusić ze nie daje negocjować 🙈
pilik, Lunaris, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciaa wrote:Cześć kochane
u nas dzisiaj się okazało ze będzie chłopak. Także moja Zosia będzie moim....? Mąż chce Rysia a ja mam go ochotę udusić ze nie daje negocjować 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 21:55
Minnie89, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Mój mąż też mówił do brzucha imieniem które mi nie do końca odpowiadało, więc któregoś kiepskiego dnia, między jednym rzyganiem a drugim, powiedziałam ze łzami w oczach "ona chyba nie ma tak na imię"
Moja koleżanka z pracy ma Rysia i z taka czułością o nim mówi ze mogłoby mi się spodobać. Poproszę męża żeby wypisał 5 imion które mu się podobają i zobaczymy 😀pilik lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciu naprawdę chłopak??!!! Jestem zaskoczona
aczkolwiek jako mama jednego chłopca i za chwilę kolejnego napiszę Ci, że to sama przyjemność
a Rysio mi się osobiście podoba
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Frelciu naprawdę chłopak??!!! Jestem zaskoczona
aczkolwiek jako mama jednego chłopca i za chwilę kolejnego napiszę Ci, że to sama przyjemność
a Rysio mi się osobiście podoba
Rucola lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻